Huaxi – socialistinis kaimas, kuriame visi turtingi (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bronius 2012-01-24 10:47
O tas partijos sekretorius ar kolūkio pirmininkas toks turtingas, kad pas ji net dantys iš juodųjų perlų. O šiaip čia kažkoks stebuklas, labai gali būti, kad viskas čia pastatyta už valstybės pinigus, kad veiktų kaip motyvacija kitiems kinams ir kad jie dar daugiau artų.
enternald 2012-01-24 10:58
Na straipsnyje taip ir buvo parašyta.
Tadas 2012-01-24 11:22
Nusiųsk ten kubilą, anas mokesčius pakels, viską privatizuos (išparduos) ir kaimo neliks.
Rukis 2012-01-24 11:30
turtingiausias kaimas, gerai skamba
T 2012-01-24 12:26
Manau ten tikrai ne iš žemės ūkio gyvena. Ten yra kažkokios gamyklos, apie kurias nutylima.
immortallt 2012-01-24 12:56
To kaimo net nebutu, jei ne propaganda - 90% duodu, kad didziausia dalis ten yra Kinijos valstybiniai pinigai sukisti, kad pasipuikuot ir parodyt, koks sociolizmas yra puikus. Be to, jei atkreipsit demesi, akcininkai ten tera tik maza dalis to miestelio ~1600 zmoniu, tik jie gauna pelno dali.
jordanbn2 2012-01-24 12:59
Huaxi gerai, va kaip galima gyvent kai zmones gali priverst dirbti o ne snapsa gert. Blemba galima babkes uzdirbt, bet kad po to arba atima kas nors, pvz mokesciai, arba tingi dirbt dauguma,kitiem lieka prisitaikyt
Nukainotas 2012-01-24 13:35
Nusiųsk ten prieš Kubilių buvusią vyriausybę, tai ji neprotingai padidins socialines išmokas, prasiskolins, išgrobstys turtą ir kaimas prisijungs prie krizės, kaip ir likusi šalis. Tada jau net tokie vietiniai durneliai kaip tu nebus patenkinti ir jiems reikės tokio kaip Kubilius, kad sutvarkytų padėtį, nors ir nepopuliariais, bet būtinais sprendimais.
Arns 2012-01-24 13:56
skandinavai ir be tokių žiaurių priemonių sugebėjo susitvarkyti. Dabartinis gelbėjimas tėra sąskaitų suvedimas kitų rankomis. Taip LT naikinimas vyksta net gi greičiau, nei skaičiuoja UNESCO, kad Lietuva išnyks su lietuvių kalba. Ir tam gali užtekti ne tų 150 metų, o gal ir 50 m. tokio valdymo.
immortallt 2012-01-24 14:29
Kodel skandinavai gyvena gerai ir pas juos socializmo atmainos gali klesteti ? Nes ten visuomene kitokia, o ne valdzia.
Analog 2012-01-24 14:32
Čia jau kaip tikras politikas, bandai pačio taip nemėgstamo patriotizmo korta sužaist? Emigravo žmonės ir prie kirkilo.
Iko 2012-01-24 14:34
Prie ko cia Lietuvos isnykimas ir Kubilius? Kodel visi lietuviai dairosi kur nereikia, skandinavai cia isvis ne prie ko. Visiskai skirtingos situacijos ir visi su sia krize tvarkos vienodai, mazinamos biudzeto islaidos visame pasaulyje. Dabartinis gelbejimas tai yra vienintelis dalykas kuri begalime daryti, jeigu toks protingas ir kritikuoji dabartine Lietuvos viriausybe tai pasiulyk gelbejimo alternatyvu. Esme tame, kad Kubilius isgelbejo Lietuva, atvede daugybe investiciju tokiu kaip Barclays, wester unoion, IBM, IKEA daug darbo zmogus padare tavo ir musu gerovei ir jeigu Lietuva ir isliks po 50 metu tai didzioji dalis pastangu bus jo. Aisku neviskas einasi taip gerai, bet mano manymu tai yra pirma viriausybe kuri stengiasi ir deda tokias dideles pastangas ir tik kvailiai gali kalbeti, kad kubilius vagis ir sita viriausybe grobsto pinigus, visiski kvailiai.
