Rolandas Maskoliūnas apie naujausius filmus ir knygas: tyčia ar ne, bet visuomenė dažniausiai bukinama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2013-06-01 09:05
Tai kad atvirkščiai. Nauji Bondo filmai dabar tikroviškesni, nei ankstesni , kurie buvo gryni action science fiction filmai.
Sloth 2013-06-01 09:37
Na, mano nuomonė dėl filmų yra visiškai priešinga autoriaus, tai tiek to, labai nekomentuosiu. Tiesiog juokinga skaityti, kai vulgarumas ir žiaurumas iš esmės yra blogis (nepriklausomai nuo meninės idėjos, tikslo, ir koncepcijos), o vat jau propagandinės pasakos - geras kinas. Kabinimasis prie anti-herojų irgi keistai atrodo. Anti-herojus iš esmės yra geresnis personažas, nes dažniausiai jis būna dviprasmiškas, sukelia daugiau emocijų žiūrovui ir priverčia labiau susimastyti, negu įprasti goodie doers. Paimkime tą patį Housą - atrodytų padugnė, nuolatos besityčiojanti iš kitų žmonių, turinti begalinį ego. BET, tuo pat metu jis gelbėja žmones, daro gerą, o viduje kenčia. Anti-herojus įprastai turi geresnį ir plačiau išreikštą psichologinį paveikslą, jis yra artimesnis tikrai, dviprasmiškai žmogaus prigimčiai. Kabinimasis prie "neigiamų" personažų ir "teigiamųjų" iškėlimas iš autoriaus pusės primena sovietus.
Klaudijus 2013-06-01 10:03
Įvardinti Zero Dark Thirty bei Zombieland kaip gerų filmų pavyzdžius.. Tai yra spjūvis į veidą geram kinui.
Arthuras 2013-06-01 10:23
Kad nieko ten gero iš to Argo... Nuojauta sako, kad ir apdovanojimus laimėjo tik dėl to, kad tai buvo propagandinis JAV filmas... Filmas neblogas, bet nesuprantu, už ką jį taip šlovina.
Dizzee 2013-06-01 11:33
Video žaidimus irgi priskiria prie blogybės, kertu jis išvis jų nežaidžia, ką jau kalbėt apie tuos mažo biudžeto indie žaidimus kurie geresni už daugumą AAA tipo žaidimų. Maždaug susidarė nuomone iš kažkur netyčia pamačiusios reklamos ar pan.
Algucis R 2013-06-01 20:12
Rašant tokiuos komentarus turėtų būt dažnai vartojama frazė- mano nuomone... Nes kitaip atrodo kad visa tai yra tiesa, oa kas mano kitaip tai nieko nesupranta
mnv 2013-06-01 23:44
Komentatoriams kazka primyne truputi Isizeidet, kad jum patinkantys filmai jam nepatinka ar atvirksciai? O del propagandiniu fillmu, tai zinot, jei jau tokie butu, tai Argo niekas neminetu CZV, Shaho ir ka jie padare irano zmonems, Zero dark thirty pirma pusvalandi nerodytu kankinimu, o paskutini pusvalandi nesaudytu binladeno zmonu ir t.t. Apskritai tai buvo gan tikrove atitinkantis filmai. O siaip jis pamirsta, kad nevisalaik yra noras ziureti rimtus filmus. Kartais norisi ir bukinanciu rollercoasteriu su daug garso ir sviesu. p.s. antiherojai mano megstamiausi veikejai. O kuo Dexteris nepatiko irgi nezinau, serialas isskirtinis tuo, kad sugebejo serijini zudika paversti megstamu ir palaikomu personazu. Nors... is esmes taip yra del to, jog dauguma zmoniu galvoja, kad kartais "blogiukai" nenusipelno teisines sistemos cackinimosi ir prijaucia vigilantems, o ta galima laikyti jo vadinamu "zemesniu zmoniu instinktu".
nondescript 2013-06-02 00:14
Nesutinku, jau baigėsi tie laikai kai filmai budavo užsakomi politiškai, kino studijos kuria tokius filmus, kokius žmonės nori matyt, protingų filmų kurti tiesiog neapsimoka, lygiai taip pat kaip dėti protingų straipsnių į technologijos.lt - per maža auditorija. O kodėl žmonės kvailėja manau priežasčių reiktų ieškoti tikrai kitur.
Arthuras 2013-06-02 00:30
Kalbant apie Argo, negaliu sutikt. Pats tas pabėgimas - eilinis Holivudinis užpakalio išnešimas paskutinę sekundę. Gyvenime taip retai būna. P.S. Ir be abejo, viskas ką pasakau, yra tik mano nuomonė.
VanaVara 2013-06-02 03:42
Neužsiciklinkit ant tų filmų, px kas kam patiko neptiko. Man atrodo staipsnio esmė ne aptarti pastarojo pusmečio holivudo šedevrus, o degeneruojančią visuomenę ir jos pigias vienadienes užgaidas --- šituo klausimu Maskoliūnas šaudo strėles tiesiai į dešimtuką:)
Pumper 2013-06-02 09:17
Kankinimus rodė norėdami pademonstruoti, kad jai galima išgauti "teisingą" informaciją. Šaudė norėdami parodyti JAV karių galią.
