„Žemės valanda“ pakvies žmones 60 minučių išjungti šviesą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vee 2011-03-18 16:45
„„Žemės valanda“ dalyviai pakvies susimąstyti, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti, kad sumažintume pragaištingus žmogaus veiklos padarinius gamtai.“ Jei mes mąstytume normaliai, tai atsikvėpti Žemei leistume ne valandai, o pradėtume naudoti technologijas, kurios Žemei leistų ilsėtis nuolat, o mums nereiktų išjunginėti šviesų...
Wolfy 2011-03-18 17:15
Kaip jau minejo Vee,tai cia valandai isjungti sviesos net neapsimoka,nes vistiek visi tersiame ta gamta ir nieko ypatingo nedarome,ne bent i metus viena syki apsitvarkome ir sviesa isjungiame.Juk kita diena vel prisisiuksliname ir toliau tersiame gamta...Sakyciau greiciau reikia pereiti prie atsinaujinanciu energijos saltiniu,nei cia demanstruoti,kaip mes cia ale saugom gamta.
Foxman 2011-03-18 17:49
Man irgi sitas straipsnins "parode" ant kiek zmonija savanaudiska (o gal geriau sakyti- reikli), kad sviesu isjungimas TIK 60 minuciu (is 518400 per metus) vadinamas "didžiausiu savanorišku žmonijos geros valios aktu"...
Muskietininx 2011-03-18 17:55
Vee, nejaugi taip naiviai manai, kad viskas yra taip paprasta ? Imtume ir pradėtume naudoti naujas technologijas. Leisk tau pasakyti, viskas yra daug sudėtingiau. Tokios technologijos niekaip nepasieks mūsų, jei mes to tik norėsime. Kad ir kiek tu norėtum, tam reikės laiko. Ar panorėjęs sutiktum išmesti savo mašiną ir nusipirkti kokią nors, kuri neterštų gamtos ? Ar tau tai pavyktų ? Ar man tai pavyktų ? Tokie dalykai dar nėra mums pakankamai patogūs ir naudingi. Juos reikia dar tobulinti. Ateis laikas ir tos technologijos mus pasieks. Ir prisimirk, kad tik naivus norėjimas niekaip nesusiejamas su normaliu mąstymu. Man visai patinka tos valandos reikšmė. Ji gamtai praktiškai nereikš nieko, bet žmonėms tai gali būti labai svarbu. Taip jau yra, kad žmonės tamsoje daugiau mąsto, tai romantiška. Tamsa šiuo atveju mus suartins. Bus svarbus ne tikslas, o pats tikslo siekimas. Juk ir patarlę čia galime pritaikyti: "Svarbu ne laimėti, o dalyvauti".
Nmz 2011-03-18 17:57
Tie kurie nori - tie tausoja Zeme. O si akcija yra aktreipti demesi tu, kurie to nedaro.
Indigo89 2011-03-18 17:59
Zeme = gamta, gamta = geris, !gamta = blogis, zmogus != gamta, technologijos = zmogus = !gamta = blogis -> naikinti blogi -> naikinti zmonija. Sitos pasakos galit nebesekti.
Muskietininx 2011-03-18 17:59
įjungsime.
Muskietininx 2011-03-18 18:03
Tegul seka. Jei esi protingas, tai paprasčiausiai jomis netikėsi. Pabūk pranašesnis už pasakorius ir suprasdamas jų pasakų reikšmę jas ignoruok. Pasijuok iš jų. O šviesą nuoširdžiai patariu taip pat išjungi. Užsidek žvakę, pasitrauk nuo kompiuterio ir ramiai pasėdėk. Toks poilsis naudingas ne tiek gamtai, kiek tau.
Karvė 2011-03-18 19:24
Pasižymėsiu tą datą, kad sujungčiau viską namie. Avinų akcija kažkokia - ne išjungdami kažką galime ką nors pakeisti, o įjungdami protą!
Boomshaker 2011-03-18 19:27
Tai jau tikrai... Ateities kartoms rūpės kad davyvavom kažkokiam apgailėtinam savęs apgaudinėjimo renginyje, neva galim tokiomis priemonėmis išsaugoti gamtą. Vat jei tas milijardas nusižudytų arba bent jau savanoriškai sterelizuotūsi, tada žemė tikrai atsikvėptų nuo žmonių. O dabar ... Manipuliavimas masėmis yra tokios akcijos ("Darom" taip pat.) Esmė yra nedaryti... Kas šiek tiek sąmoningiau mąstot tai pasidomėkit Derrick Jensen (lietuviškai yra jo minčių).
Muskietininx 2011-03-18 19:44
Ir po tokių savižudiškų pasiūlymų dabar šneki apie sąmoningą mąstymą. Be to, pats nemąstai, o remiesi kitų žmonių idėjomis. Sąmonigai mąstydamas pats sugebėtum atsirinkti kas tau gerai. Galiausiai apie tokius dalykus susidarytum nuomonę pats, neveikiamas kitų žmonių nuomonės ar minčių. Tai nėra sudėtinga fizika ar matematika, kuriuos norėdamas perprasti naudotum kitų žmonių sugalvotas taisykles. Tai daug paprastesnis dalykas.