Arns 2012-01-24 15:09
metų anekdotas tas tavo komentaras. 1) emigracija tik didėja prie Kubiliaus, ir vis daugiau išvyksta dėl klaidingų vyriausybės sprendimų. Ką padarė jog bent kiek žmonių liktu? Įvestas PSD padėjo? Visai netikusi naktinė mokesčių reforma, kuri jau atšaukiama, ir net nauja įvyko, dėl kurios verslo sąlygos tapo sunkiau prognozuojamos? O kaip mokslo reforma, kuri ne tik nepavyko, bet daug studentų paskatino išvykti, o prestižinės mokyklos, kaip pvz Vilniaus Licėjus, iš vis "nerengia" LT universitetų studentų? Kokios nors atsirado lengvatos, skatinant kurti darbo vietas? Tie patys kad ir netobuli verslo liudijimų pakeitimai, su jais susiję mokesčiai, nekuria verslumo skatinimo. 2) Ar tu tikras kad visur pasaulyje elgiamasi taip pat? Dauguma šalių supranta, kad valstybės vertybė - žmonės, tad nepriima neapgalvotų sprendimų, kurie iš karto kirstu žmonėms. Pvz pas mus mažiausios algos ir pensijos, bet krizės metu didinami visi akcijai, o pensijos dar ir sumažintos. Žinant kiek pas mus pensinio amžiau žmonių, tokiais pakeitimais tartum pagalio kišimas į rato stipinus ekonomikai. Pvz2 Vokietijoje pati valstybė padėjo verslui išlaikyti darbo vietas, kad iš karto nereiktu atleisti žmonių, šitaip nieko nedarant dar labiau apkrauti valstybės biudžeto, kuris skirsto pašalpas. Galų gale naują darbo vietą sukurti visados brangiau, o panaikinti lengva. 3) Na na, kiek pinigų į biudžetą tos įmonės sumokėjo? Matyt milijardą? Apie Barclays iš vis, jokių garantijų kad ši įmonė po kelių metų nepasitrauks kitur, o mokesčių sumokėjo NET 3.7 mln lt. Wow kokia suma. Tikrai didis darbas. Tik ar paskaičiavo kiek dėl akcizo didinimo žmonės daugiau perka kontrabandines prekes, kas lieka šėšėlyje ir ne tik nepakliūną į biudžetą, bet ir išlaikom kaimynių Rusijos ir Baltarusijos ekonomikas? Kažin ar ne reklama siekiant pridengti klaidingus sprendimus? 4) O kaip politinė atsakomybė? Na nesigirdėjo jog Kubilius būtų pažabojęs keliones į užsienį, prie jo taip pat su sekretorėmis vykstama po N. Zelandijas, Kenijas ir pan šalis, už dešimtis tūkstančių iš biudžeto bei nepateikiamomis ataskaitomis, ką ten jie nuveikė, jokių konkrečių patirčių siūlymų. O kaip IAE uždarymas, kada vos ne pusė specialistų jau tapo politinio pasitikėjimo pareigūnais, kurie ima didesnes algas, bet Briuseliui niekaip nepavykdavo rasti jų darbo vietoje ar juo labiau prisišaukti atvykti pasiaiškinti kur leidžiami pinigai? Na arba tos garsiosios kompensacijos su VIAP mokesčiu, kuris stebėtinai neturi tęstinumo, bet gavo tos savivaldybės, kuriose lyg tyčia merai konservatoriai, o atimtos iš tų, kur merais išrinkti socialdemokratai?
