Kęstas Kirtiklis. Apie humanitarus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RiMuSaS 2011-05-31 19:08
Beje Muskietininx gerai sneka, gal nevisais aspektais, bet gerai sneka. Humanitaru reikia ir tai visuomene turetu suprast. As realas, bet nesistengiu spiaut i kitas sakas jas laikydamas nevertingomis ar panasiai.
Arthuras 2011-05-31 19:28
Jei visuomenei tų humanitarų nereikia - vadinasi, nereikia. Kas iš to, kad universitetai jų prigamins, jei jie neras darbo?
blizzard 2011-05-31 19:39
Na, tiesos visur yra. Sutinku su straipsnio mintim, kad reikia daugiau dėmesio kreipt į humanitarus. Kita vartus kaip arthuras minėjo, jei visuomenėj jų nereikia, vadinasi nereikia. Pati visuomenė diktuoja sąlygas, o jeigu nėra prie jų prisitaikoma, visuomenė negali ant savo pečių vilkti tų neprisitaikiusių žmonių.. Taigi manau reikia naujinti studijas, taikyti naujus metodus, nepasilikti prie senų ir gal tada bus gerai. Dabar viskas tobulėja, o universistetai naudoja tas pačias programas ir priemones kokios buvo prieš 30 metų ar dar seniau, tai ko norėt kaip po to baigęs mokslus studentas nežino kur jam dėtis.. Kita vertus, viskas remiasi į dabartinę ekonominę situaciją. Darbų nėra, tuo labiau tokiose srityse. Žmonės neturi pinigų leisti psichologo konsultacijom, ar to pačio menininko paveikslams. Taigi viskas susiveda į vieną didelę problemą. Taip ir gaunasi kad belieka tik pašaukimas. O jei prakalbom apie pašaukimą, tai galima jį sulyginti su hobiu, man patinka fotografija, bet žinau kad iš jos neišgyvensiu, todėl fotografuoju po darbo kurį tam kad užsidirbčiau pragyvenimui. kas dėl to kaltas, vėl gi ekonominė padėtis, galbūt patirties stoka ir nemokėjimas savęs parodyti. Čia buvo tik pavyzdys. Reikia suprasti, kad jeigu rinka tokia, turi prie jos prisitaikyti, jeigu ne belieka emigruoti, žudytis ar dar kažką daryti..
gedas 2011-05-31 23:50
kiekvienas menininkas turi dirbti. gyvename kapitalizme, o tai yra tas pats kas laukinė atranka biologijos terminais šnekant. ir vis dėl to čia kiekvieno asmeninis reikalas, kaip jam gyventi ir kur stoti mokytis. jeigu žmogus baigė lietuvių kalbos literatūrą ir rašo romanus, juos leidžia ir parduoda knygynuose, bet jam pinigų neužtenka pragyvenimui, čia vėl gi yra to žmogaus problema, ir niekas čia nepadės, tik jis pats. dar kartą kartoju, kad kiekvienas menininkas, rašytojas, poetas, ar tapytojas turi dirbti darbą , nors ir 0.25 etato per mėnesį. teisingai blizzard sako, šiais laikais humanitarai/menininkai turi suprasti, kad yra didelė tikimybė, jog iš savo amato nepragyvens, todėl turi priimt atatinkamus sprendimus.
TV_manas 2011-06-01 10:10
Vat labai pritariu. Net ką pridėt neturiu. Ir lmūsų Marjos -emėje tai yra kur kas gilesnė bėda, kurios neišspręs humanitarų krepšelio padidinimas.