JAV žvalgybos prognozės 2030-iesiems: superžmonės, supermiestai ir Azijos galybės augimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

1hitkillhack 2012-12-13 23:16
O jeigu atmetus visas samokslo teorijas ir paziureti tik i zmonijos evoliucija?
Aidas 2012-12-13 23:22
Kur tu matai sąmokslo teorijas? Tai elementari ekonomika. Gal tikiesi, kad tos technologijos bus dalinamos visiems norintiems, ir dar vienodos kokybės? Tai jokia evoliucija, jei veikia ne žmogaus organizmas, o technologiniai implantai. Bus daug juoko, kai implantas užlūš, kaip pasijus žmogelis?
1hitkillhack 2012-12-13 23:38
O dabar taip yra? Pagamina nauja Ferari ir ji yra visiems padalinta? israstas kazkoks dalykas ir ji turi vienetai. Taip buvo ir bus. Ar kadanors buvo lygybe? silpnesnis ir neturtingesnis niekada negaudavo geriausiu dalyku, tokie desniai. Kaip jau minejo jonasas, yra genu inzinerija, tai ne implantas, tai ne masina kuria isidesi i save, tai tiesiog genetinis saves tobulinimas. Niekas ir nesako, kad pradzia turi buti tobula... taip uzluzines implantai, neveiks, zudys zmogu kuris ji nesioja... Bus issigimimu del genu inzinerijos, mirciu ir t.t. Bet viskam turi buti pradzia. Yra zmones kurie sedi urve ir jiems gerai, bet yra kiti kurie nori islysti is jo.
Aidas 2012-12-13 23:49
Tai visada prašom. Su rizika, matau, esi susipažinęs, tau ir spręsti. Kas liečia mane, tai esu patenkintas savo padėtimi. Mat yra klausimų, kuriuos tik žmogus gali išspręsti. Tam nepadės genų inžinerija ar implantai. Mąstymo greitis, atmintis, informacijos talpa dar neduoda mąstymo gilumo. Šios savybės padės tapti geru technologijų specialistu, bet nepadės spręsti gilių klausimų. Jei manęs paklausi, kokie tie gilūs klausimai, net nesivarginsiu rašyti - reiškia tu su jais nesusidūręs, o kol nesusidūręs, diskusija bus tuščia.
Aidas 2012-12-14 00:06
To nedaleis teisė, bent tokia, kokią šiandien turim. Jei susiformuos teisė, kuri tai leidžia, tai turėsime seną gerą Lenininį principą - tikslas pateisina priemones. Dėl iš šio principo kilusios valstybių santvarkos niekam maža nepasirodys.
1hitkillhack 2012-12-14 02:23
Ten kur pritruksta faktu ir teiginiu, prasideda "kazkas gilaus" tas jau pradeda darytis iprasta...
1hitkillhack 2012-12-14 02:36
O dabar ka perkame? ka valgome, rukome, geriame... nezudo musu? nusipirkes automobili tu nezinai ar per jo gedima tu nezusi, bet zmones perka ir zuva... Tai zmoniu laisve jeigu jie nori implanto niekas neturi teises drausti jiems jo isideti, kad ir jis zudo ji, zmogus pats atsako uz savo veiksmus... Jeigu teises neleidzia to, tai jau zmogaus varzymas ir isvis apie kokias teises snekam. Ir vel iszvelgiu pas tave samokslo teorijas... Apie leninus, santvarkas ir visa kita... prasau mesk tu jas, kai kalbame apie evoliucija...
Aidas 2012-12-14 08:07
Leninas irgi kalbėjo apie savo ir jo kuriamos visuomenės evoliuciją. Be jokių sąmokslų. Beliko tik prisiminimai ir skurdas. Teisė gali neleisti masinio technologijų, kuri kelia grėsmes gyvybei ar sveikatai, panaudojimo. Jei koks privatus asmuo naudosis - jo rizika. Aš tau svajoti neuždrausiu. Gal bus kas po 50 metų realaus ir prieinamo, o gal ir ne. Ir seniau daug kas žadėta, o kaip nėra, taip nėra. Edit: aš senis ir ne technologiškai orientuotas. Žinant tai, gal tau praeis noras su manimi diskutuoti. Edit2: būtų mano valia, tai jei technologija keltų grėsmę tavo gyvybei ar sveikatai, aš tau neleisčiau ja naudotis, kad ir kaip norėtum.
