Nežiūrint programišių atakų, „Wikileaks“ paviešino naują slaptų dokumentų "porciją"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Porteris 2010-11-29 17:01
Kai gali pakišt save kompromituojančią informaciją? Kad ir šitai: Praėjusių metų liepos mėnesį JAV valstybės sekretorė Hilari Clinton parėmė slaptą direktyvą, prašančią rinkti techninius ir biometrinius duomenis apie aukščiausių JT pareigūnų naudojamas komunikacijos sistemas, tarp duomenų turėjo būti ir slaptažodžiai bei asmeniniai kodavimo raktai, naudojami privačiuose ir komerciniuose tinkluose oficialiai komunikacijai vykdyti. Clinton vietoj neturėčiau kur akių dėt. Čia irgi neprastai atkapstė: Teigiama, kad Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong-ilas kenčia dėl epilepsijos, o Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas yra „neryžtingas“, Italijos premjeras Silvio Berlusconi yra žinomas „dėl laukinių vakarėlių“, o Libijos vadovas Muammaras Gaddafis „turi gražuolę blondinę slaugę“, o Barackas Obama „labiau žvalgosi į Rytus, o ne Vakarus“ ir nejaučia jokio emocinio artumo su Europa.
kiesza 2010-11-29 18:47
baigia nusibost jau naujienos apie JAV vis jav ir jav tai koki slamsta joje isranda tai dar kokios info pasako kuria daugelis zmoniu jau zino.. ir cia tie paskelbti dokumentai zmogui besidominciam samokslo teorijom manau ne naujiena
MarijonasM 2010-11-29 18:58
Sąmokslo teorijų medžiotojai Pumper, Nerkus, kieza, dar zaitcgeico betrūksta. Aš nesakau, kad tokių nebūna, bet visur kur JAV minima ten juos kišt, ką aš žinau.
lightfire 2010-11-29 19:43
tai jei nusibodo, ko čia esi? Kam kuomentuoji? Juk ne JAV atskleidė šituos dokumentus, o Wikileaks(nebent šoksi į lovą su Ahmedinejadu ir trimituosi, kad viskas yra žydųjankių sąmokslas - sakyč graudžiai ironiška Wikileaks atžvilgiu) Naobetačiau, išties ne naujiena, kad domiesi sąmokslais ir toliau skiedi jų tuščia turinį
Arwis 2010-11-29 19:53
Labai gerai pasakyta. Anoks cia skandalas. Ta pati Rusija ar Britanija ar bet kokia kita valstybe tikrai aprasineja ne ka prasciau savo santykius su kitomis valstybemis.
lightfire 2010-11-29 19:56
Esmė ne tiek aptarinėja ar ne ir kaip. O ar mums tokia info yra iš viso reikalinga? Na ir kas, ką vienos šalies diplomatai mano apie kitą? Smalsumas ir tiek. Bet ar jis vertas nusikalstamos veikos(įsilaužimo, duomenų vagystės), geopolitinės įtampos? manau, kad ne.
andriulis 2010-11-29 20:07
Laukiam duomenu apie LT.
Nerkus 2010-11-29 20:46
cia ne samokslo teorijos, cia daugiau speliones, pamastymai, nes jei i viska ziuresi per samokslo teoriju prizme, tai tuos ligoninej atsidursi. Man siame "detektyve" idomu tai, is kur zurnalistai gavo ta informacija? kaip lightfire mineno, kad nulauze SIPRNet tinkla, bet negi niekas nepajuto, kad tinklas nulauztas? ar ten i kokius serverius ilindo ir viska pasieme?
Nerkus 2010-11-29 20:47
kubiliu vadins "tub"
Arns 2010-11-29 20:51
nesuk JAV uodegos. Šnipinėti JTO pareigūnus, rinkti jų biometrinius duomenis, slaptažodžius ir t.t. čia jau rimtas ir pačio žmogaus teisių pažeidimas ir rimtas smūgis tarptautiniai organizacijai. Sulaukime ir daugiau info, gal bus ir dar įspūdingesnės. Visi pravardžiavimai užsienio lyderių yra niekiniai, keista kodėl žiniasklaida juos taip akcentuoja.
lightfire 2010-11-29 21:08
naaa...ar tamsta užmigai? Iš Wikileakso. O Wikileaksas nėra žurnalistai, tai papr hakerių kompanija. Vertingiausias jų šaltinis, kurio dėka, kaip manoma, ir gauti visi šie duomenys yra: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -case.html
Nerkus 2010-11-29 21:20
uj, o as kazkaip galvojau, kad tie Wikileaks yra zurnalistai....
