Geriausia vieta gyventi. Gal vis dėlto Lietuva?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2011-06-20 16:31
Na niekas gi ir nesako, kad visi turi uždirbti vienodai. Esmė tik tame, kad vieni skursta, kiti puotauja ir dažnai visiškai nepriklausomai nuo gebėjimų ar pastangų, dažniau veikia kitos jėgos. Bet čia jau išdiskutuota tema, nebėra ką ir šnekėt. Va, kaip valdžia rūpinasi savais gyventojais: http://verslas.delfi.lt/business/atveri ... d=46797803 Lietuvių bedarbių dar pilna, o lengvina sąlygas atsigabenti užsieniečių iš neaišku kur, kad ne duok dieve nereikėtų verslininkams algų kelt. O po to dar dejuojam, kodėl tokia emigracija...
blizzard 2011-06-20 16:53
Čia tai jau be žodžių.. bet ir durnas mastymas pas juos.. Nesuprantu ar jie trenkti kokiu maišu ar kuo? ką jie tiem aukšto lygio specelistam mokės? Teik pat kiek Lietuviams aukšto lygio kurie už tą algą nepragyveno ir išvažiavo? ne tik kad nesirūpina mūsų be darbiais bet dar ir tokias nesąmonės daro.
okta 2011-06-20 17:01
Dauguma komentarų yra iš esmės neteisingi. Reikalauti didesnių atlyginimo esamoje situacijoje yra nerealu. Reikia į viską žvelgti iš kiek įmanoma įvairesnių krypčių, kad imtų aiškėti reali valstybės situacija. Atlyginimus padidinus, iš karto šoktų infliacija ir tą padidėjimą vis tiek suvalgytų, bet tada reiktų didinti pensijas, kitas išmokas ir t.t. Šią padėtį valstybė sprendžia kiek kitaip ir manau daro labai teisingai: 1. Skatina užsienio investicijas. Tokiu būdu kuriama reali pridėtinė vertė Lietuvoje, didinamas darbo našumas, mažinama įtampa darbo rinkoje. 2. Supaprastina galimybes užsieniečiams įsidarbinti Lietuvoje. Vėlgi mažinama įtampa darbo rinkoje, pristabdomas atlyginimų augimas. 3. Našumo didinimas, darbuotojų švietimo skatinimas, mokslo reforma. Ne viskas veikia sėkmingai, tačiau iš esmės tai yra vienas pagrindinių gero gyvenimo veiksnių. Jeigu per valanda sukuri daugiau pridėtinės vertės, tai gali daugiau ir suvartoti nedidindamas infliacijos. Jeigu tau tiek daug suvartoti nereikia, tu gali rinktis, beto dalį produkcijos eksportuoti. Kiekvienas iš mūsų turime dar labiau stengtis ir daugiau dirbti, beto dirbti namuose papildomai, jeigu norime pasivyti vakarų europos valstybes pagal pragyvenimo lygį. 4. Konkurencingumo didinimas. Tai labai sudėtingas ir nelengvai įvykdomas uždavinys, kuris leistų ne tik sumažinti infliacijos augimo tempus, bet tuo pačiu ir padidintų realias pajamas. Įvairių niuansų galima vardinti ir vardinti, bet tam nėra nei reikalo nei pakankamai laiko. Siūlau patiems asmeniškai pasidomėti valstybės fiskaline politika, monetarine politika, ekonomika, apskritai finansais ir geopolitika.
Vytautas 2011-06-20 17:03
Na va kaip gerai, mūsų bambekliams dar viena tema dėl ko būtų galima pabambėti. Ale nepabosta Juk viskas kas vyksta, turi savo priežastį. Specialistų Lietuvoje senokai trūkumas. Žinoma, kiekvienas turbūt save laiko specialistu, bet vat "žiopli" verslininkai kiek kitokios nuomonės. Ir ką jiems padarysi?
