Amerikiečiai ginkluojasi: populiariausia kalėdinė dovana – šautuvas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Impintinas 2012-01-03 15:21
Tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl priimtas toks griežtas reguliavimas dėl šaunamojo ginklo panaudojimo. Bet viskas daryta su ta mintimi, kad policijos kokybė su laiku gerės ir reguliavimas laisvės
Impintinas 2012-01-03 15:29
immortallt'ai, cituoju tave: "tai butinoji gintis bus tada, . " Parodžiau BK straipsnį, kuriame parašyta kitaip. Parašiau bylą, kurioje teismas netaikė atsakomybės, nes pripažino esant būtinąją gintį. Net nežinau kaip dar tau įrodyti kitaip
immortallt 2012-01-03 15:48
Zinau as tuos straipsnius, bet svarbiau realiai yra teismu praktika! Nes butinoji gintis nera apibrezta ir tau tada pritaikys neadekvatu jegos panaudojima ir tiek.
Impintinas 2012-01-03 16:02
Kaip tai neapibrėžta? Va, Lietuvos Aukščiausiasis teismas yra pateikęs apžvalgą (jei bus noro paskaityti: http://www.lat.lt/4_tpbiuleteniai/senos ... x?id=26699)
nulis0 2012-01-03 16:18
Tiem, kurie nori ginklų laisvės: 1. Pasižiūrėkite kokioje vakarų valstybėje yra laisviausi ginklų įstatymai. 2. Kokioje vakarų valstybėje įvykdoma daugiausia visokių šaudymų mokyklose ir pan. 3. Kokioje vakarų valstybėje įvykdoma daugiausia smurginių nusikaltimų naudojant šaunamuosius ginklus. Aš jums padėsiu ir pateiksiu atsakymą į visus 3 klausimus.... JAV Liberalūs ginklų kontrolės įstatymai skatina smurtą visuomenėje, kai kiekvienas durnelis dar vos vos telpantis į normalaus piliečio rėmus gali nusipirkti ginklą. Bet tik pyst jį kažkas prekybos centre durnium išvadino....
Ar_as? 2012-01-03 16:32
Pirmiausia, tai ziauriai patiko frazė "draugas teisme dirba, sakė..."... Nėra geresnio šaltinio už bbs (boba bobai sakė). Bylų tokių jis daug ar daugiau neprisižiūrėjo, tad prie alaus bokalo tokiom kalbom tik savo "kietumą" rodė. Tokių bylų yra nedaug ir apie visas jas paskaitai laikraščiuose, nes tai ne kasdienis įvykis. Nuo 2000 yra teismuose nagrinėtos 548 bylos, kuriose nagrinėtas 28 str. Atmetus tai, kad kokia 40 proc. yra apeliacijos ir kasacijos, tai lieka max 300 unikalių bylų. Peržiūrėjau pirmas 30 - visos iš serijos: jis paėmė mano alų, aš gindamas turtą suspardžiau jam galvą... ups, užsilenkė. Max 10 proc. nuo tų 300 bus tikros ginties nagrinėjimo atvejai, tad grubiai nuo 2000 bus 20-40 bylų, po 2-3 max. per metus. Ir tikrai ne visos baigiasi apkaltinamuoju nuosprendžiu, o kuriose pripažystama kaltu, reali laisvės atėmimo bausmė praktiškai neegzistuoja (patikėkit, teisėjai irgi žmonės), prokurorai tokiais atvejais, kai nušaunamas net neginkluotas vagis vengia prašyti realaus įkalinimo... Kitas klausimas, kodėl visi taip įsitikinę, kad už būtinąją gintį nuteisiama? Ogi dėl mūsų mielų žurnalistų, kurie parašo: pradėjo BYLĄ! kaip baisu, vargšą žmogų... iš tikrųjų tai tereiškia, kad buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas: procesinis veiksmas, kuris privalomas visais atvejais, kai žmogus miršta ne natūralia mirtimi. Dodžioji dalis tokių tyrimų pasibaigia net nepasiekę teismo nenustačius nusikalstamos veikos sudėties. Tik štai jau šaunuoliai žurnalistai to neparašo... nes nėr skandalo, teisinių budulių visuomenės tokia naujiena nesugundysi... Tačiau iš dalies esate teisūs: negalima nušauti dieną į Jūsų namus įlindusio vaikigalio, žmogaus, kuris akivaizdžiai buvo neginkluotas, negrasino, negalima šauti į tyčia šauti galvą žmogui su peiliu, negalima šauti bėgančiam į nugarą (dažniausias realus ginties peržengimo atvejis) ir pan. Ar tai gerai - jau kitas klausimas...
