Rusija ir JAV: pasaulinės reikšmės karo kvapas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

deivec 2012-07-29 12:28
kai suteikiamos dideles teises vienam vadovui....ir jam yra didybes manija...tada zmonija atsiduria spastuose....nes valdzia zmogu labai greitai pakeicia
alkaponas 2012-07-29 12:35
Būtų naivu tikėtis kad tiek ilgai gyvendami taikoje nesulauksime didelių neramumų.
MindaugasV85 2012-07-29 12:37
Kablelis (,) nežinai kur? O aš manau, kad čia ne didybės manija, o savo pareigos atlikimas. Politikai/valdininkai tam ir yra, kad "kažką išspaustų". Tačiau ar žmonijai reikalingos tokios "darbo vietos"?
HAL9000 2012-07-29 12:51
Šiandieninė Rusija verta būti nebent Arkties šalių draugijoje (ir tai tik todėl, kad geografiškai taip yra. matėm jau ir nučiuožusius siūlymus Arktį pavadinti Rusijos Arktimi). Įsileisti Rusiją į bet kokį tarptautinius reikalus tvarkantį tarptautinį valstybių ratą - tai kaip Trojos arklį įvežti. Garantuoti sabotažai. Pasitikėti KGB-istais... naiviems reikia būti.
HAL9000 2012-07-29 12:52
Visų pirma, akivaizdu, kad tamstai nepatinka išsakytoji pozicija, tai neturėdamas tvirtų argumentų kabinėjiesi dėl kablelių O antra - akivaizdžiai gindamas Liliputiną aiškiai parodai, kam atstovauji Rusijoje yra išmintingų ir šviesių žmonių - visi jie suvokia, kad Liliputinas yra blogis, kol jis nepasitrauks ar jo nenuvers - nieko gero šalyje negalima tikėtis. Nei viduje, nei jos užsienio politikoje. Čia tas pats, kas tikėtis Šiaurės Korėjos demokratėjimo, kol valdo karinė chunta su puspročio mirusio valdovo mažvaikiu sūnum, tampomam už virvučių. A la maršalas
Talkatif 2012-07-29 14:29
Karas galėtų išjudinti apstingusią pasaulio ekonomiką. Ir tuo suinteresuotas ne vienas rimtas žaidėjas. Iš kitos pusės JAV artėja rinkimai ir Obamai būtina vaidinti griežtą vadą.
g3n1us 2012-07-29 14:38
Pasakysiu atvirai - šakės. Aš esu labai piktas ant technologijos LT, kurios yra labai subjektyvios nuomonės ir parašė situaciją apie RPG tik iš rusijos pusės. Aplamai straipsnis ruso, o video tik rusų, kaip tai suprast? Faktas yra vienas, RPG skirtas nugesinti rusijos ambicijas karams ir silpninti įtaką Europoje. Toli žiūrėti nereikia, kaip kgbistai mūčina ne tik mūsų šalį, bet ir visų Baltijos valstybių, tiesa sakant ne tik Baltijos valstybių, bet beveik visų kaimynių. Jei nebūtų pilna šnipų Lietuvoje, tai būtų galima RPG statyti ir Baltijos šalyse. Aplamai, reikėjo mums sutikti susijungti su amerikiečiais, tai dabar sėdėtume apsiginklavę iki dantų ir priešrakėtinėm sistemom. Visi į mus žiūrėtų iš aukšto, o visokie išsigimėliai kurie tvirkina vaikus ar laksto su ginklais būtų nušaunami nusikaltimo vietoje. Palauk nebebūtų. Pažiūrėkit kokias nesamones daro dabartiniai politikai, visokie Uspaskichai slapstosi nuo teismo prisidengdami EP. Seni KGBistai vos ne didžiuojasi, kad tokiais buvo ir nusispjaut jiems, kad rusai brolius vežė mirti į sibirą. Vilniuje yra gatvių pavadintų rusiškomis raidėmis. Latvijoje norėjo rusų valstybinės kalbos. Kame problemos? Mums reikia stiprios rankos, kad lenkai neaiškintų apie Vilnių ar savo "vargšus" gyventojus, o mes verkšlentume, kad kaliningradas mūsų! O dabar esame kaip visada, tarp kryžminių ugnių.
faktas 2012-07-29 15:00
, na matai, Lietuva per maža ir išvis niekam neįdomi, kad į jos norus kažkas atkreiptų dėmesį. Politiniu atžvilgiu - Baltijos šalys barjeras tarp rytų ir vakarų bei nieko daugiau.
