Garsus mokslininkas žmones pavadino „Žemės maru“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

LG0012 2013-01-24 23:44
[/siz
Popasz 2013-01-25 00:16
Nereikia nieko sodint ir juo labiau priverst. Tai žmonių "laisvos valios" teisė. Shift, jei žmogus pritarė, tai jau tu turi reikalo su praplautom smegenim? Šneku apie save, nieką kitą. Žmogau, jeigu taip mastai, ateity suprasi jog čia ne man smegenis praplovė, o atvirkščiai. Faktas, kad home neužtenka, aš ir nesakiau, kad užtenka. Pasidomėk žmogaus poveikio gamtai atskaitomis, ateities perspektyvomis ir galimais scenarijais kas būtų jeigu būtų. Turi akis ir nematai, turi ausis ir negirdi. Gražu, toli nueisim. Tau aplinka įdiegė vienokį pasaulio suvokimą, ir dabar, manai, jog jis teisingas (kad man praplovė smegenis), kai realiai tai yra tik subjektyvus kelių reiškinių suvokimas, kuris keisis, kol galiausiai taip ir netaps objektyvus. Tam, kad suprastum visus reiškinius, turi viską pažinti, ko nepadarytum nė per 1000 metų. Mano suvokimas beabejo taip pat subjektyvus, tačiau patariu nemėtyti purvų ant sistemos kurios nepažįsti, kadangi taip tik apjuodini save. PS. Žemė yra savireguliacinis mechanizmas, kaip ir visa visata, viskas bus taip, kaip turi būti, jei bus pajėgi, išlaikys 15 mlrd, jei ne, tai ne. Reiškinys kyla tiek kiek aplinka tam reiškiniui leidžia kilti. Bus taip kaip surėdys gamta, o ne kažkieno norai/idealizacijos ar šnekos apie marą.
MindaugasV85 2013-01-25 00:28
O gal tiesiog nesmerkim tų, kurie kažką sprendžia, ir patys dirbkime prie to, ką kažkiek išmanom. Nors anksčiau ar vėliau mūsų keliai vis tiek gali susikirsti, skirtumas bus tik vienas: ar jau turime abiems pusėms palankų sprendimą, ar grįžtame ten kur pradėjom - prie ginčų.
Popasz 2013-01-25 00:55
Sutinku su viskuo apart šios minties: "Nes nenoriu, kad žmonės, kurių idėjoms aš priešinuosi (na bent jau nesutinku su jomis), performuotų mano asmenybę taip, kad imčiau smerkti savąsias idėjas ir pradėčiau vertinti jų." Jeigu pagrindas buvo pakankamai tvirtas, tuomet jo neišjudins. Savo, vadinkim, "suvoktais dalykais" (pasaulėžiūra) naudojuosi tol kol neturiu geresnių. Kol neturiu geresnės bazės, tol naudojuos sava, tačiau visada esu atviras "bazės atnaujinimui. Seniau pvz. žmonės manė jog žemė yra plokščia ir aplink ją sukosi visata, tačiau ta bazė gavo atnaujinimų, kurie išmušė senus "įrodymus", kurie buvo kurti per ligtolinės civilizacijos istoriją (analogišką gyvenimo patirčiai). Viskas keičiasi. Juk pačios stabiliausios sistemos yra pastoviai atsinaujinančios, todėl "updeitus" stengiuosi gauti kuo dažniau.
Shimelis 2013-01-25 03:35
Nesivelsiu i visa sita diskusija, klausiu tik is smalsumo. Ir kurie gyvunai taip elgesi? (turiu omeny ne maisto atsargu sandelevima, bet jo dalinimasi su negalincei prasimaitint)
bahuriux 2013-01-25 08:19
Mastykit placiau, o kurie gyvunai pasieke toki isivystimo ir gamtos desniu supratimo lygi, kuri rusis gyvunu, stebi regimosios visatos pakrascius, kuri rusis issilaipino menulyje ir tt. Matyt tame yra ir pliusu, ar ne?
vvv2 2013-01-25 09:40
Popasz 2013-01-25 11:27
Pritariu. Žmogus susikūrė paveiksliuką koks turi būt pasaulis; kai jie viens su kitu nepanašūs prasideda konfliktai... Kaip sakiau, Žemė savireguliacinis mechanizmas, laikys žmonių tiek kiek gali išlaikyti, kai ateis laikas, per didelę naštą nusimes. Karai ir konfliktai neišvengiami, nori nenori, bet tai pagrindinė rykštė persiauklėti žmonėms.
shift 2013-01-25 20:24
Belieka tik dar kartą pripažinti, kad turim reikalą ne tik su praplautom smegenim, bet ir nefigūruojančiu kritiniu mastymu. O tamsta kontraargumentais domėjais, ar prarijai bet kokį š. kokį tam "filmuke" parodė?
