20 metų Lietuvoje gyvenantis švedas: jūsų visuomenė sovietmečio sužalota labiau nei atrodo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2011-12-13 11:46
kiša čia savo tą skandinaviją. Esame Baltai, jais ir liksime. Mes patys kuriame savo valstybę, o ne skandinavai ją mums kuria. Na yra teiginių su kuriais nesutikt būtų neprotinga, bet tarytum jau švedai, norvegai ir t.t. problemų neturi.
Laurynas19 2011-12-13 12:10
Na tai gerai bųtų , kad mes būtume BALTAIS, bet mes esame niekas. Vieni žiūri į rusiją kiti į ameriką. Puikiai atspindi visą situaciją šie žodžiai: "Visuomenę galima dalyti į kelias dalis: vieni tebelaukia valdžios, kad duotų butą, o kita dalis to nelaukia, bet žiauriai ir ciniškai naudojasi buvusios imperijos galimybėmis praturtėti."
Karvė 2011-12-13 14:33
Kas yra tie Baltai? Tai kelios gentys prieš 1000 metų. Ką reiškia būti baltu? Grįžti 1000 metų atgal? Lietuviai turi problema, kad kurdami savo tingi/nenori pasidomėti, kaip tai padarę kiti, kurie turi daugiau patirties ir rodo gerus rezultatus. Lietuvai reikia mažiau išdidumo ir daugiau noro mokytis iš tų, kurie moka.
pld 2011-12-13 15:35
Geras interviu, ir teisingai jis sako, reikia ziureti i skandinavus ir pasimokyt. Gal shitas filmas nemokas? butu idomu paziureti.
Analog 2011-12-13 16:26
Į temą, tai tikrai pasižiūrėkim į skandinavus ir pasimokykim, o jei dar kokios naftos atrastume Lietuvoje, tai išvis psaka būtų.
Neodan 2011-12-13 16:31
Visi lietuvos naftos telkiniai jau senu seniausiai parduoti.
Analog 2011-12-13 16:34
Ar tai reiškia, kad jie yra bent dešimtadalis to, ką turi norvegai?
blizzard 2011-12-13 17:28
Norvegai nelygu skandinavai jeigu nepamiršau šis žmogus yra Suomis.. suomiai naftos neturi (kiek žinau) ir gyvena panašiai kaip mes, bent jau toliau nuo miestų, taigi.. o kuo mes prastesni už Norvegus? tai kas kad jie naftos turi? mes turim 600 000 ha nedirbamos žemės kurią panaudojus neaišku kiek būtų sukurta darbo vietų ir kiek būtų galima pakelt ekonomiką, tos pačios medienos ir maisto produktų trūkumas jaučiamas pasaulyje, su kinija gal nepakonkuruosim bet vietiniame regione manau visai pavyktų, tuo tarpu mums ES parodo raudoną šviesą, kad jų pačių žemdirbiai galėtų dirbti, kažin ar tai nereiškia jog yra šiek tiek prisibijoma to ką mes galėtume išvystyti iš tokių plotų nenaudojamos žemės.. bet aš garantuoju 2013 kuomet bus galima užsieniečiams pirkti žemę pas mus, mes tapsim ne kas kitas o "petreliai" savoj žemėj ir eisim darbo ieškot pas kokį prancūzą jau ne Prancūzijoj o Lietuvoj.. Sukirmijęs obuolys nuo nesukirmijusio skiriasi tik tuo, kad yra sukirmijęs galiu tik tiek pasakyti, tą puikiai kalba ir šis žmogus. Gaila kad net ir jis emigraciją mato kaip vieną iš alternatyvų susikurti geresnį gyvenimą.
Shioks 2011-12-13 17:47
Logiskiausiais variantas butu pasalinti visus valdininkus bent kiek susijunsius su nusikaltimais ivairiais, ir su sovietmeciu, visus televizijos zvaigzdes ir kitokius marozus, i valdzia issrinkti studentus protingus kurie siekia kazko, tai manau 10000 kartu geriau nei koki kubiliu, simonyte ar koki moli turet valdzioi, manau vien turint gera valdzia lietuvoi krizes nebematytumem po poros menesiu. Poto sektu isstojimas is Europos sajungos arba pareikalavimas lygiu galinybiu tarp visu bendriju. Tada Lietuvos ekonomika pradetu augti, logiskais sprendimais manau per 10 metu pasiektumem beveik skandinavu lygi...
Tarkvinijus Išdidusis 2011-12-13 18:18
, kaip tu supranti "gerą valdžią", nes tokia sąvoka yra labai subjektyvi. Ir kiek žmonių, tiek nuomonių. Antra, kuo neįtinka Andrius Kubilius? Manai, kad, jei jo vietoje būtų kitas premjeras, kitaip elgtųsi? Galbūt, bet ar tas "kitaip" išeitų į gera ar į bloga? Trečia, o kas išrinko valdžią? Patys žmonės. Dabar žiūrime, ką turime. Ketvirta, studentus išrinkti į valdžią? Na, na. Norėčiau pasižiūrėti, kuo tai baigtųsi, ypač, kai pusė studentų net nežino dėl ko studijuoja vieną ar kitą dalyką arba studijuoja vien tam, kad gautų diplomą, bet po to atsiprašant "nifiga" nežino. Penkta, jei išstotume iš Europos Sąjungos, žemdirbiai (pagrindiniai ūkio varikliukai) nebegautų tų dotacijų, kurias dabar gauna iš struktūrinių fondų. Grįžtume dvidešimčia metų atgal. Kam tai į naudą? Vėlgi, spekuliantams. P.S. Šeštadienį viena šalis nesutiko su nauja ES sutartimi. Dabar ją ir saviškiai ir ES kritikuoja už tai.
