Ar rūkymas yra tik rūkančiųjų reikalas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2011-06-04 09:36
pabandyk pasakyt uzkietejusiam rukaliui, kad cigaretes nuoruka yra siuksle ir kad ja ismest i siuksledeze reikia - isizeis dar. prades aiskint, kad permaza kad padarytu skirtuma. jiem atrodo tarsi tamsioji magija parukius eit iki siuksledezes arciausios, kad ismest nuoruka. baisiai ikyrus dalykas, bet jie juk "tik sau kenkia".
qriuqriu 2011-06-04 10:02
del siuksliu tai mentaliteto reikalas, kas del pacio rukymo, tai ne is to galo pradedama, pirma psichologini portreta rukanciojo tegu sudaro, ir tegu aiskinas kodel tas zmogus nori nevalingai zudytis...toks zmogus jei nerukys tai daugiau gers ar pereis prie narkotitiniu medziagu , visuomene is to nelabai ka laimes jei ir draus kiek begali....
vitalijuss 2011-06-04 10:22
Niekur nemačiau(bet ir specialiai neieškojau) tokių mažų dėžučių, ale kišeninių peleninių, kurios skirtos tam atvejui, kai šalia nėra šiukšliadėžės. Būtų tikria naudingas dalykas aplinkos saugojimo nuo "kancarų" atveju. Na o dėl globalinio rūkymo - gal tieisog uždrausti, kaip narkotiką? Hmm, deja, bet visi tie malborai labaaaai jau riebiai tepa svarbias rankutes.
GTRooTube 2011-06-04 10:46
Nei vienas nemano, kad taps priklausomas nuo rūkymo, nes cigaretės duoda itin šlykštų skonį, būtent todėl žmogus mano, kad betkada gali mesti, o kadangi rūkyti yra kieta, tai taip ir daro. Nebegalėjimas mesti atsiranda tada kai kūnas pripranta prie nikotino ir ima jo reikalauti. Tada jau aleliūja 90% rūkalių jau niekada nebemes ir rūkys iki grabo lentos.
zamolskis 2011-06-04 10:59
RealEfect 2011-06-04 11:24
Man apskritai idomu, kaip galima nustatyti kiek nuoruku tam tikrose salyse yra ismetama.As suprantu, kad skaiciuoja statistikos departamentas ir pagal ta nupirktu cigareciu kieki.Bet visu pirma yra toks dalykas kaip kontrabanda, taigi kontrabandininku nepaprasys ataskaitu Antas dalykas atvaziuoja uzsienieciai ir nusiperka tu cigareciu, vien del to, kad nusivezt pas save i namus, todel jie tu cigareciu toje salyje kur perka nemeta.O ir siaip gali pavyzdziui dauguma zmoniu, kurie nuperka tas cigaretes, ju paprasciausiai tuo metu net nerukyt, nes nupirke, nusprende, kad reiktu mest, todel cigaretes tik dulksta padetos i spintele.Todel cia tas skaicius visiskai netikslus.O kas del rukymo, tai tai blogybiu pilna nuo gamtos iki saves ir kitu naikinimo, bet cia nieko nepadarysi, nes yra tokie dideli prekiu zenklai, susikrove turtus, kad jiems neisakysi, jie ir toliau krausis, papirkines valdzias ir jiem bus leista prekiauti toliau.Cia tik patys zmones turi nusisteikt mesti ir noret ta padaryti.Visu pirma jau dabar pilna priemoniu kaip tai padaryti-ir anoniminiu rukaliu klubai, ir pleistrai,gumos,ivairus vaistai, ir kodavimasis, ir hipnozes, na zodziu labai daug tu priemoniu.O kaip cia skaiciau viena komentara, kad reikia atsizvelgti i pacio runkanciojo psichologine busena, tai sutikciau tik is dalies.Juk rukalai paveikia smegenis taip, kad jis ju nerukydamas, nesvarbu kokia psichologine busena, tiesiog jausis labai blogai-bus nervuotas,stresuojantis,gali pradeti skaudeti ivairias kuno vietas, nes organizmas priprates prie ivairiu kancerogeniniu medziagu ir kai to negauna organizmas silpsta.Aisku yra atveju, kai ir nuotaika-ivairios problemos privercia paimti cigarete i rankas, bet is tikruju bet koks zmogus daugiau ruko is pripratimo, nei del to, kad blogai jauciasi.