Nerkashis 2011-06-20 20:46
Mano durna galva, tai straipsnio autorius turėjo omeny grynai psichologinį efektą. Susidariau nuomonę, kad daugeliui komentatorių pinigų kiekis lemia rytojaus orus Turėjau bendradarbį, kuris visada buvo kuo nors nepatenkintas, nors kitiems 10-čiai viskas buvo gerai. Rodos dirbam tą patį darbą, gaunam tą patį atlygį, bet vat jam ir tas, ir tas kliūva. Teko pabūvoti ir Anglijoje, ir padirbėti Norvegijoje. Iš abiejų šalių parsivežiau kažko teigiamo. Dirbti ar gyventi ten nenorėčiau. Galit mane vadinti kvailu optimistu, nacionalistu, bet tikiu, kad Lietuvoje reikalai po truputi taisysis.
Wolfy 2011-06-20 21:09
Protingiausias komentaras is sito temos.O nuo manes galiu pridurti,kad Lietuvoje man gyventi yra blogai del saules trukumo,tai del trumpos vasaros ir ilgos ziemos.Nes ziemos tiesiog negaliu pakesti.Dar Lietuvoje galiu suprasti tuos mazus atlyginimus kazkiek,bet kaip pateisinti didziuli nesiskaityma ivairiuose sluoksniuose,pradedant darbuose ir baigiant valdzios lygmenyje.Jei sitie dalykai bent pasitaisytu,tai man gyventi Lietuvoje butu geriau.Aisku klimato niekas negali pakeisti...Reziume,manau lietuviams truksta saules tiesiog,nes jei salta ir niuru bei smaugia sildymo kaina,tai ir nuotaika prasta buna.
Arthuras 2011-06-20 23:36
Na, tai kokių specialybių specialistų trūksta? Ir kokiose įmonėse? Konkrečiau. Lietuvoje nėra beveik tokio verslo, kuriam reikėtų neeilinių talentų. Lazeriai, biochemija ir pan. - sritys, kuriose reikia, bet tokių įmonių labai nedaug. Man panašiau į tai, kad tiesiog ieškomas pigiausias variantas, bet jiems stebuklų su tais užsieniečiais nesigaus, taip kad nerimauti labai nereiktų.
Kestytis 2011-06-20 23:46
Gyvenau Ispanijoje, ten saules per daug, karsta, ir ruda viskas + mergos negrazios. Dar gyvenau anglijoj. Ten per šlapia žiemą, sniego noris. Man Lietuvoje gyventi gera.
Dominykas 2011-06-20 23:51
Sutinku tik del sildymo kainu, o kad oras itakoja laime tai visiska nesamone. Danijoje oras ne ka geresnis nei Lietuvoje, taciau danai laiko save laimingiausiais pasauilyje http://www.alfa.lt/straipsnis/188976
i74s 2011-06-21 00:21
GEEEEZUS, kiek beprasmisku komentaru. "Kai pinigų turi tai visur gyventi gerai" kaip kazkas sake, protingiausias komentaras visoi temoi, nors asmeniskai netriu laiko as ju visu skaityt. atsipeikek zmogau, ir pradek galvot su galva. nes visu pirma jeigu neturesi pinigu tai ir laimingas nebusi. byla baigta.... o su ta vila ir lemonu afrikoi tikrai ka tureciau veikt, ir buciau laimingesnis, kas kaltas kad fantazijos neturi. :} zodziu dalis normaliu protingu zmoniu, kita dalis vaiku ir galiausiai keletas surtrikusio mastymo "profesoriu".
MikasRidikas 2011-06-21 00:35
Taip ir nesupratau, į kurią komentatorių imtį taikai savo pasisakymu?
