Vokietijoje teks susimokėti ir už darželinukų dainas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wolfy 2010-12-31 12:55
Va kur nuejo autorines teises,kad net darzeli uz sudainuotas dainas teks susimoketi,tai net nezinau,ka cia bepagalvoti.Mane asmeniskai tokios autorines teises juokina ir kartu graudina.
hokas 2010-12-31 13:00
Eini sau gatve, niuniuoji(dainuoji) melodija ir gauni bauda už autorių teisių pažeidimą ir dar už dainos skleidimą be aotoriaus leidimą:)
Sloth 2010-12-31 13:05
Čia jau absurdas visiškas. Nors iš kitos pusės gal ir gerai, kuo daugiau tokių nesąmonių, tuo greičiau žmonių kantrybė baigsis. O tai dabar, jei taip ir toliau, greit sugalvos kad už kiekvienos, nesvarbu kur išgirstos, dainos niūniavimą mokestį ims. Free donate sistema būtų idealiausias variantas - tikri menininkai laisvai išsilaikytų iš savo kūrybos, o visi wannabe artist's pirma pagalvotų ar jų kūryba nors kažką domina.
immortallt 2010-12-31 13:21
Pradedi dainuot kokia daina duse ir gauni bauda
ligonis 2010-12-31 13:25
visi turim gerbt autorines teises. todel tie labiausiai gerbiantys gal ir eina i vaiku darzelius ir pabando paaiskint 4-5 metu vaikam, kodel jie negali dainuot savo megstamu dainu tevams. duomenu laikmenu apmokestinimas ribojosi su debilizmu, bet cia jau auksciau ir to...
kionig 2010-12-31 13:31
Dejau as ant tu autoriniu teisiu. Piratavau ir piratausiu. Cia joks ne autoriniu teisiu gynimas, o legalus plesimas. Viskas ka mes galime daryti, tai nestabdyti piratavimo, nes kitaip tie gobsai jau perezenge ribas galutinai. Tegu susikisa savo tas autorines teises i ten kur nesueina. Megztuk, tau irgi tas pats galioja !
dzo 2010-12-31 13:41
Tikiuos pagaidins gerai vokieciai ta GAMA. Nes jei sutiktu moket, kad ir ta minimalu mokesti, kaip jie sako, tai butu atviras kelias imt mokescius uz betkoki niuniavima.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-12-31 13:41
O iš tiesų, žmonės, niekam nerūpi jūsų verkšlenimai dėl autorinių teisių. Bus taip, kaip Vokietijos valdžia nuspręs, o ne kitaip. Tas pats ir pas mus, kokius įstatymus priims Lietuvos valdžia, tokių ir laikysimės. Nepatinka? Jūsų problemos.
Sloth 2010-12-31 13:51
Jei tų verkšlenimų bus pakankamai daug, tai dar ir kaip parūps. Čia nelabai palyginama su kokiais pencijų mažinimais ir pan. Kodėl? Dauguma sprendimų dėl tam tikrų dalykų nors žmonėms ir nepatinka, tačiau išsilavinę žmonės supranta, kad jie yra būtini ir neišvengiami. Lygiai taip pat dauguma išsilavinusių žmonių supranta, kad tokios nesąmonės yra ne tik, kad ne būtinos, bet apskritai prieštarauja logikai. Sprendimas sprendimui nelygus. Be to, čia internetinė erdvė, čia galima kovoti.
Strong_Bad 2010-12-31 13:52
Sito ir baiminaus. Toks pavyzdys butu galimas nornt pabrezt apsurdo lygi "ginant" auoriu teises, bet pasirodo, tai nera apsurdas, tai realybe. Gaila man tos idejos autoriu, o dar labiau ju seimos nariu, vaiku, nors kokia pas toki zmogu gali but seima.
sirex 2010-12-31 14:14
Siūlau neklausyti, nežiūrėti ir visiškai ignoruoti visus autorinius kūrinius, kurie neturi padorios licencijos. Jei taip būtų daroma masiškai, visi autoriai greitai susigriebtų ir savo kūrinius platintu su padoria licencija. Šiuo metu Jamendo portale galima klausytis autorių teisėmis nesuvaržytų kūrinių: http://www.jamendo.com/ Aš pats klausau Jamendo gal kokias 3 savaites ir galiu pasakyti, kad tikrai ten galima rasti geros muzikos.
