Žaliavalgystė: mada ar revoliucija?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2011-03-11 23:55
Ir kiek tokių žmonių visuomenėj? Penki procentai, dešimt? Dauguma neturi laiko gilintis ir kiekvieną faktą tikrinti. Todėl specialistai turėtų aiškiai išsakyti savo nuomonę ir kuo garsiau išpublikuoti tyrimus. O šarlatanus supūdyti už grotų. Tegu maitinasi ką randa standartiniam davinyje, vietoj 200g kotletų - 200 g žalių morkų, jei taip nori.
rimasD 2011-03-12 00:07
rwc, nereikia taip giliai imti į širdį. Norėjau šypsenėlę įdėt. Smailikas.
rwc 2011-03-12 01:12
sodinsime, tuoj nebeatsiginsime freak'ų Zetų ir Neo. Kodėl taip sakau. Straipsnis kaip šis (bene koks dešimtas šią savaitę panašus) technologijose dar kažkiek sulaukia skepticizmo. Tarkim, 3/4 pastovių lankytojų paprastai turi skepsio ir sugebėjimo atskirti quackery nuo rimtų tyrimų. O ką delfiai? Pasiskaito liolikinės - ir nusprendžia: oi kaip gražu ir sveika. Tačiau ir technologijose pažiūrėk kiek aklo tikėjimo, rodos, tarp protingesnių. Vienas tiki EMF žala, kitam GMO baubas, trečiam būtinai reikia "ekologiškų" produktų, ketvirtam kažkada padėjo homeopatija. O jau kiek laukiančių nesulaukiančių, kol pasirodys žali žmogeliukai.... Praeitą savaitę ant dešros parduotuvėje mačiau užrašą gražiom didelėm raidėm: "SUDĖTYJE YRA NATŪRALIŲ MAISTO PRIEDŲ". Ką TAI turėtų reikšti? Paprasčiausiai gaila vartotojų. Gaila savęs kaip vartotojo. Man dzin, ar ten dėta pipirų, ar ne - bet kokia tokio užrašo komercinė prasmė? Va tai va. Smailikas smailiku.
rimasD 2011-03-12 02:13
Čia dabar tai tikrai rimtai, aš sutinku su tavim. gaila, bet lengvatikių pilna ir mūsų šalyje. Man užteko vieną kartą " užsidurti" ant ant šito triuko, kitiems gali tekti ilgiau. Paimk vitaminus, kurie kainuoja virš 50 lt. Kiekviename pasirodys ypatinga technologija. Vieni turi ypatingą šaldymo technologiją, kuri ženkliai skiriasi nuo kitų, kiti prigalvoja naujų vaisių, kurių mūsuose nelabai girdėti, atrodo kiekvieno vaisiaus aliejus, kuris pas mus neauga , stebūklingai veikia mūsų odą, ir kuo iš toliau vaisius, tuo geriau veikia.Pabandyk rasti šampūno ,su dilgėlėm, rasi su alavo chloridu, ir t.t,. Dėl kreacionizmo, tai čia sušvelnintas biblijos variantas, o didžiulis mokslas, kaip iš pirmuonių vystėsi daugialąsčiai, iš daugialasčių žuvys, iš žuvų ropliai, ir t.t., nežiūrint į panašumus, viskas išbraukiama, stengiantis pritraukti biblijinę teoriją, prie šiuolaikinės. Jei farmacijoje stengiamasi parodyti kažkokį naują gamybos būdą, Tai kreacionizme kažkokį naują vystymosi būdą, kad tik atrodyt kitokiu, naujesniu. Jei darvinizmas per 200m. parodė, kaip rūšys kinta, prisitaikydamos prie išorinių sąlygų,tai kreacionistai, turėdami daug informacinių kanalų, stengiasi įrodyti, kad viskas buvo kitaip, t.y. kaišioja pagalius visur, kur tik gali: Kodėl nerandama tarpinės grandys, kurios jiems reikalingos (gal jos egzistavo pernelyg trumpai), kodėl nėra kentaurų, hidrų, drakonų, ( Gal tain buvo tiki žmonių išmislas)
rwc 2011-03-12 03:34
Joa. Žinai, kiek vaistinėje gali sutaupyti neklausydamas reklamų? 90% kaip niekur nieko. Susirask patį brangiausią reklamuojamą vaistą internete, perskaityk sudėtį ir pareikalauk tų pačių sudedamųjų dalių. Praktiškai kokia tobula būtų mūsų farmacijos pramonė, vaistuose nuo "žieminių" ligų, galvos skausmo, pagirių figūruoja kokios 5-6 veikliosios medžiagos (neskaitant gliukozės, celiuliozes, želatinos ir/arba glicerolio). Tačiau vartotojas verčiau pirks išreklamuotą brangų produktą net neperskaitęs sudėties. Net namie nesugalvos palyginti senesnio vaisto ir naujesnio sudėčių. Užtat iškart pajus "pagerėjimą": "kad ir brangiau - ale gerai veikia, ir gripas praėjo, ir rėmuo neėda"... Taip daro žmonės, dar racionaliai žvelgiantys į gyvenimą. Tačiau modelis tas pats kaip su šarlatanais ir New Age. Tik tiek, kad farmacininkai siūlo veikiantį dalyką, kuris pirkėjui išties padeda. Nujaučiu, kad New Age, jei prieš juos nekovosi griežtai, lengvai pervilios tą įprastą racionalų vartotoją. Kuris pats savaime nėra hipis, tačiau neturi laiko ar žinių gilintis. Ir visgi... Ne per seniausiai mano tėvas Ne per seniausiai nervų šaknelių uždegimą gydė toks kaimynas šarlatanas elektra ir spygliukais. Žinau, kad nieko bendro, bet atlėgo - nes masažą jis sugeba gerai. Tik niekaip nesuprantu - ar jis mane durnium laiko, ar iš tikrųjų pats nesigaudo? Gal jau nebėra išsigelbėjimo, jei daktarėliai šarlatanais tiki? Taigi, nepyk, kad aštriai griebiu. Tikriausiai paranoja vystos....
