Andrius Tapinas. Apie 19 minučių kainą, vaikus ir lobius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2012-04-28 11:55
Ką gi pakomentuosiu truputį. Straipsnis gražus pozityvus ir t.t. bet nelabai supratau pagrindinės minties, na pagrindinė mintis kaip ir aiški, Bet argi neliūdna, kai šis veikėjas sugeba geriau išugdyti vaiko emocinį intelektą nei patys to vaiko tėvai? Beje dar lyg ir buvo pastraipa kaip tėvai padeda vaikui labiau socialiai integruotis į visuomenę ir netgi padeda jam susikurti gyvenimą. Manau kad čia lazda yra kiek perlenkta. Šiuolaikinėje visuomenėje vis dažniau vaikams tenka padėti tėvams integruotis šiuolaikinėje visumenėje, būtent IT sferoje kuri dabar labai saveikauja su visuomene ir sudaro didelę jos dalį. Kitas aktualus dalykas tėvų noras už vaikus nugyventi jų gyvenimą. Surandami vaiko pomėgiai, vaikas įkišamas į aukštają mokyklą, vaikui surandamas darbas, pastatomas namas, na ir šitoj vietoj kaip jau viskas ir baigta galima tampt pencininkais ir džiaugtis gyvenimu, na nebent vaikas dar neturi antros pusės, tai surandama ir ji. Tokia vaikų integracija į visuomenę ne kas kitas kaip asmenybės degradacija ir ji mūsų valstybėje puikiai klesti, nežinau kaip kitur. Pagalbos suteikimas peržiangia visas ribas ir tas vaikas užuot stengęsis pradeda pasikliauti tėvais kurie už jį viską daro. Kitas variantas, nuolatinis raudonavimas prieš žmones kuomet jauti jog už tave yra viskas daroma iš šalies ir tau pačiam neleidžiama susikurti to ko pats nori. Tai labai aktuali problema kuri ko gero prasidėjo dar sovietmečio laikais, prie šios problemos egzistavimo prisideda ir "daryk kaip turi būt" kulto propogavimas arba "gyvenk kaip reikia". Tai va tokie mano pamastymai būtų šeštadienio rytą. Praleisti laiką su vaikais nėra blogai, tačiau nereikia pamiršti kad galbūt jūs tai darote per prievartą, patys neturėdami jokios svarios priežasties apart to kad esate šeima.
Nightbringer 2012-04-28 20:23
Tai ne problema. Na, reikėtų kabučių, nes čia daugiau skaudus gyvenimo pamokymas, kuris stipriai ragina formuoti savo nepriklausomybę, asmenybę bei priešpriešą tėvams.
Nerkashis 2012-05-02 10:46
Laaabai jaučiasi, kurie vaikai praleidžia daug laiko su tėvais, o kurie ne. Jau vien iš jų bendravimo ir elgesio galima tai suprasti. O lyginti lobių ieškojimą su WoW... tai čia du skirtingi dalykai. Pasėdžiu ir aš su dukra (8m) prie kompo. Tik daugiausia tam, kad išmokyti juo naudotis. Niekas negali atstoti laiko, praleisto su šeima išvykoje ar dirbant kokį bendrą darbą.
Tir4elis 2012-05-02 14:06
Puikiai pasakyta . Daugiau laiko leidžiant su vaikais, tampi jiems tikrai reikalingas, o ne "tas dėdė kur pinigų duoda".