„Dėl Dievo meilės, laikykitės nuo euro kuo toliau“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-12-13 10:19
Kokio velnio jo straipsniai plinta. Gi tiesiog megsta skambiai pakalbet, kad visi jo klausytu. Anglijos svarui turbut gresia didesnes problemos, jei nesusitvarkys pas save viesojo sektoriaus.
Vytax 2012-12-13 10:58
Bet ta dalis apie rinkos liberalizmą yra gera, ko mums išties labai trūksta.
Simplicity 2012-12-13 12:54
Kinija klesti tik dėl didelės pigios darbo jėgos pasiūlos. Tikiu, kad tiems patiems britams būtų labai paranku turėti mažąją Kiniją ES sudėtyje, nes būtų galima pigiai viską štampuoti ES viduje, taip išvengiant importo mokesčių.
IgnasS 2012-12-13 14:52
Žmogus kalbėjo apie senają Angliją, kuomet valdė liberalai ir puoselėjo laivają rinką, o atėjus socialistinėms jėgoms į valdžią atsirado tinginių šelpimas, tie patys lietuviai nuvažiavę i UK padirba kelis metus, prisidaro vaikų, o toliau sėdi ir gyvena iš pašalpų, kam dirbti jei valstybė moka tą patį ką gautum ardamas po 40val per savaitę. O iš ko šeria? O gi iš tų, kurie yra jauni, aktyvūs, verslūs ir turtingi piliečiai.
vvv2 2012-12-13 15:13
pilietis ir išlaikai tinginius lietuvius, todėl pačiam nelieka kada drytis vaikų?
IgnasS 2012-12-13 15:31
Aš jaunas/aktyvus lietuvos pilietis mokantis didelius mokesčius Lietuvoje, o mano sumokėti pinigai skiriami remti visokius tinginius, kai kurie iš jų tikriausiai gauna pajamų ne ką mažiau nei aš, tačiau neoficialiai, nes neduok die dar šildymo kompensaciją atims tiesiog pyktis ima, kai moki daug, o matai kaip bergždžiai tie pinigai švaistomi.
Simplicity 2012-12-13 15:38
Gerbiamas Troli, galbūt IgnasS yra nepatenkintas tuo, kad jis dirbdamas turi ne ką daugiau, nei tie kurie sėdi ant pašalpų socialiniame būste ir prisiduria nelegaliais būdais? Išlaikytiniai klesti visame Didžiosios Britanijos salyne ir jau kokius dvidešimt metų. Žinoma, turtais jie neaptekę, bet motyvacijos dirbti pas juos nėra. Airijoj, paskutiniais oficialiais duomenimis, namų ūkiuose, kuriuose nėra nė vieno dirbančio asmens, gyvena 23% Airijos populiacijos. Tai pats didžiausias rodiklis visoje ES http://www.independent.ie/national-news ... 23197.html p.s. Ne kiekvienas savyje turi tiek stiprybės, kad viską mestų ir sėstų ant pašalpų
_alvydas_ 2012-12-13 19:21
Viena mintis praplaukė pro šalį, gal kvaila, gal nelabai. Kas, jei nedaryti jokiu išimčių ir lengvatų (bent jau krizės metu) išskyrus vieną. Visai neapmokestinti vieną verslo rūšį: . Gal kas norėtų paanalizuoti kokį efektą tai galėtų turėti?
Laurynas19 2012-12-13 19:54
Gerai pastebėta. Ir čia nėra nieko blogo, Lietuvos tikslas ir turi būti pritraukti kuo daugiau užsienio investicijų, padaryti patraukliausias sąlygas europoje didelėms kompanijoms statyti gamyklas Lietuvoje. Ir tebunie Lietuviai pasikartojantį darbą tose gamyklose dirbs už 1000lt/mėn. (250£ , 300eu - kas gali būti geriau užsienio investuotojam?.) Plius maži mokesčiai. Tačiau tose gamyklose inžinerinius darbus taip pat dirbs lietuviai. Ir taip perimsime žinias/patirtį technologijas iš užsienio, kas ir yra svarbiausia ilgoje perspektyvoje. Tuo pačiu ir Lietuviai šiuo metu dirbantys užsienyje, galės sugryžti į Lietuvą ir perimti aukštas pareigas tokiose didelėse kompanijose/gamyklose. Patirtis ir žinios sugrįž,o kaip ir minėjau: tai ir yra svarbiausia. Taip pat sutinku su mintimis mažinti valstybės aparatą, taip pat mažinti socialiai remtinų žmonių skaičių. Neturi būti minčių: "Kam dirbti už 800lt, jeigu galiu sedėti už 600lt" ir pan. (tik pvz.)
Vytax 2012-12-13 20:09
Turbūt tas gamybos priemones nuomosis daugiausia verslo subjektai? Jeigu taip, tai tada PVM lengvatos atkrenta. Nes PVM lengvatos aktualios tik tiems kas patys nėra PVM mokėtojai. Kas lieka? Turbūt, tik pelno mokesčio lengvatos. O jas vėlgi labai komplikuota būtų įvesti. Nes technikos nuomotojai gali ne vien tik ta veikla gali užsiimti, bet ir pavyzdžiui kitomis veiklomis kaip prekyba, remontas ir t.t. Tada visai neaišku kokia pelno dalis bus iš vienos veiklos, kokia iš kitos.