Uniklas 2012-01-03 16:54
Savigynos naudojantis ginklą visą esmė yra šauti ne į galvą ar širdį ar kokį kitą ypač svarbų organą. Šauk į ranką, koją, net į pilvą dar nieko, bet jei šaunama į galvą, tai jau aišku kad bėdos turėsi. Savigynai pilnai užtenka peršaut užpuolikam kojas ir kas jie per terminatoriai turėtų būti kad sektų? Jei ten eiliniai užpuolikai tai vartysis iš skausmo ant žemės, jei ne - šauk dar kart į kitą koją. Kalbant apie JAV. Ten yra pilietinė teisė namuose laikyti ginklą nuo pat tos šalies susikūrimo. Nuo civilinio karo palikimas čia, kuris yra vienas iš tos šalies identitetų. p.s. Visų komentarų neskaičiau, bet nujaučiu, kad kažkur buvo ar bus paminėta kaip JAV įvygdoma daug užpuolimų, savižudybių (su ginklais) ir kaip ten nesaugu gyvent vien dėl ginklų. Tiem žmonėm siūlau pasižiūrėti į Šveicariją. Ten kiekvienoj šeimoj yra bent po vieną ginklą, ir ne paprastą pistoletą, o automatinį šautuvą. Ir kaip jiem ten sekasi? Kasdien gi tik ir girdim apie susišaudymus šveicarijoje ir bankų apiplėšimus.... (Kas nesuprato, čia sarkazmas). Dėl savižudybių. Aš nemanau kad yra skirtumas kaip žmogus nusižudė, ar panaudojo virvę, ar šautuvą ar dar velniai žino kaip. Rezultatas tas pats, tai gal uždarykim visus žmones baltuose kambariuose su minkštom sienom?
nulis0 2012-01-03 17:10
Taip pat Šveicarijoje tam tikram žmonių kiekiui turi tekti bunkeris ir dar daug ten yra subtilybių. Visai neseniai žmonės referendumu ten nubalsavo, kad tie ginklai liktų namuose. Labai retai, bet ir ten pasitaiko, kad tie ginklai panaudojami tam kam netūrėtų būti naudojamia. Beto šveicarų mentalitetas, kaip diena nuo nakties skiriasi nuo amerikiečių mentaliteto, nėra ten tokio didelio rasinio, soc klasių išsiskirstymo ir pan, kad sąlygoja mažesnę įtampą pačioje visuomenėje. Tačiau kas visų svarbiausia tai, kad net ir ten betkam tų ginklų neduoda. Kažkodėl daugkas suplaka į vieną pačius ginklus ir jų išdavimo tvarką. JAV ginklus gali prekybos centre pirkti ir ne šiaip pistoletus, bet ir puolamojo/ assault tipo ginklus, kaip pvz AK-47 tai visiškas absurdas, kam normaliam žmogui gali prireikti tokio ginklo namuose? Jis toli gražu ne savigynai skirtas.
Skeptikas 2012-01-03 18:25
Neginkluotas, tačiau karate juodą diržą turintis ir kariuomenėje tarnavęs vs. Beretta ginkluotas baisus namo šeimininkas. Ką daryti situacijoje, kai penki neginkluoti vaikėzai nepaiso įspėjamojo šūvio ir eina link tavęs plius pridėkime adrenaliną (reikia dum dum kulkų, kad pajustų peršovimą). Kai penki vs. tavo nususes pištaletas, tai manot dar rinksies kur šaudyti į kojas ir panašiai. Čia tik keleta ekspromtu sugalvotų situacijų , visuose tose situacijose įstatymai, ne tavo pusėje.
Arns 2012-01-03 19:11
Skeptikas, jo, išsitrauksi iš po skverno netyčią nešiojamą M16 ir parodysi kas čia bosas... Realybė tokia, kad visi nepatyrusių, bet dėl šautuvo tvirtai besijaučiančiųjų, geri norai apginti ar padėti apginti baigiasi tipiniu susišaudymu per kuriuos sužeistųjų arba aukų tikrai bus. Europoje nepalyginamai mažiau tokių įvykių, nes neretam plėšikui užtenka pinigų ir jis nė neketina šaudyti. Be to kaip minėta, savigynos priemonių ir pas mus sočiai gali įsigyti, ir normaliam apsigynimui tikrai nereikia kariškų ginklų. Dabar dėl pvz su vaikigaliais. Pagalvok, išsitrauki savo didelį didelį pistoletą, o tie penki iš užančio kas revolverį, kas pistoletą... Kieno pranašumas?
