Perkame sviestą, bet valgome margariną?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

martech 2013-04-15 21:26
Nesvarbu, kad ir ką darytų iš karvės pieno, tebus tinkama veršiams. ne po vieną seriją yra: http://www.youtube.com/watch?v=iguDjpCRmXs vokiškai http://www.youtube.com/watch?v=g5ZIBqnvGxo rusiškai http://www.youtube.com/watch?v=DGR0bnxKCW4 angliškai
kiesza 2013-04-15 22:25
Gaila nemoku nei hitleriškai, nei Stalinistiškai, amerikietiškai taip pat negerai. Tai gal bent svariausią prielaidą atskleisi kodėl tūlam Lietuviui iš gilios derevnios kurio 20 protėvių kartų gėrė pieną staiga reikėtų jo atsisakyti ?
Vytax 2013-04-15 22:27
Oi vegetarizmai prasideda! Pieno produktai yra lengviausiai prieinamas baltymų šaltinis. Spėju dabar džiūsnos vegetarai aiškins, kad jie tuos baltymus gali gauti valgydami neįtikėtino šlykštumo soją ar sunkiai virškinamus riešutus?
Simplicity 2013-04-15 23:27
Todėl, kad taip youtube filmukas liepia Na, o jei rimtai, tai auga ta karta, kuri be „specialisto“ (interneto, laikraščio, youtube, televizoriaus) pagalbos jau greitai nebežinos kaip teisingai batų raištelius užsirišti. Imkim naujienų portalus — tūkstantis ir vienas patarėjas užsiima „couching'u“: aiškina kaip žmoną mylėti, kaip vaikus auklėti ar kokį maistą valgyti. Tik bėda, kad ta nuomonė kas savaitę keičiasi. Imkim tuos pačius kiaušinius— vieną mėnesį „mokslininkai“ sako, kad jie yra blogis, o jau kitą, kiti mokslininkai sako jog kiaušinius valgyti sveika, ir net labai. Tai ir blaškosi vartotojai kaip nendrės vėjyje, nesugebėdami atsirinkti kurio pranašo klausyti, vietoj to jog savo galva mąstytų. Jei anksčiau su kolegom juokaudavom, kad kvaili tik amerikiečiai su vakariečiai, tai dabar pastebim jog visa tai ateina ir į mūsų kraštus.
Arthuras 2013-04-15 23:37
Jei daug lietuvių kartų valgė pieno produktus, kaip vienus iš pagrindinių ir nebuvo kažkokie išskirtiniai savo trumpaamžiškumu, vadinasi galima drąsiai perimt patirtį. Jei žmogus kažkokių blogumų nejaučia pavalgęs tų produktų, jų atsisakyt nėra logikos.
martech 2013-04-17 21:01
kiesza, Svarbiausią prielaidą parašiau: žmogui netinkamas karvės pienas. Karvės piene esančią laktozę žmogus organizmas neįsisavina dėl trūkstamų fermentų. Kad kiek galima daugiau paruoštų pieną įsisavinimui, skrandis išskiria daug rūgšties. Likusi rūgštis neutralizuojama kalciu. Kalcis imamas iš kaulų. Osteroporozė tampa tavo drauge. Antra, su pienu gauni karvės antikūnus, kurių tau visiškai nereikia. Jie padidina alergijų riziką. Pediatrai ne šiaip sau primygtinai rekomenduoja vaiko iki vienerių karvės pienų negirdyti. Yra dar ir trečias, bet nepadoru aptarinėti jo viešoje erdvėje. Arthurai, Iš tavo pusės viskas logiškai ir teisingai, bet ar tos išvados pagrįstos? Kuo? Tradicijomis? Žmogus nejaučia blogumų, nes nežino į ką kūnas reaguoja arba savo smegenų nekrutina.
Arthuras 2013-04-17 21:39
Nelabai supratau, ką tu tuo norėjai pasakyt? Kad jei žmogus netoleruoja laktozės, to nepajus?..
martech 2013-04-19 20:20
Gal pajus, jei ir pajus gali nesuprasti, turiu omeny ne tik laktozę. Pabandyk apsieiti be pieno produktų, juos gali pakeisti žalumynais, grūdais, mėsa, žuvimi. Bus lengviau suprast. Kalbant pavyzdžiais: pijokas ryte ką kaltina? Draugus, alkoholį ar save? Nė velnio! Jis vėl, dar šiandien prisigers!
