T. Venclova. Po sovietmečio žmonės išugdė savyje godumą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2012-04-30 15:13
Nesutinku!!! Kiek man zinoma (akis i aki) lietuviai labiausiai laikosi duoto zodzio! As cia nekalbu apie atmarozkus, ju visur yra, tik skirtingas procentas gal. Ypac jei lyginsim su skandinavijos salimis. Vakaru europoj ir JAV zmones (dauguma) tokie buki ir neispruse, kad baisu, o jau apie kazkoki konkretuma, ar duoto zodzio laikymasi neina net kalba. Nereikia cia stumti ant lietuviu. Apskritai straipsnis humanitariniai pezalai, zeminantys Lietuva.
faktas 2012-04-30 16:46
Asmeniškai aš manau, kad Lietuvą labiausiai žemina beraščiai...
Tarkvinijus Išdidusis 2012-04-30 17:15
Beraščiai, marozai, homofobai, ksenofobai, anti-semitai kiekvienais metais. Bet pusę tų galima priskirti daugeliui šalių... P.S. O jau maniau, kad ponas Venclova miręs
vaniLinas 2012-04-30 17:25
Viena iš esminių daugelio žmonių bėdų, jog priimdami sprendimus ar ginčydamiesi, jie remiasi asmenine nuomone ar asmenine patirtimi. "Jei mano aplinkoje niekas AIDS neserga, vadinasi šia liga neserga niekas.."
mch0lic 2012-04-30 19:02
Ar tik man taip atrodo ar tekstas kartojasi?
Laurynas19 2012-04-30 20:37
komentaro toli gražu prie jų nepriskirčiau.
Laurynas19 2012-04-30 22:40
Tik dabar perskaičiau straipsnį ir su juo visapusiškai sutinku. Manau reikėtų sakyti: straipsnis teisingas.
uodas 2012-05-01 08:17
kas cia keisto, jei salia manes sedi negras ir as jauciuosi keistai? as nieko pries ji neturiu, as paprasciausiai pirmaja puse savo gyvenimo buvau mates 10negru geriausiu atveju, as taip pat su nuostaba ziuriu pamates gatveje ferari, bet tai nereiskia, kad as nekenciu sitos masinos, ju paprasciausiai vis dar reta pas mus. kad ferari reta, man gaila. o del negru retumo, cia ne rasizme reikalas, kad dziaugiuosi, kad ju pas mus PAKOLKAS reta. o seip straipsnis varganas, bet ai velniop - nerasinesiu, nors prie kas antro sakinio randu nesutapimu, cia, juk kiek berasytum, "dėjiku skersa" ant mano mylimos Lietuvos (nenormali mat jam valstybe) vis daugeja ir daugeja. uzžsikruškit jūs visi deagnostikai, bet ne problemu sprendėjai, geriau eisiu nuostabia provincijos gamta pasidziaugsiu
mykolas 2012-05-01 09:41
Su daug kuo straipsnyje sutinku. Bet manau kad lietuviai yra veržlūs ir greitai prisitaikantys prie aplinkos. Jie labai greitai išmoko godumo, kuris būtinas, tam kad klestėtum kapitalizme. Jie labai gerai įsitvirtina emigracijoje, todėl ir toliau sparčiai emigruoja. Visiškai nebūtina laikytis duoto žodžio tam prasisuktum, reikia tik mokėt kitus gerai apgaudinėti. Štai politikai rinkėjus jau >20 metų apgaudinėja, pažiūrėkit kaip puikiai prasisuko. Sako "valstietiškas mentalitetas", trūksta aristokratų, o tai iš kur atsirado tie aristokratai, ar tik ne iš tarnybos karaliaus ar kunigaikščio kariuomenėje? Ten jie gavo puikią progą paplėšikauti karuose, engti ir išnaudoti pono baudžiauninkus. Ir jau tikrai tą darė ne iš godumo, o iš tyro patriotizmo ane? Tai Venclova pasirodo į JAV išvyko pasisemti "demokratijos patirties". Ir dar nubalsavo už Obamą. HAHAHAHA
dyendy 2012-05-01 12:23
Man labai patiko sitas pasakymas - jei mano aplinkoje niekas neserga AIDS vadinasi si liga neegzistuoja.. jei tavo seimos nariai laikosi zodzio tau vadinas jo laikosi visi? pradekit ziureti placiau anglui nereikia buti labai rastingu ten kiti standartai ten tu iskyli jei sugebi savo darba padaryti gerai. LT tu iskyli kai turi diploma ir giminiu o tavo darbo kokybe nu neslepkim abejotina o jos brokus poto taiso zemesnioji grandis. Bet nesakau kad LT visi niekam tike. Beja LT kai paskaitau straipsnius pries emigracija tai ispudis toks kad kad ten visi vadybininkai niekas nesloja gatviu, neplauna ir netaiso automobiliu o maisto pramone laikosi ant robotu statybose placiai naudojamos telekinetines ir lazerines technologijos valdomos vadybininku ir visa tai vistiek nesukuria pakankamo darbo nasumo, kad tavo alga leistu isigyti pC ir interneta ir pamatyti kad pasaulis netik zemes gaublys, tvora kokia ji bebutu kinu sienos neperspjaus, o vaziavimas apsipirkti i lenkija tai ne kontrabanda bet normalus turistinis zygis su daug suvenyru. Kas dar jums vadybininkai rupi? Kaip jus jausites kai po kokio 10m prades Lietuvele lankyti juodukai be akcento kalbantys lietuviskai. Ka jus tadfa darysite sauksit ant ju kodel nestovejo prie televizijos boksto?
