„Microsoft“ bunda?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

g3n1us 2012-08-09 13:36
Spaudžiu dešinę straipsnio autoriui. Gan objektyvus ir smagus straipsnis. Na, bet nerašyčiau jei neturėčiau ką pasakyti, viena vieta užkliuvo: Man asmeniškai, kaip tik geras pavadinimas marketplace, prilipo iškart. O pridurdamas norėčiau pasakyti, kad kol Balmeris vadovaus, tol MS risis žemyn. Jau tą pačią nuomonę girdėjau ne iš vieno žmogaus. in-app purchase. Ką galiu pasakyti, MS pasityčiojo iš beta testuotojų. Taip, beta, kitaip negalima pavadinti.
faktas 2012-08-09 14:00
Deja, visiškai sutinku...
w00xer 2012-08-09 14:28
Naudojuos lumia telefonu ir nepaisant elementariu bet gana svarbiu trukumu (uzdara failu sistema ir su tuo susije dalykai), bent dabar i joki androida nekeisciau (didziaja dalim del GUI) bet kuo toliau ziuriu kas darosi, tai kyla tik mintis, kad savo strategijom jie suzludys tikrai gerus produktus.
Creatium 2012-08-09 14:56
Tie įpakavimai: http://www.mod-gadget.com/wp-content/up ... -8-box.jpg Ir nejaugi iš tikrųjų MS pagaliau atsisakė 20 skirtingų Windows versijų?
Leons 2012-08-09 17:25
O man priešingai - atrodo, jog "lameris" rašė nelabai su realybe susidūręs 1. Marketplace - visai neseniai "Android Play Store" vadinosi "Android Marketplace", kažkaip niekam nekliuvo. 2.Xbox - čia klaidins gal tokius lietuvaičius kaip autorius. Xbox brandas dar ir kaip atidirbtas ir puikiai žinomas vartotojų (visgi populiariausia konsolė, su kuria dabar ne vien žaidžiama, tačiau ir smart TV fukcijas pakeičia), galbūt Lietuvoje mažiau girdėtas - čia vyrauja PC žaidimai, MS čia neskiria lėšų normaliam Xbox marketingui. 3. Neperbėgs iš MS Office vartotojai prie nemokamų alternatyvų, nes tarkim Open (ar Libre, vadinkit kaip norit) Office tebėra labai ribotas ir praktiškai netinkamas verslo segmentui (pats dirbu IT specialistu ir jau matau pasekmes, kai kompanija pabando sutaupyt licenzijom ir įdiegt Open Office vietoj MS - tragedija). Kolkas manau, jog MS žengia gera linkme - bendros ekosistemos kūrimo, kuria dabar gali džiaugtis nebent Apple produkcijos savininkai, na o kaip seksis parodys laikas, visgi dar net nestartavo Windows 8 (Phone, RT, x86)
g3n1us 2012-08-09 18:46
Leon. O man atrodo, kad kaip ir bebūtų, bet tamsta dar didesnis lameris, nes andoid niekad nesivadino marketplace, o vadinosi android market. O MS tokia "gera" linkme žengia, kad į minusą šokinėja vis labiau.
Leons 2012-08-09 19:41
Na gal dėl pavadinimo ir sušlubavo atmintis, visgi visvien jis labai panašus MS finasiniame ketvirtyje nebuvo įtrauktos pagridines pajamas nešantys produktai, juk buvo minėta. Jei kas tikėtų, jog metinėje MS finansinėje ataskaitoje figūruotų nuostoliai, seniai akcijų vertė būtų pradėjus kristi Gala žino, tik kaip jiems su Surface pavyks, nes visgi jau atsirado konkurentų, kurie funkcionalesnių planšečių planuoja rinkai pateikti net ir x86 architektūroje.
