Didėjanti Kinijos kariuomenė gąsdina ir kaimynus, ir JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eidumukas 2012-10-25 12:03
„Tiesą sakant, mūsų greitas augimas yra kaip kompensacija už praeitį. Antra, mūsų karinis biudžetas išaugo dėl padidėjusių grėsmių Kinijai, tradicinių ir netradicinių. s. Mes taip pat esame viena pasaulio šalių, turinčių daug kaimynių“, – sakė generolas. Iš šito pasakymo matyti, kad patys kinai visai kitaip galvoja nei prieš tai buvęs kažkokio "eksperto" parašytas straipsnis, kad Kinija tik į savo vidų žiūri ir jai nerūpi svetimi turtai ir žemės. Po straipsniu buvo komentarų, kurie tik ir svajojo, kad Kinija pakeistų JAV dominavimą, nes atseit "taikesnė" pirmoji yra...Įdomu, ką dabar jie sakys.
azotas 2012-10-25 15:13
Na JAV visada juk nebus numeris 1 vieni iskyla kiti susitraukia. Galima sakyt, kad patys vakarai kalti del kinijos ekonomikos augimo uzuot gamine savo salyse perkelia gamyklas ten kur pigiau pas kinus. Bent jau as taip manau..
technologas 2012-10-25 15:23
Įdomu, kai pradės atsiiminėti tas užimtas žemes, kiek kartų gyventojų Rusijoje sumažės - du ar tris kartus?
Eidumukas 2012-10-25 15:47
Berods The Economist rašė, kad besivystančios šalys (konkrečiai - BRIC) nepasivys Vakarų, kaip to buvo bijota/laukta. Arba tas pasivijimas neįvyks taip greitai, kaip buvo manoma anksčiau. Taip pat jau yra atvejų, kai gamyklos iš Kinijos perkeliamos į Vengriją, Rumuniją ir pan., nes Kinijoje brangsta gamybos kaštai plius gabenimo išlaidos nemažos ko pasekoje gaunasi pigiau gaminti arčiau "namų".
TAURAS 2012-10-25 16:01
Taipogi logiškai mąstant vakarų ekonomika yra tokia didele, nes pasiektas vartojimo maksimumas. Vien pramone pasivyt vakaru neįmanoma, o jei Kinija pradėtų vartoti, tarkim taip, kaip Amerika ar kokia UK tai manau net 20 žemių neužtektų..
kiesza 2012-10-25 20:13
kinai jaucia ateinancia stagnacija kuria jiems prognozuoja ekonomistai, tai logiska, kad bijodamas bado stveriasi raumenu auginimo steroidais, nuo ko kencia ju ekonomikos skeletas, bet kas is to iseis pamatysime arba kazka laimes arba pasens su visa savo ginkluote kaip S. Koreja
Eidumukas 2012-10-25 23:30
Nrapsimeta. JAV ir yra didžiausia pasaulio tvarkdarė. To niekas rimtai neginčija. O čia būtent ir kalbama apie būsimą galimai kilsiančią grėsmę JAV dominavimui, kuris vieniems patinka, kitiems ne.