Britų politikas: Lietuva viena pirmaujančių valstybių taptų pasekusi Honkongo pavyzdžiu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2012-12-04 03:03
Visų pirma atsimink nerašytą taisyklę.. Yra melas, yra geras melas ir statistika Davai pažiūrim į šią nuorodą: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statis ... statistics Na čia lyg ir viskas stoja į savo vietas. Bet deja nepavyko rasti net buvusių trijų metų duomenų.
Myslius 2012-12-04 03:10
Maciau as ta nuoroda, joje 1998-2008 duomenys, ne dabar. Bei kaip pats matai nei viena valstybe per 10 metu nei karto nemokejo 40%. Lietuvoje 934,2 tūkst. asmenų, gaunančių bent vienos rūšies pensiją. Išlaidos pensijoms sudarė 8,8 mlrd. litų. Tai vidurkis 785 litu? Nedaug, hm. Bet pats skaicius asmenu nemazas. Ir siaip man atrodo cia Sodra prisidirbus su skolom, tai islaidas dengia.
vvv2 2012-12-04 09:29
, o tuomet ji jau "prasiskolinusi" ir nesugeba net palūkanų padengti!!! p.s. .. biudžetinės įmonės skirtos tenkinti visuomeninį interesą, jos turi būti finansuojamos iš surenkamo biudžeto! biudžetinių lėšų "skolinimas" biudžetinei įmonei yra sukčiavimas stambiu mąstu! pirkimai iš mokesčių mokėtojų pinigų (biudžeto) yra tiesiog vagystė neatsiklausus!
Aidas 2012-12-04 09:42
O tai VVV2 pasakyk man - kas eis į politiką, jei tu panaikinsi visas pinigų pasidarymo shemas? Tik tie, kurie neturi darbo?
Osiris 2012-12-04 10:22
Graziai tu cia sh primalei ta pati pasakei tik kitu kampu. Do the math: Imonei sukuri 5000lt verte. I rankas gauni 1000lt(ir tai cia optimistinis variantas, kad gauni 20%, paprastai gautum minimuma - 700lt), mokesciai valstybei 627.17lt, visa kita - darbdavio PELNAS, ir nesvarbu, kad inventoriu pirko ir ale investicijas dare - vistiek turto padidejimas darbdavio saskaitoj, o ne kieno nors kito("strateginiu planu pinigai" - gerai sh sumalei ). Jei ne cento nesugebi sutaupyt, tai skaitykim is 1000lt iskart gali atsisveikint dar su 21% - 210lt. PVM yra tiesiog permokejimas, bereikalingas antkainis, o ne kazkokia geradariska paslauga. Valstybe is to savo neveikianti aparata maitina. Akcijai reikalingi? A nepakanka 21%? Nea.. Perdaug rizikos palikt zmones turtingus - dar neduok Dieve knygu nusipirks, protingesni taps ir vyriausybe uzsimanys nuversti. Tai gale belieka 790lt - tai vos 15.8% nuo to ka is tikruju sukurei. 84.2% mokesciams negana? dar kelt reik?
Sarunas 2012-12-04 10:29
Visų pirma ne skolinimas, o finansavimas. Tiesiog yra paprasčiau surinktus pinigus biudžete paskirstyti pagal prioritetus institucijoms. Juk nenorėtum, kad pvz kokia ugnegiasių komanda pirma paprašytų susimokėti už tavo degančio namo gesinimą, o tik tada pradėti darbus. Ar ne? Kadangi už tavo namo gesinimą ugnegiasiams yra mokamas atlyginimas, yra perkama technikas, diegiamos sistemos - jiem yra būtinas finansavimas iš valstybės biudžeto. Galbūt tavo teiginyje kažko nesupratau, bet man pasirodė, kad siūlei kiekvienai institucijai pasirūpint pačiai susirinkt pinigus, kad save galėtų išlaikyt.
immortallt 2012-12-04 10:46
Kai kuriems zmonems labai noretus pasiulyti emigruoti metams i rytus. Griztu patenkinti, kaip Lietuvoje gerai viskas...
