Česlovas Iškauskas. Kam reikalingas Baltijos šalių gynybos planas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2010-12-20 11:54
Rusai - geri ir šilti žmonės, bet valdžioje... Net nežinau kaip išsireikšt... Šlykštynės. Tai gal labiausiai tiktų. Oficialią agresiją demonstruoja ir dar kelia bangas, kad NATO gynybinius planus čia rengia?!
Arns 2010-12-20 12:11
Ar tik man atrodo, kad Iškauskas eilinį kartą turi visus faktus, bet tarp jų įkiša savo nuomonę ir sukuria propagandinį straipsnį? Kad paimtos dvi citatos. Ar jas perskaičius nekylą klausimų, kad gal būt abi šalys(šiuo atveju Lenkijoje veikia JAV, o NATO tik paraštėse) užsiima provokacijomis? Viena akivaizdžiai statosi ginklus kurie sumažina efektyvumą tik vienos tame regione turinčios tokius ginklus karinę galią. Atsakančioji pusė pareiškia kad ji nesiruošia jaustis izoliuota ir savo teritorijoje daro pakeitimus, kurie užtikrintu kad anos(ų) valstybių taktika akivaizdžiai taptu beprasmė, jeigu vis dėl to sistema siekiama nukreipti ne prieš tuos, kurie oficialiai įvardijami kaip pavojus.
Tir4elis 2010-12-20 14:39
Arns nepyk, bet man čia labiau primena atsaką į Rusijos išsidirbinėjimą Kaukaze bei pratybas su akivaizdžiais taikiniais. Ir taip aišku, kad NATO Rusijai pagrindinis vietinis "oponentas", kaip ir Rusija nekelia pasitikėjimo NATO narėms. Taigi, tiesiog veiksmas ir atoveiksmis, nieko daugiau. Kaip visada visi nori pasirodyt.
Arns 2010-12-20 15:09
Na o Gruziją laikyčiau atsaku į JAV išsidirbinėjimą su Serbijos dalimi, Kosovu. Situaciją giliau panagrinėjus net gi išeitu kad reiktu kelti klausimą, kodėl pvz Abchazijos nepriklausomybė niekam nerūpėjo dar 1992, kada Gruzinai ginkluota jėga slopino jų nepriklausomybę. O štai Kosovui teikiamas toks beprecedentis dėmesys.
Tir4elis 2010-12-20 16:19
Kosovas NATO pašonėj, va todėl ir idomus, o vat Abchazija toli ir niekam ne įdomi. Tuo labiau, kad Gruzija randasi gana reikalingoje NATO vietoje, taigi labiau draugiška. Tuo tarpu Rusijai atvirkščiai. Reikėjo aplamdyt Gruziją, kad ES ir NATO nelabai saugiau ten jaustusi su savo naftotiekiais.
Analog 2010-12-20 16:23
Arnai, nuo kada Abchazija nepriklausoma?
Arns 2010-12-20 16:33
Nuo 1994 m. rugsėjo 4 d., Abchazijai paskelbus nepriklausomybę, Abchazija ir Gruzija nepalaiko jokių oficialių ir teisinių ryšių. http://www.geopolitika.lt/?artc=201 Čia jau paskelbimas po karo.
enternald 2010-12-20 17:56
Galime gilintis kieno kur atoveiksmis, o rezultato jokio: aš taip pat galiu teigti, kad Rusija pažeidė Čėčėnijos teises į nepriklausomybę.... Nenuklyskim: 1) Šis planas gynybinis ir daugiau nieko, ne Rusija bus užpuolama. 2) Rusija pati neneigia, kad turi planą užpulti, Baltijos šalis ar naudoti jėgą, bet jai tai brangiai kainuotų tiek karine, tiek politine prasme. 3) Abi pusėms naudinga vaizduoti, kad jos pasiruošusios viskam. 4) Rusijai nereikėjo taip aršiai reaguoti į planą. 5) JAV reikėjo pranešti anščiau apie galimybę vykdyti ką nors panašaus. 6) Abi pusės turi ir kitų problemų, bet žinodami, kad Rusija sprendžia problemas drabstydami putomis apie kitas šalis, Rusijos reakcija suprantama.
