„Teleloto“ – žaidėjų skundai ir lošimų prievaizdų tyrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laurynas19 2013-04-26 18:55
? Kiek suprantu mano php naudota rand() funkcija turbut yra pseudo atsitiktine. Tačiau ji tikrai yra labai artima tam tikrajam atsitiktinumui. Ir manau jog joks "gyvas" atsitiknumas negali net prilygti php pseudo atsitiktinumui. Kadangi metamo kauliuko skaiciu iškritimui didele itaka daro pats metėjas, visi puikiai žinom, kad nėra įpatingai sunku išridenti norimą skaičių. Gyvos, fizinės ruletės sukimas taip pat, priklauso nuo pasukimo jėgos, išmetamo kamuoliuko aukščio/greičio, trinties, ruletės pasvirimo kampo ir tt ir pan. t.y visa tai galime apskaičiuoti ir gana nesunkiai įtakoti. Ko negali pasakyti apie skaitmeninė, kad ir pseudo atsitiktinumą. Taigi, kodėl manai jog stabdant po vieną skaičių teleloto, viskas priklausytų nuo vedėjo rankos? Juk skaičiai vistiek parenkami pagal atmosferos triukšmą ir generuojami skaitmeniniu būdu, o nesukamas tarkim kažkoks ritinys su užrašytais skaičiais.
Otto 2013-04-27 11:29
Kažkaip nepasitaiko, kad aukso puodą laimėtu iš karto 50 žaidėjų... o įkišti papildomą algoritmą, kad nekristu (kristu) tas, ar kitas, ar 50 nurodytų skaičių, manau, nėra labai sudėtinga, jei tik yra priėjimas. Va, tą dalyką ir vertėtu patikrinti programoje, nes panašu, kad atsitiktiniai skaičiai krenta (nekrenta) ne taip jau ir atsitiktinai.
immortallt 2013-04-27 20:55
Šiaip jei tie skaičiai buvo sukčiavimo įtaka, tai jie žiauriai per durni būtų, kad tai būtų galėję padaryt. Kodėl? Todėl, kad tada nebūtų skyrę prizų tik bilietams iki 01 serijos. Tiesiog būtų prisipirkę bilietų skirtingu laiku ir viskas. O jei apie tiek nesugebėtų pagalvoti, nemanau, kad sugebėtų ir suklastoti loterijos. Pačiai loterijai didelė rizika taip didintis įplaukas.
kionig 2013-04-27 21:42
Aš tai težinau vieną: kad viltis kvailių motina, bet teloloto - tėvas
Skeleton 2013-04-28 00:53
Šitaip gali nustatyti tik kompiuterinio pseudo-atsitiktinių skaičių generatoriaus defektus. Standartinėse bibliotekose beveik visada naudojami labai paprasti taip vadinami Linear congruential generator ( http://en.wikipedia.org/wiki/Linear_con ... _generator ) bet jų "atsitiktinumas" yra smarkiai ribotas. Pavyzdžiui: (a) toks generatorius iš tikrųjų yra periodinis: po ne tokio jau ilgo periodo generatorius pradeda kartoti tą pačią skaičių seką. (b) jeigu nagrinėti paeiliui generuojamų skaičių kombinacijas, tai toks generatorius gali generuoti NE VISAS kombinacijas. Bus (ir nemažai) kombinacijų, kurių generatorius NIEKADA negeneruos.
marius.ballsas 2017-07-18 14:19
Pagal išaiškintą logiką, turbūt ir jei buvo nupirkta 1000000 (bilietų, jei teisingai supratau, kas turima omenyje?), tai kažkelintas kad bus 0000001 irgi tikimybė 10%, taip? Būkit žmonės, nekomentuokit ko neišmanot, nes labai kvailai atrodo...
Sebastianas 2017-07-18 16:51
Būk žmogus, neatkasinėk 4 metų senumo temos, kuri jau niekam nebeįdomi yra ir nekomentuok antikvarinių komentarų. Nei šis, nei tas.