Sarunas 2012-12-04 11:17
Kiek kartų gali tą pačią klaidą daryt? jau trečią kartą taisau. Pirkdamas už 1000 litų - PVM (21%) sumoki 1000-(1000/1,21)=173lt Matosi, kad su skaičiais neesi susibendravęs - viską trauki iš kišenės ir pasikliauji emociniu vertinimu. Nepyk giliau į diskusijas nelįsiu su tavim ir negaišiu laiko.
kionig 2012-12-04 12:41
Va radau 2010 http://www.stat.gov.lt/en/catalog/list/ ... f0aea0bbe2 57 psl. Tai 2010 pagal BVP buvo 19,2%. Šiaip tai nepamiršk pridėti ir ne tik pensininkų. Dar ir šeimas, bedarbius. 56 puslapyje pamatysi lentelę, kurioje viskas nuodugniai parodyta. http://www.google.lt/url?sa=t&rct=j&q=s ... -XLa9R4ICw
immortallt 2012-12-04 14:45
Osiris yra dar vienas trolis, kuris turbut ir plokscia zeme tiki, gincytis neverta. Skaiciuose nesigaudo ir mato savo tiesa - visi kalti, kad jis blogai gyvena, bet ne jis pats. Tokiems zmonems tiesiog reiktu padaryti atrakcija. Nuvezti kur nors i miskus nuo civilizacijos uzuomazgu (iskaitant kelio) arciausiai 50km, paleisti su titnago gabaleliu ir 0.5l vandens patiems parsirasti - tada gyvenima pradetu vertinti kitaip.
vvv2 2012-12-04 16:15
- yra dalis kvailių, kurie žino kokia apvali žemė ir "susiriesdami" tai aiškina "nežiantiems".. - yra dalis pralobusių, ir dabar "susiriesdami" aiškina, kaip garbingai jie užsidirbo.. - yra dalis naivuolių, kurie dairosi išsižioję..
Osiris 2012-12-04 16:24
Ne skaiciuose esme - 173lt kaikuriem yra 3-4 dienos darbo. Ir visa tai i bala...
BlueC 2012-12-04 16:46
Jo, "Klausimėlio" Lietuvai toli...
Simplicity 2012-12-04 17:00
Kartais tam pačiam LIDL'e pikrdamas ryžius po eurą su centais už kilogramą pagalvoju jog jie yra niekingai pigūs. Tuo tarpu tuos ryžius man auginantis vietnamietis jų negali įpirkti, nes rinka diktuoja kainas ir aš pasiryžęs už juos mokėti daugiau. Kiek nemažai paralelių su Lietuva ir Vietnamu.
immortallt 2012-12-04 17:01
Trumpas pavyzdukas is senu laiku ir aiskus kiek tik imanoma. Kai nebuvo gamybines irangos, zmogus per valanda padarydavo 20 smeigtuku. Jei dabar taip butu dirbama, tai dezute smeigtuku kainuotu apie 20 litu. Ivedus pirmaja gamybine masina, per minute buvo pagaminama 20 smeigtuku su tokiais paciais kintamaisiais kastais, tai yra masinos operavimas minute, energija ir pan kainuodavo tiek pat, kiek visa valanda zmogus butu dares tuos 20 smeigtuku. Dabar iranga turbut per sekunde pavaro ir po 200 smeigtuku. Taigi, kaip cia Osiris bando isaiskinti, kad zmogus dabar per valanda pagamina 720,000 smeigtuku yra tik zmogaus nuopelnas, ir zmogaus sugeneruotos pajamos ? Tik vienas niuansas, zmogus be tos irangos sugeneruotu vienas pats kiek ? 1/36,000 ? Tas pats galioja visur. Tik skiriasi proporcijos. O del mokesciu, tai ko atsisakome pirma ? Pensiju ? Mokyklu ? Gaisrines ? Policijos ar sveikatos apsaugos ? Tai yra pagrindines islaidos.