manciukaz 2010-12-20 18:02
na buvau maskvoj pries pora menesiu dirbau tai apie rusus nei vieno gero zodzio negaleciau pasakyti, netvarkingi belekaip keikias ir siaip labai nagli ir izulus zmones..cia kad geri ir silti gal mociute pasakojo tau na o i tema tai manau jei rusai bandytu mus pult tai tektu greitai gedingai trauktis jei gruzija sugebejo pasipriesint tai pries nato tikrai nepasokinetu
zeitgeist 2010-12-20 20:57
Ar pats tiki ka rasai? Rusija Lietuva pultu, Rusija niekomet LT nepuole ir nepuls. MES GI BROLISKOS RESPUBLIKOS. Gruzija Amerikos valdoma valstybe, pastate amerikonai prezidenta (kaip adamsa LT) ir bande erzinti Rusija. RUSIJOS FEDERACIJA Kolkas Galingiausia Valstybe pasaulyje, ir panasu, kad ateityje tokia ir isliks. Baltijos Šaliu ginyba išvis nereikalinga, bereikalingas lesu svaistymas. Vistiek nieks nepuls varksu valstybes, o ir apsiginti nuo nieko negaletu. Jau seniai aisku Kad NATO reikalingos Baltijos valstybes, kaip Buferis nuo rusijos. Beje Sveikinu visus Su Broliskos Kaimynes Baltarusijos Prezidento rinkimais, Gerbiamas Lukasenka dar neparsidave, tad zmones gales ramiai gyventi.
Analog 2010-12-20 21:20
Sry chebra, bet jei čia rašytų ne zeitgeistas tai palaikyčiau sarkazmu, o dabar belieka ROFLLMAOOMFG
nulis0 2010-12-20 22:40
Ar tu bent pats tiki tuo ka rašai? Broliškos respublikos? Jeigu tu brolybę supranti kaip 2 su puse AMŽIAUS tironijos tai taip, broliškos, bet aš tai suprantu kaip visišką išnaudojomą. Rusija tikrai nėra galingiausia valstybė. Amerikos vien karinis biudžetas yra 43% PASAULIO karinio biudžeto+ galingiausia pasaulyje ekonomika, na taip Kiniją ją vejasi, Japonija visą laiką šalia, o rusija pagal BVP tik 12 pasaulyje. Viskas ką rusija turi, tai išteklių kraniukas, kuris tuoj tuoj taps beverčiu, kai pasaulis pereina prie atsinaujinančių išteklių. Lietuva ir ta lenkia rusiją pagal BVP vienam gyventojui. Kalbant apie Lukašenką, tai jis taip, neparsidavė, jis NUPIRKO visą valstybę, tiksliau privatizavo ir tai kas vyksta toj šaly nė iš tolo neprimena demokratijos. Bet kur tau suprasti, tu ir dabar juk lenino saulę turbūt norėtum sugrąžinti...
prowler 2010-12-20 23:34
Negi nematai,kas tas veikejas specialiai provokuoja,rasydamas kuo didesnes nesamones,noredamas isprovokuoti kuo didesni ''fleima''.Nekreipk demesio i ji,ignoruok komentarus,ir jis dings is cia po kurio laiko. NELEISKIM SIAM FORUMUI PAVIRSTI ''DELFI''!!!!
neblogenso 2010-12-20 23:49
Pritariu prowler'iui, chia buna troliu. Shiaip labai provakarietishkas straipsnis. Reikia suvokti, kad tas antiraketinis skydas gali buti panaudotas puolimui ir nera jis toks nekaltas. Ashtuntajame desimtmetyje NATO sukure atomine bomba pirmajam smugiui suduoti (USSR) priedekit dar raketini skyda ir turime atomini karo scenariju. Dar USA karo doktorina leidzia naudoti atomini ginkla, iki atominio puolimo. Nei viena puse negali pasitiket viena kita. Tam ir reikalinga karine jega, nes jei jos nera - niekas su tavim nesiskaito. O bendrai chia kaip zaidimas shachmatais - tik su didesne lenta. P. S. Snd girdejau per radiju - NATO ekspertai mano, kad Lietuvos nuo plataus masto puolimo apginti neimanoma.
Analog 2010-12-20 23:53
Per kokį čia radiją taip sakė? Tikiuosi ne per ruskoje radijo Vilnius O raketinis skydas gali būt panaudotas tik ginybai, nes bent kiek besidomintis supras, jog tos raketos veikia visai kitaip nei puolamosios, antra - jų skrydžio nuotolis ~65km.
neblogenso 2010-12-21 00:08
Analog'e netrollink ir netingek pagooglint. Patrioto panashus raketu nuotolis, bet ne vien patriotai naudojami tam tiksliui. Priklausomai nuo aplinkybiu naudojami skirtingi budai.
Analog 2010-12-21 00:17
Pagooglint kokį tu radiją klausai? Kokiam tikslui ne tik patriotai naudojami? Faktas, kad Lenkijoje dislokuoti patriotai, o ne kokios nors puolamosios, tad kalbos apie tai, kad su patriotais bandys pult amerikonai, atrodo juokingai.
Mauras 2010-12-21 02:55
Kas puls bankrutuojancia valstybe?
manciukaz 2010-12-21 06:59
na taip taip tikimybe pakankamai maza, kad puls kas nors, bet kaip sake gerb. straipsnio autorius atsarga gedos nedaro, geru svenciu chebryte
zeitgeist 2010-12-22 08:36