Lietuvių emigracija: baisu ne jos mastai, bet nutautėjimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-04-11 14:21
Jei žmogus pritaria tavo nuomonei tai jis automatiškai tampa šviesuolių inteligentu, o jei nepritaria - tada tamsuolių kvailių. Dabar demokratija, visos sienos atviros. Todėl patriotiškumas turi išnykti. Nes svarbiausiai ne tai kur gymiai, o tai kokia yra politinė ir religinė santvarka. Jei ji ne atitinka tavo politinių ar religinių pažiūrų ir nesuteikia galimybės išnaudoti pilnai savo galimybių tai reikia važiuoti ten kur tai gausi.
Laurynas19 2012-04-11 14:36
Mano nuomone ji yra teisi. Kiek aš pats pastebėjau, tai žmonės kurie yra išsilavinę ir išvyko į užsienį mokytis ar dirbti pagal specialybę, ar šiaip versilininkauja ar dirba intelektualesnį darbą, kitaip sakant, tie kuriuos tu įvardinai kaip pilnai išnaudojančius savo galimybes, tie save sieja su Lietuva, ir ketina gryžti, arba bent puoselėje savo kultūrą ar kalbą. (Nes mano manymu tai yra tikrai svarbu). O tie kurie išvyko lengvų didelių pinigų ir dirba fabrikuose, išvien sako: "** ta LT, negryšiu, čia žiurėk kaip zjb*" ir priedo dar užsienyje, suktybių budu ima visokias pašalpas ir tt.
slack 2012-04-11 14:46
"Dabar demokratija" nėra jokios demokratijos tai tik paistalai.
Rukis 2012-04-11 15:03
Ši migla bent jau maloniai kvepia, palyginus su socializmo tankiais bezdalais.
slack 2012-04-11 15:17
Manau blogėjant pasaulio ekonomikai ta migla išnyks visai. Turbūt dar emigruodamas į kitą šalį prisiimi ir skolą tos šalies skolą.
Zergas 2012-04-11 15:43
kas nores gryzti i toki uzkampi kaip LTU? nereikia kaltint zmoniu kad jie bega is salies genami skurdo,kaltint reikia tuos vagis kurie 20 metu vykde nuskurdinimo politika
Shinigami 2012-04-11 16:00
Gali būti, kad dauguma taip. Bet straipsnyje tai išreikšta ne teisingai. Iš straipsnio atrodo, kad visi kurie puoselėja lietuvybę yra apsišvietę ir išsilavinę. O ne, kad visi apsišvietę ir išsilavinę puoselėja lietuvybę. Kad ir į kokia šalį išvyksti turi žinoti kur išvyksti. Jei tiesiog išvyksti, nes tau čia nepatyko, tai nieko gero gali ir nelaukti. Jei išvyksti žinodamas kur vyksti tada gali numatyti ko tikėtis. Ir ekonomikos suprastėjimą galėsi pragyventi.
Alfredukas 2012-04-11 16:22
Nepakanka kaltint, jei nesodinti už grotų, bent nuvaryti nuo lovio reikia. Bet kas tai padarys? Prieš rinkimus užpils naujais pažadais ir vėl tie patys sugrįš. Gi Lietuvoj galvojančių lieka vis mažiau ir mažiau... Dar klausimas, kas ir kaip balsuos iš mūsų tarpo, nors vos ne visi piktinamės esama padėtimi? Grybauskaitė ir ta, mano akimis, pradėjo nugrybauti...
Analog 2012-04-11 16:30
Aš nesuprantu, kodėl kiti tokie radikalūs ir nusiteikę prieš patriotus... Gal skinai kada nuskriaudė.
Arthuras 2012-04-11 16:31
Konkrečiai, kas tie "vagys", ką jie blogo padarė, ką būtum daręs kitaip? Net nebandyk neatsakyti į šį klausimą.
