Andrius Užkalnis. Planšetinis kompiuteris: nereikia, bet labai norisi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Thorn 2012-03-13 10:15
Geriau Užkalnis apie technologijas nerasynetu - prastai gaunas.
Gyvastis 2012-03-13 10:37
Manau, neisbaigtas straipsnis. Laukiam antros dalies.
Paprastas_zmogus 2012-03-13 11:18
O kas tau nepatinka? Trūksta megapikselių ir megabaitų analizės? Žmogus tiesiog parašė savo įspūdžius, ką mano apie planšetus. Daikto esmė gi ir yra panaudojime ir patogume, o ne skaičiuose.
Sauliux 2012-03-13 11:35
Visų galų meistras tas Užkalnis, šneka bili šnekėt.
Gintarinis 2012-03-13 12:42
Pritariu tavo nuomonei.
bypasser 2012-03-13 12:53
Tas žaidimas išleistas tiek Android'ui, tiek iOS.
bullka 2012-03-13 13:05
Kažkokie paistalais tas straipsnis. Vieno žmogaus nuomonė. Bet perteikta lyg tai būtų taikytina visiems. Pvz mano šeimoje planšetinis kompiuteris išnaudojamas visu šimtu procentų. Na ir ką? Dabar turiu rėkti ant viso pasaulio, koks aš tobulas ir kokie visi neišmanėliai? PS: Nors mažumėle pritariu autoriui. Pažįstu porą šeimų, kurie turi iPad'ą, bet jo nenaudoja. Guli namie ir tiek. Bet tik porą iš didžiulės galybės, kurie TURI ir NAUDOJA.
Leons 2012-03-13 13:31
Šiuo metu planšetė išties labiau žaislas ir nėra ko lygint su laptopu ar PC. Kaip bus išleista normali Win 8 planšetė, tada ja bus galima pakeisti laptopą. Kas nežino kodėl taip įvyks geriau neklauskite, o pasidomėkite galimybėmis (hint: x86, įvairiausių device palaikymas).
Paprastas_zmogus 2012-03-13 13:52
Tai kad ant Windows 8 planšetų su ARM net neveiks tos x86 programos, žinove tu...
HardAxe 2012-03-13 14:10
kas jau čia visai naujo. buvo tabletai (tik atrodė jie kitaip), buvo pocketPC, buvo komunikatoriai. Kol nebuvo šitų delninukas buvo tas žaislas, kurio reikėjo neaišku kam. Turint galvoje, kad apple moka truputį patobūlinti daiktą ir pareklamuoti taip, kad nereikalingas prietaisas tampa visų trokštamas nieko keisto. O šitas Užkalnio straipsnis... man atsiduoda tokia mintimi: čia kaip vyrai renkasi peilį. Skiria tam daug pinigų. Pasakoja, kad su peiliu jaučiasi saugesnis, kad avarijos metu galės perpjauti užstrigusį diržą... Iš tikro reikia sau prisipažinti, kad perki daiktą dėl pirkimo, dėl reklamos, dėl noro pasididžiuoti prieš kitus. Bent jau sau prisipažinti...
Anonymous 2012-03-13 14:40
sutinku su adapteriais, bet straipsnis labai ginčytinas ir primena forumų diskusiją.. aš dar daugiau prirašau forumuose, bet to tikrai nerašyčiau straipsnyje..
Anonymous 2012-03-13 16:40
kad niekas beveik nezino is pazystamu, kad turiu plansete.. gal laikas butu pripazinti tamstai, kad neturi tiek pinigu tokiai prabangai ir naujovei, kuri atsakinga uz komforta tam tikromis salygomis? taip, as jo nenaudoju pastoviai, bet jis ir nera kompiuterio pakaitalas.. man kartais juokinga skaityti, kad aplamai juos lygina su kompiuteriais.. kalba apie windowsus ir programas.. el. knygu skaitykliu kazkodel nelygino su kompais, bet plansetems tapus advanced, jau visi myscioja pakampem.. jei kas pirksit plansete vietoj kompo, tai signalas apie protines arba ziniu problemas..
