Didžiausia alga Lietuvoje viršija 180 tūkst. Lt per mėnesį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2011-04-17 14:16
Banke sedi vagys, tik jie su kostiumais, del to privagia daugiau:) (cai visam pasaulyje taip). 180k algos per menesi, tikrai nesveiki pinigai, ir duodu galva nukirst kad algos gavejas ne 10-osios dalies tu pinigu iki cento neatidirba, trumpiau tariant niekas nera vertas tokia didele alga gauti, kad ir ka ir kaip besneketu, nepakeiciamu nera
immortallt 2011-04-17 14:20
Mykolas, tarkim laimejai teleloto milijona. Kadangi esi protingas, (tikiuosi) tu ju nepravalgysi. Nunesi i banka ir gausi 0.5% palukanu, tam kad kitas pigiai pasiskolinti uz 1% galetu. O tuo tarpu akciju birzose 20% pelningumo vidurkis. Busi protingas tada ar idiotas ? O banke esu dirbes ir laaaabai daug indeliu teko perziuret, mazai buvo sumu, kurios virsija pora simtu tukstanciu ir tai kai kurie yra imoniu. O del buto priskyrimo... Na pasakysiu taip, pries okupacija Lietuvos ekonomika ne kiek neatsiliko nuo kitu lyderiu. Po okupacijos Lietuvos ekonomika isliko tokiam pat lygyje, kai visa europa stipriai paaugo. (pries okupacija mes buvom lygus su vokietija, po okupacijos mes noretume but lygus su jais). Tai yra faktas, o ne subjektyvi nuomone. O skandinavu socialistines sistemos nereiktu lyginti prie komunizmo. Ten yra unikali vieta ir kultura, tokios sistemos Lietuvoje pritaikyti butu neimanoma, vien del musu kulturos. Norvegijoje 98% zmoniu pranestu jei ju draugas pazeidinetu istatymus, pas mus pranestu gal tik 1%. Ka tai sako ?
mykolas 2011-04-17 15:18
Jei norvegai būtų tokie stukačiai tai lietuviai nelegaliai ten nedirbtų
Foxman 2011-04-17 16:40
Na aš sovietmečiu negyvenau (kaip tik gimiau ant sugriuvimo ), bet kiek iš tėvų ir istorijos pamokų žinau, tai sovietine valdžia ir darė taip, kad visi butu lygus ir viskas priklausytu valstybei (kuri visiem po lygiai duotu). Iš pirmo žvilgsnio atrodo utopine valstybe, tačiau nevienas tais laikais gyvenęs protingas žmogus matė, kad iš to nieko gero nesigaus. Aišku, tiems, kurie š.. malė, dabar blogai yra, nes nieko nemokamo negauna ir jau nebelygus visi ir pradeda verkti, bei pykti ant turtingųjų. O kas tau blogo, kad UAB direktorius gauna kad ir puse milijono per mėnesi, juk jo kompanija, jei pelną gauna, tai ir algos daug bus (nekalbu apie kažkokias aferistes kompanijas). Be to, kuo daugiau gauna, tuo daugiau mokesčių moka valstybei. Ir jei tu tiek nori uždirbti, laisvai gali pradėti kurti savo kompanija. Taip atsiranda konkurencija ir tuomet turime iš ko rinktis kai perkame ar naudojame.
Pumper 2011-04-17 16:58
Apie kokius čia nelegalius lietuvius kalbi? Gal pamiršai, kad Norvegija, kaip ir Lietuva, ES narės, todėl jokių nelegalų lietuvių ten ir būti negali? Nebent kalbi apie lietuvius darbdavius, kurie lietuvius samdo, kas su norvegais nieko bendro neturi. Ir vėl, ko tu čia putojiesi, kad norvegijoj žmonės pilietiški? Ar nori taip pasakyti, kad tu mokesčių nenori mokėti, dirbdamas nelegaliai, ir nori iš valstybės gauti nemokamą butą su visais komunaliniais apmokėtais? Tipiškas litvacas.
