57 proc. lietuvių mano esantys nusipelnę didesnio nei 3500 Lt atlyginimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Windas 2012-03-27 10:25
tu gal buti vertas ir milijono bet jei imonei tu neuzdirbi pinigu savo veikla, produkcija tai ish ko tau jie mokes? visu pirma kad alga pakiltu lietuvoje nereiktu dirbti visiems uz 900Lt... pats progaminu, bet ziauriai nervina kaip kazkoks studenciokas dirba uz 1500Lt tai musa programeriu alga (aisku dalinai - nes tokia alga gauna tik tas kas pradeda save karjera)
Ketleris 2012-03-27 10:25
''Statistikos agentūra „Eurostat" nustatė, kad Lietuvoje minimalus darbo užmokestis yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje. Jį šiuo metu sudaro 232 eurai, tai 7,25 kartus mažiau nei Liuksemburge, o dar mažiau gauna tik rumunai (142 eurų) ir bulgarai (123 eurai), nurodo VŠĮ "Eksportuojančioji Lietuva". Daugiausiai minimalaus atlyginimo visoje ES gauna Liuksemburgo (1683 eurai), Airijos (1462 eurai) ir Nyderlandų (1408 eurai) gyventojai. Palyginimui, JAV minimalus darbo užmokestis sudaro 872 eurų. O vidutinio dydžio minimalus atlyginimas (550-900 eurų) mokamas Ispanijoje, Portugalijoje, Slovėnijoje, Maltoje ir Graikijoje.''
immortallt 2012-03-27 10:35
Pinigai santykinis vienetas. Obuoliu su pomidorais lyginti negali, taip ir cia. Reikia ziureti pagal pirkiniu krepseli. Kitas dalykas, juodoji rinka. Labai daug mokama vokeliuose O i tema, jo jo, kad jie is tikruju butu tiek verti, tai tiek ir gautu. Kas is to kad sedi darbe, jei po interneta klaidzioja.
sub 2012-03-27 11:44
Tik vadybininkai, vadovai ir projektų vadovai savo darbu uždirba įmonei, kiti darbininkai, pvz kaip: tiekėjas, valytojas, meistras kažkoks, vairuotojas ir daug kitų, kurie dirba samdomi ar jie uždirba įmonei pinigų? Jie tik neša naudą savo darbu, tai nereik čia blah blah su tuo uždirbimu.
Zdarovas 2012-03-27 11:47
Palyginus kokios pas mus maisto produktu, kuro ir viso kito kainos, tai turetume tikrai zymiai daugiau uzdirbt, arba bent jau kiekvienas ta Vidutini turetu gaut, nes kitaip tai tik i minusa varai. ka tu su stuke litu pragyvensi??? cia snipstas. Austrijoj vien kokios kainos, beveik tokios pat kaip pas mus, o pas juos vidutinis atlyginimas ne 2k lt, o 2k euru, tai wtf cia pas mus??? kam cia blyn kankintis uz tokius pinigus... Ziauru cia pas mus Lietuvoje.
HardAxe 2012-03-27 11:57
Žmogus gali į rankas gauti maždaug 1/4 tiek, kiek padarai įplaukų. Jeigu tu vertas milijono, tai vien tu įmonei atneši 4mln įplaukų. 1K į rankas studentui be praktikos normali alga. Įmonė dar tiek išleidžia, tai jau 3k/mėn, vien atlyginimam, + reikia išlaikyti patalpas, kitą personalą (ūkvedžius, valytojus, direktorius) kurie tiesiogiai įplaukų negeneruoja. Bet tas atlyginimas normaliem programuotojam gana greitai peržiūrimas ir pasikeičia. 1k į rankas metus ar du jau nelabai normalu. Pas mus kažkaip įpratę priimti už mažai, pažadėti pakelti ir pamiršta pažadus iki kitą darbą randi
mar444nas 2012-03-27 11:59
Kaip cia vienas minėjo kad niekas nedirba interneta sedi ir panasiai. Nu tai kam stenktis dirbti kai gauni kad ir ta 1000lt ir zinai kad daugiau negausi. Darbdaviai tiesiog nevertina darbuotoju ir neskatina ju didesniais atlyginimais tik viska i savo kisene kisa. Ka manot zmones nesistengtu kuo daugiau dirbti jei zinotu kad didesni atlyginima gaus. Kiek moka tiek ir dirba.