MiSiPe 2011-03-18 19:44
gelbėti pasaulį, uždegsiu kambary šviesą...
Muskietininx 2011-03-18 19:51
Logiškai mąstant dėl žalos galima ginčytis. Ji tikrai įmanoma. Įsivaizduok, kokius įvykius gali paskatinti valanda, kai išjungiamos šviesos ? Viskas labai paprasta, nes tai nusikalstamumas. Jeigu būčiau vagis ir norėčiau taip gerai "prasisukti" eičiau vogti būtent tą valandą, kai mane mažiausiai visi matytų ir aš turėčiau didžiausią galimybę pabėgti. Aišku, mąstant toliau į galvą ateitų ir mintis, kad policija taip pat turėtų sustiprinti savo veiklą ir budėjimą. Tokius dalykus galime numatyti.
Foxman 2011-03-18 19:54
Dėl to ir paminėjau, kad žmonija reikli (prie to ir aš prisidedu), aš kalbu aplamai apie žmonija. Pabandyk įsivaizduoti žmonija kaip viena asmenį: pagal mane gaunasi labai protinga, tačiau ir labai reikli asmenybė, gal ir išlepusi (nors sunku pasakyti, kai nelabai yra su kuo lyginti) . O dėl dvasinės pusės nepagalvojau... Šiaip dabar pradedu suprasti, kad čia ne Žemę gelbėt, bet patį žmogų, truputį gėrio duoti. Tačiau, kas per daug tas vėl negerai (nes jau nebesiskirtu nuo kasdienybės).
kionig 2011-03-18 19:57
Galit jus gesint tas šviesas ir niekam neįdomu, bet vistiek AE gamina be perstojo elektrą, net ir jos nevartojant Tai, ponai, kur čia taupymas ? Urano tikrai nesutaupysime. Kažkoks nevykęs bandos instinktas. Va suprasčiau, kai būna vykdomas "diena be automobilio" tada iš tikrųjų kažką pastebimo galima padaryti visiems kartu, o dabar kvaila akcija išjunkite šviesas, ir leisite žemelei atsikvėpti Kada supras žmonija, kad elektra yra jos variklio pagrindas, o ne priešas. Taip pat AE yra pačios švariausios kokios tik begali ir būti planetoje CO2 požiūriu. O vogti tokiu laiku vargu ar kas ryžtųsi, vagys savo "darbą" atlieką gilią naktį...
Muskietininx 2011-03-18 20:11
Nelygink. Nėra prasmės lygint. Pabandyk tiesiog įsivaizduot. Įsivaizduok žmoniją kaip žmogų. Įvertink ne tik jo vidines savybes, bet ir tai, kaip žmogus keičiasi. Žmonija visai kaip žmogus. Kažkas žmogui įkvėpė gyvybę, lygiai tas pats buvo su žmonija (nekalbu čia apie Dievą). Gimęs žmogus augo, mokėsi ir mokydamasis darė klaidas. Lygiai taip pat kaip ir visi žmonės. Dabartinį žmogaus amžių įvardyti būtu sunku. Pasaulinių karų grėsmė lyg ir dingo. Sufomavome tikrai ne blogą ir įvairią kultūrą. Galbūt jau esame kokių 20-30 metų amžiaus. Pamažu pradedame suprasti ko mes norime. Mus lengva apgauti ir įtikinti dalykais kurių nėra. Bet esmė ta, kad tie dalykai nors ir melagingi, o mes esame labai patiklūs, mums taip stipriai nekenkia, kaip kenkdavo anksčiau. Galbūt ateis diena, kai žmogus bus jau pasenęs ir labai išmintingas. Bet mums teks mirti, nes viskas kas gimsta galiausiai ir miršta. O galbūt atrasime tą nemirtingumo vaistą ? Tada kiekvieną vakarą galėsime praleisti kartu su šeima neužgesindami šviesų ir nebijodami elektros tekančios kabeliu, galbūt nustosime bijoti plastikinio maišelio numesto pamiškėje, nes jo ten paprasčiausiai ir nebus. Mano nuomone, toks jau tas žmogus. Tokia jau ta žmonija.
Muskietininx 2011-03-18 20:14
Kionig, aš tau pritariu. Bet leisk tavęs paklausti, kaip ruošiesi praleisti tą valandą, kai daugelis išjungs šviesas ?
kionig 2011-03-18 20:25
Šildysiuos prie lituoklio šilumos Darau projektuką ir negaliu gaišti laiko labai
Rukis 2011-03-18 20:27
Valanda, tai valanda. Nieko žemei ir gamtai tai nereiškia, o žmogui bus proga pamąstyt. Nes neturim męs laiko kasdieniniame gyvenime tokiais "niekais" užsiimt
Indigo89 2011-03-18 21:11
Tikrai taip. Bunant dar pranasesniu butu galima dar ir pasinaudoti masemis zmoniu, tikinciu tokiomis pasakomis ir is to uzdirbti pinigu.