arėjas 2012-05-03 12:01
Žydelis geriau tegu papasakoja, kaip jo tautiečiai pasaulyje vadinami. Ir už kokius nuopelnus gavo teisę išvykti iš sovietų sąjungos.
Incognito 2012-05-03 12:23
Už tai, kad prieštaravo SSRS ideologijai? Visi tą žino, what's your point?
arėjas 2012-05-03 12:51
Kuo skiriasi tolerastas nuo pakantaus žmogaus? Tuo, kad tolerastas - tai nuo savo bendruomenės dėl kokių nors priežasčių atskilęs asmuo, nekenčiantis jos, niekinantis ją arba tiesiog tarnaujantis jos priešams už pinigus (dažniausias atvejis). Tokiais vyresnius žmones pavertė sovietų okupacija (homo sovieticus), o jaunimą antilietuviškomis-kosmopolitinėmis-tolerastinėmis "tiesomis" maitina "mūsų" žiniasklaida-purvasklaida, remiama įvarių sorošo fondų. O šitas veikėjas - LTSR himno ( "Tarybų Sąjungoj šlovingoj, Tarp lygių lygi ir laisva, Gyvuok per amžius, būk laiminga, Brangi Tarybų Lietuva!" ) autoriaus Antano Venclovos sūnelis - netoli nuo savo tėvo pagal pažiūras nuėjo, tik išvertė kailį ir kaip dauguma komunistų tapo provakarietišku kosmopolitu-globalistu-liberastu. Kaip sakant nuo vienos neperspektyvios žlungančios totalitarinės ideologijos perėjo prie naujos perspektyvesnės globalinio totalitarizmo ideologijos. Antilietuviška propaganda nuo komunistinės tapo polonofilinė (siūlymas jungtis į uniją su Lenkija), kosmopolitinė-tolerastinė (siūlanti lietuviams emigruoti, o į MŪSŲ žemę prisileisti imigrantų iš trečiųjų šalių bei jų išsidirbinėjimus toleruoti). Toks globalistų tikslas - visuomenės nutautinimas, nulytinimas, nukultūrinimas, išskaidymas į pavienius individus (kaip tą darė straipsnyje minimi sovietai, taip daro ir naujieji globalistai) ir lengvai manipuliuojamas grupuotes (įvariausias mažumas) ir totalinės globalios vergovės įvedimas. Tegu geriau papasakoja kaip pvz. negrai toleruoja baltuosius JAV (negrai rasinės neapykantos prieš baltuosius nusikaltimų padaro 5 kart daugiau nei baltieji). Arba kaip vakaruose už homofobines-krikščioniškas-vertybines pažiūras persekiojama, sodinama į kalėjimą. Mažoms tautoms, kaip lietuviai, bet kokia tolerancija - tai savižudybė. Mes jau "prisitoleravome" - nuo didžios valstybės likome su lopinėliu žemės prie Baltijos. Šiaip nacionalistai-tautininkai-patriotai yra vieni pakančiausių žmonių Lietuvoje, skirtingai nei raudonieji fašistai (visokie anarchistai, antifa, NK95, "tolerantiškasis jaunimas" ir t.t.). Ar girdėjote, kad koks Lietuvos dergėjas (paleckis, tomaševskis, donskis...) gautų į galvą? O patriotai jau mušami "tolerantiškųjų" vidury baltos dienos:
arėjas 2012-05-03 13:02
Prieštaraujantys buvo žudomi, kankinami, tremiami, kalinami, o ne leidžiama laisvai išvykti ir skleisti savo pažiūras vakaruose. Matyt bus teisinga teorija, kad sovietai su vakariečiais jau seniai susitarė, kad reikia "minkštai" likviduoti sovietų sąjungą ir sukurti naują globalinę eurazijos sąjungą, kas ir yra ir daroma šiuo metu. ES, NATO ir Rusijos bendradarbiavimas net karinėje srityje akivaizdus, o prieštaravimai - daugiau dūmų uždanga.
Incognito 2012-05-03 14:17
Tai nelabai suprantu kame reikalas. Tu už SSRS esi, ar prieš? Ar tik šiaip ant Venclovos dėl kažkokių priežasčių dantį gręži.