Keliones pamėgęs lietuvis: apie lietuvius ir Lietuvą žiūrint iš šalies

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2011-09-18 11:22
Na dėl ramumos, galimybės pabūti vienam tai reikia pritarti. Tuom Lietuva tikrai išskirtina valstybė. Bet čia iš turistinio požiūrio.
Fostil 2011-09-18 11:22
Saunus straipsnis, idomus ispudziai jo ir pilnai sutinku apie lietuviu skubejima oro uostuose. Tik man idomu is kur tokie keliautojai uzdirba pinigu kelionems? Norint taip keliaut, juk tikrai nemazai pinigu reikia, o pastovaus darbo nemanau, kad turi.
blizzard 2011-09-18 11:26
good question up in here.. man irgi įdomu iš kur lėšos kelionėms.. nors užsiminta kad sudarinėja maršrutus kelionių ar yra gidas, tai gal taip ir užsidirba.
faktas 2011-09-18 12:11
Mano buvusi grupiokė mokės dešimtukais. Visi jai prognozavo mokslininkės karjerą, tačiau per bakalauro studijų metus ji suprato, kad visas mokslas Lietuvoje yra viso labo pilstymas iš tuščio į kiaurą (deja aš tai supratau tik magistrantūroj) ir po baigimo ji kartu su pusbroliu leidosi į kelionę. Kelionės tikslas buvo nutranzuoti nuo Klaipėdos iki Paryžiaus, atsisėsti ant žolyno prieš Eifelio bokštą ir suvalgyti karštą prancūzišką batoną. Kelionė pirmyn-atgal užtruko 10 dienų ir kainavo vos 22 eurus. Po to ji taip susidomėjo kelionėmis, kad viena apkeliavo visas Europos šalis. Gyvenimui ir kelionėms užsidirbdavo padirbėdama rankdarbių parduotuvėlėse, skindama paprikas ir pan. Pvz., Ispanijoj parduodant rankų darbo kriauklių dirbinius galima uždirbti per mėnesį tiek pinigų, kad užtenka pusmetį keliauti. Geriausi atsiliepimai apie Prahos žmones, blogiausi apie Paryžiaus, Berlyno ir Londono. Beje dėl maisto. Prieš porą savaičių ėjau pasivaikščiot Vilniuje po Antakalnio parką ir Antakalnio žiede sutikau panikuojančią jauną japonę. Iškart pribėgo prie manęs ir klausia, kaip patekti į kažkokią kavinę Pilies gatvėj. Palydėjau iki pat ten ir per tą laiką bendravom apie Japoniją, Lietuvą, žmones ir kt. Įsiminė jos pasipiktinimas lietuvišku maistu. Sako, kad Lietuvoje visas maistas yra vienodas ir beskonis. Anot jos, lietuviai neturi maisto tradicijų. Ir kai paklausiau, ar savo draugams Japonijoje rekomenduos pakeliauti po Lietuvą, atsakė, kad tik nebent kaip tarpinį sustojimą, keliaujant į vakarų Europą. Dar nelabai patiko, kad draugams rekomenduos nei už ką Lietuvos restoranuose nevalgyti žuvies, nes ji beskonė. Šiaip mane patį uždegė pakeliauti po Japoniją. Kada nors... (-: O iš Japonijos trūkumų paminėjo, kad dabar beveik visas jaunimas dideliuose miestuose serga rimta depresija. Žodžiu, aš irgi noriu keliauti!!!
blizzard 2011-09-18 13:05
o kas nenori Turbūt reikia pritart ir tai Japonei, pas mus maistas tikrai beskonis..
Fostil 2011-09-18 14:17
@faktas, o tai kaip prasimaitino uz 22eurus? As nelabai isivaizduoju kaip uz tokia suma galima pavalgyt 10 dienu. Kelione auto stopu viskas aisku, nakvyne irgi galim susirast nemokamai, bet maistas? Beto kelionu tikslas mano manymu yra ne vien susipazint su saliu kultura, bet ir skaniai pavalgyti, o uz tiek nelabai manau eitu. Na musu maisto su japonu nera ka lygint zinoma, bet yra ir Lietuvoje geru kaviniu, kur galim skaniai pavalgyt, bet ir kainos dazniausiai atitinkamos jose buna.
nondescript 2011-09-18 14:27
Internete pilna svetainių, kur gali susirast nemokamą nakvynę (viena didesnių yra couchsurfing), kiek draugas keliavo po europa, visą laiką per ten susirasdavo kur pernakvot, plius tranzavimas, plius paskutinės minutės bilietai ir t.t. Reikia tik turėt noro.
unytas 2011-09-18 14:44
galima uz 22eurus drasei.mano klasokas su keleis draugais puse europos apvazavo su automobilu o dar is savo kisenes ne uz tevu pingelus.nezinau kiek tikslei turejo bet nedaug.pvz as galeciau be pinigu visa vasara pratempti pilna vaisu visoku ir pns gal su vandenu kiek blogau butu bet yra hidrantas ir taip buna ofise nemokamas vanduo
blizzard 2011-09-18 16:14
Būtų įdomu pažiūrėt kiek pilnavertis gyvenimas būtų geriant nemokamą vandienį iš ofisų jeigu jau taip elgetaut, tai tokie čia ir kelionė tada..
kionig 2011-09-18 16:18
Čia jau gaunasi kaip su Bear Grylsu Išgyvenk už 22EU po Europą. Tokia ekstramali ko gero susilauksianti daugiau netikėtumų nei malonumų kelionė. Bet pasirodo, visgi yra tokių žmogių..
blizzard 2011-09-18 16:27
Man atrodo tiem kurie taip kalba ekstremalu būtų kaune mėnesį su tiek išgyvent.. Iš ofisų jus išmes kai ateisit atsigert antrą kartą, ofisų tikrai tiek nėra kad kasdien vis į naują eit, pradėsit smirdėt, turėsit konkuruot su balandžiais dėl maisto. Su bomžais vietiniais konkuruosit dėl konteinerių ar kažkokios patalpos pernakvot, dažnai gausit į dūdą nuo kokių pacanų. karitas irgi nekažką pasiūlys, esu matęs kaip žmonės atvažiuoja su 4 metų senumo mašina iš karito maisto pasiimt, nežinau ką galvot, bandydavau save įtikint kad veža kokiems bomžams kurie negali atvykt jo pasiimt, bet puikiai žinom kad tai gali būt netiesa. Bet gerai kionig sako koks realybės šou būtų ir investicijų daug nereikėtų kiekvienam po 22 euros ir spyrį į subinę.. kas sugrįž po kokių kelių mėnesių tas laimės pagrindinį prizą, 22 eurų vertės kelionė aplink europą autostopu
mch0lic 2011-09-18 19:39
Yra įvarių būdų, daug keliaujančių freelance'ina, dar galima susirast laikiną darbą, pvz padirbt padavėju savaitę kitą. Gali dirbt 3 mėn skandinavijoj, uk ar ispanijoj ir keliaut po pigias šalis. Gyvent galima kaip kažkas jau minėjo couchsurfing'as. Dar guest house'ai, palapinės. Esu sutikęs lietuvių šeimą kuri nuomovo savo butą Vilniuj ir keliavo po Tailandą Taip, kad tik reikia smegenį susinkronizuot ir į kelią...
kionig 2011-09-18 20:42
Aš visomis keturiomis už, bent būtų ką per TV pažiūrėti. Neabejoju, kad susilauktų nemažo susidomėjimo.