16-metis britas jau spėjo įkopti į aukščiausias pasaulio viršukalnes (Video)  (3)

Šešiolikmetis moksleivis iš Jungtinės Karalystės tapo jauniausiu žmogumi istorijoje, pasiekusiu visas septynias planetos kontinentų aukščiausias viršukalnes. Paskutinė jo pasiekta viršukalnė – Everestas. Sarbitono gyventojas Džordžas Atkinsonas (George Atkinson) 8 tūkst. 848 metrų aukščio Everesto viršūnę pasiekė praėjusį ketvirtadienį. Į kalną jis įkopė iš Tibeto pusės, skelbiama britų alpinistų bendruomenės „Adventure Peaks“ tinklalapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jaunuolis aplenkė ankstesnį jauniausią planetos rekordininką Džonį Kolinsoną (Johnny Collinson), kuris visas septynias aukščiausias kontinentų viršukalnes pasiekė būdamas 17-os. Tądien, kai įkopė į Everestą, jaunajam britų alpinistui iki 17-ojo gimtadienio trūko trijų dienų. Kartu su rekordo autoriumi į Džomolungmą kopė 17-os kitų alpinistų ir pagalbininkų (šerpų) grupė.

Pranešimas apie rekordą kol kas negali būti oficialiai patvirtintas, nes Nepalo pareigūnai atsisako komentuoti alpinizmo veiklą, vykdomą Kinijai priklausančioje kalno pusėje. BBC tinklalapyje skelbiama, kad rekordą oficialiai pripažino Jungtinės Karalystės alpinizmo taryba.

Kalbėdamas su žurnalistais Nepalo sostinėje Katmandu, jaunasis pasaulio rekordininkas sakė esąs labai laimingas dėl to, ką jam pavyko pasiekti.

„Esu labai laimingas, kad sėkmingai ir be jokių kliūčių įveikėme Everesto viršūnę, - sakė Dž. Atkinsonas. – Vertinu tai kaip didžiulį pasiekimą. Everestas – puiki kelionės po visas aukščiausias pasaulio viršukalnes pabaiga.

Pirmasis Dž. Atkinsono iššūkis buvo aukščiausia Afrikos viršukalnė Kilimandžaras. Į jį britas įkopė 2005 m., būdamas vos 11-os.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)