Žaidimų kūrėjai: "Microsoft" su "Windows 8" siekia išstumti nepriklausomus žaidimų gamintojus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-08-15 10:50
Pritariu Chris Hecker. Jei kūrėjas sukuria gera žaidimą - tai ne svarbu ant kokios OS jis ją sukurs. Nes geimeris norintis tą žaidimą pažaisti nusipirks ar įsidiegs tai ant ko tas žaidimas veiks. Tikri geimeriai nepagaili ir kelių tūkstančių vaizdo plokštei. Tad jei žaidimų kūrimas ant win taps per daug sudėtingas, visi geri žaidimų kūrėjai galės laisvai pereiti ant Linux platformos. O čia jie jau turės absoliučia laisvę daryti ką panorėję.
w00xer 2012-08-15 11:09
Shinigami, negaliu nepritarti,j uo labiau kai linux labai lengvai prieinama betkam. O kalbant apie pacia win8 OS, tai tikrai neisivaizduoju patogaus naudojimo ant eilinio pc neturincio "touchscreen'o". Mano subjektyvia nuomone, MS padare klaida sujungdami smartfaunus, plancetes ir PC i viena OS
scorpio 2012-08-15 11:39
Tikrai. Žinau ne viena pavyzdį kai geimeriai įsidiegę Win vien dėl to, kad galetu pažaist...
Myslius 2012-08-15 11:47
http://penny-arcade.com/report/editoria ... alf-the-st Esme tame, kad ne patch'a isleist kainuoja 40000$, o patch'o patch'a.
sigitas69s 2012-08-15 11:54
Jei jau taip atsitiks (taip jau buvo su WinMobil7), zaisim tik su Win7 koki 5- 10 metu. Tuo paciu Microsoft'tas isspres savo amzina problema windousu kopijavima, niekas nepirks niekas nekopijuos
Varnagas 2012-08-15 12:01
Jeigu bent viena didelė žaidimų kompanija kaip Valve, Ubisoft, Blizzard ir t.t. pradėtų rimtai dirbti link Linux pritaikymo, palaikymo ir žaidimų port'inimo į Linux, prasidėtų rimtas (ir tikriausiai negrįžtamas) open source aukso amžius. Jeigu bent viena tokia kompanija įdeda meilės į Linux, paskatina geresnį driverių palaikymą vaizdo plokščių ir kitų įrenginių, o ant sėkmingų darbo rezultatų paleidžia dar vieną sėkmingos serijos hitą kaip Assassins Creed, Call of Duty, GTA, kažką tokio, o gal net visai naujo, pilnai tinkamą ne tik windozei, bet ir paplitusioms Linux distribucijoms (Ubuntu, Mint, Fedora, Debian), būtų kažkas asmeninių kompiuterių sferoje. Pri'port'inus daugiau naujų ir senesnių žaidimų, paleidus Steam parduotuvę, turint gerą hardware ir bibliotekų palaikymą, beliktų tik šiek tiek palaukti, kol visokie Adobe ir kitos kompanijos pasektų į open source. Žinoma, pati tokių kompanijų produkcija nebūtų atvirojo kodo, nes kažkas iš to gyvena dabartiniu jų verslo modeliu, bet vien jau lygiagretus, neatsiliekantis Linux versijų palaikymas pakeistų PC sferą laaaabai stipriai. Žinoma, čia tik mano svajonė, bet viliuosi taip neužilgo nutiks. Arba nutiks dar kaip nors geriau, ko dar nespėjau prisvajot. Mane patį ant windows išlaiko tik geresnis programų, driver'ių ir žaidimų palaikymas.
Myslius 2012-08-15 12:17
http://games.slashdot.org/story/12/08/0 ... revolution http://linux.slashdot.org/story/12/08/0 ... o#comments Asmeniskai tikiuosi kad MS susitvarkys, nera jo kam pakeist, ypac ne linux. Siuo metu zaidimu rinka issiskiria i du segmentus: 1) PC zaidimai, 2) Webiniai ir phoniniai. Dauguma zaideju nuo rimtu zaidimu (tame tarpe ir mane) daznai atitraukia 2) kategorija, kas nera gerai, krenta zaidimu kokybe. Zynga puikus pavyzdys, kepa simple stupid zaidimus kad tik kuo daugiau priviliot zaideju ir isviliot pinigu, visu ju sukurtu zaidimu esme yra tik pinigu isviliojimas ir jie tai daro labai gerai. Siek tiek neramina kad isejus Windows 8 su marketu, rimtu pc zaidimu rinka susvyruos, kad visi prades zaisti zaidimus tokius kaip farmville. Sertifikavimo praejimo procedura zinoma nepatinka zaidimu kurejams, bet nera ji ten tokia jau labai baisi, yra ir pliusu ir minusu, is pliusu galima pamineti, jog nereikia kurejams sukt galvos kur patalpint zaidimus, moket uz duomenu pralaiduma, rupintis tam tikrais mokesciais. Galima labiau koncentruotis ties pacio zaidimo sukurimu. Blogiausia puse... turi prisitaikyti prie MS taisykliu, apribojimu ir pan.
enternald 2012-08-15 12:49
Steam ir left for dead 2 ateina į Ubuntu, be to Left for dead eksperimentas parodė, kad Left 4 dead 2 veiks greičiau ant Linux negu ant Windows 7: http://blogs.valvesoftware.com/linux/faster-zombies/ . Taipogi šis projektas: Android konsolė http://www.kickstarter.com/projects/ouy ... me-console panašu kad taps realybe.
kassu 2012-08-15 14:18
Man tai panašu kaip mūsų turginiai šaukė dėl kasos aparatų (kad neliks prekybos) Tas pats bus ir su Win8 , pabumbės ir prisitaikys. p.s. toks jausmas, kad p.Chris Delay win8 tik per youtube matė ...tuo tarpu 27“ įstrižainės ekranuose naujos "Windows 8" ikonos yra net 6“ pločio – jo teigimu,... Arba monitoriaus rezoliucija 800X400
enternald 2012-08-15 18:32
Bus kaip su Vista visi ramiai ignoruos. Bėda ne windows 8, o Microsoft politika naudojama windows 8, ji žlugdo visą žaidimų rinką ypač smulkius developerius.
Foxman 2012-08-15 20:14
Tai kad Win8 bus š... buvo galima tikėtis. Juk kas antra Microsoft išleista Win versija visad buvo prasta. Reiks palauk puse metų, kol išleis naują