Ketleris 2012-03-27 12:46
Jūs man paaiškinkit, visas internetas ošė- kam tiek daug vadybininkų, kvailiai renkasi vadybininko profesija, nes jų prikepta begalės, visiškai neperspektyvi profesija, o aš vakar galvoju pasižiūrėsiu kokia profesija patraukliausia šiuo metu, perverčiu skelbimus ir netekau amo. 50 procentų darbdavių ieško vadybininkų, kiti 50 ieško visų kitų profesijų atstovų. Gal kas pakomentuos?
blizzard 2012-03-27 12:52
Ir visgi žvelgiant į apklausą panašu kad žmonės atsakinėjo sąžiningai. Iki pilnos laimės ir gero gyvenimo jiems trūksta 5000 į rankas. Gaunant tokį atlyginimą nebūtų būtinybės pilti kontrabandinį kurą, važiuoti į lenkiją apsipirkinėti ir t.t.
Anonymous 2012-03-27 13:01
Che, fūras remontuodami lietuviai nesunkia telpa į firminius laiko normatyvus, pvz, pagal scania. Net ir tie, kurie dirba nefirminiuose servisuose, o firmelėse, kurios moka minimumą su plutele. Taigi - turim darbuotoją, kuris daro tiek pat, kaip ir švedas, o uždirba dešimtim kartų mažiau. Ir? Pasako, kad 3500 užteks iki pilnos laimės?! Kuklumas šefo piniginę puošia
O24U 2012-03-27 13:10
Pasižiūrėk http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc Nekvalifikuotam darbe žmones motyvuoja pinigai, protiniam tas negalioja, ten jau aplinkos sąlygom, kolektyvo santykiais ir pan. reik motyvuot. Aš nesuprantu, kaip žmonės dirbdami nemėgiamą darbą motyvuot gali save tik pinigais. Taigi darbas, kelionė į darbą, pietų pertrauka ten praleista tarkim iš paros suryja 10h~. Tai jeigu tas laikas praleidžiamas nemaloniai, tik dėl pinigų pasidžiaugt likusiu metu, tai neee..sorry... ne tie laikai, kad turėtum vergaut, nepatinka keiti, tol kol atsidursi ten kur malonu, o tada ir pinigai ne taip rūpės..
vvv2 2012-03-27 13:11
kurmis 2012-03-27 13:16
Tie kurie manė, kad tiek verti turbūt nežino tokio žodžio kas yra "ekonomika". Nežino, kas yra tikroji rinka. Samdomi darbuotojai niekuom nerizikuoja tik dirba, sėdi ir laukia kada gaus ateinančią algą ir eina pauliavoti. Tegul jie pabando paimti pjūklą, plaktuką ir tegul gamina taburetės ar kažką ir eina į prekybos vietą parduoti. Tada pažiurėčiau, kiek taburėčių jie turės parduoti, kad uždirbti sau algą 3,5k lt prieš mokesčius atimant veiklos sąnaudas: mediena, įrankiai, važinėjimai į prekybvietę ir t.t. Ir ar pavyks jiems kiekvieną mėnesį tiek stabiliai uždirbti. Tada jiems žabtai atvėptų iki kelių. Ir nesvaigtų, kad verslininkas visados yra pinigų maišas, vagys ir panašiai. Samdomas darbas garantuoja stabilumą, nes jis žinos kad sekanti mėnesį gaus algą. Jam nerūpės ar įmonė tą mėn. uždirbs pajamų, jam vienodai šviečia ir švies.