Boomshaker 2011-06-04 11:27
Kaip gražu tik, kad viskas būtų taip paprasta...
Sniegcius 2011-06-04 11:32
Aš mečiau rūkyti ir nuo tada tikrai išgeriu daug rečiau alkoholio. Ir toli gražu man iki narkotikų vartojimo... Metęs rūkyt pradedi kitaip žvelgti į gyvenimą. Man net kava ar cukrus pradėjo atrodyti nuodas tai ir juos mečiau
RealEfect 2011-06-04 11:54
Idomu, idomu, tai gal galetum bent pasakyti veiksmu kaip tu tarkime tai darytum?Saunu, kad taip galvoji, bet butu idomu suzinoti, kaip tai imanoma padaryti.Nes matai, dabar pasaulyje pilna zaliuju organizaciju, kurie butent tai ir nori padaryti.Bet isivaizduok kiek dabar ruko zmoniu pasaulyje, jeigu ne tik suauge, bet ir kai kurie mazieji pradeda vartoti ta tabaka, tu galvoji jie taip pozityviai mastys ir rasys peticijas, padavines i teismus ar bursis i tas pacias zaliuju organizacijas.Juk aiskiai tai nera realu.Kalbant apie medzius, tai tu is dalies teisus, nes tu tik tiesiogiai prie to neprisidedi, bet visu pirma tu rukydamas pripazisti tai ka jie daro, antra, jeigu tu, tavo rukantis draugas, zmona, tevai mestu rukyti, aisku tai tik lasas juroje, bet dar visam pasauli isivaizduok kiek zmoniu meta rukyti, ogi mases, del to korporacijos, matydamos, kad mazeja paklausa, tikrai ne didins pasiula, o mazins, o to pasekoje ir mazes nukertamu medziu skaicius, todel kiek nepagalvojai, tai pasakydamas.
pumafut 2011-06-04 11:56
Bent jau as wisada ismetu i siuksline
Boomshaker 2011-06-04 13:28
Peticijas, teismus, žaliųjų organizacijas, individualų vartotojo pasirinkimą, DAROM akcijas ir t.t. laikau neefektyviais dalykais. pvz. "radikalioji " greenpeace http://www.youtube.com/watch?v=oInl21livMY Patariu pasidomėt Derrick Jensen, Daniel Quinn mintimis. http://www.anarchija.lt/component/tag/d ... ensen.html http://www.homosanitus.lt/lt/Animizmas/ ... niel_quinn Dėl to, kad nepagalvojau... Aš pagalvojau kitaip. Kas yra realiau? Kaip manai kada nutrauks savo veiklą korporacijos? Tada kada vartojai nepirks jų produktų ar tada kada nebus ką(Žemę) eksploatuoti? Jeigu esi už pirmą variantą, noriu pavyzdžio kada taip nutiko. Ir kaip gali mažėti paklausa jeigu populiacija ir vartotojų skaičius tik auga? Esmė tame, kad civilizacija nėra darni. Tik laiko klausimas kada visa mūsų, civilizuota, kultūra žlugs. Norėčiau, kad būtų kitaip.
