Nematoma Kinijos ekonomikos pusė: žmonės, gyvenantys po žeme, slėptuvėse nuo bombų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sloth 2011-02-08 10:19
Per ryškiai nuspalvintas straipsnis, oj per ryškiai. Žinoma, jie gi negalėjo paminėti, kad tie žmonės, gyvenantys požemiuose dauguma yra sezoninės migracijos dalis. Jie turi nuosavus namus kaime, kuriuose dažniausiai stovi ir geras TV ir padorus šaldytuvas ir jų vaikai laksto kieme su neblogais Ipod'ais. Taip, jie "TIKRAI" nemato Kinijos ekonomikos augimo. Situacija iš esmės panaši į lietuvius UK prieš kokius 10 metų, kuomet žmonės dar tik atvažiavę siekiant kuo mažesnių išlaidų būstui gyvendavo namukuose ant ratų arba nuomodavosi vieną butą ~6. Toks žmonių pasirinkimas... Norintiems sužinoti, kaip gyvena paprasti Kinijos žmonės siūlau šiuos filmus : "Last Train Home" , "up the yangtze" , galima pažiūrėt ir "Paul Merton in China" - britiško humoro mėgėjams. Žodžiu, straipsnis visiškai šališkas ir tiesiog brukama nuomonė, kuomet visiškai neanalizuojamos reiškinio priežastys. Pigi media ir tiek.
langas 2011-02-08 10:45
šiaip čia man tokia mintis šovė kaip efektyviai mažinti būsto kainas valstybei. dabar kinija riboja pardavimus antkainius nekilnojamo turto ir t.t. bet tai nieko nesprendžia kadangi žmogus investavęs ir nusipirkęs brangiai būstą - nori jį parduoti brangiau o juo labiau tokioje kinijoje kur gaji korupcijos sistema vistiek atsiras būdų apeiti šiuos draudimus (pvz daryti kitų žmonių vardu ir t.t.) kinija ir kitos valstybės turėtų elgtis taip: steigti valstybines įmones kurios statytų ekonominės ir vidutinės klasės butus namus ir pardavinėtų už protingą bet ne išpūstą kainą - kas automatiškai verstų kitus sumažinti tame regione kainas. o pinigų šiam dalykui galima būtų gauti truputi apmokestinus nekilnojamo turto sandėrius - kitaip sakant tie kurie pučia kainas - investuotu į jų mažinimą. aišku tai šiek tiek kilsteltų kainas bendrai, tačiau efektyviai galima būtų mažinti jas problematiškiausiuose regionuose o ilgainiui ir visoje šalyje. Ką manot ekspertai?
kestutisz 2011-02-08 10:47
O kaip su tais kurie ir dirba, ir gyvena, ir net vaikus į darželius veda toje pačioje gamyklos teritorijoje? Jiem jau pasisekė ar nelabai? Kažkuris gan didelis plokščių gamintojas pristatyme gan rimtai gyrėsi kaip jie rūpinasi darbuotojais - jiem nuo konvejerio net nereik toli "namo" eiti, vargintis ir pan... Na nžn, man skambėjo kraupiai - gyventi su visa šeima fabrike.
kiesza 2011-02-08 12:52
manau cia labai maza problema, jai tai isvis problema.. Pats geraiusias Urbanizacijos oavizdys tai kinija, beveik visas milijardas gyventoju susispiete rytineje dalyje, ko pasekoje isaugusi NT kaina, o tuo tarpu Vakarineje dalyje zeme pusvelte o kiek moniu pekine gyvena jai vien bunkeriuose 20 mln ?
Foxman 2011-02-08 13:17
As ir apie sita galvojau, kodel blogai gyventi vakarineje dalyje arba nors biski toliau nuo didziuju miestu? Ar didesne nauda gauna gyventys bunkeriuose, bet didmiestyje, ar kaime (arba mazame mieste), bet turintis savo nama ir koki kita ara?
kestutisz 2011-02-08 14:15
O kodėl pas mus Vln didžioji dauguma darbo vietų (netaip seniai buvau skaičiuojama jog Vilniaus ribose darbo dieną susirenka ar ne milijonas žmonių)? Nors turime ir Klaipėdą su teoriškai didžiuliu traukos centru - uostų. Žmonės juda ten kur "didesnės perspektyvos" ir tik nedidelė dalis "pavargusi nuo tempo" grįžta atgal/ramesnes vietas. Taip ir Kinijoj - liksi savo tame sklypelyje ir auginsi ryžius kaip tavo proteviai tūkstančius metų, o naujų centrų kūrimosi niekas nesitiki greitu laiku sulaukti.
Indigo89 2011-02-08 16:31
Matyt kad ekspertai nusprende, jog tai yra vienaip ar kitaip nenaudinga, nes toki akivaizdu varianta tikrai butu prieme daryt jei jis apsimoketu.
sufas 2011-02-08 20:55
Čia jau pripjovei šiek tiek su ta nuoroda. Tau centukų uždirbimas turbūt geras verslas pasirodė ir dar iš jo galėsi padoriai užsidirbti... Naivuolis Be to šiek tiek apie straipsnį: jis sukėlė kelias mintis - vidutinis darbo užmokestis Kinijoje manau neblogas ir atrodo nuomos kainos neblogos , už "padvalo apartamentus" iki 200 lt. Peršasi išvada, kad Kinijoje gyvenimas sparčiai gerėja, įdomu kaip tai atsilieps kinišku prekių kainoms.
Shinigami 2011-02-08 22:58
Nereikia toli žiūrėti užtenka ir Lietuvos. Lietuvoje taip pat atlyginimas apie 1500 - 2000 lt vidutiniškai. Buto nuoma nuo 200 - 250, vidutiniškai apie 400, neįskaitant komunalinių mokesčių. Žinoma Lietuvoje nėra tokiu bunkeriu kaip Kinijoje, bet sąlygos pigiausiuose bendrabučiuose turbūt nelabai kuo ir skiriasi. Pats nuomojuosi kambarį nuosavame name už 400 lt (viskas įskaičiuota).
AirDog 2011-02-09 01:11
JAV irgi žmonės gyvena po žeme, bet ne viešbučiuose, o tiesiog kanalizacijos tinkluose. Apie tai jau buvo rašyta čia: http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... 73&l=2&p=1 Man nepatiko kaip šiame straipsnyje piešiama Kinija. Žmonės gyvena pigiai nuomojamuose būstuose, vadinasi jie turi pajamas, kaupia santaupas, turi vilčių ir troškimą gyventi. Tuo tarpu straipsnyje apie Las Vegas`o bomžus pateikiama kur kas liūdnesnė situacija ir šiame kontekste Kinijos tepimas juoda spalva man neatrodo korektiškas.