KTU mokslininkas: atominė elektrinė Lietuvai reikalinga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-04-10 13:16
As visada buvau uz turto apmokestinima. Tik ne "dideles vertes", o viso NT apmokestinima. NT apmokestinimas padeda istraukti dali pinigu is seselio, taip pat paskirsto turta racionaliau, o ne pvz dabar snipiskese pilna lusnu, kurios turto verte mazina, o ne didina. Galetu zmones parduot savo sklypus ir issikelti gyventi i normalu buta, bet ne, trukdo miesto pletrai. Jei tokiems butu NT mokestis koks 1000-2000LT per metus, isrukytu greit. Zemes atemimas, tai cia krastutinumas, kurio priimti nereikia. Tai gerai, jei galima daryti ka nori, tai pradek augint kanapes, arba pradek pilti i atvira savartyna toksiskas atliekas. Paziuresime, kiek ilgai busi patenkintas. Nedirbama zeme kiek kitaip, nes zala nera tokia akivaizdi. Esme ta, kad jei bus pakanakams mokestis kasmet, tai zeme bus linke isnuomot, kad ir tiem patiem ukininkam. 600.000 ha, niekad nemanau, kad tiek butu apsodinta zilviciais, o tiek ir nereikia. 200.000ha + kiti saltiniai biokuro aprupintu mus 100% biokuru, o kur dar hidroenergija ir vejas.
Arthuras 2012-04-10 13:40
Nedirbama žemė žalos nedaro visiškai. Taigi lyginti su teršimu ar šiukšlinimu - nepagrįsta.
immortallt 2012-04-10 13:52
Procentine verte nuo turto yra vienintelis saziningas budas apmokestinti turta. Ir baikit jus su tuo pirmi atejo. Jei koks buomzas paveldes koki dangoraizi ir jis padarys landyne bei netures is ko moket mokesciu, tai ka daryt reikia ? Cia tas pats. Nedirbama zeme daro zala saliai ir visuomenei - svaistomas vienas brangiausiu resursu ir nesukuriamas BVP atitinkamai ir nesumokami mokesciai. Del to maziau pajamu moket pensijoms, vystyti infrastruktura ir t.t. ir t.t. Jei nematai, nereiskia kad nera.
Arthuras 2012-04-10 14:02
Jei neklystu ES net primoka, jei ta žemė nedirbama Esmė paprasta - dažnai tą žemę dirbti neapsimoka. Ir dažniausiai vienas žmogus neturi šimtų hektarų, o tik kelis hektarus kurių judinti išvis neapsimoka. Na, uždėsim tuos NT mokesčius, o gal net žmogus galimybės parduot neturės? T.y. gal niekas nepirks tų kelių hektarų? Ką tam žmogui daryt? Nėra viskas taip paprasta. Yra dar ir žmogaus teisės, kurių negalima pažeisti vardan galimybės kažkam pasidaryt litų.
immortallt 2012-04-10 14:24
Zeme turi buti priziureta. Negali buti palikta dirvonuot be prieziuros. Pvz. jei joje jau pradeda augti krumai - tai jau stipriai apleista zeme uz kuria numatytos baudos bei visos ES ismokos sustabdomos, dar net gali prisiteisti grazinti jau ismoketas. Viskas butu paprasta, jei zmones pradetu ieskot kam isnuomot.
Arthuras 2012-04-10 15:22
Mhm. Tai gal atvirkščiai? Kam reikia, tegul tas ieško pas ką išsinuomot?..
immortallt 2012-04-10 15:23
Kaip tai siulai daryti ? Eiti i regitra ir moketi po 20LT uz kiekvieno sklypo savininko kontaktus ?
Arthuras 2012-04-10 15:38
Kaimuose susirast, kur kieno žemė - nedidelė problema. O jei jau labai užsislaptinęs ir tau tos žemės tikrai reikia - na taip, eini ir moki, susižinai. Jei žmogui nekilo noras nuomoti, vadinasi nelabai apsimoka ir jis skelbimo tiesiog nededa(nuomos kainos iš tikrųjų juokingos).
immortallt 2012-04-10 15:57
6-10% nuo zemes vertes nuomos kaina. Sekmes gaunant geresnes palukanas.
Arthuras 2012-04-10 16:10
Na, turbūt ne visur tokias nuomos kainas siūlo, arba yra tam tikrų priežasčių, dėl ko žmonės žemės nenori nuomoti.
immortallt 2012-04-14 20:53
Problema ta, kad dauguma sklypu smulkus ir savininkai miestieciai - sitos zemes nedirbamos pagrinde. Apie alternatyviaja energetika siandien (2012-04-14) buvo gera paskaita su kruva argumentu. Zadejo ikelti i youtube visa irasa, galesit pasiziureti. Geri argumentai, geri paskaiciavimai ir viskas atvirai, tiesiai sviesiai ir su patvirtintais duomenim.
evaldosia 2012-04-28 21:59
Kauno technologijos universiteto (KTU) docentas Anzelmas Bačauskas. tas ponas galvoja kad suvartodami energijos kaip TIE mes pasieksime jų pragyvenimo lygį.oi kaip šis ponas klysta.ne didint gamybą ,o mažint vartojimą reikia,nes kitaip dirbsime pinigų turėtojams.čia kaip šuolaikinė baudžiava.trečias es energetinis paketas ne šeip sau sukurtas.jis riboja monopolines teises.o ponas propaguoja beveik monopolinę elektros gamybą ,su privalomu elektros supirkimu.aišku jam aktualu,gal jį pasamdys konsultantu?ne vieną milijoną valdžia išvaistė konsultantams.valdia darbus pradeda ,bet nepabaigia.pabaiktas darbas tai patronų gamyklėlė ,kuri arba dabar neveikia arba parduota.dirbo gal 2 metus nuostolingai.kaltų nėra.nuostolis valstybei(mokesčių mokėtojams)kaži ar nebus taip su AS
Vytax 2012-04-28 22:45
Ne. Energijos suvartojimas kils tiek kiek kils mūsų ekonomika, pramonė ir t.t. Trečiojo ES energetinio mes nepažeisime, nes pertvarkėme visą savo elektros ūkį pagal šio paketo reikalavimus. Dabar turime VAE (Gamyba), Litgrid (Perdavimas), Lesto (Prekyba). Ir būtent dabar mes neturėsime jokių įsipareigojimų pirkti VAE elektrą (kaip tai buvo ankstesniu LEO.lt atveju).
immortallt 2012-04-29 11:29
Tikras, kad neturesime ? Tikras, kad priksim is atomines po ~16ct/kwh, kaip zadama ? Kad nereikes is biudzeto kompensuot ar dar kaip nors ?
Vytax 2012-04-29 22:29
Pagal dabar atliktus elektros ūkio pertvarkymus tai AE negalės būti jokio fiksuoto AE elektros supirkimo tarifo. Nes VAE neturi jokių ryšių su elektros energijos prekybininkais. Jeigu jis atsirastų, tai būtų 3-iojo ES energetikos paketo pažeidimas, ir ES tarkuos subines. O štai AE elektros energijos pardavimo kaina priklausys tik nuo rinkos. Bus rinkoje didelis el. energijos poreikis VAE elektrą pardavinės brangiai, jo nebus - pigiai. Aišku nėra garantijų kad kitais metais į valdžią atėję kokie nors Socdemai ar darbo partija nepridarys kokių nesąmonių ir savų pertvarkų. Bet dabartinė VAE+LitGrid+Lesto schema tikrai gera.