Jomajo 2011-06-21 02:15
teisingai zmogus pastebejo, kad tik sutrikusio mastymo superpatriotai gali uzsimerkti pries besaiki valdzios gobsuma, bei tyciojimasis is paprasto zmogaus, tik jie gali paskaityt optimistiskai parasyta straipsni ir rekaut kaip gera lietuvoje, kurkim ymones! Bukit specialistai, pakentekit rytoj bus geriau. Bet bent kiek realei mastantis suprantja, kad visa tai bullshit, skiedalai ir marazmai, visa susikta propaganda tik tam kam neprarast paskutinio juodnugario galincio art uz bliuda sriubos, tie skambus zodziai "tevyne" kam jie? Nusispjaut man i tokia tevyne, mano tevyne ten kur as galiu jaustis nepriklausomas nuo pinigu, kuri man gali duoti ne tik kruva mokesciu bet ir salygas gyvent, uztikrinti rytoju ir senatve, atleiskit man, bet as noriu gyventi sendien, nepo metu ar keliu bet dabar.
Jomajo 2011-06-21 03:55
labai daug pasako tas bajeris apie stikline, galim MANYT, kad ji puspilne ar netgi pilna, bet nuo to niekas nepasikeis, joje vistiek bus tik puse, tad gal bukim realistai ir vadinkim daiktus savo vardais, kur puse ten puse, kur sudas ten ne auksas, gal tada reikes maziau MANYT.
Vytautas 2011-06-21 06:48
Prisipažinsiu, bet tikrai nesuprantu tokio mąstymo - "nors niekada nesu buvęs keramikas, puikiai žinau, koks molis yra geriausias puodams žiesti ir geriausiai žinau, ką visi keramikai blogai daro". Čia jau kaip ir visažinystė gaunasi... Tad nepabuvus 5-10 metų versle, kaip galima sakyti ko verslui trūksta, ko netrūksta? Bet kad ir nepabuvus, nuolat pasirodo straipsnių apie vienokių ar kitokių darbuotojų trūkumą. Štai Pixelmator Team pripažįsta, jog "pas juos dirba geriausi iš geriausių, tačiau liūdnai konstatuoja, kad reikiamos specializacijos ir kvalifikacijos specialistų Lietuvoje beveik nėra". http://www.ekonomika.lt/naujiena/meile- ... age=3#1226 Mažos algos? kiek įmonė turi, tiek moka. Jeigu kas moka sukurti geresnę ir pelningesnę, puiku - visi keliai atviri. O jei nemokama geresnės įmonės sukurti, tai kaip galima mokinti tuos, kurie bent kažkokią mokėjo sukurti? Kaip ir politika. Rinkimai vieši - dalyvauti juose gali visi kas nori. Bet kažkodėl verčiau pabambėti, nei ką nors bandyti pakeisti. Aš suprantu, kad vienas iš pakeitimų būdų - emigraciją. Oki, sprendimas logiškas. Bet kam dar po to sėdėti forumuose ir bambėti - gyvenimas juk turėjo susitvarkyti ir galima pasidžiaugti juo. Kad ir lietuvių svajonėmis apie geresnį gyvenimą
Laurynas19 2011-06-21 08:42
Tai jei sugebi Lietuvoje gauti 2000lt, tai anglijoje gausi apie 8svarus val. Nedirbant virsvalandziu, ko nenori dirbti ir lietuvoje, per menesi gausi apie 1000svaru. Jei gyvensi vienas, ir jei gerai pasiseks, mokesi nuomai apie 250svaru. Normaliam maistui men apie 200svaru. Karalienes mokesciui, komunaliniams dar apie 100svaru. Na o visa kita suvalgys tavo automobilis Pats gyvenu anglijoj, taigi aptikek viska taip ir yra.
Jomajo 2011-06-21 09:07
kazkas negerai su tavo matematika 8 svarai i val = 8 *8= 64 per diena, darbo dienos 21*64=1344svaru - mokesciai ~200 - maistas ~ 200 nuoma ~200, poramogos auto ir visa kita skirtingai visiems, bet tikrai nesuvalgys likusiu 700 svaru, taip kad nemeluok, ne tu vienas gyveni uzsieni.