kionig 2011-03-12 04:06
Dar visokios folio diagnostikos, irgi mat pamatavo kūno varža tarp pirštų, ant kompo parodei žmogui, kad čia va va taip ir tu pagerk ten gliukozės už keliasdešimt litukų ir pasveiksi po savaitės. Žodžiu laukiu nesulaukiu, kada ateis toji atpildo valanda, bet tam reikia didžiulės kritinės masės, kad susidarytų, o tada ir prasidės šarlatanų deginimas ant laužų Į temą, jei ir tas vegetarizmas būtų racionalus, tai dar galima būtų pateisinti, o bet kai aklai metasi žmonės kastruoti organizmus, tai po to iš nevilties ir streso griebsis už bet ko, kas tik gražiai ir įtikinamai šnekės.
Linas000 2011-03-12 21:41
ta proga nueisiu suvalgyti stropiai nuplauta zalia obuoli labai megstu termiskai apdorota maista, taip pat ir mesa, bet tikriausiai pavasaris arba senatve, kad organizmas pasiuto reikalauti zaliu darzoviu. Jei per diena nesuvalgau keliu morku, tai uzmigti negaliu.
Nerkashis 2011-03-13 11:38
Žmona ėjo pas dietologę. Matyt ta iš gudriųjų pasitaikė. Sveikata pasitaisė, taip pat svoris, savijauta, nuotaika.... Pirmas mėnuo buvo tragiškas ir sunkus. Mito beveik vien varške, na ir žinoma daug vaisių. Vėliau vis įvesdavo kažko anksčiau vartoto, įprasto. Griežtai draudė keptą maistą. Nors po paskutinio apsilankymo ir tą leido, aišku saikingai. Taigi, pritariu daugumos nuomonei, kad žmogus visgi visaėdis. Žinoma nepamirškim saiko.
Atavar 2011-03-15 15:24
Tikriausiai Arba sindromas "as vienas viska zinau, viska suprantu, o aplink vien kvailiai"... toks ispudis susidaro paskaicius tamstos pasisakymus sia tema.
rwc 2011-03-15 17:05
Yra dalykų, kuriuos tikrai žinau, arba tereikia nubėgti į gretimą kabinetą ir pasitikslinti. Kalbant apie šituos žolėdžius, tai kai kuriose valstybėse jie seniai sėdėtų už grotų. Pvz., už mokslinių laipsnių savinimąsi, vertimąsi medicinine praktika neturint licencijos, apgaudinėjimą ir t.t.. Arba gal aiškesnis pavyzdys. Kai kuriose valstybėse yra griežtai nustatytas ligų, simptomų ir pacientų grupių sąrašas, kada leidžiama skirti placebą. Kadangi moksliniais tyrimais įrodyta, kad homeopatiniai preparatai yra placebas, tokie šundaktariai visų pirma netektų licencijos, o jei užsiima homeopatiniais "gydymais" jos neturėdami - eitų už grotų.
fantasme 2012-03-31 14:04
Swift RR 2012-03-31 14:11
Pritariu. +1
Arthuras 2012-03-31 15:27
Reikia vadovautis faktais, savo galva, protu. O ne jausmais. Tavo pranešime nėra JOKIOS informacijos, tik subjektyvus požiūris. Nesupyk, bet tokių žmonių nemėgstu. O pati žaliavalgystė apskritai yra absurdas. Valgyt reikia viską.