_alvydas_ 2012-12-13 20:44
Na idėja buvo tokia: gerai gal tos užsienio investicijos mokesčių surinkimo prasme, bet negi jie įdarbins kažkokį apčiuopiamą žmonių kiekį. Kuo toliau tuo mažiau dėl robotizacijos. Bet Lietuvoj yra juodų pinigų kurie gal net ir susidomėtų tokiu neapmokestinamu verslu tuo pačiu padėdami įsikurti daugybei smulkių gamybinių firmelių. Pradedantiem nereiktų rizikuoti virš bambos įsigijant gamybinę įrangą. Visose rajonuose užsienio kapitalo įmonių tikrai neprisikurs. Nebent tokios, kaip Danų kiaulydės ar Monsanto GMO kontoros.
trapecijus 2012-12-14 15:52
Dėl to negalim su žmona atsidžiaugt nauju Airijos biudžetu. Apkirpo vaikų išmoką ant 10 eurų (nuo 140 iki 130, o buvo kažkada 180 berods, plius 2000 metinė išmoka metų gale), vyno bonkė brangesnė ant vieno euro, bedarbio pašalpa mažinama nuo 180 į savaite iki nežinau dabar kiek. Pusmečiui, po to vėl mažins. Road tax irgi subrango. Man ant 50 euru į metus (pagal kubatūrą). Kodėl džiaugiamės? Kad pašalpiniai sukruto. Na tie dauguma pašalpinių - patys airiai. Tai tie kas sedėjo visą gyvenimą pas mamą, tie ir sėdės. Nedaug skirtumo. Bet va lietuviams, latviams ir lenkams jau bus spyris į šikną. Žinau porą, kuri jau 6 metai ''nesusiranda'' darbo. Ir gyvena kaimynystėj. Mes su žmona džiaugiamės galėdami prestižiniame rajone naują namą nuomotis dirbdami 35-40 valandų į savaitę, o jiems 2/3 namo nuomos valstybė kompensuoja, plius gauną pašalpas, ir dar cigaretėm ir šnapsu prekiauja. Pernai išlekė visi trys (dukra dar pas juos yra) dviem savaitėm į Kanarus Kalėdų ir Naujųjų švęst. Neskaitant dviejų gryžimų į Lietuvą. Kitas atvejis - irgi dviese. Vyras su mašinom ''chaltūrija'', žmona manikiūru, pedikiūru ir kitom grožio paslaugom užsiima. pajamos nemažos, neskaitant apmokamo namo ir pašalpų. Ir iš kur visa tai? Iš mano, dirbančiojo kišenės. Žinau vieną moterį, kuri prieš porą metų neteko darbo, nes jos įstaigą uždarė. Po pusmečio atidarė vėl. Kvietė ją į tas pačias pareigas, už kiek mažesnę algą (gaudavo 12 su kažkiek į valandą, kvietė ant 11 eurų į valandą). Tai ši išdidžiai atsisakė ir visiems gyrėsi, kad kad nesižemins ir neis dirbti už mažiau. Dabar iškart po naujo biudžeto aktyviai pradėjo ieškot darbo. Vadinasi geri įstatymai gali priversti žmogu stengtis. Na ir išsiplėčiau aš čia
Simplicity 2012-12-14 16:24
Per mažai dar nukirpo. Bijo airių valdžia tą širšių lizdą judinti, nes pasipils visas tas brudas iš socialinių rajonų į gatves, vėl prasidės niekuo nepagrįsti šūkaliojimai, kad atvykėliai iš jų darbus atima Jei į situaciją pažiūrėti dar rimčiau, tai net 20 tūkstančių eurų į leteną per metus yra ne kažką daugiau už dabartinį airišką socialinį paketą.
DJ_LFS 2013-02-13 02:41
Senovės išmintis aktuali ir šiais laikais - darbas žmogų puošia.
Sokantis Debesis 2013-02-13 11:57
kažkoks propagandinis straipsnis išsiūbuoti Europai. Britai dabar to ir tenori.
vanduo4 2013-10-18 13:23
Po truputy vis labiau aiskeja, kad individuali, nevarzoma individo veikla yra daug efektyvesne nei cemtralizuotas valdymas. Svarbiausia, kad viskas vyktu visiems naudinga kryptimi. Butent tik tuo ir turetu apsiriboti centralizacija.
rimasD 2013-10-18 21:56
Na, kad euras turi problemų, tai visiems aišku. Kad jas padarė Ispanija, Portugalija ir Graikija, irgi aišku. Ir kad ES ilgai nieko nedarė, leido privesti jas beveik iki bankroto, ir dar gauti milžiniškas paskolas, irgi rodo, kad geros kontrolės nėra. Pasirodė, kad Graikija specialiai apgaudinėjo ES, gaudavo didžiules algas ir pensijas. Už viską turėjo mokėti Vokietija ir Prancūzija. Kaži, ar ilgai joms užteks kantrybės?