Ministras Pirmininkas: šešėlinės ekonomikos mastai Lietuvoje yra katastrofiški

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zaliaakis 2013-04-16 22:51
visur ranka ranka plauna ir viskas Pamazintu akcizus pagrindinem prekem, kontrabanda sumazetu ar isnyktu nes nebeapsimoketu vesti. Tektu pirkti ta kas yra vietinej rinkoi. Automatiskai surinktu gerokai daugiau mokesciu. Paprasta kaip 2 kapeikos Bet tai neapsimoko kontrabandininkams kurie turi sociai juodu pinigu ir labaaai daug. O juodus politikai labaaaai megsta. Su juodais gali padaryti daug, nupirkti daug, paremti daug ir niekas apie tai nezinos. Nes tai juodi pinigai jie tamsus ir sunkiai pastebimi Aisku yra smulkiu zuveliu, bet jie tik del akiu ir zurnalistu peno... O bumas del rukalu, tai tik politika. Narkotiku isvis negalima vartoti, bet ju nemazeja... Yra ir kitu pasleptu niuansu, bet uztektu ir tu kas akivaizdziai matoma ir lengvai padaroma
immortallt 2013-04-16 23:53
widpants, juodi pinigai stiprina nusikalstamąjį pasaulį. Pradžioje cigaretės, po to narkotikai tavo vaikams, tada tavo dukras parduoda užsienin. Idėją supratai? O dėl perkančiųjų... Pirma, jei nerūkytų, tai dar antrątiek sutaupytų. Antra, kadangi perka kontrabandą, remia nusikalstamąjį pasaulį, kuris nusiima gan didelę dalį pinigų, kurie eitų į mokesčius. O šiaip jei šešėlinės ekonomikos nebūtų visai, tai Lietuvoje būtų galima sumažinti mokesčius 20-30%. vvv2, jei suma virš 10,000 tik tada turėtų klausinėti kas kur kada. Be problemų jau ne kartą sumas 2x didesnes grynai įnešinėjau. Mes negalime konkuruoti su pasaulio kitom šalim... Jooo... Koks eksporto augimas per 5 metus? Kai eksportas taip sparčiai auga, o pasaulio BVP vietoje, vadinas mes konkuruojame laaaaaabai gerai. Sutartis dėl antkainių, visko gali būti, bet dvejočiau, kad taip žiauriai yra. Dažniausiai būna maksimalus antkainis. O greičiausiai užsiiminėjo nelegaliom prekėm. Jei kainos būtų taip užlaužtos pardavėjų, tai į Lietuvą jau suplūdę būtų visi verslai, o turguje ūkininkų parduodamų prekių būtų kalnais, nes tai būtų žiauriai pelninga. Įsivaizduok, užaugini per vasarą 1,000 vištų ir parduodi jas už kaip minimum 20,000 ir anot Jūsų gautųs, kad praktiškai viskas yra pelnas. Blizzard, kada nors pabandyk atsidaryti mažiausius kaštus turinčią prekybos priemonę - internetinę parduotuvę. Suprasi, kad nors atrodo išlaidų beveik nėra, bet realiai susideda ir tai. O kai pradedi kalbėti apie pinigus investuotus į kapitalą bei kiek reikia sumokėti algoms, kitaip kalbėtumėt. Visi skundžiasi, kokia baisi korupcija Lietuvoje, o užsienyje jos nematot... Ten dėl poros milijonų rankas mažai kas tepas iš viršaus. Ten kalba eina apie milijardus. Nuo šešėlio nukenčia žmonės, kurie dirba sąžiningai. Jei kalbant ne tik apie kontrabandą, konkurentas esantis šešėlyje tave priverčia daryti tą patį.
blizzard 2013-04-17 00:20
Taip jie nukenčia, bet čia vėl papildomų klausimų iškyla, kiek sąžininga yra dabartinė situacija žmogaus atžvelgiu, kas priverčia žmogų eit į šešėlį ir t.t. nes jeigu viskas būtų gerai, nebūtų tikslo į tą šešėlį lyst ir kas dieną bijot kad tavęs nepatikrintų kas, kad konkurentas neįskūstų, kad galbūt koks pilietiškas klientas neįskūstų ir t.t. ar tu galvoji kad tą šešėlinį verslą turėt maža rizika? gi patalpas nuomoji, sutartis sudarinėji, bankuose paskolas imi ir t.t., jeigu labai norėtų tai tave taip iškapstytų ir taip sutvarkytų kad to verslo ilgai po to neturėtum. Bet va žmonės ryžtasi, nes matyt kitaip nelabai išeina..
faktas 2013-04-17 00:43
Kiek leido matyti asmeninė patirtis, tai blizzardas teisus. Vienas iš pirmųjų mano darbų prieš n metų buvo - vadybininkas tam tikroj parduotuvėj, kuri dabar jau lyg ir dingusi. Tai vykdavo viskas taip - tiekėjas pasako, kokia mažiausia kaina gali būti ir kiek maksimum galima nuleisti per akcijas (akcijų data suderinama taip pat). Viską derindavo žodžiu, be jokių sutarčių, kad niekas nieko neįrodytų. Dar po keleto metų teko netiesiogiai susidurti su pardavėju, kuris nusprendė daryti savas kainas. Tiekėjas padarė prekių trūkumus, dideles brokuotų (grąžintinų) prekių siuntas ir pan. Žodžiu, sukuriamas prekių trūkumas parduotuvėj - stabdoma prekyba net iki dviejų savaičių ir išsišokėlis nusodinamas į tinkamą vietą. Aišku, būna ir priešingų situacijų - kai pardavėjas labai stambus, o tiekėjas mažas. Žodžiu, šiame žaidime - kas didesnis, tas ir laimi.
zi 2013-04-20 19:10
Pritariu blizzard, dėl to, kad tiekėjas nustato kainą, o ne pardavėjas. Teko dirbti vienoje iš didžiausiu buitinės technikos įmonių Lietuvoje. Ir daugumos kainų mes nenustatydavome, tiekėjas jau būdavo mus informavęs kokia kaina turi būti. Tokia dalykai aptariami telefonų arba gyvai, jokiose sutartyse ar e-mailuose apie tai nebuvo kalbama. Nueikit į kelis salonus prekiaujančius buitinę techniką ir palyginkite kainas pvz kompiuterių, jos vienodos. Jei nesilaikai kainų, negauni prekių. Tiesiog tiekėjas nėra suinteresuotas pardavinėti savo prekių pigiau. Dėl kelių priežasčių: 1. Prestižas, kaip įmanoma prestižinį modelį pardavinėti pusvelčiui? 2. Pelnas. nes jei leisi visiems reguliuotis kainas, jie jas numuš. Ir kaip žinia jei tu jau pardavinėji prekę į minusą tai tu ją pardavinėji jau ne savo sąskaitą o tiekėjo, visada kreipiesi į jį dėl kompensacijos. konkreti situacija: Trumpai tariant, leidžiant reklaminį leidinį buvo nesilaikoma vieno gamintojo nurodytomis kainomis. Po išleidimo tiekėjas iškart informavo, kad daugiau prekių negausit, nes numušinėjate kainas. Visa situacija buvo išspręsta įsikišant anksčiausio lygio vadovams.