Shioks 2011-12-13 19:00
1. Gera valdzia kur korupcija uzima pacia maziausia vieta, protingi sprendimai, o ne zaidimai kaip vaiku darzelyje, atsidavimas savo darbui, dirbti visuomenei, o ne sau. 2. Cia viskas seka paskui Gera valdzia, o ne dabartine valdzia, neminejau, kad vien kubiliu reikia ismest... 3. Kai zmones neturi ka rinkti, tai renka betka arba nerenka nieko. 4. I valdzia isrinkti studentus protingus kurie siekia kazko, neminejau visu is eiles. Jei nezinojai tai yra labai protingu su labai gerom idejom. 5. Nebegautumem dotaciju nera didele beda, didziausia beda kai laisvai Lietuvos zemes supirks uzsienieciai. Taip i tuos pacius strukturinius fondus sumokam 100% sumos (miniu procentais) o atgaunam tikrai maziau tu pinigu % , pati Lietuvos valdzia nemokedami europos fondams ir nebudama ES, savo pinigais galetu daug daugiau paremt ukininkus (ta Geroji valdzia). Tada musu ukininkai laisvai galetu konkuruot su uzsienio ukininkais.... Kaip tik pazanga vyktu sparciau nei dabar bunant ES.
blizzard 2011-12-13 19:22
Apie kokius jūs čia ūkininkus šnekat? tuos ūkininkus ant pirštų suskaičiuot galima..
Tarkvinijus Išdidusis 2011-12-13 19:25
Gali plačiau pakomentuoti, kodėl būtų bėda, jeigu žemę susipirktų užsieniečiai? Nes mano galva, jeigu pradėtų plėtoti jie infrastruktūrą, atsirastų darbo vietų, jei atsirastų darbo vietų, atsirastų dirbančiųjų, jeigu atsirastų dirbantys, būtų mokamos algos, jeigu būtų mokamos algos (normalios), mažėtų emigracija.
Shioks 2011-12-13 19:55
Man kaip lietuviui gaila, kad uzsienietis turetu musu zemes. Ka tu sakei taip sutinku, bet isbrauk uzsienieti ir vietoj jo lietuvi irasyk, dar didesne nauda. Bet kolkas taip nebus kol nebus to ka anksciau minejau
immortallt 2011-12-13 21:11
ES raudona sviesa duoda smulkiam ukinikavimui, kuris yra nenasus ir tik alina dirva bei is to neisgyvena ukininkai. Stambus ukininkavimas remiamas. Svedai, suomiai ir danai naftos neturi. Norvegija dabartinius naftos pinigus saldo pensijoms. Lietuviai ziauriai traumuoti. Jie gabus kai nori, bet kazkodel neuzsinori. Mes is ES gauname gerokai daugiau pinigu nei sumokame. ES yra labai naudingas Lietuvos ekonomikai ir nera jokiu kitokiu gincu. Merkentalizma pamirskit, prekyba sukuria didesne nauda. Zeme jau dabar superka uzsienieciai, tik isteigia pirma imone. Siek tiek trukdo, bet kai atvaro ruseliai su desimtimis milijonu - jiem dzin. Tame ir beda su politikais, kad jie atsislifave savivaldybese, valstybinese imonese ir panasiose istaigose kur ismokstama korupcijos, gobsumo ir tinginystes pagrindu. Reta kuri valstybine institucija dirba nasiai ir naudingai bei svariai. Turbut greiciau nei viena. Studentai gali buti patarejai. Valdyti jie negali, nes tiesiog dar per umus charakteris buna ir per daug valdomas emociju. As ne isimtis. Kubilius jums nepatinka ? Dauguma jo sprendimu ekonomiskai ilgu laikotarpiu naudingi, bet deja tai dazniausiai reiskia blogai trumpu laikotarpiu. Kitas dalykas, daug sprendimu priverstas priimti aplinkybiu. Pagalvokit logiskai kaip spresti problemas ir sudarykit veiksmu plana detaliai zingsniais, o ne: mazinti korupcija. Nes zinai, tiek visi gudrus, cia tas pats kas alkoholikas pasakys, metu gerti dabar. Garsiai pasako, i sali nueina ir toliau maukia.
pld 2011-12-13 22:38
O tu ish kur siulai imti pavyzdi? ish rusijos? lenkijos gal? baltarusijos? ish jankiu ? Kurie krashtai tau artimesni dushiai ? Grazios veleveles, neshiok i sveikata.
Analog 2011-12-13 23:20
O aš nieko nesiūlau. Tiesiog konstatuoju, kad būtų neblogai naftos rasti Ir šiaip įdomu ką tokio užkliudžiau, kad tamstai parūpo vėliavėlės. Čia jau aiškiai kažkokia mistika O gal kokias kitokias pasiūlysi?
blizzard 2011-12-14 13:07
tiesiog žmogus tavo skatinimą rašyt lietuviškai prikišo prie tavo skatinimo nekreipt į norvegus dėmesio ir iš jų nesimokyt bent jau taip supratau iš kažko mokytis tikrai reikia, nesakau kad būtinai Norvegų, bet iš atsilikėlių mokytis irgi nesinori..