gaudis 2012-03-27 13:33
nors man tik 17,bet manau,kad atakyma zinau,beje is seimos ir artimuju patirties pirma vadybininku gali buti betkas o pvz Technologijos specialistu+vadybininku nevisi,jieskoma specialistu,kurie galetu ir noretu tobuleti,itaigiai ir maloniai bendrautu,turetu PATIRTIES,o ne kelis diplomus,viskas ateina su laiku
dyendy 2012-03-27 13:43
jei kainos tokios kaip ES tai kodel algos kaip afrikoje? Kaip atsiranda kaina - is sanaudu, kas yra sanaudos - zaliava plius darbo jega plius pelnas. Zaliavos kainuoja kaip visur darbo jiega pasirodo apie 4x maziau ir ka mes turim ogi dar didesni pelna! Juk Rusijoje algos dar mazesnes bet ir kainos ten kitam lygyje stovi. Samdomas darbuotojas nieko nerizikuoja o darbdavys nelieja prakaito. beto kuom darbdavys rizikuoja? Isteigia UAB ikisa viesus 10k ir vsio visa kas virsija ta suma perka is juodu pinigu. jei pamato kad gerai verslas eina legalizuoja juoda inventoriu ir skaiciuoja nusidevejima tada automatiskai mazeja imones pelningumas jei pasirodo kad pelnas nepakankamai sumazejo ziureti i sekanti sakini. Kaip manot kodel pareigyte gavo q7 ar koki ten dzipa ant imones vardo? ka tas vaikis toks nabagas - ne tiesiog tai dar viena proga mazinti pajeminguma ir nebutinai jis jai ta masina dovanojo tiesiog ji gal neturejo imones kad geresnem salygom isigytu.. ir kai kokia prtofsajunga parekauja kad algos mazos jie ramiai parodo vyriausybiai kiek jie uzdirba kabutese ir algu didinti nera uz ka. Ir zinuot ka kai lietuvi nuo mazu dienu visi deda ir deda i sh... tai viena diena uzauges jis pradeda daryti ta pati su kitais. Homosovietikus aukstesnioji evoliucijos faze homobosikus maximus.
blizzard 2012-03-27 13:46
Mano draugas dirba vadybininku su 12 klasių diplomu.. Už tai nepažįstu nei vieno kuris su tokiu pat diplomu dirba pvz inžinieriumi. Tame ir esmė. Ką siūlai? nepamiršk kad mes mokam mokesčius praktiškai taip pat kaip ir didžioji dalis Europos ir kasmet vis labiau lygiuojamės į jų mokesčių lygį. Jeigu pagaminame mažiau, tai kodėl mokame tiek pat kiek ir tie kurie gamina daugiau? Ar siūlai visiems emigruot? ar toliau gyvent su mažais atlyginimas ir kylančiom kainom? Negi nėra trečio būdo kaip spręst situaciją? Tik jau nereikia sakyti kad verslas Lietuvoje labai nuskriaustas... p.s. kitas dalykas, kažkodėl tapo mada kelti mokesčius ne todėl kad juos kelti reikia, bet todėl kad visoje europoje jie didesni. Jeigu turime žaliavos tai kodėl turime už ją mokėti tiek pat kiek tie kurie jos neturi? paprastas pavyzdys su vandeniu, kodėl prireikė kelti geriamo vandens kainas? juk jo mes neimportuojam.. arba žemės mokesčių augimas, NT mokestis.. vieninteliai argumentai kuriuos teko išgirsti - todėl kad kitos šalys tokius mokesčius turi.. tai kas čia per argumentas.
kurmis 2012-03-27 13:51
dyendy, Na ne viskas ten taip pigu kaip Lietuvoje ir ne viskas yra ten brangu kaip Lietuvoje. Vienur būto nuomos ir komunaliniai brangūs, pas kitas šalys paslaugos brangios, vienur maistas pigesnis(konkurencija didelė). Pas ispanus maistas pigus, nes jie pagrinde šviezus pardavineja ir ilgai nelaiko, jei kainas uzkelsi produkta ismesi arba saldysi. Neverk, tikrai Lietuvoje nėra tokia skylė kaip tamsta įsivaizduoja.
kurmis 2012-03-27 13:55
blizzard, tamstai siūlyčiau nepamiršti, kad pas mus daug kas pigiau kainuoja, negu tenai kur algos didesnes. Ir emigruoti nieks neskatina. Tereikia kad atsirastų daugiau įmonių gaminančių panašus produktus ir tarpusavyje konkuruotų. Bet dauguma bijo rizikos, o nori gyventi kaip bajorai.
vvv2 2012-03-27 14:02
slack 2012-03-27 14:03
kas dirba su medžiu savarankiškai uždirba tikrai pakankamai.