Zergas 2012-04-11 17:56
kas tie vagys?ogi tie kas leido prichvatizuot valstybes turta,tie kas prieme ydingus istatymus kuriu pasekoje gyvybiskai svarbiose srityse atsirado oligopolines rinkos,tie kas leido "kilnoti" zeme
keine_lust 2012-04-11 18:30
1)zmones uz tuos politikus balsavo, ir toliau balsuoja. cia reikia kaltinti ne juos o pacius zmones. 2)butu mano valia, isparduociau absoliuciai visa valstybes turta, nematau prasmes laikyti ir tos 1/3 lietuvoje esancio turto dalies, jei is jos eina tik nuostoliai. Tuo tarpu visa ekonomika laikosi ant privataus sektorio.
Zergas 2012-04-11 18:44
1) nes nera alternatyvos.balsavimas pagal sarasus visuomet atveda i valdzia tuos pacius,jie tik persistumdo kedem,o pateke seiman visuomet randa bendra kalba pamirse priesrinkimines kalbas.jei butu balsavimas uz asmenis,tai pamate kaip kazkas susimove daugiau nebalsuotu. 2) yra stateginiai objektai turetu buti valstybes nuosavybe.kitas dalykas KAINA uz kuria buvo privatizuota.dauguma is objektu buvo atiduoti pusvelciui saviems,Lietuva prarado desimtis milijardu.
gadnis 2012-04-11 18:51
nu tai darykit ką nors.. tik kalba ir kalba..
Zergas 2012-04-11 18:57
daryt nieko nereikia,tik dirbt megiama darba ir laukt kol sistema sugrius..laukti liko nedaug,5-10 metu maximum
kitoks 2012-04-11 19:20
Kas nors duokit man V. Bagdonavičienės el. pasta? Matomai paciai pavaziaves stogelis.
slack 2012-04-11 20:14
1. Lietuvoje svarbius rinkimus laimi socialdemokratai arba konservatoriai. panašiai yra ir kitose demokratinėse šalyse žmonės irgi nepatenkinti valdžia. 2.Parduotum ir pravalgytum. Prisimink kaip Brazauskas pardavė dujotiekius rusams. Ar gerai padarė? ogi reikėjo dujų terminalą statyti ir dujas plukdytis pvz iš Norvegijos. Tik dabar atsibudo, kad reikia nacionalizuoti.O kas tuos nuostolius padaro, ar ne suinteresuotos grupės ?
blizzard 2012-04-11 21:56
(pabrėžiu tiems kuriem valdžia = tauta) Valdžia nėra tolygi tautai, taip ji sudaryta iš tokių pat Lietuvių, bet valdžią mes renkam atsižvelgdami būtent į tai kokie žmonės jie yra, už tai mes norime kad jie elgtūsi atsakingai, todėl taip valdžiai tenka didžiausia kaltė, nes jie atstovauja tautą ir turi prisiimti atsakomybę už savo sprendimus (jie juk valdžia o ne kokia valytoja kuri niekam neatsiskaito). Grįžtant prie patriotizmo ir emigracijos, labai populiaru tapo šitas dvi sąvokas suplakt, vagys, emigrantai, žmonės nekabinantys vėliavų per valstybės šventes, kelių ereliai, juodaodžiai ir t.t. - ne patriotai. Ir kas per nesąmonė, o kas yra patriotas tokiu atveju? ir išvis kaip jūs tą patriotizmą įsivaizduojat? užsienietis 1991 gina tv bokštą nuo rusų, bet jis nemoka lt kalbos, tai jis patriotas ar ne? - pagal dabartinę logiką ne - nes jis nemoka lt kalbos. Patriotai yra žmonės siekiantys bendro tikslo, o ne žmonės gyvenantys pagal kažkieno nustatytas normas ir taisykles, dabar tapo madinga skatint tokį patriotizmą, jeigu lieki LTU jeigu moki lt kalbą jeigu pili kurą iš kalonėlės, jeigu neiškai pigiausio varianto - esi patriotas, nu bet ir paprasta šiais laikais būt tuo patriotu.. patriotizmą reikia skatinti ne išrašant baudas už tai kad trispalvės per šventes neiškėlei, o sukuriant ateities planą prie kurio galėtų prisidėt visa visuomenė, šiuo metu tokių planų nematau, ir niekad nemačiau atvirai pasakius.. p.s. apie rinkimus, "už ką balsuojat tą ir išrenkat" jeigu tokia logika vadovaujatės ir dėl to kaltinat tautą, tuoj pat parodykit už ką balsuot kad taip nenutiktų po kitų rinkimų ir tada mes būsim išsiaiškinę nesutarimus dėl šio klausimo, bet panašu kad nėra už ką balsuoti..
