Finansų alchemija: kaip Kinija šuoliuoja į krizę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Leotaurus 2013-06-21 18:46
Apie Kinijos krize jau buvo kalbama nuo 2000 metu, pranasavo ja rimti vakaru ekonomistai. Pernai apie ja kalbejo ne vienas finansistas. bet Kinija yra ne kapitalistine salis todel kapitalizmo desniai jai negalioja.
immortallt 2013-06-21 18:50
Ekonomistai mato priežastis besiformuojančias ir atitinkamai grindžiamos priežastys. Kinija yra kitokia valstybė ir ekonomika, nei bet kuri kita pasaulyje ir jie sugeba reaguoti itin lanksčiai (demokratijos nėra) ir užbėga kai kurioms priežastims už akių, dalį išsprendžia, kitas nustumia spręsti į ateitį (padidinant išlaidas).
assa 2013-06-21 22:14
jau geriau nebutu kinam krizes, nes jei pas juos sustos vartojimas, tai europai visika sikna bus tada.. ypac salim su auto ir prabangos pramone (italam ir vokieciam ciuju labiausiai )
Dvigubas nulis 2013-06-21 23:24
Tiesa, kad kinai gali greičiau ir tinkamiau sureaguoti į pasaulinės ekonomikos pokyčius; turi tiek didelius piniginius, tiek žmogiškuosius išteklius. Tačiau niekaip neįsivaizduoju, kaip Kinija galės išsisukti nuo žmonių senėjimo, kuris, jeigu dar nejaučiamas Kinijoje, tai po 10-20metų bėgyje pasijus dar ir kaip. Taip pat teko skaityti, kad nėra Kinijos liaudis tokia rami, kokia vaizduojama pasaulyje - vyksta ir sukilimai, ir streikai. Jeigu valdžia norės išsilaikyti, turės didinti žmonių pajamas, kas sukels du nepageidajamus veiksnius - vidinio vartojimo ir darbo užmokesčio didėjimus.
malmantas 2013-06-22 10:52
Amerikiečiai neigiamai rašo apie Kiniją? O kiek Kinijai prasiskolinusios yra tos pačios JAV? Ir manau Kinijoje viskas yra tik gėlytės, kai jie savo saujoje laiko tiek daug JAV paskolų.
mnv 2013-06-22 13:19
Kaip man juokinga kai apie tas skolas pradeda kalbeti. Nu ir kas is to? Tarkim JAV smarkiai susipyksta su Kinija ir parodo jai middlefinger, ir kas is tu skolu? Ka jie padarys? Tures balanse pinigu-vaiduokliu kuriuos turetu tureti, bet netures. Ir pacios skolos dydis konkreciai Kinijai nera nepatempiamas JAV ekonomikai, siuo metu ~1trln doleriu, kurios yra ilgalaikes obligacijos, t.y. nepasibels niekas viena diena ir nepaprasys visos sumos. Bendrai tik 32% JAV skolos yra laikoma uzsienieciu. * Paul Krugman, "It’s true that foreigners now hold large claims on the United States, including a fair amount of government debt. But every dollar’s worth of foreign claims on America is matched by 89 cents’ worth of U.S. claims on foreigners. And because foreigners tend to put their U.S. investments into safe, low-yield assets, America actually earns more from its assets abroad than it pays to foreign investors. If your image is of a nation that’s already deep in hock to the Chinese, you’ve been misinformed. Nor are we heading rapidly in that direction." Ir dar vienas dalyku kuriu nepaminejo straipsnyje, Kinija kelia savo BVP dar ir statydama miestus vaiduoklius, kuriu niekam nereikia. O kai eini pries supply/demand, niekur toli nenueisi.