Šveicarijoje mokesčius mokantis IT specialistas: nematau jokios naudos mokėti Lietuvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2013-03-05 20:50
Blogas, blogas, blogas straipsnis! Neteisybė ir melas! Nes kadangi: 1. su tokia alga žmogus skaitomas vidurine klase? 2. visi tik ir tvirtina, kaip reik rūpintis vidurine klase, nes jie moka mokesčius, iš kurių mes visi ir dar kažkas ten gyvena. 3. todėl negali būti, kad vidurinė klasė, mūsų šalies gelbėtoja, taip vengtų mokesčių! Jie gi mūsų valstybės pamatas?
blizzard 2013-03-05 21:01
Ir taip vidurinioji klasė manau tą daro labiausiai, kadangi: 1. viduriniosios klasės +- daugiausia 2. jiems +- sunkiausiai išsilaikyti viduriniojoje klasėje nes jie turi žymiai daugiau poreikių kuriuos reikia patenkinti, o atlyginimas svyruoja 1800-3000lt Vien kiek individualių įmonių prikurta tam kad gale metų už pirkinius būtų galimybė atsiimt PVM mokestį. p.s. jeigu čia straipsnis ne iš lempos (kas sunkiai tikėtina) tai visai pritarčiau tokiam šio žmogaus sprendimui iš ties pačiam maloniau kaip matai kur tie tavo pinigėliai nusėda ir kokią naudą jie tau ir kitiems aplinkiniams teikia, deja apie Lietuvą to pasakyti negalėčiau..
Anonymous 2013-03-05 21:41
Ne, su 3000 lt į viduriniąją klasę nepatenki niekaip, nebent žmona uždirba 10000 - 12000 Pasiturinčiai gyvenančių (suprask - vidurinės klasės) Lietuvoje yra tik 24 000 šeimų. Tai nėra gausiausia klasė, ar klasė sumokanti daugiausia mokesčių...
rwc 2013-03-05 22:20
Emigrantas kaip emigrantas, prie ko čia mokesčiai? Vieni Anglijoj kopūstus pjauna, kiti Šveicarijoj bankines sistemas kodina, nieko tame naujo. Gi nėra taip, kad registruoji veiklą kur nors ofšore ir toliau sau gyveni Vilkaviškio komunalkėje mokėdamas juokingus mokesčius. Tiek vienos, tiek kitos šalies tarnybos gali patikrinti, kad toje valstybėje gyventum ne mažiau nei 180 dienų per metus, įvertinti interesus vienoje ir kitoje valstybėje (turi nekilnojamo turto? turi šeimą? esi ten registruotas? susimoki visus kantonalinius, regionalinius, socialinius, bendruomenės mokesčius?). Žodžiu, formaliai turi išsikraustyti pilnai, ne tik verslą perkelti. Kalbant konkrečiai apie Šveicariją, tai prieš kelis metus taip prikirpo keletą vokiečių įmonių ir uždėjo nerealias baudas. Vokiečiai pasienyje su Šveicarija įkurdavo beveik fiktyvius padalinius: formaliai darbuotojai dirba ir gyvena Šveicarijoje, bet realiai vakarus ir savaitgalius leidžia namie. Dabar tiksliai nebeprisimenu mokesčių sistemų skirtumų, bet labiausiai iš to išlošdavo būtent darbdaviai. Darbuotojai "ant popieriaus" gaudavo netgi mažiau nei Vokietijoje, bet atsižvelgus, kad realiai jie ten negyvendavo, dėl mokesčių darbdaviams skirtumų, atsipirkdavo. Šveicarai daug už ką papildomai moka iš savo kišenės, ir jei atsižvelgsi į medicinos paslaugų kainas, transporto, savivaldos ir t.t. mokesčius - tikrai nepasirodys, kad pragyvenimas ten pigus. Patiems šveicarams geriau akyse nepasirodyti su vokiškais numeriais - iškals langus, subadys ratus, nes jų akimis tokie "verslo imigrantai" - tiesiog veltėdžiai, už nieką nemokantys, besinaudojantys jų susikurta gerove ir infrastruktūra, o dirbantys jų akimis pusvelčiui.
blizzard 2013-03-05 22:58
Blemba, tai net du aukštuosius baigęs netapsiu vidurinės klasės atstovu..
rimasD 2013-03-05 23:09
Jau kelis šimtus metų Europoje yra parlamentarizmas, Milijonus įstatymų priėmė, o kiekvienas seimas vis išradinėja dviratį. Galėtų pasiskaityti, kaip koks parlamentas su kokia problema susidorojo, ar ne, bet visada pradeda nuo savų bičų paskyrimo valdžion, nesankstesnė valdžia juos "nuskriaudė". Ne veltui Ž.Depardje priėmė Rusijos pilietybę, kur moka 13 proc. vietoj 75 proc., kur gaudo nusikaltėlius, kurie įsivežė 100 litrų degalų iš Baltarusijos. Kada benzino kainos Lietuvoje didžiausios pabaltijyje. Manau tai tik pirmoji kregždė.
Arthuras 2013-03-05 23:14
Jei vertinant pinigais, tai ne aukštųjų kiekis lemia uždirbtų pinigų kiekį.
Anonymous 2013-03-06 19:59
Vidurinė klasė yra pasenęs reikalas. Proletarai - tarnautojai - šiaip dirbantys - normaliai uždirbantys štai kas išlaiko valstybę, ne tie keli pasiturintys, kurie mokėdami tą patį procentą mokesčių verkia keturgubai daugiau Šis straipsnis - irgi apie tai: tie, kurie uždirba dar daugiau, padarys bet ką, kad nemokėtų mokesčių.
Arthuras 2013-03-06 20:38
mokesčiais, nes tokios darbo vietos kaina yra 8600lt. Tai apie ką kalbam? Taip, tų, kurie uždirba 5000lt į rankas, nėra daug. Bet kuo jie nusikalto?..
g3n1us 2013-03-06 20:56
Pritariu Arthuras, kuom jie nusikalto? O šiaip kas gauna nedaug, tai taikomos lengvatos skaitosi... Dėl to taip ir yra.. Beja, visi taip pasilegtumėte, kaip šis žmogelis... Kodėl jis turi mokėti daugiau jei gali mažiau... Na, realiai jam ten tas pats ant to pačio beveik gaunasi, bet čia jo teisė rinktis ko jis nori... Jei gimei Lietuvoje, tai dar nereiškia, kad turi būti jos vergas, aš gal pvz. noriu "vergauti" amerikai ir ką jūs man?