25 pigiausi pasaulio didmiesčiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2013-06-20 14:30
Čia labai reliatyvus reikalas. Kiek kalbėjau su gerai uždirbančia Kijevo gyventoja, tai anot jos, Kijeve išgyvent labai brangu pagal tai, kiek įprastai uždirbama.
Sloth 2013-06-20 15:18
Nesupratau kodėl neįtrauktas nei vienas Kinijos miestas. Kinijoje gausu didmiesčių, kuriuose išvystyta infrastruktūra, gausu įvairių paslaugų, bei, kas svarbiausia - pragyvenimas tikrai žymiai pigesnis nei Vilniuje. Vilnius - didmiestis?
immortallt 2013-06-20 16:14
Sloth, jei į tą pragyvenimą įtrauksi normalų būstą, o ne Vilniuje 80kv.m. butą, o Kinijoje 8kv.m. skylė, kas pakankamai prabangu jau skaitos tenais, tada atsiranda kita tendencija.
landside 2013-06-20 22:52
Saunuoli, nemaisyk Hong Kong'o su Kinija. Kad suprastum kodel Hong Kong'e zmones gyvena susispaude tai reikia ten pabuvoti bei apziureti miesta. O kinijoje yra sparti urbanizacija, ypac dideliuose miestuose nespeja statyti gryciu. Nors ir ne taip jau ir susispaude cia jie gyvena, kas gauna vidutini atlyginima tas ir gyvena erdviau. O su minimumu niekur labai kazka tai gero neissinuomosi.
unytas 2013-06-20 23:01
hon kongas ir yra kinijoje
Sloth 2013-06-21 04:11
Didžioji dalis butų normaliuose didmiesčiuose yra žymiai pigesni kainos/erdvės santykiu Kinijoje. Jei visiškai nesigaudai situacijoj, tai gal ir nekomentuok. Tiesiog neįsivaizduoji kaip sparčiai statomi nauji daugiabučiai ir kokie erdvūs juose yra butai, teko ne vienam iš jų pabuvoti, ir kai sužinojau kiek atsieina komunaliniai buvau labai labai nustebęs. Net ir tie patys senesnės statybos butai yra ganėtinai erdvūs. Du pažįstami dirbantys studentai nuomojasi 4 kambarių butą, į mėnesį kiekvienas už jį sumoka po 1000 yuanių, kas būtų ~450 litų. Dabar pats pagalvok kur Vilniuj galėtum už 450 litų išsinuomot dviejų kambarių butą, ir dar, kad tas butas būtų arti centro.
immortallt 2013-06-21 11:40
Ir leisk paklausti, kiek laiko važiuoti iki centro?
Sloth 2013-06-21 12:40
15 minučių autobusu arba 2-3 stotelės metro. Taipogi pastebėsiu, kad tokiuose miestuose centras dažniausiai nėra vienas, jei kalbame apie paslaugas ir verslą. Tarkim mano mieste downtown'ų, kuriuose gali rasti viską ko reikia yra trys. Vyrauja klaidingas įsitikinimas, kad kinai nieko neturi. Kinų vidutinė klasė stiprėja sulig kiekvienais metais ir gali sau leisti nemažiau nei statistinis lietuvis. http://www.numbeo.com/cost-of-living/ci ... y=Shenyang Štai pagrindinės kainos. Pridėsiu, kad aukštesnio lygio kirpėjas į mėnesį uždirba 10 000, žemiausio rango universiteto dėstytojas uždirba 4000. Beje, turiu pastebėti, kad kainos statistikoje tam tikrose vietose yra nurodytos aukštesnės, nei yra realiai. Vienkartinis bilietas kainuoja ne 2 yuanius, o vieną. Taxi pradinė kaina yra ne 9 yuaniai, o aštuoni. Visa kita plius minus atitinka dabartines kainas.
landside 2013-06-21 12:55
Hong Kong'as yra priskiriamas Kinijai, taciau jie vis dar neturi pilnu teisiu i ta krasta. Hong Kong'as turi savo veliava, valiuta, mokesciu bei svietimo sistema, kuri gerokai skiriasi nuo Kinu. Dar galima prideti jog ju kalba skiriasi, jie kalba Kantono dialektu ir vietiniai praktiskai nesupranta Kiniskai. Iki 2047 metu (kai baigsis 50 metu nelieciamumo laikotarpis) Kinija jokios finasines naudos negaus is Hong Kong'o. Juk kinams norint ivaziuti i Hong konga reikia vizu, pasu patikra galioja ir kitiems uzsenieciams, privalumas mums tas kad nereikia vizu, pasienyje isduoda leidima apsistoti Hong Kong'e nuo 30 iki 90 dienu (priklauso nuo pilietybes) turistiniais tikslais.
immortallt 2013-06-21 14:57
Dar reiktų pridėti, kad visoje Kinijoje, kiekviename regione reikia vis kito vertėjo, nes jie nesusikalba. Na o Sloth, jei kalba eina ne apie pagrindinius didmiesčius, tai gal ir tiesa. Kinijoje tėvas buvo tik pragrindiniuose, tai kiek pasakojo - gyvenimas ne mums. Dėl algų, niekad kitaip ir nesakiau - kurie prasimušė, ten gyvena gerai, o jei neprasimuši arba oficialiai net neegzistuoji, tai kita situacija. Hong Kong'o niekada nereiktų imti, kai kalbama apie Lietuvą, tai visisškai nereprezentatyvus miestas jokiu klausimu.