nondescript 2011-06-04 13:42
secret 2011-06-04 13:44
statistika remiasi skaiciais su tam tikra paklaida, todel nemanyk, kad tavo mintys apie kontrabanda nera numatytos. tabako gamintojas pagal statistika tau net pasakys kokio amziaus ir kokios specialybes darbuotojas yra potencialus ju produkto vartotojas. Rukanciuju skaicius taip pat skaiciuojamas kaip ir bet koks kitas tyriamasis santykinai. pvz 115/1000 isskiriant vyrus ir moterys, nes galbut vyrai ruko daugiau. sekantis kiek cigareciu vidutiniskai tenka rukanciajam (nepamirstam, kad visur skaiciavimai su paklaida). zinai kiek sveria filtras, zinai kiek ju surukyta per diena statistiskai. neretas vegetaras (turiu pazystamu) atsisako mesos ir net kiausiniu, nes jam gaila gyvunu ir jei ju paklaustum jie tau pasakys, kad remiantis statistika per 3 ar 5 metus jis nevalgydamas mesos issaugos viena kiaules gyvybes. valgau kiaule, nes ne as ja nuduriau yra kvailas pasiaiskinimas. ekonominiu poziuriu, paziurek kiek istaugu pagalbos liniju ikurta uz mokesciu moketoju pinigus, kurie galetu buti skirti visai kitoms sritims + sukeltu lygu gydymas del rukymo - cia jau skaiciai ispudingi. rukymas darbo metu - mazinamas imones veiklos efektyvumas. imones gigantes gali papirkinet ka nori, jei as ju prekiu neperku, bet cia jau pats sau atsakei as pats nerukau ir nematau rukymo privalumu, turiu tris "green bag" uz kuriu naudojima gaunu tasku - skatinimas. surinktus taskus galiu keisti i kuponus arba "airmiles" - skrendu paturistauti. kaip sako "lasas po laso ir akmeny prataso"
punktyras 2011-06-04 13:46
Patikėk, galvojama daugiau, nei numanai.
Aidziux 2011-06-04 13:52
labai jau daug informacijos iš piršto laužtos. Pvz. 300 cigarečių=1 medis. tai kokia savikaina tų cigarečių turėtų būti? kitas pavyzdys: sunkieji metalai teršia aplinką.... iš kur jie atsiranda? iš tabako? o tabakas iš dirvos? tai bet kokie augalai tokiu atveju tuos metalus siurbia. Dar vienas pvz. tipo nuorūkose yra visi tie kancerogenai kuriuos įkvepiam rūkydami... reikėtų nepamiršti, kad kancerogenai susidaro tik aukštoje temperatūroje. ir šiaip jie susidaro bet kokiems augalams degant, nepamirškim, kad tabakas, tai eilinis gamtoje egzistuojantis augalas.
Boomshaker 2011-06-04 14:10
Matyt iki galo neprigalvojama. Prigalvojama tik tai, kas yra paranku turintiems galią. Aš visiškai nesijaučiu kaltas dėl to, kad planeta žūva dėl žmogaus veiklos. Vadink save veiksniu, mane neveiksiu, bet tai nieko iš esmės nekeičia.
vytenizs 2011-06-04 14:50
Laikai visus uz durnius, viskas paskaiciuota, pasidomek kiek pinigu isleidzia korporacijos tokiems dalykams paskaiciuot kiek cigareciu parduota, ir kox skirtumas toje ar kitoje salyja, viskas visvien i siuklsyna eina ir kaip kazkas cia sake dezutes kancaram... Kox skirtumas i dezute visa gyvenima nedesi visvien atsidurs siukslyne po kiek laiko, o del dirvozemiu tai kaip manot geriau augint salotas ar tabaka. Del purskimo tai tabakas yra ipatingai neatsparus ligoms ir kitiems dalykams todel reikalauja ipatingos prieziuros
kitty 2011-06-04 15:13
Niekur nemačiau(bet ir specialiai neieškojau) tokių mažų dėžučių, ale kišeninių peleninių, kurios skirtos tam atvejui, kai šalia nėra šiukšliadėžės. Googlej suvesk stebuklinguz zodzius "postable ashtray" ir rasi,nepasiteisinimas. Man tai slyksciausia kai rukantieji pucia duma savo vaikams,draugams i veidus, ir apsimeta kad neuzodzia kaip patys dvokia. Net po ilgo laiko nei kramtuske nei deozodorantai nepadeda
GTRooTube 2011-06-04 15:58
Tas Video tai jėga, galėtų tuos už dyką kartu su cigarais pardavinėt (aišku cigarėčių kaina pakiltų kiek, bet argi tai svarbu, juk vistiek pirks), galėtų panaudoti tuos daikčiukus pagal paskirtį.
immortallt 2011-06-04 17:03
Pedantas... kabinejasi prie 1kg is 200t... Tikrai cigaretes masiskai visi veza is JAV ir kontrabanda i JAV yra milziniska! O rukoriai prisiperka po konteineri cigareciu ir nutare mesti sugeba sukisti viska i spinteles (nu ir gudrus tie amerikonai)...