immortallt 2012-01-24 17:06
1) Emigracija padidejo del prastos ekonomines situacijos ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Dabar turbut del krizes pasaulyje Kubilius ir kaltas. PSD ivestas - nes tai teisinga. Dabar isvaro visi dziumbrai, atsiknisa tulikas ir subines valydami, grizta besigirdami, kiek jie babkiu uzsidirbo, bet dantis taisos, operacijas daros cia uz tu, kurie like ir dirba cia, pinigus. Kuo tau ta mokslo reforma napatinka ? Mazais zingsneliais juda link tikslo. Tik dar nurezciau finansuojamu vietu skaiciu ir rotacija daryciau kas pusmeti. Na dabar priejo kompomiso, kad kas metus. 2) Is ko didinsi pensijas, kai Sodra ir taip skyleta ? Tu bent zinai kaip veikia Sodros sistema ? Gal pasidomek, nes Sodra jau bankrutaves ir zluges reikalas. Kitas dalykas, pensijos buvo mazintos tik todel, kad Kirkilas pakele pensijas tada, kai jau visas pasaulis pradejo kalbeti apie krize ir dirzu verzimasi, tai Kubilius tik taise stipriai deficitini Sodros biudzeta, kuri padare Kirkilas. Taip, pas mus maziausios pensijos ir algos. Pasiziurek i kaimynus uz 100km (jei esi Vilniuje), baltarusius. Pas juos pensija ~350LT musu pinigais. Apie visko mazesnes kainas tik nereikia. Kai kas pigiau, kai kas tiek pat. 3) Barclays nesitrauks artimiausiu metu, nes pas juos nera viskas vien tik apie kastus. Jei taip butu, tai butu Indijoje viskas senu senoveje, kur 100 euru i menesi moka ir gerai. Daug svarbiau ne kiek tos pacios imones sumokejo mokesciu, o kiek zmoniu idarbino patys ir idarbino imones, kurios aptarunauja naujai sukurtas darbo vietas. Skaiciuojama kad panasaus pobudzio darbo vieta sukuria 5-10 aptarnaujanciu darbo vietu. 4) Kalbi taip, kaip Kubilius butu "teve musu, kuris esi visur, kaip ir visada, kasdienius visu musu darbus priziurintis...". Suprask kad vienas zmogus negali nei priimti istatymu, nei priziureti visur tvarkos nei dar ko nors. Jei nori priimti asmenine politiku atsakomybe, tau reikia tureti DAUGUMA be jokiu koaliciju. 5) Kubilius ka gero padare: atskiriami duju tinklai, LPG terminalas, normaliai atskirti elektros tinklai, subalansuotas biudzeto deficitas iki pakenciamo lygio (Kirkilas net didziausiais kilimo metais turejo deficitini biudzeta), atvede nauju uzsienio imoniu bei formuoja gera ivaizdi uzsienyje, BVP augimas 2011 metais antras EUROPOJE, eksportas jau pernai metais buvo pasiekes prieskrizinius rekordus, Lietuvos pasto vadova pakeitus pradejo dirbti nebenuostolingai, isaugo Lietuvos gelezinkeliu pelnas, Klaipedos nafta pradejo dirbti pelningai, pagaliau atnese samprata, kad valstybinis turtas turi nesti tokia pat graza, kaip ir privatus ir t.t. ir t.t. Visko neisvardinsiu ir nesiruosiu dabar apgalvot viska, ka gero spejo nuveikti per savo kadencija. Aisku, buvo ir klaidu, bet klaidu nedaro tik tie, kurie nedirba. Jei nesutinki, pasakyk man, kaip tu butum sumazines deficita ir padidines pensijas ? (itariu tuoj galesiu pasijuokti arba tiesiog neatsakysi i klausima).