immortallt 2011-04-17 17:01
Pala, kas sake kad buvo blogai gyventi eiliniui sovietu sajungoj ? Esme ta, kad tai buvo kaip karaliaus Saules gyvenimo budas: "po manes kad ir tvanas". Sovietu ekonomikoje pati ekonomika buvo suvalgoma, nuolatinis maisto trukumas, minciu laisves varzymas, smegenu plovimas, o gerai buvo tik tinginiams. Protingi zmones buvo arba isvezami i sibira arba pasisekusiems ir su stogu galejai siek tiek prasimusti, bet vis tiek gyvensi kaip eilinis. Ne visai nelegaliai ten dirba jie. O seip stukacius - wtf ?!?! Koks skirtumas koks nusikaltimas, tai yra nusikaltimas! Tai jeigu geriausias tavo draugas nukals tavo tevus, tai tu apie ji nepranesi, nes tada busi stukacius. Va cia yra sovietinis mastymas. Beje, jei taip gerai buvo prie sovietu, tai kodel zmones masiskai vage is valstybiniu imoniu ? Jei taip jau buvo gerai, kodel zmones dziauges gave konservuotu zirneliu ? O del busto pigumo, na jei valgytumet ir gyventumet taip kaip tarybu sajungoje, tai tikrai pinigu jums liktu ne ka maziau. Tik akys mato daug ir neribojant saves vartojat masiskai. O kad butuose buvo silta - gal nenusisenekkit, daznas butas pelydavo, nes prastai sildomi buvo. Rubu taip pat trukumas buvo, dauguma namuose siudavosi. Masina vadinamas zigulis gesdavo ir taisydavos patys. Vietoj benzo budavo kad ir praktiskai vandens uzsipili ir t.t. ir t.t. Jei tau taip gerai sovietu sajungoj, gal varyk i kokia S.Koreja gyventi ? Na Kuba irgi dar komunistine, nors griuna. Is idejos komunizmas nera blogai, bet tokia santvarka tinkama butu, jei zmogus butu be savo nuomones ir smegenu - kaip skruzdeles, kur jie gyvybe paaukos del visuomenes ir net nesusimastys, dirbs is visu jegu ir netinginiaus, nevogs ir t.t. Bet kaip jau is patirties matau, pas mus turbut tik kokie 5% kurie niekur nebando pavogt.
mykolas 2011-04-18 01:50
jau darosi nuobodu... Pumper aš "nesiputoju", man nusispjaut kad kažkas turi daugiau, jei mano esminiai poreikiai patenkinti. Uždirba manau netinkamas žodis, lingvistai galėtų tai pakoreguot į "gauna", kai kalbama apie dideles pajamas. Kaip sako lietuvių liaudies išmintis "Nuo darbo bagotas nebūsi, tik kuprotas". Manau šia patarlę svetainės adminai galėtų įtraukti į citatų sąrašą, nes tai gryna tiesa. Nelegaliai dirbti reiškia nemokėti valstybei mokesčių. Pažįstų keleta žmonių Norvegijoj dirbusių iki įstojimo į ES. Nieko jie ten nenužudė ir nepavogė. Ir aš "nesiputoju", o kaip tik džiaugiuosi girdėdamas, kad norvegai buvo sąmoningi žmonės o ne valdžios "padlyzos" ir neįskundė, o suteikė jiems stogą virš galvos ir leido gerai užsidirbti, negu pūti čia Lietuvoj. "Komunizmas žlugo" nes žmonės sugriovė tarybų sąjungą, ir ne dėl blogojo komunizmo, o dėl to kad juos užkniso prievarta ir melas, ant kurių laikėsi partinė valdžia ir valstybė. Sugriautų ir šią valstybę, bet didžiausi rėksniai ir aktyvistai yra valdžios giminaičiai ar šiaip geri draugai, bei sočiai maitinami dabartinės valdžios visokiom rentom, kurias jie bijo prarast. Pasikartosiu ir prie šitos temos: ŽIURĖKIT "ZEITGEIST: MOVING FORWARD". Pasiskaitykit gerų knygų, atlikit mokslinius tyrimus ir pabandykit paneigti filme kalbejusių mokslininkų teiginius. Filmui šiuo metu labai trūksta tvirtų oponuojančių argumentų. Jei kas nedraugauja su anglų kalba, galima žiūrėt rutubej su rusišku vertimu "Дух времени 3: Следующий шаг" arba vokiškais titrais youtubej (titrai parengti net 12 kalbų). Filmas žiūrisi nenuobodžiai, gausu naudingos informacijos. Malonaus žiūrėjimo visiems
Pumper 2011-04-18 08:59
Viskas aišku su tavim, mykolai. Pažiūrėjai zeitgeistą ir laikai save visų galų ekspertu. Nėra tikslo dar kažką komentuoti.