SarasLT 2012-07-29 15:25
Kalėdoms tarptautinį (pasaulinį) karą gausim dovanų? Rusija su JAV nesusipešė per šaltąjį karą (nors dantis viena kitai rodė), reikia tikėtis, kad ir dabar viskas daug maždaug taikiai išsispręs.
g3n1us 2012-07-29 15:27
Taip, todėl ir siūlė JAV prisijungti prie jų, kai lankėsi prezidentas. Neva užkirstume kelią rusijos įtakai ir jaustumėmės saugesniais, bet realiai lietuviams būtų buvusi daug didesnė nauda, kaip pigesnis kuras ir palankesnė mokesčių sistema, dabar niekas net negalvotų Lietuvai gaminti energijos iš rusų dujų, kas yra visiškas absurdas ir akivaizdus rusijos įtakos primetimas valdant Lietuvą. Aš nemačiau nei vieno piliečio kuris sutiktų gaminti elektrą iš dujų. Čia dar ne viskas, rusijos įtaka jaučiama ir Lietuvos kariuomenėse, gan aktyviai skleidžiamos propagandos, kad neva tokie patriotai, kaip Lanzbergis išprovokavo dideles dujų kainas ir panašiai. Atsimenat paksą ir borisovą, tai akivaizdus rusijos papirkinėjimas ir integravimasis į Lietuvos valdymą. Mums reiktų pradėti elgtis gudriau ir prisiplakti prie vienos galingesnių ir ekonomiškai stipresnių valstybių, kaip JAV, UK ar Vokietija. UK būtų idealiausias variantas, ekonomiškai, nes jei žiūrint į visas valstybes kuriose kolonizavo anglai, tai gyvena gan neblogai (pvz. Australija). Jei žiūrint iš karinės pusės, tai tik JAV išdrįstų perimti kariuomenių valdymą Lietuvoje ir sustiprinti saugumą taip, kad rusija prarastų viltis kada nors susigražinti mūsų valstybės valdymą.
g3n1us 2012-07-29 15:41
Supranti, niekada jie nekariaus, nes tai reikštų abiejų valstybių žlugimą ir pasaulinės kontrolės atidavimą kinijai. O kinų vidaus politika yra daug bjauresnė už JAV ir rusijos minusus sudėjus kartu. Be to tai galėtų sukelti pasaulinį karą, kurio tikrai nenori daugelis stiprių valstybių. p.s. kad visi politikai taip rūpintųsi dėl žmonių gerovės ir gamtos... o čia dar ekonominis modelis, kuris reikalauja pirkti kuo pigiau, parduoti kuo brangiau, vartoti kuo daugiau. Šiaip ar taip kažkada ateis lūžio taškas. Beja, tegul rusai atiduoda skolas mums.
technologas 2012-07-29 15:44
Rusija turi tik du draugus - armiją ir laivyną
mobilunkas 2012-07-29 15:55
rusams kariaut neapsimoka, nes bet koki kara pralos isskyrus branduolini. pirmiems panaudot atoma irgi negerai, bet jei izraelis, ar kokia kita salis panaudos atoma, va tada tai bus idomu- neplanuotas karas per valanda laiko, nespesim net is darbo grizt ir pasislept . rusija su jav irgi tiesiogiai nebandys kariaut, nes tai sakes visam pasauliui, nebent per gretimas salis. bet tada irgi jav laimes, nebent rusai realiai pagrasins atomu. o siaip pasauly tokios skolos kad karas kaip ir neisvengiamas.... deja
mnv 2012-07-29 16:15
Blemba ekonomistai jus. Mazdaug "Gerins ekonomine situacija ja visiskai sugriaudami"
Strong_Bad 2012-07-29 16:56
Tame ir esme, viska sugriovus reiketu viska atstatyt, o tai butu daugybe darbo vietuir visuotinis islikusiuju uzimtumas, atsirastu vienybe. O dabar nieko atsatinet nereikia ir visi praktiskai popierini darba daro ir nieko apciuopiamo sukurto matyt nera. Neber kur plestis, tai ir stoja visa ekonomika, todel ir zaidzia visi gamindami daiktus, kurie tveria tik 3-5 metus, o po to jau vel tenka pirkt nauja arba naujinami modeliai ir tt, tai taip ir gyvenam/vegetuojam.
Incognito 2012-07-29 17:27
Tik nereikia čia "lia lia", kai žus visi tavo pažįstami, artimieji, draugai ir mylimieji, įdomu, ką tada pakalbėsi. Karo jis nori, mat. Tai stok į armiją ir išvyk į Afganistano Goro provinciją pakariaut.
SarasLT 2012-07-29 17:49
Dar palygink dabartinius daiktus su komunistiniais laikais gamintais agregatais, tarnaujančiais visą amžių. Kai viskas taip greitai plečiasi, laiko tėkmė negali būti lyginama su praeitimi. Gyvenimas yra beprotiškai greitas. Žmonės yra be proto protingi, mūsų yra gyvas velnias, mes turime milžiniškus resursų kiekius . Per tuos tavo minėtus penkis metus vos ne bet koks daiktas bus ištobulintas tiek, kiek praeityje reikėtų ne vieno dešimtmečio tam pačiam rezultatui pasiekti. Ir leisk užduoti paskutinį klausimą. Kuo tu nepatenkintas šiuolaikiniu, tavo žodžiais sakant, gyvenimu/vegetavimu? Tu turi stogą virš galvos, valgai bent jau tris kartus per dieną, turi dušą/kriauklę/tualetą, tau nereikia sukti galvos dėl vandens stygiaus, turi kompiuterį, sujungtą kabeliu su visu pasauliu, rašai idiotiškus komentarus šiame portale. Argi ne rojuje gyveni? Ir ar būsi patenkintas, kai bombonešis praskris virš tavo miesto iš kiliminiu bombardavimu nušluos visą kas gyva nuo žemės paviršiaus, vardan to kilnaus tikslo - ekonomikos restartavimo?
