Butą Kaune iškeitė į jurtą pamiškėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

geruks 2011-06-14 14:49
Šaunuoliai!Varykit iš to prasmirusio nuo civilizacijos pertekliaus miesto.Mano galva,miestą reikia padaryt rezervatu tiems kurie nemoka gyventi be jo.
celsyum 2011-06-14 15:08
jei ka , tai Kauna palyginus su kokiu tikru miestu , kaip Tokijas ar New York , yra vienkiemis. Jei zmones nemoka surasti ramybes tokiam "kaime", tai cia kazkas su psichika negerai jiem. Del vaiku visiskai nepagalvoja.
omg 2011-06-14 15:19
Zinoma cia (forume ir apskritai Lietuvoje) sitie zmones bus pasmerkti, kadangi "taip nepriimtina", "ka zmones pagalvos", "su galva negerai" ir t.t. Bet as palaikau ir linkiu sekmes daryti tai kas prie sirdies o ne kaip priimta.
faktas 2011-06-14 17:11
Palaikau. Reikia daryti tai, kas patinka. Tiesa, vaikams bus sunkiau, kai nuspręs, ko jie nori.
Exos 2011-06-14 17:18
labai gera idėja pritariu įdomiai sugalvota. pasistatys namą ir bus normaliai
Goony 2011-06-14 17:57
Seip nebloga ideja tik jau labai baisiai atrodo u ta jurta, tigejau skaityti visa straipsni tikiousiu jie tenai nesiruose ziemoti
Bigdig 2011-06-14 19:18
Na pasigedau kokio tos jurtos planelio ar kazko daugiau .... nes daug kas jau tokius statinius statosi
mobilunkas 2011-06-14 22:08
sekantis etapas butu vaiku neleist i mokykla bet mokyt patiems. sunku tokiems zmonems, bet idejos idomios- kazkas panasaus i alpinizma lygioj vietoj
RiMuSaS 2011-06-14 23:22
SUprantama, norejai pasisakyt. Bet nemanau, kad pasistengiai suprast ka norejo straipsnyje pasakyt. Esme ne tokia, kokia tu ja bandai primest. O ramus gyvenimas gamtos pasoneje. Ka turi bendro noras gyvent gamtoje nuo noro mokytis ir tobulet ?? Nebutina but tokiems ciniskiems. Teist moka kiekvienas, nekiekvienas suprast...
mobilunkas 2011-06-15 08:28
nesmerkiu tokiu zmoniu, bet realiai sakau kad sunku gyvent siais laikais jurtoj. ir apie mokykla sakau, kad daug nebutinu dalyku yra mokoma ir tik tam kartui, va apie matematika kitas straipsnis- pamenu kad mokiaus integralus , isvestines bet nenaudoju ir nebesuprantu- o mokykloj moke... vadinas tai buvo man nereikalingas mokslas. istorija mokiaus- atsimenu tik tiek kad zmones kariavo nuo neatmenamu laiku ir stipresnis bei gudresnis laimedavo- ir kam man reikejo tai mokytis vos ne 10 metu, jei tik tiek teatsimenu ir man daugiau nereikia? Is literaturos zinau kad Brisiui buvo galas ir dar Biliunas katyte kliude- bet kam man tokios zinios? Mokykloj reikia mokyt skaityt , rasyt, poto greitojo skaitymo, neblogai stenografavimo, atminties lavinimo ir gamtos harmonijos suvokimo, o visi kiti dalykai yra salutiniai. nesakau kad nereikalingi, bet daugumai tai nebutini
RiMuSaS 2011-06-15 09:22
Na cia atskira tema siuo dalyku jau butu. Siu dienu mokyklos tai tikrai mano nuomone moko labai daug netikslingu dalyku. Apie istorija gerai N. Ozelyte yra issireiskusi. Kad tusti faktai nieko verti maza kam tai idomu, pasekmiu ir priezasciu turetu mokint, t.y. suprast vieno ir kito ivykio reiksme ir pan. O dabar ka moko mokyklos tai tik kazkokius sablonus sukisa i galva ir jokio universalumo neugdo, mano nuomone. O apie literatura. Jos nereikia mokintis atmintinai, skaitymas klasikiniu kuriniu savaime jau yra labai naudingas dalykas. Principas suprast kuriniu esme. Bet kaip ir minejau ne apie svietima kalba eina. Tai manau nera labai verta cia sia tema diskutuot .
