Kaip uždirbti milijardą ir nemokėti mokesčių?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2012-11-15 09:51
Visąlaik buvo įdomu, kam labiausiai patinka taip garsiai reklamuojamos „užsienio investicijos“ Kodėl šalis skolinasi valdininkų algoms (na - gerai, tiesiog pravalgymui) milijardus, bet nepasiskolina kokios nors gamyklos statybai savo kapitalu? Kas didelis noras įsileisti užsienio gigantus? Kame nauda? Na dėl mokesčių nemokėjimo - viskas legalu. Kaip pas maksimą. Tokios įmonės tikrai turi lėšų pasamdyti juristus ir ekonomistus, kad mokesčių mokėtų kuo mažiau - ir teisingai. Jie gi verslininkai - jie dirba pelnui, visiškai ne tam, kad kuo daugiau pinigų sumokėtų Taigi - iš kur tas tonas apie per mažus mokesčius? Amerikei nepatinka savo įstatymai? Ar nepatinka demokratija, norėtųsi daugiau socializmo ekonomikoje?! Norėtųsi biškį diktatūros? Pasakei graužtukui ar gūgliui - mokėk pinigus blyn! Ir vsio, pinigų sočiai Taip valstybė galėtų reketuoti visus - žinot, kaip gerai tada gyventų?! Kartais atrodo, kad TSRS nežlugo; tiesiog pasislėpė pogrindyje ir dabar taikosi užvaldyti visą pasaulį
Aidas 2012-11-15 09:55
Tu teisus. Tos idėjos ir principai tūno užsikonspiravę ir, galima sakyti, nuolat yra potenciali grėsmė.
Shinigami 2012-11-15 11:07
Nelabai ką ir pakeisi. Nes viena pusė bando kuo labiau apkrauti mokesčiais, o kita kuo daugiau jų išvengti. Čia nėra nei gėrio, nei blogio. Tik pelno siekimas ir pavydas kai kažkas tą pelną gauną. Bei yra ne vienas mokestis, yra visa krūva įvairių mokesčių ir vargų ar nuo jų visų kažkas sugeba pasislėpti. Kad ir mokant atlyginimą. Apie 50% to kas užrašyta ant popieriaus gauna valstybė, nuo kiekvieno atlyginimo. O komunizmas ir socializmas vienos iš didžiausių blogybių. Nes kaip jis praktikoje veikia, nereikia toli ieškoti. Tereikia pažiūrėti kaip dirba valstybės biurokratai, kuriems atlyginimas mokamas ne pagal jų darbą. Ten visi savo giminaičius sukvietę, nors jie dirbti visiškai nemoka. Todėl kad darbas butu atliktas priimti ir keli mokantys dirbti kurie viska ir dirba. Bet dėl to ten darbuotojų yra dvigubai daugiau nei reikia. Niekas ten ekonomiškumo ne ieško. Viska varo į minusą. Juk valstybė taip lengvai kai įmonė bankrutuoti negali. O ir atlyginimas mokamas iš biudžeto, o ne iš to ką uždirbo.
Anonymous 2012-11-15 12:51
O dar baisiau, kad šitie dalykai ne tik pas mus, post-soc-siur-realizme, bet ir „senos demokratijos“ šalyse... Bet vis tiek veidmainystė - leisti nemokėti mokesčių ir paskui kaltinti, kad nemoka mokesčių?! Manyčiau tame yra dalelė blogio
Aidas 2012-11-15 13:09
Tokia dabartinės politikos realybė. Nėra čia ko stebėtis. Jei visuomenė (atskiri atstovai, bandantys atstovauti visuomenės interesus) bando įsikišti, tai pati visuomenė tuoj dezinformuojama ir suskaldoma, dėl ko nebepasitiki savo atstovais.
Anonymous 2012-11-15 13:28
Yra kuo stebėtis - štai man nekeista, tau nekeista, o vat žiniasklaidai - dar ir kaip keista! Kaip žiauriai pasaulinio lygio žurnalistus nustebino jų pačių šalių įstatymai Štai kas stebina. Kaip man, kaimiečiui (palyginus su amerikonu - tai ir visai urviniui) aišku ir suprantama, o aniems - nesuvokiama ir baisu?! O dar labiau stebina, kad pasaulis nustemba, kad verslo tikslas gauti pelną Įsivaizduojat, kaip keista - verslas dirba ne dėl to, kad mokėti kuo daugiau mokesčių, ne tam, kad mokėtų kuo didesnes algas - bet dėl pelno! Tiesiog vaikiškai jaudinamai nustemba
Aidas 2012-11-15 13:34
Čia jau reikėtų specialios analizės, kad nustatyti, kokio tikslo siekė žiniasklaida. O tai analizei reikia daug faktinių duomenų. O prie jų reikia prieiti.