faktas 2012-07-29 18:44
Iš tos pusės, kad žmonės taptų vieningi, Strong_Bad yra teisus. Visada, kai yra vienas kažkoks rimtas priešas, žmonės susivienija, o kai nėra priešų, išpyzdėja visi ir kovoja tarpusavyje.
slack 2012-07-29 19:12
Rusijai gali kariauti informacinį karą. Prisiminkit "arabų pavasarį", prisiminkit wikileaks projektą. O kaip energetinis karas Lietuvoje? kažkoks ryšys yra turbūt tarp žaliųjų Rusijos, ir atominės elektrinės. Ekonomikai pablogėjus patys žmonės gali nuversti valdžią ir pastatyti nežinia ką. Apie prezidento rinkimus gal girdėjot kandidatą Ron Paul?
g3n1us 2012-07-29 19:55
Na, leisiu sau pafantazuoti apie ateivius, kurie galėtų tapti žmonijos priešu ir visus suvienyti, kada musulmonas tu ar krikščionis nebedaro prasmės ir visi realistiškai žiūri į viską ir sako, nebūk durnas, dievo nėra yra tik ateiviai, kurie mus tuoj ant iešmų sumaus, bet jei ir būtų ateiviai, tai vargu ar taip primityviai elgtųsi. slack. Lai daro ką nori, bet NATO tegul nejudina, nes tai Lietuviams geriausias paguodos prizas, kad mažiausiai ką dėl mūsų padarytų, tai tiektų ginkluotę nemokamai. Nereikia daug dairytis, Gruzija su gauta ginkluote numušė geriausius rusų naikintuvus. Po to rusai su tanklaiviais pradėjo blokuoti jūros kelius, o mes turim priėjimą per Baltijos jūrą, per Latviją, per Lenkiją. Latvius pultų kartu, todėl beliktų Baltijos jūra ir Lenkija, bet kaip žinia mistral laivai buvo perkami dėl Baltijos jūros, o Lenkai mus gali parduoti dar kartą ir pasiimti Vilnių. Todėl mums būtina svari atrama ir draugystė su viena iš didesnių valstybių, kaip žinia niekas mūsų nesaugos už dyką, nes mes neturim daug resursų. Todėl privalome pasitikėti ir perduoti karinę kontrolę Britams arba JAV su vienodom teisėm ir galimybėm. Yra ir kita išeitis, moksliniai centrai. Jo niekas nenorės atiduoti rusams, bet tam reikia toliau investuoti į planuojamus mokslinius centrus ir skatinti mokslininkus didesniais atlyginimais. Prašyti Amerikos ir Britų pagalbos, ir bendradarbiavimo valdant mūsų karines pajėgas, ir prasivalant nuo rusų šnipų ir KGBistų. Pažiūrėkite, kiek daug pasiekė Lietuva per Adamkaus valdymą. Mes ne tik ES, bet ir NATO, dėl to rusai rovėsi sau plaukus ir grasino tiesiogiai ir netiesiogiai. Lietuviai gavo prieglobstį užsienio valstybėse, kai mums buvo krizės įkarštis. Grįžtant prie mokslo, tai patikėkit manim, Lietuviai yra protingi. Aš pats buvau sutikęs ar pažinojau labai protingus jaunus žmones. Yra ir tokių, kurie 16 metų savo laboratorijoje gebėjo kurti naujus virusus ar darė mokslinius tyrimus kitose srityse. Nors mūsų ir nedaug, bet mes nesame atbukę, kaip daugelis didžiųjų valstybių. Jei turėtume tikrai gerą patriotizmą valdžioje, tai nereiktų nei branduolinių ginklų, o turėtum galios priešintis. Pažiūrėkite, JAV šiuo metu kiša milijardus į lazerius, kad panaudoti karuose, o Lietuviai čia pirmi pasaulyje. Pasikartosiu, mums reikia mokslinių centrų ir karinių atramų iš didžiųjų pasaulio valstybių, išskyrus rusus, kurie viską pasisavintų ir lieptų kalbėti tik rusiškai, dirbti pusvelčiui. Turbūt teko girdėti istoriją, kaip rusai įkalino mokslininkus ir pasakė, neišeisit gyvi, kol nesukursit, todėl jų niekas ir nemėgsta, kai Amerikoje neįkalina, o užverčia milijoninėm sumom, kad niekas nepapirktų ir įdėmiai saugo ir vertina tuos kurie su jais.