Ateities visuomenė: keletas pasvarstymų apie viršnacionalinę valdžią

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kancaras 2012-06-04 20:51
heh conspiracininkai jau senokai kalba apie nwo mastymo paruosima. o cia ant tu kalbu ir lietuvoj straipsniukas bus, bus.. ir straipsnis grynai avim parasytas.
arėjas 2012-06-04 21:25
Pagaliau globalistų pakalikai atvirai ir nesislapstydami varo Naujosios Pasaulio Tvarkos propagandą. Deja absoliuti valdžia - tai absoliutus blogis. Dėl to, kad žmogaus prigimtis - egoistiška, despotiška ir agresyvi, todėl visagaliai "dievai" tikrai įvestų pasaulinę vergovę ir žaistų su žmonėmis, kaip lėlėmis. Ar maža istorijos pamokų apie didžiulias teritorijas "integravusias", tačiau jokios kultūros nesukurusias sovietų ar mongolų imperijas. Žmoniją turėtų valdyti ne vadai, o idėjos, kultūra, religija (amžinos vertybės), o tai geriausiai vystoma atskirose bendruomenėse ar nacionalinėse valstybėse. Juk technologiniai proveržiai įvyksta, kai visuomenės yra stipriai motyvuotos, pvz. karų metu, o ne vadovaujantis globalia laisvąja rinka, kai gaminamas ir skatinamas vartoti šlamštas ir visos naujovės naudojamos iš esmės tik pelnui didinti ir vartojimui skatinti, pavergiant visuomenę. Technologinis progresas turėtų didinti asmens laisvę ir autonomiškumą, tačiau kartais atrodo, kad tokios naujovės tyčia stabdomos, siekiant išvengti visuomenės išlaisvėjimo. Arba randama būdų griauti socialiai teisingą visuomenę, kaip skandinavišką socialdemokratiją - įvairių "skriaudžiamų" mažumų bei imigrantų pagalba. Tačiau, manau, vergvaldžių planai visiškai pavergti žmoniją nepavyks - suveiks ta pati žmogaus maištinga ir laisvę mėgstanti prigimtis.
1337 2012-06-06 21:21
O as kaip tik esu uz viena pasauline valdzia. Baigtusi karai ir pinigu svaistymai armijoms, nes tiesiog nebeliktu pries ka kariauti Bet tokioje sistemoje labai daug turtingu ir galingu netektu darbo, taigi galiu visus paranojikus nuraminti: niekas jusu nepavergines, nes taip tiesiog neapsimoka. Geriau jau itikinti avinus, kad zydai yra arabu priesai, amerikonai rusu, na o kitaiciai pries visa pasauli nusiteike. Ir tada is to daryti labai saunius pinigus. Kas sekmingai daroma ir dabar