Pumper 2013-06-02 09:20
Ne visai. Yra pilna propagandinių JAV filmų, kad ir toks kaip mėšlo gabalas kaip Battleship, kur kariuomenė leido naudotis savais laivais ir pan. filmuojant, o pvz. Avengers neleido, nes ten ne JAV kariai šiknas spardo, o super herojai, t.y. nėra JAV nenugalimumo propagandos.
blizzard 2013-06-02 11:15
Nieko gero, tikrai nieko gero. Paskaitai straipsnį ir nesupranti ar čia reklama tam tikriems filmams, ar čia bandoma išreikšti autoritetinga nuomonė, tiesa gana prasta, šiuo atveju.. Jeigu jau kalbam apie kokybę ar kažkokį rafinuotą skonį kino filmams, tai gal tada reikia ir paminėti kokius rafinuotus filmus, o ne eilinius holivudo burbulėlius. Ech ir kartais aš susimastau ką mes darytume be torrentų? Kaip nubukėję būtume jeigu neturėtume galimybės žiūrėti tai ką norime, klausyti tai ką norime, galų gale skaityti tai ką norime? Kino teatruose gerų filmų jau senai neberodo, ačiū dievui yra torrent kurių dėka dar galimą ką nors gero atsisiūsti, pvz dokumentikos, ar senesnių šedevrų. Muzikos industrijoj karaliauja gangman style.. (wtf..) ir kitoks mėšlas.. Kita vertus sendaikčių turguje net gražu pažiūrėt kiek žmonių perka vinylines plokšteles Knygų rinka gal mažiau valdoma bestselerių bet įtariu kad situacija irgi panaši.. Vienu žodžiu, turime dėkoti internetui už tai, kad dar galime gyventi taip kaip norime ir dar turime iš ko rinktis. O ką rodo dabartinė praktiką? kad tai kas yra geriausia dažniausiai yra užgožiama viso to šūdo ir tik tie žmonės kurie siekia to geriausio produkto, jį patys susiranda prasiirdami pro tą visą mėšlą kuris plaukioja paviršiuje.. Lygiai taip ir su piratavimu, jeigu jis būtų visiškai susitabdytas, tai aukštos klasės produktai iš vis nesugebėtų prasiskint sau kelio per tą visą mėšlyną..
- 2013-06-02 11:30
Didesnės nesąmonės nesugebėjai sugalvoti?
blizzard 2013-06-02 13:47
Tai pasidalink savo nuomone plačiau jeigu turi kokių argumentų
marcaz 2013-06-03 08:10
Yra nemazai rimtu scenu, kurios nebuvo idetos i Zero Dark Thirty, nes CZV "neleido". Apskritai, visas sio filmo scenarijus buvo perfiltruotas per labai aukstas institucijas. IR antra, tiketis, kad bus parodyta, ko nereiketu eiliniam zmogui zinoti - naivu Galutiniame rezultate, as ziuresiu Bourne, kuris pastatytas pagal knyga, negu "realias faktais" paremta filma apie snipus ir Bin Ladena )
kroitus 2013-06-03 09:33
Ne visai tik apie filmus, bet... Pastebiu tendenciją, kad žmonės aiškina, jog maždaug „per paskutinius 10 metų nebuvo sukurta jokio gero fantastinio filmo - viską užgožia efektai“. O nuo kada fantastiniuose filmuose efektai nėra svarbūs? Net patys pirmieji fantastiniai filmai neapsiėjo be spec efektų. O paskutiniu metu jie tik tobulėja ir gražėja...
Sloth 2013-06-03 09:54
Efektai svarbūs, tas tiesa. Skirtumas tame, kad su fantastinių filmų siužetais kuo toliau tuo prasčiau. Būtent siužeto trūkumą ir bandoma atpirkti efektais. Aš kaip fantastikos fanas, dažniausiai turiu knistis po senesnius filmus. Visi pastarųjų metų filmai iš esmės nuviliantys, nes tėra senų idėjų naujos ekranizacijos. Kad ir tas pats neseniai buvęs Cloud Atlas - vaizdai labai gražūs. Bet realiai pats filmas nepaliko jokio gilesnio įspūdžio. Temos buvo paliestos taip paviršutiniškai, kad į rimtą fantastiką net pretenduot negalėtų. Tokį filmą duočiau pasižiūrėti vaikams, kuriems apie 14-16 metų, kad praplėstų akiratį ir galbūt susidomėtų moksline fantastika, rimtesniu kinu. Iš pastarųjų metų vienintelis įstrigęs būtų "Moon".
vvv2 2013-06-03 10:25
Nerkashis 2013-06-04 12:02
Kodėl čia dauguma taip užsiciklinot ant tų filmų? Mano nuomone, ne apie filmus buvo pagrindinė tema. Reikia žiūrėti antrą straipsnio pavadinimo dalį. Sloth, Maskoliūnas kabinasi prie antiherojų dėl to, kad jie kartojasi. Pirmas toks herojus sudomina, antras - tiek to, trečias - jau kažkur matytas, ketvirtas - banalu. Dėl to ir paminėti: Hausas, Dexteris ir t.t. kroitus, taip, fantastiniuose filmuose labai svarbūs efektai. Tik kad eiliniame filme tik ir žiūri į efektus. Mažai dramos, sudėtingesnių herojų charakterių, tik eiliniai pokšt, bum, ie "ant galo" bučinys sprogimų fone Vėl gi pasikartosiu, straipsnis ne apie filmus (nors daugumoj apie juos ir kalbama). Paskaitykis Maskoliūno atsakymą į priešpaskutinį klausimą.