5 įspūdingiausi pastarojo penkmečio triukai automobiliu (Video)  (1)

Galbūt jau niekada nebegyvensime tikrų kaskadininkų „aukso amžiuje“ – technika vis tobulėja, o kompiuterinė grafika daro stebuklus ir gali padaryti visą juodą darbą už pramuštgalvius triukų meistrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto nereikėtų manyti, kad viskas jau įgyvendinta, ką įmanoma padaryti su automobiliu ar motociklu.

Šie penki vaizdo įrašai, kuriuose įamžinti kvapą gniaužiantys triukai, įrodo, kad drąsuoliai vairuotojai dar turi ką veikti ir adrenalino fanatikams iššūkių nestinga, rašo popularmechanics.com.

Tannerio Fousto rekordinis šuolis

Žaislinių mašinėlių gamintojas „Hot Wheels“ 2011 m. „Indianapolis 500“ varžybose surengė užburiantį reginį. „Hot Wheels“ komanda ir jos mistinis Geltonasis vairuotojas nusprendė automobiliu paskraidyti ir pasiekti ilgiausio šuolio automobiliu pasaulio rekordą. Ir jiems tai pavyko! Įsibėgėjęs automobilis nušoko 101,1 m. Vėliau paaiškėjo, kad už sėkmingą nusileidimą renginio organizatoriai turi būti dėkingi prie vairo sėdėjusiam Tanneriui Foustui.



Rhyso Milleno bandymas atlikti atbulinį salto

Rhysas Millenas kadaise turėjo svajonę – automobiliu atlikti atbulinį salto. Pirmą sykį jis sėkmę pabandė 2007 m. Las Vegase, tačiau skrydis baigėsi penkiais lūžusiais stuburo slanksteliais. Vyras pasveiko ir po metų nutarė pabandyti dar kartą. Šį sykį R. Millenas buvo arti tikslo – automobilis ore apsisuko 360 laipsnių, tačiau nusileidimas nebuvo sėkmingas. Laimei, vairuotojas nenukentėjo. Paskui jis žadėjo pabandyti dar kartą, tačiau panašu, kad tai ir liko kalbomis.



Atbulinis salto Alpėse

Profesionalus slidininkas ir Dakaro ralio lenktynininkas iš Prancūzijos Guerlainas Chicheritas tapo pirmuoju pasaulyje žmogumi, visureigiu automobiliu ore sėkmingai atlikusiu atbulinį salto. Įspūdingą šuolį Dakaro lenktynėms ruoštu visureigiu „Mini“ 34-erių G. Chicheritas atliko Tignes – Prancūzijoje esančiame žiemos sporto kurorte. G. Chicheritas 1992 m. dalyvavo žiemos olimpinėse žaidynėse, akrobatinio slidinėjimo (Freestyle skiing) rungtyje.

Istorinis salto šuolis buvo atliktas be jokių pagalbinių priemonių: rampa, nuo kurios atsiplėšė įsibėgėjęs visureigis, buvo be jokių papildomų judančių elementų, didinančių automobilio įsibėgėjimo greitį.

Įdomu tai, kad tądien G. Chicheritas atliko du tokius salto – vienas jų buvo padarytas treniruotėje, dar prieš susirenkant publikai.



Travis Pastrana ralio automobiliu peršoka 82 metrus

„Red Bull“ komanda nutarė išsiaiškinti, ar Travis Pastrana gali peršokti ralio automobiliu atstumą, kurio iki šiol niekam nėra pavykę įveikti. 82 metrų ilgio šuolis, kurį galite pamatyti 2009-ųjų pabaigos vaizdo įraše, perkėlė automobilį iš Long Beach (Kalifornia) į vandenyje plūduriuojančią baržą. Taip buvo pagerintas pasaulio rekordas, iki tol priklausęs Kenui Blockui (52,1 m). Automobilis „Subaru STI“ į baržą nusileido tokiu greičiu, kad vairuotojas sustojo tik slysdamas šonu atsitrenkęs į kraštą.



Kenas Blockas palieka padangas San Franciske

Penktoje neįtikėtinai populiaraus serialo „Gymhana“ dalyje Kenas Blockas sėdo į savo žymiąją „Ford Fiesta“ ir išrūko į San Francisko gatves. Po miesto kalvas ir kelius važiuojantis automobilis atrodo tarsi būtų kompiuterinio žaidimo herojus. Vaizdo įrašas užtrunka 10 minučių – didžiąją laiko dalį K.Blocko meistriškumo dėka „Ford Fiesta“ slysta šonu.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (1)