Nuomonė: kodėl aš grįšiu į Lietuvą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cave_dweller 2011-06-13 20:58
Straipsnis su optimistine gaidele, pakėlė nuotaiką Žole visa laika atrodo svetur žalesnė, kartais būna ir taip, bet užtenka apsidairyti aplinkui, kai išvysti ir čia daug malonių dalykų. Ir tikrai nesam tokie niurzgos kaip kaikurie bando mus įtikinti. Kasdien aplink matau daug besišypsančių veidų
hofus 2011-06-13 21:13
Siekiantis peikti mūsų šalį tik ir mato problemas aplinkui, kai aplinkui yra daug ir gerų dalykų svarbu požiūris
BishopaZ 2011-06-13 21:17
taigi i lietuva grysh tik biurokratai, reishkia biurokratinis aparatas vis dides ir dides ir likusius vargshus dirbanciuosius galutinai uzsmaugs. O lietuvos perspektyvas puikiai atspindi shios dienos rudzkio mintys - "R.Rudzkis: amoralu problemas spręsti silpniausių sąskaita", be to vakare laidoje per LR tas mintis dar papilde, tikrai Lietuvos perspektyvos labai labai prastos, o vyriausybe vis dar miega ir sapnuoja rozinius sapnus ....
blizzard 2011-06-13 21:21
Sumalta viskas tarsi būtų norima pateisinti vienintelį autoriai rimtą argumentą, tai yra Tai ar tų Lietuvių nėra, ar visgi turim tokį charakterį? Aišku jeigu eini per miesto centrą ten kur visi kavinukėse sėdi to nepastebi, nes tokiose vietose žmonės būna laimingi, tai yra būna laimingi tuo metu toje vietoje. Bet nueikit kur truputį už miesto, nueikit į prekybos centrus, turgų, degalinę pamatysit ką laikot Lietuvišku charakterio bruožu.. Štai keli pastebėjimai, straipsnyje sumalta viskas, kaip ir mano komentare, kurio kaip suprantat straipsniu nepavadinčiau, čia greičiau savo nuomonės reiškimas, tą patį galiu ir apie straipsnį pasakyti. Vienintelis dalykas dėl ko autorė pasirenka Lietuvą yra jos gilus įsitikinimas kad negalima išsižadėti savo gimtinės + meilė tėvynei. Na žinot kažkas panašaus kaip ir muzika kurią klausot, jeigu pvz jum patinka rokas, bet išgirdot house kūrinį kuris jums patinka dar labiau, tai jį išjungiate ir toliau klausote rocko, nes juk jis jums patinka ir visada patiko.. tokia keista ištikimybė, paaiškinama tik jūsų pačių principu kurį pats sau kažkada sugalvojote.. panašiai kaip patriotizmas apie kurį truputį užsimenama... Kažkoks keistas skaitalas, autorė turėjo galimybes, panašu kad ir darbą gerą, tačiau renkasi šalį kurioje mažesnės perspektyvos, sunkiau rasti darbo, labiau pakirmijus visuomenė, mažiau garantijų. Ir tokį savo sprendimą bando logiškai pagrįsti, bet prastai gaunasi.. Visur visko yra, manęs asmeniškai jeigu turėčiau darbą ir galimybes ten gyventi neatbaidytų nei besiraukančios padavėjos, kurių ir čia netrūksta, nei truputį šiūkšlių, kurias aš esu tikras vis tiek kažkas tvarko, nei tai kad mieste daug emigrantų ar keliautojų... Keistoka nuomonę pas autorę.. galėjo paieškoti kažko įtikinamesnio, bet turbūt sunku rast buvo. p.s labai ironiškas ir manau teisingas straipsnis/komentaras, kai kurios vietos nuostabiai palygintos, siūlau paskaityt.. http://www.lrytas.lt/-13078864681307271 ... idinti.htm
Cigaras 2011-06-13 21:34
Disidentas. Nebuvau, bet žinau, kad geriau gyvena. Jei geriau gyvena, tai ko nevažiuoji ten gyventi (ES - laisvas judėjimas), nelankai belgiškų portalų visokių? Geriau gi.