Arthuras 2013-04-19 21:37
Skiedi, nes pateiki duomenis tik iš vienos pusės. http://milk.procon.org/view.answers.php ... nID=000831 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10966884 Jau nekalbu, kad pilną tokių http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 083720.htm Tai dabar kyla klausimas, ar daugiau kenkia, ar daugiau padeda. Aš valgau viską, absoliučiai. Daržoves, mėsą, žuvį, kruopas, duonos produktus. Būna dienų, nors retai, kai valgau praktiškai pieno produktus. Būna, kad nevalgau išvis. Absoliučiai jokio skirtumo. Vienas iš skaniausių maisto produktų. O kaulų lūžių neturėjau išvis.
rimasD 2013-04-19 22:48
Laktozės netoleravimas tik viena iš problemų, kurią galima išspręsti jį surauginant. Tada pieno cukrus virsta alkoholiu, bei įvairiomis rūgštimis. Teko sutikti žmonių, kurie negėrė pieno, bet gerdavo kefyrą, ir kitus rauginto pieno produktus. Pagrindinis pieno trūkumas- jo per didelis riebumas. Jis skirtas augančiam organizmui. Suaugusiems galima vartoti sumažinto riebumo pieno produktus. Sviestas beveik iš vienų riebalų, kuriuose daug cholesterolio, todėl suprantamas noras pakeisti juos augaliniais riebalais, t.y. aliejais, kuriuose daug neprisotintųjų rūgščių. Tačiau aliejus hidrogenizuojant, nesočiosios rūgštys virsta sočiomis. Tai panaikina visą naudą. Todėl, mano nuomone, verta vartoti visus įvairius nuriebintus , rauginto pieno produktus, kuriuose išlieka visi vitaminai, ir baltymai, bei nėra laktozės ir per daug riebalų. Nors man liesa varškė neskani, bet čia jau skonio reikalas. Japonai valgo nemažai tofu, sojų pieno varškės, kuri beveik neturi skonio.
Aistis 2013-04-20 00:28
Pats skaitei tuos šaltinius? 1. Science 1986; 233:519-520 Tema: Ar padidintas kalcio suvartojimas padidina kaulų tankį? Neužsiiminama apie pieno žalą 2. American Juornal of Clinical Nutrition 1974; 27(9):916-925 Tema: Eskimų kaulai. Įžangoj paminima, jog dau eskimų netoleruoja laktozės. Neužsiiminama apie pieno žalą 3. Journal of Nutrition 1981; 111(3)545-552; 553-562 Temos: Role of the Sulfur-Containing Amino Acids in Protein-Induced Hypercalciuria in Men ir Urinary Calcium and Calcium Balance in Young Men as Affected by Level of Protein and Phosphorus Intake Daug baltymų turinti dieta padidina kalcio pašalinimą su šlapimu. Autoriai nenurodė jokių sąsąjų su būtent pienu 4. Peadiatrics 1992; 89(6): 1105-1109 Tema: The Use of Whole Cow’s Milk in Infancy tingėjau skaityt šitą 5. Digestive Disease and Sciences 1982;27:257-64 Nesuradau straipsnio 6. Postgraduate Medicine 1994:95(1):115 Neturiu priėjimo 7. Japanese J. of Cancer Research 1985; 76(6): 481-487 Žurnalas nutrauktas Internete radau šitą prierašą prie šaltinio nuorados: Human T-cells leukemia virus can be transmitted from humans to animals. Such results suggest that a milk-borne infection being transmitted from a mother to her baby is very plausible. wheather it can pass from a cow to a human is being studied.
martech 2013-04-20 21:50
Arthurai, Neketinu dėl to ginčytis mano ar tavo teisybė. Tepasakysiu: mačiau žmones (turiu minty iš skirtingų tautų, jų mitybos įpročiai skirtingi). Kodėl vienose tautose daug su ramentais vaikšto ir jauni ir seni? Kodėl vienų net eisenos skiriasi? Kodėl profesionaliems sportininkams kaulai lūžta varžybose? Lūžta tokiose sąlygose, kada lūžti neturėtų. Įdomiausia dažniausiai sportininkai iš tų šalių, kur gausiai naudoja pieno produktus. Vien to ką pamačiau užteko susimąstyt, o kai sužinojau ką apie parodė moksliniai tyrimai. Pabandyt gyvent be pieno neatrodė sunku. Remiuosi ir savo asmenine patirtimi. Atsisakiau pieno, jo produktų. Nuo to tik geriau: mažiau pavargstu ir greičiau pailsiu, jei susergu kokia žiemos liga, sergu trumpiau ir lengva forma. Ir pabaigai retorinis klausimas: kokias mintis tau sukelia faktas, kad tavo nuorodose straipsnių publikavimo datos yra vėlesnės už mano pateiktų šaltinių?
Arthuras 2013-04-20 23:08
Įvairių. Tau turbūt kitokių minčių, nei man.
martech 2013-04-21 11:03
Nėra reikalo įsižeisti man. Tu teparašei iš nežinojimo, tik numanydamas taip būti negali. Aš parašiau ką patyriau. Nelaikau tai kardinaliais pokyčiais.
Arthuras 2013-04-21 16:15
Tai vadinasi, tavo organizmas kažkurios pieno sudedamosios dalies tiesiog netoleruoja.