„Nelegalių gimdymų“ priėmimais kaltinamos gydytojos viešas laiškas apie gimdymą namuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

spindulys 2013-01-28 18:23
Visiška demokratijos degradacija. Šiandienos civilizacija per daug buka, kad pajėgtų išspręsti problemas. Ši istorija tik paliudija regresą. "Kai valdžia neteisi, tai tauta dejuoja". Juk Lietuvoje virš 70 proc. katalikų (kaip skelbia statistika), turėtų žinoti šią tiesą. Bet paradoksas. Dauguma toliau lekia balsuoti, kaip ančiukai paskui savo antį-mamą.
alkaponas 2013-01-28 20:03
O ko mes tikimės ? Gyvename UAB lietuva ir visiem viskas gerai. Visis ir toliau vaikšto į rinkimus nors partijų šitame "uabe" nėra. Tėra kelios interesų grupės. Visi ir toliau bumba ir burba sau po nosim, o kai yra galimybė pasireikšti gatvėje ar viešoje vietoje iš jų lieka šlapia vieta. 2021 darbingo amžiaus žmonių Lietuvoje sumažės ~ 25%. Panašu, kad slabotkė iš vilijampolės persikels į Rytų Europą co.
werafonas 2013-01-28 21:07
labai turiningas ir verčiantis susimąstyti laiškas. Linkiu pasveikti.
Shinigami 2013-01-28 22:57
Nu ką gi be pasakysi. Įstatymai. Nors žinai, kad praktiškai reikia daryti vienaip, bet įstatymas liepia daryti kitaip ir turi daryti taip kaip liepia įstatymas. Nes jei įstatymas klista vadinasi taip ir turi būti. Prie ko čia UAB? Juk gimdyti dažniausiai važiuojama į valstybine, nemokama ligoninę.
Jumbo 2013-01-28 23:06
O aš gimiau ligoninėje ir ohoho kaip pasigailėjau. Pasirodo buvo nesterilios sąlygos, po ligoninę „klajojo“ Staphylococcus aureus. Žala sveikatai siaubingai didelė. Prisiteisti? Neįmanoma nieko, nes niekam niekas nerūpėjo (gimiau jau nepriklausomybės metais) (ir dabar nerūpi), gali metų metus bylinėtis ir vis tiek nieko nepeši. O moterims sėkmės teisme.
alkaponas 2013-01-28 23:20
O prie to, kad ką valdyba sumastys rytoj tą ir veiksim. Nori pakeičia įstatymus atbuline tvarka, nori reguliuoja žmogaus teises ir laisves ....
Fonomanass 2013-01-28 23:39
Koks dar gimdymas namie ? Nori medicinos priežiūros eini į gydymo įstaigą. Kokia dar teisė rinktis kur nori medicininės priežiūros ? Aš gal noriu kad man apendicitą operuotų namie ant mano sofos , kol aš žalgirio rungtynes žiūrėsiu. nenusiriskime į absurdišką bukumą . Gimdymas yra pavojingas gyvybei procesas , tiek motinai tiek ir vaisiui. Nė nekalbant apie komplikuotus gimdymus kurių , kai neįmanoma prognozuoti jog reikės atlikti cesario pjūvį per artimiausias 15min , ar prasidės kraujavimas toks kad reikės 3 eritrocitų maišus supilti ar dar 20 kitų urgentinių būklių. Jei nori gimdyti namie, tegul gimdo. Kviečiasi į pagalbą močiutes, kaimynes ir tetas. Tegul tada ir už komplikacijų gydymą pačios susimoka. Civilizuota šalis gi esame.
Shinigami 2013-01-28 23:48
Tai jos taip ir darė. Tai prie ko čia kabinėjiesi? Jos juk gydytojo iš ligoninės į namus nesikvietė. O kas svarbiausia. Visiems nusispjauti ar tu namie gimdysi ar ant medžio, svarbiausia, kad akušerio pareigas einantis asmuo turėtu išlaikęs ar nusipirkęs leidimą tai daryti.
Fonomanass 2013-01-29 00:05
Kas laišką rašė ? Čia ir rašo gydytoja , kuriai pareikšti kaltinimai dėl neteisėtos veiklos. Tai čia ir yra esmė, kad namie ar ant medžio šakos tinkamos pagalbos nesuteiksi , ir mirtingumas nuo to tikrai nemažėja.
marazas 2013-01-29 01:56
Man tai gaila tavęs Net neįsigilini į esmę ir pezi beleką. Nelygink apendicito operacijos, kas yra jau patologija, su gimdymu. Gimdymas tai visiškai natūralus dalykas ir jeigu viskas yra gerai, tai namų aplinka yra pati geriausia vieta gimti kūdikiui. Tu net pats neįsivaizduoji kiek tokios šeimos turi žinių apie gimdymą, kiek šios gydytojos suteikia jiems informacijos. Straipsnio autorė taip pat priėmusi ir mūsų dukrelę, tiesa - teko daryti cezario pjūvį. Ir tai buvo išimtinis atvejis, nes kitos išeities nebuvo. Ir gydytoja padarė viską, ką reikėjo, kad visi būtume sveiki, todėl nereikia kalbėti to, ko pats nesupranti ir nesuvoki. Norėčiau palinkėti gydytojai stiprybės ir sveikatos. Kad ir ką besakytų tokie kaip Fonomanass ar LR ministerija, jūs vis tiek laimėsite. Ledai jau pajudėjo ir tikrai bus pralaužti galutinai.