MindaugasV85 2013-01-25 22:30
Palygink tai su buvusiu narkomanu, kuriam šiandien draugai vėl siūlo narkotikų. Gyvenimas buvo skanus, bet išsivadavus jis tapo nuostabus. Draugai vėl siūlo prisiminti tą skonį, tu žinai, kad šiandien yra nuostabiau už nuostabiausią... Bet jeigu tu sugrįši, tuo momentu tu pagalvosi - kur aš buvau paskutinius 10 "sausų metų"? Heroinas gyvenimą daro skanų (kol kas)... Bet ar tau reikia grįžti atgal, kad dar kartą suvoktum, kad buvo ne taip jau gerai? Todėl ir ignoruok, kad negrįžtum ten, kur pradėjai!
Popasz 2013-01-26 01:47
Mąstai tikrai gerai linkme, pritariu Tačiau dėl darbo ir technologijų yra kabliukas, pacituosiu vieną komentarą feisbuke: "Visais laikais buvo žmonių grupė, kuri pragyvenimui užsidirbdavo atlikdama juodus darbus. Yra neblogas straipsnis panašia tema: http://mokslas.delfi.lt/technologijos/r ... d=54218721 Dar viena iš problemų ta, jog žmonės gali nulepti ir tingės atlikti elementarius dalykus, jau nekalbant apie sunkesnius. Praktiškai gyvens kaip šiltnamyje, "minkšti" ir nulepę kaip daržovės (panašiai šiuo metu yra vakaruose, ypač tarp jaunų žmonių), panašiai kaip filme WALL-E. Gerai, jeigu žmonės sugebėtų patys save mobilizuoti, neleistų sau išlepti, būtų "sau vilkais". To visiems ir palinkėsiu." Parašyta kiek "skaldytai", bet esmė suprantama. Šiuolaikiniam hedonistiškai mąstančiam žmogui (kurių yra absoliuti didžioji dauguma) technologinis pramonės proveržis yra pavojingas. Su technologijom vienodai turėtų kilti ir bendras visuomenės sąmoningumas (kad nekiltų soc. problemų, sveikatos, nusikaltimai, karai), tačiau, kiek matau, sąmoningumo kilimas stipriai atsilieka.
MindaugasV85 2013-01-26 15:15
Čia buvo tik pavyzdys, nors jis tikrai sutampa su mano pasaulėžiūra. Pats sau irgi užduodu tą patį klausimą: ar nebus kaip per WALL-E? Prisimenu vaikystę, kai per vasaros atostogas jau nuo 9 ryto smėlio dėžėj statydavom "garažus", visą dieną dūkdavom karjere, eidavom į miškelį kepti bulvių ir t.t... Veiklos tikrai turėjom nors dirbti nereikėjo. Šiandien reikia apskambinti visus draugus ir tai ne visada randi kuo užsiimti laisvalaikiu. Manau monotoniškas darbas, stresas, pervertinta atsakomybė ir noras pailsėti nuo to ir prieš tą patį atėmė iš mūsų norą gyventi. Vis galvoju, kad reiktų pasidaryti bent jau kelių mėnesių karjeros pertrauką ir pažiūrėti ar tikrai tam gyvenime be darbo nebūtų ką veikti. Vienam aišku visada yra sunkiau, bet manau, kad nerasiu draugų, kurie galėtų taip lengvai spjaut į darbą ir prisidėti prie mano eksperimento
Popasz 2013-01-26 22:37
Tiesa, priminei sceną filme "The American Beaty": http://www.youtube.com/watch?v=TJh5wdvdfVE "good..i'm looking for the least possible amount of responsibility" Verčia susimąstyti ką reikia daryt, kad jaustumeis laimingas. Dirbti kad ir mažai apmokamą, bet darbą kuris tau patiktų ir neatimtų visų jėgų, laiko bei sveikatos. Jeigu įdomi laimės siekimo interpretacija remiantis konkrečia logika, siūlau paskaityti: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 150#222150 Dėl eksperimentavimo, jei viską gerai pasvėrei ir nenudegsi - šaunu