Algimantas Čekuolis. Girtuokliais užtvindyta Europa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

loggo 2010-12-08 14:32
Kad Lietuva dar neatrodo taip blogai, kaip Britai, dar nereiškia, jog mums reikia su jais lygintis. Studijuoju antrus metus Britanijoje ir vis stebiuosi - kaip tokia idiotų ir puspročių (jų kvailumas tiesiog stebina daugeliu atveju) tauta gali būti žymiai turtingesnė ir įtakingesnė už Lietuvą? Čia kas penktas vaikas iki ketverių metų su pavadėliu vedžiojamas, šiukšlių maišai kraunami ant stotelėse įrengtų laukimo kioskelių stogų (kadangi čia visi miestai išplanuoti taip: gatvė, šaligatvis, namas, t.y., viskas suspausta; tai šiukšlių maišą gali be problemų užkrauti ant kiosko stogo, jeigu gyveni antrame aukšte), iškritus keturiems centimetrams sniego uždaromos traukinių linijos, užsidaro mokyklos ir universitetai, t.t. ir t.t., ir t.t.,... O kas darosi penktadienių, šeštadienių, ir ne tiek daug kitų savaitės dienų naktimis centre.... Kas dvidešimt žingsnių privemta, guli 'nulūžę' bernai ir mergos, apsirengę fėjų, prostitučių ir bananų kostiumais, šiukšlių kalnai - visi apie antrą nakties eina greito maisto su majonezu valgyti, o čia retas kuris naudojasi šiukšlių dėžėmis.... nu žodžiu....
GeneticworlD 2010-12-08 14:49
As Londone gyvenu jau 2 metai ir visiskai tau pritariu.
TLas 2010-12-08 14:59
Visu pirma turiu pasakyti kad visiskai nusivyliau Cekuoliu. Iki siol ji laikiau protingu intelektualu, galinciu daug idomybiu papasakoti. Taciu sitas straipsnis mazu maziausia nevykes. Nerislus, straipsnis tarsi ir neturi minties... Net sunku suprasti ko siekta siuo straipsniu. Kai kuriais atvejais smarkiai perdeta. Ir uzryskinta tai ka noreta. Panasu ne i intelektualo straipsni, o i senos davatkos bobutes nusiskundimus. Sakau nuosirdziai straipsnis, kaip straipsnis visiskai nevykes. Del girtuokliavimo britanijoj, taip pilna jaunimo, savaitgaliais geriancio ir darancio betvarkias, bet taip juk visur. Jei lygini su musu kuklia lietuva, tai visu pima pagalvok, kad didesnis miestas, daug daugiau zmoniu, daug didesnis zmoniu tankumas, tai kas cia keisto nakti zmoniu sutikti daug? bet tikrai nera kad visi guli apsiveme...
TLas 2010-12-08 15:04
Priklauso kur gyvenat, jei isikure kokiose rajonuose. Jei nenori betvarkiu eik lauk is babu, lenku ir lietuviu rajonu. Apsigyvenk normaliam rajone, kur pietvakariu londone. Gyvensi kaip zmogus. O jei nori tureti afigena xata ir moketi kapeikas, nulendi i koki babajyna, o po to skudziates kad betvarkes.... Su kuo su tapsi toks ir pats tapsi. Man gaila tokiu zmoniu kaip jus kur tik blogai manot...
Analog 2010-12-08 15:06
Visiškai nusivyliau tavim, nes Čekuolis ir paminėjo, kad tai yra triukšminga mažuma.
