Padirbti pinigai: istorija, dabartis ir įtaka pasaulio ekonomikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-12-02 16:13
Manyčiau efektyviausias būdas nuo klastojimo, bent dabar yra leisti "plastikinius" pinigus, kaip pvz Rumunijos lėjos, bent žemiausio lygio padirbinėtojams jos gaminimo technologijos būtu pernelyg sunkios. Ir šiaip pastebėjimas dėl "pinigų apipjaustymo". Senovėje, iki brandžiųjų viduramžių kažkur, pinigai buvo beverčiai, todėl visur(net ir Lietuvoje) randama ir dirhamų, ir romėnų monetų ir t.t. Vertė buvo metalas, tad pinigus dažniausiai sverdavo ant svarstyklėlių. tad apipjaustymas jei ir buvo daromas, tai daugumoje atvejų dėl kitokių priežasčių.
MindaugasV85 2010-12-02 16:16
Pasižiūrėjau . Nemanau, kad kiekvieną atskirai būtų labai sudėtinga padirbti. Paskui statai ilgą konvejerį iš štampuoji Aišku čia gali reikti kažkokių nestandartinių spausdintuvą, tai reikėtų pasiieškoti kokio nors tiekėjo iš Kinijos. Na kad ir popieriaus gamybos linija gali nemažai kainuoti, o ir į rūsį jos neįkiši, tačiau galima kartu vykdyti ir teisėtą veiklą - gaminti sąsiuvinius Nors aš pats labiau linkęs į grynųjų pinigų atsisakymą. Manau po kokių 10-20 metų kiekvienas galės turėti kortelių skaitytuvą, telpantį į piniginę, ir pinigų pervedimo operacijas vykdys per juos. Taip pat bus vykdomas pajamų deklaravimas, tai sukčiautojų manau turėtų sumažėti.
Arwis 2010-12-02 17:59
As asmeniskai uz perejima prie kreditiniu korteliu. Pats jau 2 metai kaip beveik banknotu nevartoju. Nematau nei reikalo nei trukumo.
Arns 2010-12-02 18:22
kol kas geriau tokie pinigai. Pagrindinis patarimas JAV žmonėms, kuriems pabodo bankrutuoti ir yra, atsisakyti kreditinių/debetinių kortelių arba pasilikti tik po 1 žmogui/šeimai. Nes matydamas realius pinigus, žmogus juos atsakingiau leidžia. http://www.pinigukarta.lt/naujienos-nuo ... -per-krize
Atlast 2010-12-02 18:24
Pinigu padirbinejimas, prekyba ginklais ir narkata patys pelningiausi verslai - turetu buti destoma univerose, prostitucijos, kontrabandos ir terorizmo amatai - profkese. Tikintieji Dievu ir/ar visuomenes gerove yra silpni individai. Mastyk realiai ir buk pranasesnis - rinkis pelningiausias specialybes
zamzungas 2010-12-02 19:39
pakeliauk tu aplink pasauli su savo kortelem, ir as kalbu ne apie viesbuciu turizma
Indigo89 2010-12-02 21:49
Teisingai pasakyta daug geriau atitiktu siuolaikinio gyvenimo aktualijas negu dabartiniai universitetu kursai
immortallt 2010-12-02 23:09
Jau buvau banku krutiems verslininkams su deimantinemis kreditinemis kortelemis karta Vartojimo kreditus dalinau... O seip asmeniskiai as korteliu nemegstu ir tiek. Vien tai, kiek laiko trunka kol ismusa ir dar kartais ne visad sujungia is pirmo karto. Kitas dalykas, visada yra rizika, kad kortele nuskaitys kas nors. Del padirbtu kupiuru, tevas porakart buvo susidures (is klientu surinkti pinigai kitomis valiutomis nesami keisti i banka). Su gan didelem sumom, nesdamas pakeisti imones gautas pajamas kitom valiutom yra buve kad pasitaiko padirbtu doleriu kupiuru. Jeigu ne kasininke, pas kuria visad eina ir kuria kaip ir pazista, tai butu turejes rimtu teisiniu problemu.
Azuolas 2010-12-02 23:16
Labai retai man prireikia grynų pinigų. Visada apripirkinėju vien su kortele, arba internetu. Visiškai nematau prasmės grynuose piniguose, juk baisiai nepatogu. O dėl vagysčių, tai yra tiek pat šansų, kad vagys pavogs grynus pinigus su taše ar pinigine. Tokiu atveju kortelėje pinigau būtų daug saugiau
Sokantis Debesis 2010-12-03 00:23
biblija teigia/įsako kad reikia mylėti savo priesa, jam atleisti ir berods dar padėkoti uz išbandymus... Manai tai lengva ir yra skirta silpniesiems ? Tik stiprus žmogus gali būti tikras krikscionis jei paziuresim kokiu istatymu jiems reikia laikytis. Kas liečia poperinius ir metalinius pinigus tai man taipogi jie nepatogus, su kortele viskas paprasciau ir saugiau + pinigine nesveria puse kilogramo nuo metaliniu monetu, ir svarbiausia nereikia prie kasos knistis tarp tu monetu kai paklausia - gal turesit 68centus ?
immortallt 2010-12-03 01:09
Sokantis debesis, stipriam zmogui nereikia nusileisti priesui Cia tik paguoda silpniesiems Ir nera tokio zodzio kaip taipogi!!!!
Sokantis Debesis 2010-12-03 01:19
nesupratai minties, tie silpnieji besilaikantys tu įstatymu yra psihologiškai stipresni nei tie tavo menami stiprieji. nesu lituanistas, ir niekada nesibičiuliavau su leituviu kalba, bet sita zodi lietuviu kalbos zodyne radau. tad manau kad yra
Tas_pac 2010-12-04 04:02
Kredito kortelių tyko kiti pavojai. Kai atsiskaitinėji kortele pvz. parduotuvėje tas aparatas į kurį suvedi pin kodą siunčia informaciją bankui kad patvirtintų. Tą informaciją galima pagauti, žinoma ji koduota. Bet jau seniai egzistuoja būdai iškoduoti ją ir sužinoti visą kortelės informaciją.