perihellis 2012-12-04 23:12
vėl gryžtant prie straipsnio man labai labai įstrigo to šarlatano mintys apie atominę energetiką lietuvoje. Jei čia tikrai teisingai išverstos mintys, tai jis viską siūlo daryt būtent taip, kaip būtų naudingiausia rusijai/baltarusijai ir labiausiai žalinga lietuvai. Toks vaizdas, kad jis gyvenime nėra girdėjęs tokio dalyko, kaip BRELL sutarties ir vadinamo "žiedo", kuris jungia visas šios sutarties valstybes. O ir dar siūlo statyt kuo galingesnę atominę, kuri būtų naudinga ruskiam, nes lietuva pati savarankiškai jos negebėtų valdyt ir išnaudot, tam reikalinga būtų maskva. Uždarydami senąją atominę bent dalinai pabėgom nuo ruso. O jau kitose mintyse rašo, kad mes broliai šaunuoliai tokį didžiulį BVP augimą turėjom, kai pabėgom nuo ruso, o dabar siūlo vėl ateit į to pačio ruso glėbį. Lygiai tas pats jo siūlymas lietuvai vykdyti grandiozinius projektus ir minėjimas, kad lietuva yra mažytė valstybė. Kaip tik mažos valstybės privalumas yra lankstumas. Dar kalbant apie darbuotojus, kurie dirbo senojoj atominėj ir jų perkvalifikavimą, tai visai juokingos mintys. Kas antras jų bus pencininkas, kai nauja elektrinė būtų baigta, tai ką tie žmonės turėtų veikti, kol ji bus statoma? Tuo pačiu grandioziniai projektai domina ir užsienio grandus, kurie, manau, kad gali labai stipriai pakonkuruot su vietinėm firmom, o ir vietinių įmonių, kurios yra pajėgios vykdyti didžiulius projektus vienetai. Reiškia, kad didelė dalis pinigų iškeliautų į užsienį. O tarša? matyt pamiršo, kad atliekas reiks kažkur saugoti. Kodėl latviai su estais pritilsta, kai siūloma pasidalint atliekom, o kai kalbama apie jų saugojimą lietuvoje jau ploja rankutėm? O gal šis žmogus turi interesų kažkokių ir norėtų kažką lietuvėlėj nuveikt sau naudingo? Kad ir kelią tiesti nuo uosto iki būsimos elektrinės? o gal perkelti kažkokį draugų įmonės padalinį? apie valdžios aparatą visą jau išdiskutavot, apie mokesčius irgi. Jeigu staigiai ir stipriai sumažintų mokesčius, tai nemanau, kad sekančią dieną visi būtų laimingi.. Tik su mintimis apie švietimą ir tai tik dalinai sutinku. Kažką čia sapalioja tas politikas nelabai suprasdamas apie ką kalba..Tik tiek, kad "varguoliam" labai gražiai skamba: "mažinsim mokesčius ir valdžios aparatą".
vvv2 2012-12-05 10:19
- spėju esi kažkiek susijęs su politika/ekonomika, taigi turėtum žinoti, kad hiper stambaus kapitalo (globalinio) interesai nesutampa su vlstybingumo institucijų, todėl ne tik Lietuvoje, bet visame pasaulyje nupirkta žiniasklaida kala ir kala vieną ir tą patį: kokia bloga jūsų valdžia!
immortallt 2012-12-05 14:32
Ziniasklaida kala, tai ka perka runkeliai. Amerikoje pvz isleido laikrasti, kuris rase TIK geras naujienas. Bankrutavo labai greitai - niekas nepirko.
vvv2 2012-12-06 09:40
"..
demukazz 2012-12-24 23:19
Suabejoti, kad tikrai didelė dalis pinigų skirtų viešiesiams pirkimams nubyra ne ten kur reikia, manu žalinga sveikatai bet tai labai žmogiška, nors ir nepateisinama. Gyvenu Kaune ir tokių plovimų apstu. Visi puikiai pamena "auksinį tualetą", kurį jau pagaliau atidarė; M.K.Čiurlionio tiltą statė ~12metų ir tai kokios 5-6 skirtingos įmonės. Schema labai elemtari: pasisamdai pasirinktą bendrovę, nors ir buvo paskelbtas viešasis pirkimas ir sutari, kad ji darbus atliks už 100mil per 5metus - oficialiai. bet realiai jai sumoki iš to paties biudžeto didžiulį avansą ir nežmonškus darbų atlikimo tarifus. Tada ji savaime aišku darbų nepajėgia atlikti ir pinigai jau nuplaukia. Ir taip kartojasi kelis kartus.Ar atsiras kaltų jau priklauso tik nuo to ar buvo ranka patepta ir opozicijai. Jei ne, spaudoje galbūt sumirguliuos antraštės kokie prasti tie statybininkai ir viskas. Pasaka baigta. Epinis pavyzdys - valdovų rūmai. Manu už kokius 5-10mil pats ir dar geriau suorganizuočiau darbus. Labiausiai nervina tai, kad viskas tai vyksta taip viešai ir taip akivaizdžiai, bet padaryti juk nieko nepajėgi. Kas kalčiausi būna visi puikiai supranta. Tas tikrai nervuoja - nesiskaitymas su tauta ir laikymas mus bukais. Taigi jie juk politikai - tegul bent išmoksta profesionaliai meluoti ir dangstyti savo darbelius, tada bent ir man nerūpės.