MIT prognozė: pasaulinė ekonomika sugrius 2030-aisiais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2012-04-07 22:56
Kur tų žmonių sparčiausiai daugėja? Tikrai ne Europoje, todėl ne mums tas ir turėtų rūpėti. Citata iš Wiki. Dar esu girdėjęs, kad per vieną valandą saulės energijos žemę pasieka tiek, kiek mes naudojama energijos visus metus. Kokias išvadas darom? Tiesiog turime patobulinti savo saulės kolektorius, kurių NK dabar tik 15 proc. Net ir su 15 proc. tai jau yra gana nemažai. Nepamirškim vėjo jėgainių, vandens jėgainių, viso biokuro, geoterminės energijos. Tai kur čia jūs tą krachą matot? Pateikit su TIKRAIS, paremtais skaičiais medžiagą, tada padiskutuosim. O dabar šitiek vėjo sukelia keletas fanatikų pasaulyje... Galų gale, nafta, dujos nedings staigiai per vieną dieną. Jos pradės brangti, tada žmonės pradės ieškoti išeičių. Kol kas dar yra visiems gerai, todėl reikalai juda lėtai į priekį.
technologas 2012-04-07 23:01
trumpai ir aiškiai visi tie solar, begalinio augimo aklavietė ir pan.
Arthuras 2012-04-07 23:26
Žinai, 1976 metais diedukui, kuriam jau buvo 80 metų gali atrodyti visai kitaip, nei yra dabar, 2012 metais. Daug atrastumėm įvairių mokslininkų, kurių dabar jau nebėra, dvejojusių dėl išradimų, kurie yra puikiai naudojami šiuo metu. Šis straipsnelis be faktų yra aplinkosaugininko maniako, kuris apskritai yra nusiteikęs prieš vartojimą. Ir apskritai šis žmogėnas su tikru mokslu nelabai ką turi bendra, todėl jo "įrodymai" vargiai ką keičia.
sigun 2012-04-08 00:25
Vėjas, vandens ciklas, biokuras yra maitinamas iš tų pačių žemę pasiekiančių saulės spindulių, t.y. jeigu panaudosi energiją vienu būdu - sumažinsi kitą, pvz.: užklok žemę saulės elementais ir toje vietoje neišauginsi biokuro, energiją kuri pasiekia žemę ir virsta šiluma pavertus į elektrą, tiek pat sumažės energija vandens garinimui ir vėjo susidarymui, nes sumažės skirtingos temperatūros oro kiekis. Na gal kažkiek kompensuosi dėl didesnio albedo. Geoterminę energiją didžiojoje planetos dalyje gali naudoti tik šildymui, ir tik keliolikoje vietų ji pakankamai koncentruota, jog galima panaudoti elektros komercinei gamybai. Vėlgi šiek tiek teorijos, nes panašu kad pačiam trūksta pagrindų: http://www.inference.phy.cam.ac.uk/with ... e_96.shtml
Nerijux 2012-04-08 01:33
Darvinas - natūrali atranka. Ne mes, tai kiti. Kažkas vis tiek bus.
Creatium 2012-04-08 10:40
Na, gal palaukime bent kol Prancūzijoje (berods ten, ane?) pastatys bandomąjį termobranduolinės sintezės reaktorių ir jį išbandys. Tada žiūrėsim kas ir ant kiek yra įmanoma ar neįmanoma.
Arthuras 2012-04-08 11:32
Pats puikiai tą suprantu. Tiesiog jei vienoje vietoje negalima saulės energetika, bus galima augint biokurą. Jei negalima augint biokuro, tai gal yra vėjo? Tai vis tiek nesuprantu, kur čia bėdos? Jei mus pasiekia daugiau, nei reikia? Spėliojimas kas bus po 30 metų - kvailas. Niekas nežino, kaip pasisuks technologijų tobulėjimas. Ir piešti ala dvesiančią žmoniją - kvaila. Be abejo, gal ekonomika ir susvyruos naftai brangstant, bet tik tol, kol bus gerai įvaldyta alternatyvioji energetika. O jei sugebėtumėme pastatyti termobranduolinės sintezės reaktorių visos problemos apskritai pasibaigtų. O kažkada ir sugebėsim. Taigi, eikit paverkt į kamputį.
Alchi 2012-04-08 14:57
Saulės energija? Duokime šiek tiek perspektyvos. 3,850,000 *10^18 J visas energijos kiekis, per metus, gautas iš saulės (. Tačiau kiekviena sekundė išvaistyta laukiant mesijo (atseit geresnė technologija atsiras) mus nugramzdina į gilesnę duobę. Prašau suvokite, kad tai nėra bevertis gasdinimas, o raginimas pažiūrėti į šia problemą labai rimtai. Ji nėra kažkur už kalnų marių, mes esame ta karta (jauni žmonės), kurie privalės išspręsti energijos problemą. Taigi padėkokite savo tėvams už rūpinimąsi gamta ir pradėkite konstruktyviai galvoti, kaip išspręsti energijos problemą. P.S. Termobranduolinis reaktorius yra sukurtas, tik problema, kad jie sunaudoja daugiau energijos, nei sukuria...
technologas 2012-04-08 21:34
Pradėjus brangti naftai alternatyvos taip pat brangs, kol kas turim ką žiūrim - ekonomika reaguoja į naftos kainas, o ne į vėjo greitį ar Saulės šviesos intensyvumą. Iškastiniam kurui brangstant - brangs ir kosminės kelionės. Nebent vėlgi remiamės neatrastomis technologijomis, nano/bio-technologijų pritaikymu kosmose ir kitomis drambliuko svajonėmis. O mes imsim ir paspėliosim apie ateitį Pagaliau svajoti neuždrausta. Aš pvz. nors nesu pirmos jaunystės, praktiškai esu beveik įsitikinęs kad mirsiu, morališkai galiu priimti tai, kad numirsiu rytoj nuo kokio meteorito. Bet man įdomu, kaip gyvens mūsų vaikai. Children of Men. Ar jie kapstysis šiukšlynuose, ieškodami maisto likučių. O gal jie tikrai laigys po galaktiką. Jei tie nelemtieji MIT teisūs - galbūt šiandieniniai ikimokyklinio amžiaus vaikai niekada neturės vairuotojo teisių su visom pasekmėm (negalės apsipirkti supermarketuose, etc.). Kaip mes jiems pažiūrėsime į akis rašydami video palinkėjimą? "Mes, jūsų tėvai, seneliai ir proseneliai, viską išnaudojome ir nuteršėme. Jums nedaug kas beliko. Sry"?
rtakas 2012-04-12 23:23
Savo vietoje aš pasistatyčiau namą kuris būtų nepriklausomas nuo: ekonomikos, oro sąlygų ir panašiai.Kaip tai pasiekti?
technologas 2012-04-12 23:33