Arns 2012-01-24 18:19
1) immortallt, ir vis gi ar dar kur vyksta tokia emigracija? Mes galim džiaugtis jog esame nr 1 ES, net bankrutavusi Latvija neturi tokių grėsmingų skaičių. O dėl PSD skaičiavimo atbuline data? Beje, primink, ar sumokėjęs PSD būsi aptarnautas ligoninėje? Paaiškės kad tau tas nepriklauso ir vis vien oficialiai turėsi susimokėti už paslaugas. Kas dėl reformos, kalbi apie rotaciją, jau prieš reformą įstojęs į vf vietą su 8-iais galėjai nemokėti, o jei nesieki 8 moki 500 lt, jei skola, buvo šansas iš mokamos perlipti į vf. Tad esama reforma tik pakėlė įkainius, bet ne pačią kokybę. 2) O jei išvarai žmones iš LT, kaip sodra veiks? Sodra puikus atspindys ar valstybė skatina investicijas ir siekia jog žmonės legaliai dirbtu, mokėtu mokesčius. Veidas skaičiavi alternatyvas, tą kaupiamąją pensiją per fondus. Taip, tuos pačius, kuriems pervedimus iš Sodros vis rėžia ir rėžia Kubilius. Prieita iki tiek, kad jie nieko neuždirbo ir skaičiuojama jog investavę žmonės gaus net mažesnes pensijas nei užtikrintu Sodra, o norint jog fondai neštų naudą, tavo alga turėtu siekti net 7000 lt. Wow, argi ne? 3) Parodyk skaičiavimus. Nes Barclays nemažą dalį darbuotojų, kad ir tų pačių lietuvių, atsivežė iš GB, tad vietinių neįdarbino daug. Ką ten galėtu labai įdarbinti aplinkinius tokia įmonė, kuri LT nedaro beveik nieko, praktiškai aptarnauja užsienio klientus? Plius jei jau kalbam apie vyriausybės "verslo pritraukimą", tai gal skaičiuokim ir pinigus? Jei įmonė nieko nesumoka, jei ji neatneša mums kokios naudos, ar tikrai valstybiniu lygiu su tokia reikia derėtis? Gal tuoj dėl degalinių tinklo įsteigimo premjeras po Europą važinės, vardan didesnės konkurencijos mūsų rinkoje? 4) Kas yra Premjeras? Jis tas žmogus, kuris prižiūri visą vyriausybę ir jos darbą. Jei pastebėjai, jo atsakomybėje ne kokia konkreti ministerija, kaip tenka ministrui, o patys ministrai. Tad ką daro premjeras, jei nesužiūri ministrų darbo? Paaiškink. 5) Atskirti tinklai? Gal greičiau prisiminkim naują įstatymą, neberibojanti energetikų pelnų? Primink kokių įmonių atvedė, bei kokia jų nauda LT? BVP augimas niekinis, pagal jį mes tada gyventume geriau negu kokioje Vokietijoje, bet kodėl gi ta gerovė ir tas augimas neatsispindi pvz biudžete, kuris suveržtas iki galo, bet anot finansų ministrės vis vien labai optimistiškas. Wow, valstybinis turtas atnešė apie 300 mln pelno, kai tuo tarpų vien lengvatos prekybos centrams leido jiems arti 400 mln nesumokėti mokesčių... AŠ ne ekonomistas su skaičiavimais, bet esmė tokia, kad pinigai daro pinigus, ir jų kiekis prasidėjus krizei nepasikeitė, tik pasikeitė pasitikėjimas jų judėjimu. Atsimeni kiek Kubilius suskaičiavo indėlių (bei pamėgino jų palūkanas apmokestinti)? Protingos valstybės skatino kad žmonės atsakingai tuo indėlius ištrauktu, pvz Vokietija vykdė projektą padedant automobilių pramonei, keisti seną automobilį į naują iš salono. Skatino verslą, neturinčius daug santaupų nevertė veržtis daugiau nei gali. Po to kai sukėlė nepasitikėjimą finansų rinka, dauguma lietuvių pradėjo atkakliai taupyti, daug smulkiųjų verslininkų pradėjo patirti nuostolius ir teko užsidaryti. Taip kad krizės metu nereikia per daug išlaidauti, bet visiškas pinigų užspaudimas būtent ir nužudo ekonomikas.