Shinigami 2012-04-11 22:30
Valdžia moka tik rusiška biznį daryti, o ne verslą. Jei butu neleidę privatizuoti svarbių objektų tuomet visi sėdėtume absoliučioje šiknaskilėje. Ar teko girdėti apie valstybinę įstaigą kuri dirbtu pelningai? Man ne. Nes valstybinėse įstaigose dirba tiek darbuotojų (giminaičių) kiek tik leidžia įstatymas. Nors puse iš jų neturi darbo. O kitai pusei visiškai nusišvilpti į pelną, nes atlyginimą gauna iš valstybės biudžeto ir jis dėl to nepriklauso nuo jų uždirbtų pinigų. Pelnų rūpinasi tik tos valstybinės įstaigos kurių vadovų algos ir priedai priklauso nuo gautų papildomų pajamų. Kaip pav. registrų centras. Jis už savo paslaugas tiek plėšia, kad nei vietas privatus sektorius net nedrįstu to daryti. Nes privatus sektorius turi konkurentus, o registrų centras yra monopolininkas.
StN 2012-04-11 22:35
Tiap.. http://lt.wikipedia.org/wiki/Kosmopolitizmas Paskaitykit, labai trumpai bet labai teisingai. Aš užaugau šalyje kurioje nematau ateities, todėl sugalvojau, kad reiktų skrist, papurent savo sparnų, pažiūrėt kaip sekasi kitur. Kaip? Visai gerai. Lietuva tai tik šalis kurioj gimiau ir užaugau, o kur gyvent visą savo ateinantį gyvenimą - čia jau ne Lietuvos reikalas. Žmonės skrenda iš Lietuvos dėl įvairiausių priežąščių, bent jau taip jie sako, bet viena pagrindinė priežastis yra gyvenimo lygis šalyje. Jeigu vyriausybė sukuria tokias sąlygas kuriose gyvent yra beveik neįmanoma, tai kokio velnio žmogus turi kankinti save ir gyventi Lietuvoje? Svarbiausia, tai, kad žmonės Lietuvoje yra sunkiai dirbantys arkliai kurie yra taip pervertinti, kad kitose šalyse tik prašo Lietuvių dirbt, o pačioj "tėvynėje" juos už batų kilimėlį laiko. Kodėl? Mentalitetas. Jeigu tau nelipa ant galvos, tai tu lipk, kol tau dar neužlipo. Dauguma Lietuvoje taip galvoja, nes realiai taip ir yra, o kodėl? Čia jau supainiok visą 19-20 amžiaus šalies istoriją ir gausi atsakymą. Bėda, kad to mentaliteto nepakeisi, o kas išskrenda, tiem tiesiog nusibodo kariaut. Aišku tarp tų emigrantų yra pilna tokių kurie tiesiog šiaip žiūri kaip pinigų užsidirbt ir grįžt į Lietuvą juos praleist, pasirodyt koks kiec jis. Visokių yra. Esmė, kad Lietuva tokiu tempu pataps tik ariama žemė, va Europa galės augint savo agurkus ir pamidorus Lietuvoj. Keisti reikia ir ekonominę padėtį ir pačios tautos mentalitetą. Deja, abejoju ar demokratišku būdu renkant valdžią kažkokį pokytį galima pasiekt. Į valdžią gi eina visi kas netingi ir turi pinigų, bet tikrai ne tie kurie turi išsilavinimą ir norą tam.