Aidas 2012-12-14 08:32
Faktų ir teiginių yra daug daugiau, nei tu įsivaizduoji. Kitas klausimas - ar jie tau aktualūs.
vvv2 2012-12-14 09:44
1hitkillhack 2012-12-14 15:09
Tai butu ne viltis, o tik laiko klausimas manau. Ir manau nereikia taip drastikai konkretizuoti, uztektu ir trupucio saves pagerinimo, kad butu atitinkami atradimai ir tolesnis zmogaus protingejimas, kuris dabar atrodo siek tiek suletejas, del technologinio pritaikymo varzymo teises aktais ir panasiai. Tai tiesiog pagreitintu evoliucija.Iki cia atejo, bet nebuvo kaip draskytis ir kaip tobulintis... Nebuvo dar tam salygu, evoliucionuojant tas atsiranda nori tu to, ar ne. Jeigu butu salygos, sios dienos lygi jau GAL butume pasieke pries 500 metu... Taciau kaip anksciau.. Mokslininkai budavo deginami ir kariami uz "nepalankias" tiesas baznyciai, kaip sarlatanai ir panasiai... Tai ir dabar bandoma, kisti koja mokslui, tik siek tiek protingiau.
jonasas 2012-12-14 15:43
gamta turi sawo evoliucini mechanizma sukurusi, kuris keicia organizmu genus pagal salygas. tokiu salygu, kokias turim dabar mes, neimanoma buwo numatyti, tad ir sergam visokiom spindulinem ligom, veziu, ar tom paciom stuburo traumom. sugebejus ta mechanizma perprast galetum ne tik keisti genus, bet ir prideti nauju elementu i zmoniu genetini koda, kurie galbut leis pasiekti neisivaizduojamu galimybiu. o del to, kad bus nelygybe ivykus siems pakeitimams, tai tik dabartine problema. jei rastume mutavusi zmogu su superintelektu (ne psichopata ar paranojika) argi nenoretum kad toks valdytu pasauli?
vvv2 2012-12-14 16:24
jonasas 2012-12-14 18:22
o tu tai protinguolis viska zinai? pagal tawe tai valdzioj tada protingu nera, o daug zmoniu valdymas geriau nei 1 protingo. aisq jis turetu turet patareju ir paskirstyty specialistu
Aidas 2012-12-14 19:58
Jonasai, atsibusk ir baik svaiguliuoti. Vienas dalykas (taikau ne tik tau) - svaigstate apie nerealius patobulinimus nesusipažinę su realiomis mokslo galimybėmis. O taip - po 30 metų mokslas tikrai viską galės! Jei ne po 30, tai po 35 metų tikrai. Kitas dalykas (čia jau tau) - iš kur tu ištraukei vienvaldystę, kad ir koks protingas būtų valdovas, ir dar viso pasaulio! Tai bent būtų caras. Jei svajojate, tai taip ir rašykite. O jei kalbate rimtai - marš istorijos, politologijos ir teisės pradmenų mokytis! Pasaulio pabaiga ateis, kai dauguma tokių tarp "mokslininkų" susidarys. Gerai dar, kad mokslo metodologija turi tam tikrus kriterijus. Geriau dabar realiai save patobulinkite, užuot čia svajoję (tikiuosi, kad, geriausiu atveju, taip ir yra). Fu, kaip susinervinau.
jonasas 2012-12-14 21:18
dabar yra tos ribos, bet jos po bsk pleciamos. na o jei atsirastu super intelekto zmogus tai nereik cia isvedziot visokiu caru korumpuotu
Aidas 2012-12-14 21:24
Deja, deja... Super intelekto nepakaks. Yra dar toks faktorius - kad valdžia būtų efektyvi, žmonės turi jai paklusti. Kaip visas pasaulis paklus vienam? Įsivaizduoji tokį mechanizmą?
Swift RR 2012-12-15 23:20
taip aš įsivaizduoju tokį mechanizmą, lengviausia tai įgyvendinti- tai sukišti žmonių bukiausius jausmus į vieną vietą
Aidas 2012-12-16 10:13
Gerai, kolega. Pagalvokim štai apie ką. Šiuo metu yra priimtas vertybių reliatyvizmas. Tai reiškia, kad visos vertybės vienodai geros, jei jų realizavimas netrukdo kitiems. Norint sukišti bukiausius žmonių jausmus į vieną vietą reikėtų priimti vertybes, kurios būtų absoliučios tų žmonių bukais jausmais vertybių atžvilgiu. Realizuojant absoliučias vertybes valstybės lygmenyje valstybės santvarka neišvengiamai būtų totalitarinė. Šiuo atveju yra labai didelė rizika, kad ir mano, ir tavo, kolega, jausmai būtų pripažinti bukais. Tuomet męs prievarta būtumėm "modernizuoti" arba likviduoti. Štai kokios gautųsi pasekmės. Labai rizikinga yra spręsti politinius dalykus remiantis tik technomokslu.