rwc 2010-11-29 22:37
Ojojoj, kokie mes gudrūs, užsipulti JAV kaip didžiausią demoną, kai koks nors JAV pareigūnas nutekina informaciją. Kažkaip neatkreipiam dėmesio, kad Kinijoj, Rusijoj, Izraely ar Š. Korėjoj tokie dalykai praktiškai neįmanomi? Ar tai nereiškia, kad būtent JAV visuomenė geriausiai tvarkosi su betvarke ir žiaurumu? Pamanyk tik, S.Palin susirašinėjo asmeniniu paštu su kažkokia legalia konfesija... Pamanyk, buvo renkami kažkokių pareigūnų slaptažodžiai... Lietuvoj svarbiau visokie kedžiai ir ūsai - niekas iš liaudies nepareikalauja, kad skristų dėl Pociūno žūties kaltų ir uodegas sukančių galvos... Nereikalauja, kad būtų atstatydinti ir nuteisti Gazpromo statytiniai. Nereikalauja, kad VSD pateiktų ataskaitas Seimo komisijai. Štatuose tokie pareigūnai būtų suspenduoti ta pačią dieną, atsistatydintų tą pačią savaitę ir gautų vilko bilietą bet kokioms svarbesnėms pareigoms iki gyvenimo galo. Bent jau žurnaliūgos kiekviena proga primintų jų darbelius - ir tik pabandytų koks ministras tokį kur nors skirti. Bet ne - per kitus rinkimus vėl matome tuos pačius agurkinių ir paksoidų veidus. Kontrabandos "stogas" Komskis ramus Antikorupcijos komisijoj, Sacharukas toliau Seime stumdys nešvarius darbelius. Mums pakanka kokio tai durnelio Karaliaus ir niekuo neprasikaltusio Valantino galvų. Lemingų visuomenė: juk jei jau šventuoliai išlekia iš postų - tai kaip ir viskas tvarkoj. Išimtis - "tarptautinis" skandalas, neva kažkur įrengtas kažkoks CŽV kalėjimas. Kuo tai būtų įdomu, jei negalėtume prisidėti prie masinės panikos klyksmų apie JAV žiaurumus Irake? Kaip faina pavaryt ant JAV, gulti kryžium ir aiškinti, kaip esam priversti bučiuoti JAV spectarnybų batą. Ir paradoksaliai, melstis tos pačios JAV visuomenės reikalavimui, kad pareigūnai neapeidinėtų konstitucijos. Rusijos disidentai lyg ir nieko nesako, kas ir taip nėra akivaizdu - bet ne, jie nuodijami, šaudomi, priversti gyventi emigracijoje. Kinijoje ar Š.Korėjoje tik pabandytų kas nors cyptelti - sušaudyti ar supūdyti būtų ištisi skyriai su visomis šeimomis. Tai suprantama dar, kad jų liaudis bijo cyptelėti ar tiesiog nenori patikėti. Liaudžiai labai patogi stručio pozicija: skandalą kažkam tyliai numarinus, apsimesti, kad nieko tokio ir neįvyko. Puiku, galima toliau klykauti apie kedžius, bashinti JAV, kad nesugeba numarinti skandalų.
Analog 2010-11-29 23:02
Pilnai pritariu Tai pačiai Lietuvos valdžiai dar labai daug iki JAV lygio.
domast 2010-11-30 00:26
pastebėjimas straipsnio autoriui. ne malūnsparnis, o sraigtasparnis tai du skirtingi orlaivių tipai...
Anonymous 2010-11-30 00:56
jam paciam gresia ziauriai didelis pavojus gyvybei.. jis nebeturi kur trauktis.. jo paskutinis sansas viska paviesinti ka turi ir tokiu budu maziau tures laiko zaisti su juo.. visi gelbes savo siknas..
Anonymous 2010-11-30 01:03
oho, sakyciau nesveikai daug kaip lietuvai.. bus idomu, ka isdarineja.. visiskai pritariu, kad sie paviesinimai, tik i nauda.. be to visi bus moraliskai patenkinti, suzinoje, kas vyksta pasaulyje istikro.. galetu maziau gaist laiko ir iskart viska mest nafik i viesuma ir psio.. o butu visiems labai apmaudu, jeigu ji sugautu czv..
Anonymous 2010-11-30 01:11
taigi rase.. atnesa kariai ir kiti asmenys prie to prienantys.. o realiai uztektu duombaze nulauzti ir gigabaitus spet siustis kol nepariso.. o kad buvo bent kelis kartus nulauzta tai faktas..
Anonymous 2010-11-30 01:19
zmogaus didziausia stiprybe yra smalsumas.. bo jo mes nieko nepasiektume..
lightfire 2010-11-30 02:01
Kartais, manyčiau, smalsumas yra pervertinamas. Pvz ar mums TIKRAI vien dėl smalsumo taip svarbu sužinoti, kaip realybės šou žvaigždutė negražiai pavadino kitą žvaigždutę? Ką valgė tą vakarą? Kokiu tualetiniu popieriu šluostėsi užpakaliuką? Kokia tos žvaigždutės įprasta darbo diena ir kaip gi ji atrodo apsinuoginusi? Ar tikrai smalsu? Tas pats su diplomatinėmis vingrybėmis. Kokia nauda iš tokio smalsumo patenkinimo? Mano manymu - itin menka ir neverta kainos