edgarasf123 2011-06-15 10:27
Galetu i koki kaimeli nuvaziuot ir gyvent ten. Man cia rodos jie garsus nori but, "zek gyvenam mes kaip viduramziuose, namas is molio ir siaudu ir t.t.". O seip del svietimo sistemos tai JAV man labiau patinka, nei Lietuvoj(dabar mokaus JAV). Ten pats gali pasirinkti klases kokias nori (aisku turi paimt ,kelis butinus kad baigtum mokykla. Pvz anglu algebra, geometrija ir t.t.). Pasirinkimas klasiu labai platus (apie 100 klasiu). Jaigu esi ant kazko gabus, gali paimt AP klase(koledzo lygio klase ir plius nemokama). As pvz paemiau "AP Computer Science" (programavimas su Java). Beto nereik moket ant vysokiu pratybu, sasviniu ir t.t. (tik su kuo rasyt turi pasirupint), jie tau atspausdina pratybas ir rasai i jas. Klases seip per savaite turi isviso 6, ir eina A,B,A,B,A... dienos. Per A diena eini i 1-3 klases, o per B 4-6 ir jos po 1:45 valandas. Dar ant galo dasideda IC klase(45 min), kur namu darbus darai. Mokytojai irgi zimiai geresni. Jai ko nesupranti jie tau padeda po pamoku ir labai gerai isaiskina su visokiais pavyzdziais. Na del pacios programos, tai palyginant su Lietuvos (ar net visu ES saliu) yra labai lengva. Galiu pripazint, mano pazymiai nebuvo labai geri Lietuvoj (daugelis buvo 4,5,6 pazymiai). Vos kai cia atvaziavau, mano pazymiai iskart pakylo iki A(9-10 lietuviskai isvertus). Ir turiu didelia tikimybe kad gausiu stipendija(ir gan nemaza, kaip girdejau vienaj mokinei dave 40.000$ stipendija), kuria Lietuvoj be sansu gauciau. Kaip draugas pasake "Visi europieciai, Amerikoj genijai". Kas man Lietuvoj nepatiko tai: 1.Daug klasiu= daug namu darbu. 2.Rasymas i sasvini, kad vos spedavau ir neturedavau laiko pagalvot ka rasau. 3.Dabar Lietuva svietimo biudzeta visaip karpo, kad net mokyklaj turi moket pinigus. 4.Kartais buna mokytojai, kur net nenori padet mokiniui su problemom (tipo neturi laiko). 5.Ne visi mokiniai yra draugiski. 6.Labai sunku gauti gera stipendija moklams ir 100 kitu prieszassiu.
Cigaras 2011-06-15 10:55
Na matai, vien tas kad iš lietuviško pažymio 5 pakilo iki A užsieny, tai tik įrodo faktą, kad amerikiečių vaikai yra buki grynai dėl labai primityvaus švietimo. O stipendiją Lietuvoje nėra sunku gauti, užtenka tiesiog sąžiningai mokytis.
Arthuras 2011-06-15 11:18
Buki? Bet pagalvok, JAV pasiekimai aukščiausi pasaulyje. Kažkokiu būdu jie pasiveja iki mūsų intelekto lygio, nes specialistai darbą visur dirba panašų. Programeriai ir ten yra programeriai, inžinieriai ir ten yra inžinieriai, kurie dirba panašių gebėjimų reikalaujantį darbą. Tai kur paslaptis?
Cigaras 2011-06-15 11:27
Ten visi „didieji“ specialistai ne dėl vidurinio mokslo tampa specialistais, o dėl to, kad nuo vaikystės tobulėja tam tikrose srityse (savarankiškai arba/ir specialiose įstaigose). Net ir toje pačioje Lietuvoje, jeigu tu norėsi kažkur labai aukštai kilti kad ir toje pačioje fizikoje, tai tau neužteks fizikos pamokų mokykloje. Reikės tobulėti papildomai (savarankiškai + galbūt lankant specialią mokyklą).
Arthuras 2011-06-15 11:33
E, aš nekalbu apie vienetinius specialistus. Kalbu apie eilinius dirbančius savo intelektualų darbą. Jie, kaip matome, puikiai susitvarko su savo darbais, kad ir būdami "buki". O jei ten visi nuo pat mažumės tobulėja vienoj srity, kad taptų tarkime eiliniu programuotoju, tai tik geriau. Vadinasi ir mums reikia imti panašią strategiją Lietuvoje. Mažiau šūdo į galvas, daugiau konkrečių žinių.
Skeleton 2011-06-15 22:28
Jūs gerbiamieji užmirštate vieną labai paprastą faktą: amerikietiška mokykla nelygi amerikietiškai mokyklai Amerikietiškų mokyklų lygis LABAI nevienodas ir priklauso nuo valstijos, miesto, kvartalo, vietos bendruomenės. Taip yra todėl kad valstybinės amerikos mokyklos finansuojamos iš mokyklos rajone gyvenančių gyventojų mokesčių. 99.9% emigrantų žinoma negyvena geruose kvartaluose, taigi emigrantų vaikai mokosi atitinkamo lygio mokyklose...