Arthuras 2011-06-13 21:40
Na ką, Blizzard, nepatingėjai, +1. O straipsnis, tai eilinis mergaitės jausmų išsiliejimas be jokios logikos. Tik jau nereikia pjaut grybo, kad LT materialiai geriau. NEGERIAU. Pripažinkit. Baikit su šituo teiginiu kovot.
blizzard 2011-06-13 21:40
Na aš priešingai nei autorė, čia studijuoju, neturiu ten darbo, gyvenamo ploto, nelabai gerai moku anglų kalbą ir turbūt neturėsiu galimybių ten išvažiuot.. bet autorė visa tai turėjo tai aš biškį nesuprantu kodėl išmainė tokias galimybes į Lietuvos bardaką? vienintelis logiškas(nelabai) paaiškinimas - patriotizmas. nebuvau bet žinau kad geriau gyvena puikiai tą apibūdina emigracijos mastai į tą šalį, sugrįžusių skaičius iš ten įvairios statistikos ir kainų atlyginimų sąntykis..
haloo44 2011-06-13 21:41
Dėl šiukšlų tai teisybė, jų pilna. Nebent pas vokiečius, austrus, šveicarus, skandinavus švaru. Pvz: Paryžius, Roma, Neapolis, Marselis, Barselona šiukšlini miestai, o visų baisiausia tai Londone, kur iprasta yra važiuojant metro prie visų žmonių mesti ant grindų išgertą kavos puodelį, o kai paklausi kodėl taip darai, tai visi tik į tave pasižiūri ir atsako, kad vistiek vakare išluos metro. Tad pas mus tikrai tvarkinga palyginus.
Absoliutas 2011-06-13 21:47
tik lietuviai dirba uzsienyje, o atostogauja savo salyje visose kitose salyse yra atvirksciai (zmones dirba savo salyje, o atostogu keliauja i kitas salis), kodel? Lietuva BRANGI
blizzard 2011-06-13 22:12
p.s. man tikrai nėra ką veikti šiandien gal administracija nesupyks jeigu parodysiu savo meną, bet nesusilaikiau tekstą galima koreguot jeigu kas pasiūlys esmė tame kad šis žmogus jeigu nepaskatino emigracijos mastų, tai bent jau toliau sėkmingai nieko realaus nesiima kad tai sustabdytų.. o emigrantams nieko nesiūlo nors nuolatos kalba apie tai kaip gerai būtų juos susigrąžinti ar bent jau sumažinti emigracijos mastus.. įdėja.. http://www.planetarybargains.com/PBPict ... loseup.jpg
Planktonas 2011-06-13 22:22
Šūdas ne straipnis, nieko gero nepasako, veltui skaitytą ir išvis toks nenatūralumas rašančiojo jaučias lygtais būtų rašoma kokiam 12 klasės patriotybės konkursui... nieko asmeniško...
jjhjhjhjhjhjhj 2011-06-13 22:33
Saunu kad yra zmoniu, kaip autore. Dar sauniau kad tokiu zmoniu daugeja Lietuva lietuviams!
teraxas 2011-06-13 22:35
Žmogau, neturėdamas noro mokėti ir galėti, tu nei čia, nei užsienyje niekur neprasimuši. Gal tik tiek, kad užsienyje yra suteiktos visos garantijos tokiems nevykėliams adaptuotis. Pažįstu žmonių, kurie be jokio aukštojo išsilavinimo Lietuvoje sugeba pasistatyti namą ir gyventi taip turtingai, kad sovietai išbuožinę būtų... Vienas pažįstamas pernai, būdamas 30 metų užbaigė mokyklą (sunkią jaunystę turėjo matyt), įstojo į aukštąją ir šalia to verčiasi savu verslu. Beje, pakankamai sėkmingai. Žinomas, kad neturi darbo užsienyje, nes jo nebandai gauti, nemoki anglų kalbos, nes nesimokai.
Wolfy 2011-06-13 22:36
Taikliai sitas,kaip ir tavo pirmas komentaras.Uzskaitau.Siaip tu parasiai tikrai tiesa apie Lietuva,o ne taip,kaip vaizduojama straipsnyje,kuris beje yra grynas bullshit.Nuo kada socialines garantijos ir geras uzmokestis yra blogai?As mielai sutikciau dirbti ofise toki nuobodu darba,juk tai tikrai yra geriau ,nei dirbti sunku darba uz minimuma ,be socialiniu garantiju.Toki darba dauguma Lietuvoje sutiktu dirbti,bet ne.Va isvaziavo kazkas i uzsieni ir ten nepatiko siuksles ir zmones be sypsenos,lyg cia visi laimingi yra...Na tikrai neisivaizduoju,ka situo straipsniu norejo autore parodyti,bet tikrai jai to neisejo. To teraxas: Tokie verslininkai,kaip tavo pazistamas yra blogis Lietuvai,nes jie dazniausiai isnaudoja savo darbuotojus. Sau,kaip sakei statosi namus,o darbuotojams dazniausiai moka minimuma ir apeidineja dali istatymu.Tai nera kuo cia dydziuotis.