infoguru 2010-12-31 14:21
Kažkas panašaus jau vyksta. Imkime pavyzdžiui Jamendo.com. Ten galima rasti muzikos pagal CC licenciją, galima įsigyti tau patinkančios už prieinamą kainą ar paremti patikusias grupes. Manau, kad kuo daugiau tokių "Autorinių" išsišokimų tuo labiau populiarės tokia sistema. Yra beširdžiai gobšūs verslininkai, mafija, reketininkai ir yra legalūs "gynėjai" GAMA aka LATGA
Tarkvinijus Išdidusis 2010-12-31 15:03
Internetinė erdvė nelygu realiam gyvenimui. Taip, jei dauguma žmonių užbombarduos ministerijas neigiamais laiškais (kaip SA padarė pas mus), tada gali pasikeisti, bet, jei to nebus, nu tai ką tau pasakyti... Valdžia žino, kaip jai geriau yra.
blizzard 2010-12-31 15:57
Jei valdžia žinotų kaip jai geriau, tai emigracija ir nedarbas tokie dideli nebūtų... Tiesiog yra kas moka nalogus ir kas juos ima.. visa sistema... mes tik pinigų kasyklos. Kaip jau sloth rašė tie kurių kuryba verta dėmesio tai tie ir pragyvena.. čia tas autorių mokestis jau greičiau yra pašalpa o ne mokestis. O kaip žinom pašalpas reikai imti iš sodros ar dar kažkur.. tegul nustato kad jeigu autorius per metus negauna 1500lt į rankas tai tokiam reik pašalpos ir viskas - rami galva, kokio velnio iš žmonių rinkt? gal pagaliau ateis į potą kad iš tokios algos kiek kas gauna nekažin ką nusipirksi ir nekažin kokius mokesčius sumokėsi.. tuoj reikės išsipildymo akcijos lietuvai.. Dėl tokių durnų sprendimų po to ir gaunasi kad emigracija nemažėja, kad patriotų nebėra ir t.t.
bahuriux 2010-12-31 16:05
Nepamirskim, kad valdzia yra renkama rinkimuose, o dauguma rinkeju yra kalusytojai/ziurovai, o ne meninikai ar kazkokiu "teisiu " gynejai. Taigi logika sako, kad demokratineje valstybeje laimi dauguma. Pvz konservai jau nebeturi politines ateities, nes padare nepopuliariu sprendimu, spekit kas atsitiks tokiai valdziai kuri parems istatymais "reketa".
dzo 2010-12-31 16:14
Nieko neatsitiks tokiai valdziai. Po keliu kadenciju vel isrinks. Tas pats gi buvo su socdemais, liberalais ir t.t. Nera ka rink, bet kazka vistiek reikia isrinkt
Azuolas 2010-12-31 16:59
O jei aš nusipirkęs kokį cd klausausi muzikos namuose ir ateina pas mane svečių, kurie irgi išgirsta mano muziką, bet to cd neturi ir nepirko. Skaitosi jau irgi piratavimas?
blizzard 2010-12-31 17:09
Tai iš jų nurašo menininkas o tu gali iš jo nurašyt už reklamą...
Audriusa 2010-12-31 22:21
O ka daryt kai valdzia jau isrinkta ir priima kruva istatymu kurie prasilenkia su daugumos nuomone is sveiku protu? Galvoji kad kita kadencija viska istaisys? Geriausiu atveju valdziai pasikeitus tokiu istatymu sumazes, bet zala jau padaryta. Gryztant prie temos, autorine teise turetu but ne komercine bet pripazinimo teise. T.y. naudojimas turetu but laisvas be jokiu mokesciu, bet butu draudziama pasisavint kurini kaip savo. Dabar atrodo kad be attitinkamo mokescio viskas yra draudziama. P.S. Technoligijos.lt Mintys ir citatos skyrelyje galima rast daugybe citatu. Ar kas nors ivertino kokia zala yra daroma ju autoriams? P.P.S. Uz sio komentaro skaityma prasau pervest 1.37LT i saskaita LT1234 1234 1234 1234
Nerkashis 2010-12-31 22:32
Tai ką, dabar mažieji vokietukai nebegalės traukti http://www.youtube.com/watch?v=izibSMAQhEY ? Po truputį visose srityse viskas tampa mokama. Tai pas vokiečius bažnyčiai irgi taikomos įvairios nuolaidos???