blizzard 2010-12-08 15:16
TLas virš tavęs du komentarai kurie tai patvirtina Straipsnio mintis kad reikėtų atkreipt didesnį dėmesį į šią problemą ir ko gero straipsnis parašytas po vakarykščių žinių apie alkoholio akcizų mažinimą.. Autorius nenori savo nuomonės teikti, jis tiesiog iš šono parodo problemą kuri yra aktuali. Tau galiu pritart dėl miesto dydžio kaip tu sakai. Kuo daugiau gyventojų tuo daugiau ir girtuoklių. Bet kas man įdomiausia kad jeigu lyginam pagal gyventojų kiekį ir Lietuva 4 vietoj pagal prasigėrimą Europoje, turint tiek mažai gyventojų, manau tas irgi nieko nedžiugina, nors kažin ar čia pagal skaičių buvo atliktas tyrimas.. Nežinau koks jūsų amžius, na tik pirmo komentatoriaus. Galiu pasakyt kad problema pas mus tikrai didelė. Vienintelis skirtumas kad viskas vyksta slapčiau nei Anglijoje ir ne taip viešai, bet pasitaiko.. Jaunimas tikrai prasigėręs jeigu taip galima būtų apibūdint žmones kurie geria kelis kart per savaitę iki žemės graibymo.. Aš kaip labiau atsiskyręs nuo žmonių individas iš šono žiūriu gal labai jautriai į tokius dalykus, aišku netoleruoju jokiu alkoholio. Galiu pasakyt tik tiek kad jeigu tu negeri, tu praktiškai neturi draugų, tai yra akivaizdu ir tai nėra blogai dėl to kad neturi draugų, bet toks faktas parodo šito dalyko mastą.. kiek teko mokytis sutikau įvairių žmonių, negeriantys dažniausiai yra vieniši galima sakyt atsiskyrę nuo visuomenės, visiškai kitam pasaulyje gyvena.. Aišku yra visokių, yra tokių kurie pila tiek kad mokykloje tik apie tai ir kalba, net ir blaivi atrodo kaip girtuokliai, jau nerišliai taria žodžius, jeigu pasakai kad nevartoji alkoholio jie susiima už galvos ir negali tuo patikėt.. yra aišku ir tokių kurie vartoja ne tiek daug alkoholio.. Bet drąsiai galiu pasakyt kad kokie 95% geria ir mano nuomone tai nėra gerai.. kalbu būtent apie 15-19 amžiaus jaunuolius.. apie pencininkus irgi nėra ką kalbėt jeigu prie kaimo tai ten irgi šniūrais stovi 6 ryto prie parduotuvės ir laukia kol ji bus atidaryta.. Nežinau ko gero taip yra dėl to kad lietuva neturi perspektyvų ir neturi ką pasiūlyt jaunimui, belieka tik gert ir linksmai leist laiką, nes kur pažiūri visur š*das.. aš iš dalies pritariu tiems geriantiems, bet pats to nedarau ir tikiuosi nedarysiu dar ilgai..
GeneticworlD 2010-12-08 15:26
MindaugasV85 2010-12-08 15:43
Čia jaučiu jau ne kas daugiausiai prisigeria, o kiek daug mes galime atsispirti pagundoms. Turėtume pinigų tiek, kiek turi britai, tai gertume turbūt dar daugiau ir dažniau Žmonės nebeturi saiko!
loggo 2010-12-08 15:52
Aš Kardife, miesto populiacija - 350,000. Nu sakau. Su Vilnium nėra ko lyginti. Paskartosiu - privemta, prišiukšlinta, kampuose nulūžę viršsvorį turintys britai išsirengę, vaikščioja BAISIOS storos rėkiančios bobos su 'sexy' aprangom, beveik visi kampai apmyžti, visi ryja majonezu apipiltas keptas bulves su džiūvėsiuose voliota aliejuje giliai kepta žuvimi/vištiena. Man Vilnius penktadienio vakarais (Gedimino pr., kokią 22h) irgi nelabai patinka, nes gan purvina ir šiukšlina būna, nu bet net NĖRA ko lyginti. Jei kam nors dar kils noras ant Lietuvos 'stumti', siūlau pažiūrėt video apie tipinį šeštadienio vakarą Britanijos mieste su 350,000 populiacija: http://www.youtube.com/watch?v=-77IBOBm ... re=related I went to Cardiff earlier this year. Friday was boss, Saturday was a nightmare.  "I've never seen as many ugly women in one place as there was in Flares." http://www.youtube.com/watch?v=3SaY-4qgCws Kas dėl Čekuolio - man jau seniai jo straipsniai/laidos kažkokios nerišlios atrodo.
Pumper 2010-12-08 15:59
Spėju, kad statistika yra vedama litrais gryno alkoholio vienam gyventojui, bet bent Lietuvoj tai tokia statistika smarkiai iškreipta, nes gi nieks nepaskaičiuoja kontrabandinių gėralų ir naminės, todėl tas skaičius bent 40-50% turėtų didesnis būti.