Anonymous 2012-11-15 15:26
Teks palaukti - tikslas išlys pats
Aidas 2012-11-15 15:32
Tikslas tai anksčiau ar vėliau išlįs, bet męs jau būsime "padaryti".
faktas 2012-11-15 16:15
Regis, nuo to labiausiai kenčia Prancūzija, nes visi masiškai verslus perkelia kitur. Nepakeliami mokesčiai.
Shinigami 2012-11-15 16:31
Ir kaip valstybės sprendžia tokias problemas? Tiems likusiems patriotams kurie moka didelius mokesčius, juos dar labiau padidina. Bei apsunkina verslo sąlygas. Kad ir jie kuo greičiau savo verslus perkeltu kitur.
trapecijus 2012-11-15 18:20
Čia, manyčiau, vyrauja pasiųlos-paklausos dėsnis. Amerikonai ar vokiečiai nenori saviems didelių algų mokėti - perkelia gamybą į Kiniją, Rusiją, Afrikos šalis. Nepatinka mokesčiai vienoj šalį - ras kitą, kurioje gali sumokėti mažiau. Kai apyvarta sukasi šimtais milijardų - jokia šalis neatrodo per toli. Tai ir keliasi verslai iš Prancūzijos, nes valdžia nori daugiau surinkt. Todėl pvz Airija ir nekelia pelno mokesčio, kad nepabėgtų užsienio įmonės su kapitalais bei išlaikytį darbo vietas, nors Europos Sąjunga labai nepatenkinta tokiu nusistatymu.
Manvydas 2012-11-15 22:55
O paskui stebisi, kodėl žmonės nepatenkinti...Paprastas žmogelis dirbdamas atiduoda didelę dalį atlyginimo mokesčiams, o tuo tarpu korporacijos nusukinėja mokesčius. Negi tos korporacijos taip tvirtai tiki, kad viskas bus kaip dabar yra? Visi tik vartoja, perka, o jie krauna kapitalą.Baigsis resursai (jeigu iki to laiko nieko nebus sugalvota (nors greičiausiai nebus)), ką vidutines ir mažas pajamas gaunantys (kurių dauguma) žmonės darys, ir kieno galvos pirmos lėks? /Nesupraskit klaidingai aš tikrai ne už tai, bet istorija ne kartą parodė, ką masės apimtos įsiučio padaro.
sigun 2012-11-15 23:00
Niekas dėl to nenustemba. Visi ir ypatingai JAV puikiai supranta, jog tie pinigai kurie nebuvo sumokėti mokesčiais bus išmokėti dividendais tiems patiems piliečiams, t.y. JAV atveju jie ir sugrįš atgal tik kitu pavidalu. Bet čia jau gaunasi kita problema - iš valstybės reikalaujama apsaugos, infrastruktūros, bet jai stengiamasi duoti kuo mažiau. Ilgai taip tęstis negalės, kažkada ateis valstybės bankrotas. Vat šito tūlas amerikonas nesupranta ar bent nenori tuo patikėti.
perihellis 2012-11-15 23:12
kažkaip tu čia naiviai..jau nuo seno aišku, kad eilinis pilietis daugiausiai procentų nuo savo uždirbtų pinigų atiduoda valstybei..gavai 100lt? 72lt atidavei valstybei. O kaip su verslu? mažiau jie atiduoda. o galvos greitai dar nelėks. Visiem viskas dabar yra gerai.
Anonymous 2012-11-15 23:37
Na, žodį „nustemba“ paminėjau dėl jų pačių parašyto straipsnio nuotaikos Oi, šitiek uždirbo - o kiek mažai sumokėjo! O kad pinigai sugrįžta - na, kai sugrįžta juos išleidžiant valstybė gi pasiima procentėlį - tai kame replės? Tegu ir nemoka mokesčių iš karto, ateis pinigai kitu ratu Ne esmė - esmė žiniasklaidos tonas. Kažkoks įtartinai socialistinis
faktas 2012-11-16 01:28
Bet svarbu ir kaip pinigai vaikšto tarp valstybių... O kadangi yra mokesčių skirtumas, tai tas vaikščiojimas tampa kryptingas ir kai kam nuo to blogai, o kai kam gerai. Jei Lietuva priimtų bankų neutraliteto ir pelno mokesčių mažinimo įstatymus - nespėtume skaičiuoti, kokiu greičiu visos korporacijos supultų į Lietuvą...