Shinigami 2013-01-29 07:51
Nu ir kas, kad gydytoja? Ar jau gydytoja nebeturi teisės priiminėti vaikų ar gydyti ligonių ne ligoninėje? Juk ne už valstybinius pinigus čia ji priiminėjo. Ir gal net ne darbo valandomis. Tai, ką manai jog turi teisę nurodinėti ką gydytojams veikti po darbo valandų? Turbūt jei įsipjautum pirštą bėgtum į ligoninę, nors namie sesuo butu seselė, bet kadangi ji seselė ji jau nebegali užrišti piršto ne ligoninės patalpose.
Vytautas__ 2013-01-29 08:29
Na tiesą sakant pati akušerė visada turi pasirinkimą neprisiimti gimdymo priežiūros jeigu tai vyksta ne gimdymo namuose. Kaip supratau niekas su šautuvu jos nevertė. Kadangi kitur gimdyti pagal LT įstatymus nėra galima tai dėl to šitie teisiniai procesai ir vyksta. Akušerė pažeidė galiojančius įstatymus, kad ir kokie teisingi ar abejotini tie įstatymai bebūtų, taškas. Dabar teks atsakyti.
Buiw.is 2013-01-29 08:51
Gaila žmogaus, tačiau įstatimai galioja visiems, kad ir kokie jie būtų... Ir iš ko nors reikia padaryti pavyzdį kitiems, kad matytųsi, jog įstatymai tikrai galioja.
Paramotoras 2013-01-29 08:54
Apskritai diskusija tuscia. Aiskiai juk pasakyta jog su akuseres pagalbaar be jos gtie gimdymai butu vyke namuose ir ne jokioje ligonineje. PAtys zmones norejo gimdyti namuose o akusere kaip davusi hipokrato priesaika paprasciausiai dalyvavo tuose gimdymuose tam kad padeti. Juk vyras, kaimyne ar anyta nera tiek kvalifikuoti kad atpazinti patalogijas. Taip kad saunuoles akuseres o tuos kurie nepatenkinti tuo lai susuka suktukais.
Tir4elis 2013-01-29 16:29
Yra dar pasirodo protingų žmonių . Sveikintinas požiūris. O pas mus panašu, kad kol kas sukama link švediškos "tvarkos" kada valstybė geriau žino viską už visus nekreipiant dėmesio jog dažnai tai prasilenkia su elementaria logika. Sėkmės akušerėms teisme, lieka tik tikėtis, kad šį kartą nugalės sveikas protas, o ne biurokratija..
Hmz 2013-01-29 17:11
Dėmesio - horizonte matau naująją Venckienę: "Pamažu suvokiau bylos politinį atspalvį" "Girgždanti geležinio valstybės kumščio, jėgos struktūrų mašina pajudėjo"
Niemand 2013-01-29 18:24
Šiaip jau tikimybė numirti apendicito operacijos metu yra kur kas mažesnė už analogišką tikimybę gimdymo metu... Taigi jei jau leidžiam namie gimdyti, tai dafai ir apendicitą namie operuokim. Apendicitas, beje, irgi natūralus - natūrali žmogaus anatomijos ir fiziologijos pasekmė. Gimdyme, skirtingai nuo daugelių kitų būklių, labai sunku kažką prognozuoti. Tarkim blogai atsiskirs placenta, ligoninėje dažniausiai sutvarkoma, o namie garantuotas kajuk. Neinant į kraštutinumas, tarkim įplyš tarpvietė (dažnas atvejis), kas namie susius?
Karvė 2013-01-29 23:17
Nepalaikau gimdymo namuose, tačiau įstatymas draudžiantis gydytojams tokiuose gimdymuose dalyvauti yra išvis absurdas - jei tėvai taip nusprendė, ir rado jiems padedantį gydytoją, tai jie už visas pasėkmeš ir atsako. Tačiau iš šio laiško aš matau, kad autorei kuo skubiau turi būti atimta gydytojo licenzija, nes davatkos ir pramanai su medicinos mokslu yra tikrai nesuderinami.
marazas 2013-01-30 11:04
Užtat viskam reikia ruoštis, o ne šiaip, kad bile sugalvojau ir gimdau namuose. Turi būti visapusiška atsakomybė, o ne šiaip sau vienadienė mintis ar užgaida.
Niemand 2013-01-30 13:07
Jei žmogus nusprendė pasikarti - tai jo teisė, bet iš valstybės pusės parūpinti virvę yra kaip minimum neetiška...