AirDog 2012-01-24 18:28
Kažkoks socialistinis konclageris su dideliu falosu centre... Straipsnis neįtikino, kad ten viskas taip gražu. P.S.: Politinės davatkos renkasi kitu adresu, taip kad valink iš čia.
immortallt 2012-01-24 18:35
Nu va pavyzdziui tavo komunistinis pelnu ribojimas. O zinai, kodel gerai neriboti pelnu ? Nes tada yra tikslas su fiksuota kaina mazinti savo kastus. Kai pelnas fiksuotas ir kaina yra kastai+fiksuotas pelnas, tai kastus gali vis kelti ir kelti, nes juos mazinti reikia dirbti. Vel pats sau priestarauji, tai reikia kelti pensijas, tai nereikejo nurezti nuo II pakopos fondu. Vel priestarauji: priviliojo Barclays, islaike darbo vietu Lietuvoje ir susigrazino emigravusius (pagal tave), bet vis tiek negerai. Taip gavo subsidija pirmais metais, toliau dirbs normaliai ir tikrai nebuvo pagrindinis kriterijus subsidija. Nepatiktu - nebutu planu dvigubinti darbuotoju skaiciaus. Nekisk Vokietijos, nes nesupranti procesu. Vokieciai gamina automobilius, todel toks planas jiems isdege - mums tai butu milziniskas neigiamas prekybos deficitas. Taupymas yra gerai - tai yra milziniskas kapitalas ateiciai augti imonems, tik va butu gerai kazkaip tuos pinigus bent dali perkelti is indeliu i salies valstybines obligacijas. Be to Vokietija TURI pinigu bei sukaupusi dideli kapitala. Lietuva yra salis paremta ant eksporto, nes tai maza salis be to ir krize pas juos nebuvo tokia gili, tik stagnacija. Gal geriau lygink mus su Baltarusija ? Pirma reikia tureti pinigu, tada juos gali uzspausti. Gyventojai jau senai turejo but pradeje taupyt, gerais metais statybininkai uzdirbdavo po 10-15 tukstanciu i rankas per menesi, bet pirmam blogam pusmeciui atejus jie jau badaut pradejo. Nematau reikalo diskutuoti, nes esi tik bambantis ir galintis viska padaryti geriau, bet pamirsti, kad Kubilius ne Dievo sunus ir negali nei ant vandens vaikscioti, nei zmoniu minciu skaityti, nei pinigu spausdinimo masinos kaip Obama neturi, nei resursu kalnais kaip Putinas (Medjedevas tik snukis ziniasklaidai ir visuomenei), todel daro taip, kaip geriausia prie tam tikru aplinkybiu. Niekada nera taip, kad va, nuleisim mokescius, bus geriau verslui. Su mokesciais susije yra isipareigojimai kitoms salimis del fiskalines politikos, finansiniai isipareigojimai susije, tos pacios pensijos. Jei pasiziuretum biudzeto islaidas, tai >50% sudaro Sodra. Jei pasiziuresi islaidas Sodros tai ~2% nuo tu >50% sudaro pacios Sodros islaikymas. Lyginant su privaciais pensiju fondais, kuriu veiklos kastai sudaro nuo 0,8% iki 1,5% yra visai neblogai (Sodra suteikia daugiau paslaugu, atitinkamai ir daugiau islaidu), tai pensijas viso labo galetu pakelti ~4-5LT.
