Vokietijoje – „amerikietiški kalneliai“ pėstiesiems (Video)  (0)

Laprkičio 13 d. Duisburge (Vokietija) atidarytas atrakcionas-skulptūra, pavadinimu „Tigras ir vėžlys – stebuklingas kalnas“ („Tiger and Turtle – Magic Mountain“). Iš tolo „amerikietiškus kalnelius“ primenantis statinys – stilizuotas 220 metrų ilgio pėsčiųjų takas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrakciono autoriai – vokiečių architektai Haikė Mutter (Heike Mutter) ir Ulrichas Gentas (Ulrich Genth). Savo kūrinį jie įvardija kaip subtilų ironišką žaismą su publika: skulptūra iš tolo masina ją aplankyti ir žada neįprastų įspūdžių, tačiau priartėjus paaiškėja, jog tie įspūdžiai – iliuziniai. Nesunku nuspėti, jog tikroji Ruro regiono naujojo pasididžiavimo paskirtis – apžvalgos aikštelė, kurios aukščiausias taškas – 85 metrai virš jūros lygio. Iš jos atsiveria vaizdas į Reiną ir aplinkinius pramonės objektus. 2010-aisiais Duisburgas buvo Europos Kultūros Sostinė, tad skulptūra skirta įamžinti šį įvykį. Skulptūra sveria 90 tonų. Takelio plotis – 1 metras. Aukščiausias taškas nuo žemės paviršiaus – nepasiekiama „mirties kilpos“ viršūnė (20,6 metro). Statinyje instaliuota šviesos diodų apšvietimo sistema, tad atrakcionas veikia ir tamsiuoju paros metu.

Projektą finansavo Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės administracija ir Europos Sąjunga, taip pat ir privatūs rėmėjai. Iš cinkuoto plieno sukonstruotas atrakcionas yra ir savotiškas apylinkių, kuriose jis pastatytas, simbolis – skulptūra išaugo vietoje, kur buvo gaminamas cinkas, o kūrinį supa iki šiol veikiančios plieno lydymo bendrovės.

Kokie atsiveria vaizdai dairantis nuo šio statinio, pamatyti galima spustelėjus šią nuorodą.

Parengė Saulius Žukauskas,sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)