GeneticworlD 2010-12-08 16:18
Yra trys melo rusys, tai: 1. Melas 2. Visiskas melas 3. Statistika
Tas_pac 2010-12-08 16:21
Didžiausia problema yra auklėjimas. Pats savo akimis mačiau kaip namuose ~15 metų mergaitė su drauge atsisėdę prie kompiuterio metaxą gėrė, sakau tėvui "Kas čia dabar?" jis sako "Geriau jau namie geria negu kad gatvėje". Jokių pastangų auklėjant vaikus nededa. Kol taip bus tik radikalios priemonės padės mažinti alkoholizmą.
andriulis 2010-12-08 16:24
Gyvenau pietineje airijoje, tas pats kaip tam Kardife. Pakalbinus airius issiaiskinau, jog tas visas lebavimas ju kulturos dalis. Kiekvienas baras turi savo tradicija, atitinkama guineso alaus putos pripilima i taure ir t.t. Kad zmones geria savaitgaliais, tai neapsivercia liezuvis ant ju sakyti girtuokliai. Del storu panu su sexy apranga vemenciu gatveje buvo didziausia nuostaba, ant kiek zmones neturi sarmatos jausmo.
Sa 2010-12-08 16:39
Loggo teisus yra. Pats kai turistavau Anglijoje, tai pasibaisėjau kaip gali šitaip žmonės ten. Susirenka grupėmis, nesvarbu ar mažame ar dideliame mieste ir nesigėdina šiukšlinti vietoje. Maždaug „ tam valytojos yra skirtos“ kad nereiktų pakelti rankos ir išmesti į šiukšledėžę.
lizunas 2010-12-08 16:57
Man pačiam namuose, prie savų duodavo nuo 15 metų, bet saikingai, po biški vis kėlė laikui bėgant. Kas iš tokio auklėjimo? Neėjau į gatves, miškus, garažus ar rūsius gerti su kitais jaunuoliais, kurie nusitašydavo, o daug tokių buvo, kurių tėvai išvis neleisdavo gerti, tai jiems uždraustas vaisius buvo ir dėl to daugiau gerdavo.
ligonis 2010-12-08 17:01
pazejau loggo idetus video... is kur jie tiek siuksliu gauna?!?! ten gal kas jas dalina, kad kiti paimtu ir ismestu?!?
Porteris 2010-12-08 17:11
Loggo, pažiūrėjau tavo vaizdelius ir negaliu patikėt, kad taip gali būt. Čia gal koks festivalis ar fulės fiesta buvo, negi eilinis savaitgalio vakaras? Kažkaip Londono City nesu to matęs. Grynos paplavos... O dėl Čekuolio nerišlumo, čia todėl, kad tai ne straipsnis, o laidos stenorgama, žodžiu, per teliką jis tą patį kalbėjo, tai televiziniam formate daug geriau, nei skaitant. Ir dar, kas čia sakė, kad parašė po alkoholio įstatymo pataisų - pataisas priėmė tik vakar, o laidą jau rodė praeitą sekmadienį, anonsavo dar anksčiau. Nu negaliu patikėt... Cardiffas..
M.Mantas 2010-12-08 17:31
Man ir gaila, kad populiariausia studentų tema "kiek aš vakar išgėriau". Negi žmonės nesupranta, kad tai juos žemina kitų akyse? Tėvai kalti? Tas_pac davė gerą pavyzdį. Kažkur tėvai išgirdo, kad vaikams geriau gert namuose ir nesuprato, kad vaikai po tokio pasiūlymo turi atsisakyt.
enternald 2010-12-08 17:44
Mmmh atsiprašau, kokie studentai, gal kalbi apie tuos kurie studentauja ne studijuoja. Iki 3 kurso girtuoklių mažuma, didžioji dalis gal išlenkiame alaus kokį sykį per 2 savaites ir labai rimtai neliuobiame.
andriulis 2010-12-08 18:01
Tos siuksles dazniausiai buna prie burgeriniu arba kokio greito maitinimo istaigu. Nes jie netelpa po sokiu visi i tas burgerines, tad valgo lauke. Pavalge, ka laike rankoje, ta mete ant zemes. Apie 5h ryto pravaziuoja spec masina ir renka tas siuksles. Siaip pas juos metyti is vaziuojancios masinos siuksles iprastas dalykas. Pas mus retas kuris is masinos mestu imc'drive pirkto maisto siuksles, o pas juos daznas atvejas.