Arthuras 2011-06-13 22:43
Tokie verslynykai be išsilavinimo yra viena rimčiausių Lietuvos problemų, kuri sukelia kitas labai rimtas problemas. Dažniausiai verčiasi pirk pigiai, parduok brangiai bizniu, kuris neša piniginę naudą tik pačiam verslininkui, bet ne jo darbuotojams ar pačiai Lietuvai. Kokį verslą gali turėti žmogus be išsilavinimo, turint omeny, kad gal tik 10 proc. žmonių sugeba mokytis savarankiškai rimtus dalykus?..
titas 2011-06-13 23:03
Prie sovietu tokie buvo vadinami spekuliantais ir tai buvo lyg ivardijamas zmogus buvo vagis(turejo labai bloga prasme) ir man atrodo buvo tokie baudziami zmones,bet as pats tai tokio verslumo nelaikau blogybe (jai tingi ieskot kuo pigiau ir neturi kantrybes pats kaltas ir mokek uz tai) o siaip tik rekomenduociau kad tokie zmones kurie spekuliuoja prekiu ir produktu kainomis labiau ziuretu i uzsienio rinkas gi gyvenam per paty viduriuka -is rytu i vakarus ir atvirksciai
Arthuras 2011-06-13 23:13
Tokie "spekuliantai" iškreipia rinką. Tarkim, paimkim automobilių verslą. Perka iš JAV ar Vokietijos "kapitaliai gatavą", su labai menkom sąnaudom padaro "kapitaliai tvarkingą"(kūjis, špaklius, odometro atsukimas...), ir pramuša mažiau nusimanančiam, o tas perkantis net nesuprasdamas rizikuoja savo gyvybe. Tai tik viena primityvesnė verslo "idėja" iš begalės. O kur dar kitos sritys, kur galima uždarbiauti panašiai... Kai tokie asmenys pasidaro litų, tampa ereliais, nesiskaito su darbuotojais ir t.t.
ezlock 2011-06-13 23:23
Uzsakytas straipsnis... na bet netame esme. Gi labai viskas paprasta zmogus isvaziuoja ir iesko laimes, nes jo svarstiklemis, butent jo, o ne kieno nors kito, cia yra daugiau neigiamo nei teigiamo, viskas labai paprasta, ir ne zoleje ir gamtoje cia esme, o psichineje busenoje, nori but pozityviu ir matyt tik balta, buk ir lik gyvent cia, nematyk juodos, ir uzmerk akys, buk mires savo kune... Taip beabejo yra zmoniu kurie dziaugias gyvendami lietuvoje, nes jiems yra ko dziaugtis, o grizima skatinantis straipsniai dazniausiai paremti pora teigiamu fakteliu kurie neatsveria shusnies neigiamu faktu. IR VISAS SMEGENU PLOVIMAS YRA SKIRTAS TAM KAD ISNAUDOT SAVO BROLI IR SESE LIETUVI.
haloo44 2011-06-13 23:23
Bet tai kai jūs užsipuolėt žmogų. Jis tik pasakė, kad gerai gyvena ir be išsilavinomo, turi verslą. O jūs sakot, kad tai blogis, net nežinodami koks verslas ir kaip elgiasi su savo darbuotojais. Nebūtina būt baigus mokslus, kad būtum tikru ŽMOGUMI. Kaip teraxas teigė, nevykėliams geriau gyventi užsienį, nes pinigus gausi už nieką, už nenorą mokytis ir nenorą tobulėti.
Arthuras 2011-06-13 23:30
Bet reikia būti išsilavinusiu, norint sukurt padorų verslą. Arba turi būti super talentas, kokių labai mažai. Taigi, pagal tikimybių teoriją galiu gana drąsiai teigti, jog verslas yra primityvus. O kadangi aplinkoje matau tokių verslininkų, žinau kaip jie elgiasi. Vėl gi, kalbu apie bendras tendencijas, o ne išimtis.