g3n1us 2012-08-09 20:20
Na, būna ir man atmintis sušlubuoja.. Vat, niekaip neprisimenu, ką jie ten pirko ir visiškai nuvertėjo? Kiek nuvertėjo? Pora milijardų ar šimtas milijonų? Dėl akcijų, tai neperšokęs griovio nesakyk op, akcijos gali pradėti kristi po windows 8 nesėkmingo pasirodymo. Bet didelė tikimybė, kad šią problemą išspręs nusimetinėdami nepelningas paslaugas ir produktus. Viskas stovi vietoje, nes MS kažkada buvo visiškas monopolininkas, o šiuo metu vis dar turi didžiąją dalį vartotojų, nors nieko doro padaryti nebegeba. Dar atkreipk dėmesį, kad akcijos "buksuoja" ant vietos. Anksčiau ar vėliau atsiras kryptis, bet dar negreitai, nes nusimetinėjant paslaugas atrodys, kad viskas tvarkoje, per tą laiką bandys išleisti windows 9, kurie kardinaliai skirsis nuo windows 8, pagaliau windows 9 bus padaryta daugiau vartotojams, o ne belekaip, kaip sugalvoja kas nors. Jie padarė didelę klaidą, bandė eiti, kaip Apple ir pagaminti kažką paprasto, bet tai didžiulė klaida, jie bando žengti ten kur nelabai kažką išmano ir nelabai turėjo toje srityje inovacijų. Galų gale jie tikėjosi, kad touchscreen nešiojami kompiuteriai išpopuliarės, nes praleido smulkmeną, kad su rankom nepamosikuosi, kaip dirigentas ištisas valandas. Galų gale susiprato ir išleido planšetę, bet tai padarė tik dėl to, kad neatrodytų taip kraupiai iššvaistyti pinigai, o realiai planšetei būtų užtekę windows phone, tuo labiau, kad ta OS jau pritaikyta mobiliam ryšiui/internetui. Mano akimis žiūrint jie smarkiai susimovė ir dabar bando tai dangstyti, o realiai jau turėjo suprasti, kad prisidirbo ir gan rimtai. Balmerio negali atleisti, nes iškart kris akcijos ir visi pradės suprasti kokioje "šiknoje" šiuo metu sėdi MS. Iš android patentų uždirbo daugiau nei iš savo windows phone OS. Mano akimis žiūrint, tai nereikėtų laukti akcijų kritimo ir parduoti akcijas, jei pradės aiškiai kilti ir susilauks sėkmės, tada galima vėl nusipirkti, nes šiuo metu per didelė rizika.
Ryciuks 2012-08-09 21:10
MS žiūriu pradeda vis nesamones daryt ir daryt......nieko naujo :-o
StN 2012-08-10 11:10
Autorius truputį susipykęs su realybę ir matyt nelabai buvęs kažkur apart Lietuvėlės. Tiesa, autorius teisingai aprašė Lietuvos rinkos ypatybes, ir kaip Microsoft sprendimai lems jų būvimą Lietuvos rinkoj amžiaus grupėje nuo 40 metų. Tačiau, kiekvienas jaunesnis žmogus turbūt nelabai galvos apie progromėlių pardavyklės vardą. Jis tik nueis ir suras ko jam reikia ten. Xbox brand'as yra ganėtinai visiem žinomas ir turint omeny, kad jie supranta ant kiek tas brand'as neasocijuotas su Microsoft'o vardu - jie tiesiog nori parodyti visiem, kad Microsoft'as yra didelis ir gražus. Geras pertvarkymas, kaip kažkas čia sakė - bando pasivyti Apple. Office'o niekas nekeis į nemokamas alternatyvas. Kas yra bandę tas nemokamas alternatyvas, tas žinos, kad nėra išviso apie ką ten kalbėt. Microsoft susigriebę visas licencijas ir tie visi OpenOffice ir t.t. tiesiog neturi terpės kur konkuruot. Programėlės išvis manęs nedomina, nes vistiek vidutinis žmogus nenaudos daugiau 30-50 labiausiai reikiamų programėlių.