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-03 19:16
Arns, o iš kur vaikigaliai turi tiek daug šaunamųjų ginklų, kai pastarąjį kartą buvau užsukęs į kiek padoresnę ginklų parduotuvę, tai žinok, kainos nebuvo vienos iš pigiųjų, kad ir paprasčiausio "šešiašūvio". Tad, nemanau, kad eilinis pacukas už skverno laiko užsislėpęs revolverį. Tokių vienetai. Nors dėl nepatyrimo, sutinku.
Arns 2012-01-03 19:26
čia aš kalbu apie JAV. Kaip ginklai be galo toleruojami. Jei pas įgyvendintu panašią tvarką, būtų tas pats. Dabar visi be ginklų ar tik su šaltaisiais, tada visi bus su šaunamaisiais. Nėra tokio dalyko, kad tik teisieji ir geriečiai susiveiktu ginklus ir "banditams" galėtum aiškinti kur jų vieta.
Skeptikas 2012-01-03 19:26
Mano komentaras buvo kaip atsakymas apie savigyną Lietuvoje (nemanau, kad didelis offtopic). Sutinku, kad negali būti toks supaprastintas ginklų įsigijimas. Tačiau pištalietą galima gauti ir nelegaliais būdais. Be to abejoju, kad visi prieš naujojo įstatymo tvarką prisipirkę dujinių juos įformino.
Impintinas 2012-01-03 19:38
Ir kur tu perskaitei, kad tokiu atveju negalima vartoti ginklo?
Skeptikas 2012-01-03 20:02
Bet po teismus gali patampyti? O dar keletas raudančių forsų su iškreipta įvykio versija. Matai, aš nesu teisinių subtilybių žinovas (tiesą sakant labai mažai žinau). Kaip ir daugelis kitų apie būtinąją gintį susidariau iš atvejų aprašytų spaudoje ir pokalbių su policininkais.
kiesza 2012-01-03 20:25
Ginkluojasi tie kas bijo, vadinasi Amerikoje bresta labai dideli neramumai, kuriu vyriausybe ne neketina numatyti ar stapdyti..
alkaponas 2012-01-03 20:25
Sako žmonės, kad tokiu atvėju geriausia nušauti visus.
PCP 2012-01-03 20:41
Komentaru bus?
Arns 2012-01-03 20:50
Šauti į galvą iš nedidelio atstumo labai įtartinos aplinkybės kas ir kaip. Be to pasišalinta iš įvykio vietos, tad ne tik girtumas, bet ir kiek tų įspėjamųjų šūvių buvo neaišku. Būtų ne siekęs nužudyti (na po šūvio į galvą retas išgyvena), o būtų šaudęs į koją ar ranką bei iškvietęs pareigūnus, nenustebčiau jog be bausmės būtu išsisukęs.
Analog 2012-01-03 20:51
Visiems protekcionistams ir bailiams, kurie nori to, kad žmonės negalėtų patys apsiginti: Lietuvoje koviniai ginklai parduodami nuo 23 metų, tad forsai ar kas čia sakė atkrenta, taip pat būtina praeiti psichologinę ekspertizę, bei krūvą testų. Taip pat, mūsuose yra lengviau gauti nelegalų ar dujinį ginklą, perdirbtą taip, kad šaudytų koviniais šoviniai ir aš pažiūrėčiau, ką jūs darytumėt, kai nieks aplink neturėtų ginklo, o koks psichas su ginklu pradėtų visus iš eilės tratint. Pavyzdžių nereikia ieškoti, neseni įvykiai JK ir Norvegijoje įrodo legalių ginklų būtinumą. O kas norės, tas tikrai gaus ginklą ir jam bus nesvarbu ar jis legalus ar ne. P.S. Tiems kurie žino tik žaidimus, tai M4 ir amerikėj negausi, o jo pusiauautomatines kopijas su ilgesniu vamzdžiu galima gauti ne tik JAV, bet ir Lietuvoje. Legaliai.