Valstybės kaip prekių ženklai, kuris patraukliausias?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2012-11-01 00:51
Šveicarija - fenomenali šalis. Tokia nedidelė, bet sugebanti lyderiauti daugelyje sričių. Net per WWII turėjo tiek daug įtakos, kad net būdama tokia nedidė sugebėjo išsaugoji nepriklausomybę - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Map_EN.png . Jei ir Lietuva taip sugebėtų...
Arns 2012-11-01 08:43
net šiais laikais kalnuotos valstybės - rakštis užpakalyje, tad tuomet tiesiog naciai nesivilko į konfliktą, kuriame užstrigtu. Kitas dar dalykas, jau tuomet tai buvo bankinė valstybė, ir nors naciai nemėgo bei įvairiais įstatymais varžė vokiečių galimybes ką nors saugoti už Vokietijos ribų, bet daugelis "nešvarumus" ten slėpė. O Lietuva visados buvo ant kelio tarp Rytų ir Vakarų. Nei gamtiškai nei politiškai mes nesame kažkas, ko buvo geriau nė nekliudyti.
nondescript 2012-11-01 16:00
Kažin, Šveicarija strategiškai geresnėj vietoj, ten kaip stotelė tarp Prancūzijos, Italijos ir Vokietijos, o juk daug kas priklauso ir nuo kaimyninių šalių.
Arns 2012-11-01 16:59
Žvelgiant istoriškai, tai nėra labai bloga vieta. Ypač žinant kaip kaimynės šalys (jei Italiją skaitytume šalimi) iki šių laikų gyveno, kur vėlėsi. Net atmetant XX amžių ir aktyvų dalyvavimą pasauliniuose karuose. Šveicarai galėjo likti nuošaly. Net per protestantų skerdimą visoje Europoje, kalvinistai šveicarai buvo beveik neliečiami.