Cunami 2012-03-13 16:55
Planšetas - tai stebuklingo veidrodžio pakaitalas. Jame viską gali pamatyti. Būtinas daiktas namų ūkyje. Problema tik kaina. Jei kažkas padovanotų naujutėlaitį iPad - negi išmestumėte?
FtBall 2012-03-13 17:24
Dėl to peilio, galima pridurt, kad yra dalis žmonių, kuriems iš tiesų reikia gero ir kokybiško peilio. Pats turiu Fiskars, Tėvo pirktą Suomijoje. Man jis patiko, tai atidavė, ir dabar naudoju kaip kokybišką peilį iškyloms. Kai pasigalandi taip, kad skuta plaukus, tai dar ir po metų bus aštresnis už daugumą prastesnių peilių, galąstų vakar. Tėvui, dėl jo hobio, aišku, neužtektų tokio aštrumo, nes kartais tiesiog nebūna po ranka kirvio, tai tenka kaulą su peiliu padalyt. Visa šita galima pasakyti ir apie kitus dalykus, tarkim fotografiją. Juk yra nemažai žmonių, kurie perka super fotoaparatus, bet nemoka deramai jų panaudot. Geriau jau pirktų kokią muilinę, kur viską už tave nusprendžia pats aparatas, o ne tavo mokėjimas derinti spalvas, šviesas, ISO ir visa kita.
Justafas 2012-03-13 17:50
:) Žinokit nepatikėsit..nepatingėjau prisiregistruoti perskaites šita Užkalnio šedevra.. Trulikais kad važinėja tai nesupratau (bando įgaut populiaruma tarp skurdžių?) :)( juokauju. Apie technologinš atsilikimą tai iš vis galima čia ilgai kalbėti, nes tokio tikrai esta. Lygina nesulyginamus dalykus. Kompiuteri su tabletu. tas pats kas lyginti dvirati su riedlente. apple ar ne apple esmės tikrai nekeičia.. dabar gal madingiau būtų jaigu būtu ne apple ir ne android o Windows o gal net dar geriau blackberry (va tada butum stiliovas Užkalni) būtum tikras verslo žmogus (bent jau įvaizdį sudarytum). usb beveik prie kiekvieno tableto galim prijungti (pel + klavetura) oho!! naujiena ane? dar net usb rakt1 galima prijungti isivaizduojat? :) deje Andriuk tu negalėsi bet spėk.. galėsi užtai prijungti per bluetooth ir pele ir klaviatura (čia toks bevielis duomenų perdavimas pradėtas naudoti 1994 m.) kas liečia nuotraukų perdavimą į paprasta kompiuterį tai siulau žmonos pasiklausti, ji tikrai turėtų žinot. apie naują rinką tai per stipriai pasakyta. tai buvo daug metų atgal ir tai yra ne naujiena, apple padarė tai tiesiog prieinama. laptop ar tablet. skirtumo tikrai nera ypač tau Andriau. Nes kažkokių 3d vizualizacijų tu nedarai ir kaip suprantu su muzikos kompozitinimo programom nedirbi. p.s. visi dokumentai beje gali būti saugomi "debesyje" ne ne.. ne tikrame debesyje, čia taip vadinasi duomenų saugojimo tečhnologija. (panašiai kaip sau išsisiūsti laišką) žodžiu ilgai čia galima rašyti apie šitą straipsnį, gal net daugiau nei jis pats yra.. eilinį karta nepasidomėję parašiai ir gavosi... nu taip...atsilikiškai sėsk 2
MantasNo 2012-03-13 19:15
Mane labiausiai papiktino Jack Daniels'o pavadinimas burbonu. Jis yra Tennesio viskis.
enternald 2012-03-13 20:16
O tai kas tavo nuomone yra autorinis straipsnis aka "column".
Mumblefluff 2012-03-13 23:21
Čia turbūt bandė reklamą Pepi bath padaryt, o straipsnis tik tarp kitko, kad neatrodytų tik reklama O jei rimtai, nu ne koks straipsnir ir tiek..