Kaip kreditinės kortelės daro mus blogesniais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jomajo 2013-06-15 14:26
visada atsiskaitineju kortele del vienos prazasties - negaliu pakesti pilnos pinigines rudu kapeiku, bei sunkiu monetu po 1 svara. o kad keiciasi pirkimo iprociai nepasakyciau, zinau ko reikia, ka suvartosiu, ta ir perku.
kiemsargis 2013-06-15 14:52
As irgi tos pacios nuomones, naudoju visada tik kortele, nes mano pinigine nebeisipucia nuo smulkiu geltonu ir baltu centu...
sangvinic 2013-06-15 20:14
Prisijungiu Taip pat naudoju kortelę, bet ne todėl, kad monetos kišenę drąsko, o šiaip, dėl tikėjimo gražesne ateitimi Kai buvau mažas maniau, kad kortelė - tai toks modernus būdas atsiskaityti, kaip iš ateities Dabar tai juokinga, bet įprotis liko. Ir šiaip faina ne piniginę į barą pasiimti, o tiesiog kortelę į galinę kišenę.
faktas 2013-06-15 20:28
Paskutiniu metu Swedbank aktyviai varo marketingo kampaniją, kad kuo daugiau naudotųsi kortelėmis. Jie už pervedimą ima didelius procentus iš įmonių. Kiek žinau, kai kuriais atvejais, virš 7%. Kaip straipsnyje ir rašoma, ši dalis keliauja tiesiai į kainą pirkėjui. Kai kurios parduotuvės aktyviai priešinasi kortelėms. Užvakar lankiaus arbatos parduotuvėj, tai man sako - kortele galima mokėti tik nuo 40 Lt.
secret 2013-06-15 23:19
skandinavu bankais isvis vagia lietuva. komisiniai, kokiu neregeta europoj, pinigu gryninimas ir t.t. dar jeigu 7% nuo sumos tai as apakes. is ekonomikos puses mums melzia kaip karves ir pienas tuoj baigsis. elektra skandinavai, dujos - rusija, bankai - skandinavai. apie koki ekonomikos augima galima kalbet, kai pinigai is lietuvos iseina tokiais skaiciais?
vazzy 2013-06-16 00:10
nu jeigu kalbant apie psichologija, tai teisingai straipsnyje raso, taip pat ziurejau Cekuolio laida, kai jis kalbejo apie korteles ir ten ydomi mintis buvo, kad atsiskaitydami grynais zmones jaucia atsakomybe, nes mato kaip atiduoda savo pinigus, todel galvoja, kad kita kart isleis maziau ir panasiai, o perkant kortele nera to nusivylimo tuo metu kai atiduodi pinigus. galiu pasakyt, kad cia visiskai teisingai, tarkim parduotuvej perku maista, ir reik sumoket koky 35lt, tai jeigu moku kortele tai viskas ok, idedu kortele, tik 1 kart paziurejes i suma, suvedu pin koda ir nesu prekes, bet jeigu moku grynais, tai tikrai tas procesas nebuna toks malonus, pradedi galvot, kad daug isleidai.
nondescript 2013-06-16 00:14
Na naudotis kreditu pas mus nėra labai populiaru, labiau kokioj Amerikoj... o jei jau neišeina taupyt, tai kam imt kreditinę kortelę, gali pasakyt banke, kad neduotų kredito.
sangvinic 2013-06-16 11:26
Sveiki, aš naudojuosi kreditu. Taip, nėra labai populiaru, bet labai patogu. Nebūtina juk juo naudotis, galima virš kredito įsimesti litų ir tiek. Dažnai guli Mastercardas neliečiamas, bet reikalui esant ;abai praverčia. Primityvus pavyzdys - koks svarbus asmuo, pvz kad ir naujai sutikta mergina nori į kavinę, o iki algos dar 5 dienos, nėra pinigų - tokiu atveju imi į kreditą, tos palūkanos net nesiskaičiuos, jei per 25 dienas grąžini. Arba stabdo policija - tu išgėręs - opa ir yra dideli pinigai policininkui. Noriu pasakyti, jog taip, kreditas yra iš esmės blogybė, bet jei naudoji kritiniais atvėjais, o ne daiktų pirkimui, kurių tau net nereikia - tada tai labai patogus įrankis. Rekomenduoju visiems, kas moka skaičiuoti pinigus.
Talkatif 2013-06-16 23:18
Kartos, kuri nemačius grynųjų, tokios ligos nekankins.
HardAxe 2013-06-17 10:03
sangvinic << o tu nenorėtum turėti santaupų merginai į kavinę nusivesti? O gal gerai būtų jei neturėtum, paskui nereikėtų girtam jos namo vežti.. Aš kreditus pateisinu tik ilgalaikiam turtui - NT, automobiliui, studijoms.
andriulis 2013-06-17 10:24
Stengiuosi naudoti tik grynus pinigus, bet nori nenori gaunasi 50/50. Jeigu atlyginimas būtų gaunamas grynais, bankiniu pavedimu naudočiaus tik mokesčiam mokėti bei įvairiems pirkiniams iš elektroninių parduotuvių.
immortallt 2013-06-17 14:06
Kodėl žmonės mėgsta primesti savybes daiktams? Pati kortelė yra plastiko gabalas. Jinai labai patogu ir naudinga. O kad prasiskolina kai kurie, tai ir kortelės tam nereikia. O kartais būna, kad pritrūksta pinigų dėl susiklosčiusių aplinkybių, o išiminėti santaupas dažnai būna labai brangu - komisiniai parduodant vertybinius popierius, sukauptų palūkanų nurašymas ir pan. Tai kredito kortele pasinaudojus per mėnesį grąžinti gali be palūkanų.
vvv2 2013-06-18 10:56
- atsiskaitymai kortele turi labai daug "užslėptų" sąvybių.. a) nejauti ryšio tarp darbo ir sąskaitos.. b) prarandi privatumą, nes bankai "žino" ką kur ir kada pirkai.. c) negali kontroliuoti bankų, nes jie į kompiuterį gali įvesti bet kokį kursą ir bet kokią sumą.. ir t.t. ir t.t.
immortallt 2013-06-18 11:10
a - oi kaip jauti, kai sąskaitoje guli 4 nuliai palyginus, kai guli 12 litų b - turbūt po seksshopus dažnai vaikštai, kad taip bijai, kad sužinos kiek ir kur mokėjai (tikslaus krepšelio nemato) c - bet kokį kursą ir bet kokią sumą - nejuokink. Kursus gali pasižiūrėti, o keičiant nuo kortelės kursas geresnis, nei bet kur gausi grynais. O sumą tu matai savo ekrane. Čia tas pats, kas sakyti, kad bankas tavo gautą algą gali pasiimti nė iš šio, nė iš to.
vvv2 2013-06-18 11:19
- gali.
immortallt 2013-06-18 11:34
Na kaip nesusiję, kai algą gauni normalią, tai iškart malonu. Bent jau man. Gal čia kartų skirtumas, nes aš banko sąskaitą turiu jau nuo 14 metų ir joje turėjau šiokį tokįį judėjimą. Jei tu nueisi į Maxima, bankas nematys, ką pirkai maksimoje, tik galutinę sumą. Jie statistiką renka kur išleista, kiek išleista ir laiko antspaudas. Pagal tokią statistiką bankas gali vystyti produktus. Na daugiau šansų, kad šiandien gausi per galvą ir pavogs tavo piniginę bei be PIN kodų sugebės ištuštinti tavo korteles. Tad apie variantus, kurių tikimybė lygi, kad rožinis drambliukas prarys tave, gal nesvarstom?
vvv2 2013-06-18 12:04