Kaip suartinti Lietuvą ir Latviją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2012-03-21 17:24
Galėtumėm susijungti su Latvija į "Jungtinės Baltijos Valstijos" Arba į Dviejų tautų federaciją ar draugiją (I mean Commonwealth) kaip kad su Lenkija buvo padaryta 16-18 amž.
Creatium 2012-03-21 18:11
Rukis, apskritai visos Baltijos regiono šalys (kalbu ne tik apie Estiją, Latviją ir Lietuvą) galėtų žymiai artimiau bendrauti, tokios bendros sąjungos lygyje. Galų gale kartu yra žymiai lengviau daryt kažkokią įtaką didesnei sąjungai - Europai ar pavienėms šalims (pvz. Rusijai).
legenda 2012-03-21 19:14
manau niekaip ,lietuvis aplamai nelinkias i draugystes,turetu bombu tai uzmetytu zirgus,gaila.....
Rukis 2012-03-21 19:56
darbo, pastangų ir visuomenės pasiaukojimo tokiam tikslui pasiekt, o žinant lietuvius tai apie tai galime pamiršt... Tad grįžkime prie tautų sąjungos. Kaip tai jūsų visų nuomone turėtų atrodyti? Aš asmeniškai įžvelgiu tik Estijos, Latvijos ir Lietuvos sąjungą. Visos kitos didesnės valstybės (kaip Lenkija, Švedija) yra per daug susitepusios rankas, kai kalbame apie istoriją, nors aišku dabar mes galėtume sakyt "Kas ta istorija, reikia žvelgti į ateitį", bet viešojoje erdvėje tai labai jautri vieta, kurią ignoruot gali tik pavieniai asmenys. Tad prisiminkime kaip lietuviai buvo netiesiogiai žeminami ATR (Abiejų tautų respubilkos) laikotarpiu. Mes buvome kaimiečiai, kurie turėjo dirbt žemę, o "didi lenkų tauta turėjo rodyti šiems pašlemėkams kelią į šviesų rytojų ir laižyti lenkų padus". Tuo tarpu Lenkijos mokyklose mokoma, kad visi buvo laimingi respublikos laikotarpiu, niekas nieko nežemino ir visiems buvo gera, o Lietuva lenkams yra pateikiama kaip antra tėvynė... (Man taip patys pažįstami lenkai sakė) Nors patys atvažiavę į Lietuvą su nekantrumu ir pasididžiavimu tik tada iš tikrųjų pamato kaip lietuviai jaučiasi kai kalbama apie tuos laikus... Na čia prirašiau daug, turbūt daugelis net neskaitysit, bet ej, bent pabandžiau
werafonas 2012-03-21 20:25
Perskaičiau, tikrai įdomus postas
kiesza 2012-03-21 23:32
Viso pasaulio akyse mes tesam ostbestas arba baltija ir tik labai retais atvejais mus iskiria kaip atskiras valstybes kalbant geopolitiniais klausimais
Iko 2012-03-22 01:49
Neutralitetas tera atsisakymas dalyvauti karuose. Lietuva buvo paskelbusi neutraliteta pries antra pasaulini kara, tada buvo okupuota Sovietu sajungos. Nera pagrindo daryti jokias valstybes ar sajungas nes mes jau esame sajungoj ir siaip nei vienai saliai neapsimoketu. Kitas dalykas del ATR resbulikos, teiginys, kad lietuviai buvo vergai yra toks pat spejimas kaip ir teginys, kad visi gyveno gerai. Niekas nezino ir abi puses interpretuoja savaip.
batusia 2012-03-22 11:01
Kai kurie išskirti veiksniai laaaaabai jau dirbtinai ir vaikiškai atrodo... Kad tik daugiau argumentų būtų... : )
EdvasP 2012-03-22 11:17
Realiai tai tiek latviai tiek mes priklausom siauriniam blokui i kuri ieina dar estai, suomiai, svedai, norvegai ir danai. Ir labai del to dziaugiuosi. Geriau bendraut su protingais.
bebop 2012-03-22 12:12
Užmirškite jūs tuos neutralitetus. Šveicarija saugi, nes nuo senų senovės ji saugo kitų valstybių pinigus, kurie likdavo čia ramūs per karus. Todėl niekas jos ir nepuldavo, nes žinodavo, kad kils karai su kitomis valstybėmis, kurios pinigai yra ten. Todėl užmirškite jūs tuos neutralitetus.