Kas išgelbės pasaulį nuo bado: sintetinis maistas ar genetika?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

slack 2011-10-28 11:08
atrado, gi pasaulio gelbėtojai "reikia mažinti gyventojų skaičių.." ne jūsų reikalas ta Afrika. Afrika priklauso jos gyventojams. Jie ir atsako už save. be tos vadinamos "humanistų"-kolonistų pagalbos Afrikos gyventajai gyventų geriau. Juk ir patys Afrikos gyventojai sako nesikiškit į mūsų reikalus.
Laurynas19 2011-10-28 12:59
Negalim nesikišt,, jie turi daug juodojo ir iprasto aukso
solid 2011-10-30 13:18
o kodel kaip sprendimo nera Dievo pagalbos?
solid 2011-10-30 13:23
cituoju kazkuri "Visiškas atipodas yra trečiojo pasaulio šalys, kur kaip jau minėjau, kad ten esmė prisidaryti vaikų yra tame, kad jie tau uždirbtų pinigus. Kol toks mąstymas vyraus, tol jokios mūsų ašaros ir šimtatūkstatinės nieko neišgelbės." O man atrodo kad puse tu vaikuciu isprievartautu moteru pasekme ir kadangi nera kaip be dideles rizikos neprarandant gyvybes pasidaryti aborto jos tiesiog juos gimdo.
kionig 2011-10-30 22:12
Cituoji ne "kažkurį", o mane ir būtų gerai jog prirašytum, ką cituoji. Nezinau kaip ten su prievartavimais yra. Žinoma, tokios prielaidos neatmetu, kad taip gali būti vienas ar kitas, bet kad tai darytų didelę įtaką tai labai abejoju, nes kitaip vietiniai baustų tokius žiauriai. Kaip ir minėjau esmė yra prisidaryti vaikų, ir niekam neįdomu ar jie prasimuš į gyvenimą ar ne, kiek liks, tiek. O tie likusieji tau dirbs. Taip pat, kokioje afrikoje tie vaikai greitai miršta net tik iš bado, bet ir nuo visokių apsinuodijimų, užsikrėtimais, kadangi ten pas juos nėra jokios higienos. Net tik, kad ir gimstamumas didelis dėl vienokių ar kitokių priežasčių, bet ir mirtingumas nemažas dėl prastų pragyvenimo sąlygų. Miršta dažniausiai 2-4 metų vaikai, nuo bado, ligų ir blogų gyvenimo sąlygų. Čia va, kad įsitikintum, dėl ko žmonės taip dauginasi: http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... 87&l=2&p=1 Trečio pasaulio šalyse tai įprasta. Nesuprantu, kodėl mes ar visas pasaulis turi duoti kokią tai paramą, kuri yra pats blogiausias būdas kovoti prieš skurdą.
solid 2011-10-31 23:36
Klausdamas apie Dieva tenorejau pasiepti tuos, kurie i ji laikosi isikabine ir dazniausiai technologijos.lt straipsniuose apie kvantine fizika ar astronomija pradeda savo kliedesius. Tad pagalvojau kodel Dievas trumpam uzmirses visatos klausimus trumpam nestabteli pvz. Afrikoje ir neisgelbeja vaikuciu su bliudeliais. Cia yra mano nuomone todel jei kas bandysit kandziotis darykit tai personaliai... Pilnai palaikau tave Kionig kai kalba eina apie tai kodel mes turime remti Afrika. Kyla klausimas ir kodel mes turime mokyti Azija ar Afrika gyvent vakarietiskai. Kodel mes Europa ar Amerika esame kitu gelbetojai kai tuo tarpu man atrodo kad jiems pagalbos visiskai nereikia. Arba JAU REIKIA. Nuo musu paciu. Mano galva Afrika kencia nuo siu problemu, kurias isprendus sumazetu ir bado problema. 1. Korupcija. Kas turi ginklu ir resursus tas valdo sali. Is kur Afrika gauna ginklu zino visi. Zino bet nieko nedaro. Taip pat Afrika save parduoda, beje labai pigiai. Dalina save i kaire ir desine. Tuo naudojasi korumpuotieji afrikieciai ir vakaru verslininkai. 2. Issilavinimo/informavimo stoka. Zmones nemato alternatyvios ateities. Jie iesko lengviausio kelio isgyventi, kuris dazniausiai buna nelegalus ir/arba kruvinas. Ziurint i pirma punkta darosi aisku kad vakaru "piligrimu" programos nelygiavertes palyginus su ginklu importo daroma itaka. Noras gyventi geriau ir siandien nugali. 3. Prievarta. Afrikoje ji egzistuoja ir nuo jos niekas nesaugo. Visgi saugo... tie patys korumpuotieji is pirmo punkto. 4. Tradicijos, kurios keiciantys gyvenimo ritmui nesuspeja prisitaikyti. Gal nekonkretu taciau pamastymui tinka. Jei klausi faktu manau statistikas rasi nesunkiai. Beje NG buvo pora idomiu straipsniu apie Afrikos korupcija arba issipardavima, bei vieno fotografo ciklas apie isprievartautas moteris. tai tiek. Atsiprasau kad cituodamas nenurodziau tamstos.
kionig 2011-10-31 23:49
Atsiprašau, o jau blogai pagalvojau. Turbūt visi pritars, kad iš tikrųjų čia religija nepadės. Beje, jei tikrai dievas padarytų vienem išimtį, tai jis tokią išimtį turėtų ir padaryti visiems, nes jei padarytų vieniems, tai kitų atžvilgiu būtų neteisinga, tai jau čia dievas pamintų savo pačio principus Bet jis principingas, niekam iš trupinių kepalų duonos nedalins Kaip ironiška.. O kur ten kitur kliedesiai, tai man nelabai ir įdomu, tegu pilsto jie ten iš tuščio į kiaurą apie religiją ar ką tik nori. Ten kur religija, ten ir didžiausi debatai, užtenka čia viena tema peržiūrėti kiek aukščiau, o jau virš 100 atsakymų apie nieką.