Arns 2012-01-24 18:50
Pala pala. Kaip su šilumos ūkiais, būtų ūkiais? Anie už visus administravimus plėšia milžiniškas sumas. Plius tai monopolijos, kurios be ribojimų gali krautis milžiniškus pelnus, o tu neturėsi alternatyvos. Sąžininga? Tu skiri kas yra Sodros pensija ir Pensijų fondai? Man regis ne. Ir nežinai kad į pastaruosius pervedami mokesčiai sumokėti valstybei. Sugrąžino apie 100, išvarė virš 300 tūkst lietuvių. Supratai kuklų palyginimą? Turime mes Snaigę, tas pats Tauras surenka naujus TV. Kodėl nebuvo verta skatinti šias įmones? Kodėl pvz spaudai mes taikome pvm, kai beveik visa Vakarų Europa taiko 0 pvm, kad žmonės norėtu pirkti laikraščius, žurnalus (kas irgi sukuria darbo vietas). Beje, jei lygini su Baltarusija, gal palygink kiek mes ir kiek jie turi eksporto embargo? Žinok pastarąją valstybę specialiai žlugdo. Buvo žmonių kurie taupė. Manai dabar Kubilius nors kiek prisidėjo jog žmonės taupytu? Ne, jiems tiesiog neliko pinigų, nemaža liko ir be darbo, tad gyvena tik iš pašalpų bei to ką susitaupė. Tai kad keistai nutyli apie monopolijoms taikomas lengvatas ir privatininkų žlugdymą, atmeti (tiksliau nutyli) kad tie patys konservatoriai netaupo biudžeto lėšų (daugiausiai iš ministrų išleidžianti reprezentacijai Krašto apsaugos ministrė Juknevičienė (t.y vakarienėms, pietums, dovanoms)). Kalbi apie mistinius investuotojus, bet negali pateikti kuo jie geresni nei vietiniai, o kad sąlygas gauna išskirtines tai faktas. Pvz tavo IKEA, na kad nesigirdėjo jog LT vyriausybė su ja būtu derėjusi, net kaip tik, Vilniaus savivaldybei, A. Zuokui tuos laurus priskiria...
immortallt 2012-01-24 19:24
Arns, pasikartosiu, Kubilius ne Dievo sunus ir ne Dievas, per 6d nepadarys visko. Tuo labiau silumos ukiai yra SAVIVALDYBIU reiklas, o ne seimo ar vyriausybes. Oi kad tu zinotum, kaip gerai as skiriu kas yra Sodra, II pakopa ir III pakopa. Kaip reikia susitaupyti senatvei, kokia nauda ir zala is viso to. Nesakau, kad gerai, kad sumazino iki 1,5%. Man tas labai nepatinka ir labai negerai, bet tokia jau situacija kad yra 2 negeroves. Snaige wow... Tauras - wow..... Geriau remti Lubio imones, kurios normaliai dirba. Kad zmones taupytu reikia suvokimo. Zmones mane, kad geri laikai bus amzinai, nes taip Kirkilas sake ir taip elgesi - biudzetas kasmet augo 10-15%, o deficitas vis tiek isliko. Ikea neatnes naudos ir apie juos nekalbu. Nesakau, kad uzsienio investuotojai yra 100% geriau. Jie geriau trumupu laikotarpiu, nes ikuria daug darbo vietu DABAR, o ne per 10 metu. Kitas dalykas, uzsienio investuotojai kai yra, tai patraukliau salis atrodo kitiems investuotojams. Tos pacios dvi LED gamyklos Korejieciu - skirtingos kompanijos investavo. Saules bateriju imone ir t.t. Kuo daugiau ju bus, tuo patraukliau kitom salim atrodys. Gerai Arns, velgi, pasikartosiu, Kubilius ne Dievo sunus ir ne Dievas, per 6d nepadarys visko. Kai Kubilius gavo valdzia, nebuvo pas mus problemu, nebuvo monopoliju, gyvenom utopijoje ? Ne! Ar kazka padare salies naudai ? Taip! Ar uz ji kas nors ka nors gero saliai buvo padares ? Nu ne! P.S. jei paminesi Brazauska, tai gyvenime nebeskaitysiu tavo komentaru, nes jis tik sugebejo parduoti viska uz gerus atkatus. Kauno silumos tinklai - rusams, duju tinklai - rusams, MN - Williams ir t.t. ir t.t.