Zergas 2011-06-21 09:27
neviskas susiveda i pinigus nors tai yra viena didziausiu emigracijos priezasciu.o ka jus pasakysit apie biurokratija?jei pvz as turiu kazkoki skypa ir ten noriu statyti nama,o man valdininkai kisa pagalius i ratus ir metu metus nepatvirtina projekto,siuntineja is vieno kabineto i kita nes nori kysio?kodel nederlingoje zemeje as negaliu statytis namo nes valstybe nustate kad tai zemes ukio paskirties zeme?ar ji galvoja kad as debilas ir derlingam juodzemyje statysiu prekybos centra ar gyvenamaji kvartala vietoj to kad uzsiimciau pelningu zemes ukiu?ir tokiu pvz yra begales,kas su tuo nesusidures galvoja kad viskas grazu ir viska galima pakeist,taciau korupcine sistema ant tiek issipletusi ir galinga kad paprastas zmogelis geriau isvaziuos ten kur nera tiek neteisybes nei eikvos savo sveikata kovai su vejo malunais
_alvydas_ 2011-06-21 09:41
Kaži kas būtų, jei švedus ar japonus deportuot į Lietuvą, o lietuvius atitinkamai į Švediją ar Japoniją? (nepernešant jau sukurto turto, tik žmones)
Arthuras 2011-06-21 10:59
Darbuotojai irgi dalyvauja versle ir puikiai mato situaciją. Mato, kaip darbdaviai su jais elgiasi, kiek moka, ir kiek gali mokėti. Ir kiek patys darbdaviai sau išsimoka. Nu nelaikyk visų idiotais, esą darbdaviai mūsų puikūs, moka kiek gali, bet va specialistai tai gobšūs ir jiems niekada negana... Aš pilnai tikiu, kad yra tokių įmonių, kur nei pats darbdavys daug negauna, tai suprantu, kodėl ir darbuotojai negauna. Bet daugeliu atveju yra visai kitokia situacija... Pateikei vieną įmonės pavyzdį. Tai yra gana aukšto lygio įmonė, su protingais darbdaviais, o būtent tokių Lietuvoje - vienetai. Ir dar, iš kur gali Lietuvoje atsirasti kvalifikuotas tarkim specialistas Pixelmator Team'ui, jei prieš tai Lietuvoje poreikio tokiems aukšto lygio specialistams nebuvo, o jei ir buvo tai labai mažas? Elementarus pavyzdys. Kai buvo ekonominis pakilimas - tolimųjų reisų vairuotojų netrūko. Atėjo krizė, pusę išmetė, kiti dirbo už centus. Krizė praeina - darbuotojų trūksta. Tai kaip čia yra? Yra keli variantai. Arba tie patys nebenori dirbti, nes siūlo per mažai(arba netenkina darbo sąlygos, apie kurias jau sukurtos legendos), arba išvažiavo į užsienį. Bet palaukit, visoje Europoje pervežimų įkainiai yra labai panašūs. Tai kodėl dirbantis kitoje Europos šalyje šoferis uždirba daugiau? http://verslas.delfi.lt/automoto/articl ... d=46783327 Va čia ir pasimato, kodėl turintys pervežimų biznius gyvena kaip naftininkai ir kodėl bandoma prastumti, kad galėtų užsienio siauraakiai dirbt pas mus. Va kokių "kvalifikuotų" darbuotojų verslininkams trūksta. Nors ir reali tolimųjų reisų šoferio Europos rinkoje vertė kur kas didesnė, bet siūlo jiems kur kas mažiau, nei turėtų. O dabar skundžiasi, kai dauguma dirba užsienyje, o kiti laukia, kol pasiūlys daugiau. Ir skundai nepraėjo perniek, tuoj turėsim siauraakių fūrose su LT numeriais.
kionig 2011-06-21 11:59
O kodėl manai, jog negali atsirasti ? Kažkaip Vytautas teisingai pastebėjo, jog užsiiminėji visažinyste. Pilnai gali atsirasti, bet tai nuo pačio žmogaus norų ir galimybių priklausys, o ne nuo valstybės, universitetų ar ko nors kito.