Iko 2012-01-24 19:26
Koks tu kvailas ir kaip tu nesuvoki to.. 1) Jeigu pasinaudotum logika tai suprastum, kad emigruojama del pasaulines krizes o ne del Kubiliaus, manai tie juodadarbiai anglijoj sedejo Lietuvoj, kazkas prieme tarkim PSD ir del sios priezasties jie isvaziavo? sumazejo ju uzdarbis todel jie emigravo, o uzdarbiui Kubilius itakos neturi. Pats mokausi uzsienyje ir studentu isvykimas nereiskia, emigracijos. Visame pasaulyje yra normalu igyti ziniu kitose salyse, tai taip pat nera Kubiliau nuopelnas, zmones protingeja todel nore kokybiskesniu ziniu, todel renkasi geriausiu pasauly universitetus. Ir as geriau uz tave zinau apie sia mokslo reforma nes pernai baigiau mokykla, galiu drasiai teigti, kad mokslo reforma neitakoja pasirinkimo kur studijuoti o is isvykusiu tera 2-3% baiusiu kiekvienais metais taip, kad cia kvailas argumentas.Taip atsirado lengvatos kurti naujoms darbo vietoms, yra daugybe laisvuju ekonominiu zonu, buvo prikviesta daugybe investuotoju i lietuva. Si viriausybe taikosi i tikras darbo vietas kurias kurs galingos uzsienio bendroves o ne verslo liudijimai. Siaip ar taip jie neskatino verslumo. 2) Taip visame pasaulyje yra karpomos biudzeto islaidos. Ir taip visur elgiamasi taip pat. Mes turejome dideli, labai dideli deficita, todel apkarpyti teko labai, todel taip ir jaucias ir tokiom davatkom kaip tu duoda peno verkslenimui. Tai ka daro musu viriausybe yra vienintelis kelias ir pats geriausias kelias. Mano universitete Anglijoj, pasakitos Lietuva buvo minima kaip geriausias pavizdys kaip kovoti su krize, visur Lietuva minima kaip geriausias pavizdys kitom valstybem kaip graikija, ukraina. Tie patys skandinavai giria lietuvos viriausybe uz siuos vieksmus. Manyciau Lietuvos viriausybe geriau kovoja su krize nei vokietija, nors to negalima lyginti nes Lietuva buvo daug didesneje recesijoje. O jezau, neglaiu sakityt, turi tu bent menkas ekonomines zinias? Juokinga net verkt norisi. Tu nori, kad salis kuri bando karpyti biudzeta, kad nebankrutuotu pakeltu pensijas, pasalpas ? nekvailai paciam skamba? 3) Jezau, jezau.. Pritrauktos imones kuria darbo vietas, moka didelius atlyginimus nuo kuriu mokami mokesciai. Kuriamas ir didinamas vidaus produktas, keliama darbuotoju kvalifikacija, gerinamas ivaizdis tarptautineje rinkoje. Manau sios investicijos nematuojamos pinigais, bet jeigu ir butu matuojamos tu nesuprastum nes matau tau per sunku butu... "matyt milijarda"... Vien IBM centras tyrimu jiem kainuos virs milijardo, ka jau kalbet apie kitus milzinus kaip IKEA (500 mln) , WU (500) net neskaiciuojant atlyginimu, mokesciu bei kuriamo produkto.. O barclays, taip nera garantiju, bet ka tu siulai? Sakai, kad geriau isvis nebutu cia atvyke negu dabar? kvailas mastymas, Barclays kuria darbo vietas, moka atlyginimus, moka mokescius jeigu ir neinvestuos lietuvai jau atsipirko. Niekas neperka tu kontrobandiniu prekius, seseline rinka per pastaruosius metus mazeja taip, kad pezi cia. 4) Tai tu siulai nekeliaut i uzsieni? Visos keliones turi tiksla o tokios davatkos kaip tu verkia, kad is jo vogiami pinigai. Visa ta ka tu kalbi tai bulvariniu laidu ir laikrasciu temos, net nesitruosiu atsakinet. Vienintelis zmogus kuris kovoja su seseline ekonomika, skatina investicijas ir kartu dar truakia lietuva is pasaulines krizes. Net neisivaizduoji kokia nauda padare lietuvai. Visos LEZ, visos investicijos, sutvarkyta energetika, pradetos statyti mokyklos, renovuoti daugiabuciai, stabilizuotas biudzetas, eksportas dideja, klaipedos uosto apimtys milziniskos, viskas Lietuvoje labai gerai palyginus su tuo kas galejo buti jeigu socdemai sedetu valdzioje.